Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

QUOTE(onagope @ 2016 07 01, 18:32)
nelabai supratau.. tai cia galioja tik tuo atveju jei 18men nepertraukiamai dirbai?  bedarbio pasalpa gavau 2014m 06-11men, poto dirbau 2015 11men-2016 06.31d. nesuprantu ar dbr istojus gauciau bedarbio pasalpa

Gali buti ir su pertraukom, svarbiausia, kad per paskutinius 36 menesius susirinktu 18 menesiu stazo.
Atsakyti
Stazas bedarbio pasalpai skaičiuojasi iš paskutinių 36 mėn. prieš įstojant į darbo biržą. Tai pasiskaičiuokite kiek Jūs to stažo turite, turėdama mintyje, kad ir laikas kai gavote bedarbio pašalpą skaičiuojama, kad turėjote draudžiamųjų pajamų (skaičiuojasi kaip stažas).
Sauluciux- ar darbo biržą siųs jus į tas profesinio mokymo programas? Tada vadinasi siųs į kursus, o su jais yra niuansų. Kad privalėsite įsidarbinti arba imti patentą.
Šiaip kas yra ilgalaikiai bedarbiai- ir neturės po metų stažo antrai pašalpai gauti, tikslo buvimo LDB nematau. Tokiu atveju geriausiai stoti į kokią profesinę mokyklą, būsite drausti ir dar įgysite kažkokią specialybę. Visos socialinės pašalpos, kompensacijos irgi priklausys. Dar plius gaunate kaip moksleivis 50 proc. nuolaidą viešajam transportui. Įmanoma, kad gausite ir moksleivio stipendiją. Dažnai galima mokytis individualiu, lanksčiu grafiku- jei jau rastumėt kokį darbą, tad suderinti įmanoma.
Sauluciux, pagalvokite apie tokį variantą, mano nuomone, tai geresnis variantas.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2016 07 04, 10:13)
Stazas bedarbio pasalpai skaičiuojasi iš paskutinių 36 mėn. prieš įstojant į darbo biržą. Tai pasiskaičiuokite kiek Jūs to stažo turite, turėdama mintyje, kad ir laikas kai gavote bedarbio pašalpą skaičiuojama, kad turėjote draudžiamųjų pajamų (skaičiuojasi kaip stažas).
Sauluciux- ar darbo biržą siųs jus į tas profesinio mokymo programas? Tada vadinasi siųs į kursus, o su jais yra niuansų. Kad privalėsite įsidarbinti arba imti patentą.
Šiaip kas yra ilgalaikiai bedarbiai- ir neturės po metų stažo antrai pašalpai gauti, tikslo buvimo LDB nematau. Tokiu atveju geriausiai stoti į kokią profesinę mokyklą, būsite drausti ir dar įgysite kažkokią specialybę. Visos socialinės pašalpos, kompensacijos irgi priklausys. Dar plius gaunate kaip moksleivis 50 proc. nuolaidą viešajam transportui. Įmanoma, kad gausite ir moksleivio stipendiją. Dažnai galima mokytis individualiu, lanksčiu grafiku- jei jau rastumėt kokį darbą, tad suderinti įmanoma.
Sauluciux, pagalvokite apie tokį variantą, mano nuomone, tai geresnis variantas.

As planavau keliauti i kursus, o paskui issimti individualia veikla, kuria pagal salygas reikia islaikyti maziausiai 6 men. Pajamu gali ir nebuti,arba buti mazai, nes to neimanoma suplanuoti kai dirbi ant saves, svarbu, kad butu issiimta veikla. Juk tuo metu kol mokaisi esi draustas, ir darbo birza dar kazkokia stipendija moka? Man reikia pasitobulinti vienoj srity, o mokytis profesinej 1-2 m, ilgokai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2016 07 04, 09:13)

kai vyras atleists iš darbo prisiregistravo biržoje, tai internetinėje bankininkystėje pasijungę matėme kai jam paskaičiavo kokia bus nedarbo draudimo išmoka .
Paskui pažiūrėjau koks jam skaičiuojamas stažas tuo metu kai jis gavo nedarbo draudimo išmoką ir nustebau, kad stažas toks mažas tuo metu. Pagalvojau, gal todėl, kad nedarbo draudimo išmoka yra mažesnė negu minimalus atlybinimas, bet ir tada pagal proporcijas mažesnis stažas . Gal žinote kur sužinoti (įstatymas ar pan.) kaip tą stažą skaičiuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 04 liepos 2016 - 12:01
Laba diena. Turiu galvosūkį g.gif , po 10 metų nepertraukto darbo stažo išėjau iš darbo savo noru. Pusę metų nedirbau ir nebuvau registruota DB. Tada vėl įsidarbinau ir po 3 mėn. išėjau į dekretą. Dabar esu VPA, kol vaikui sueis 2 metai. Jei pasibaigus šioms atostogoms išeičiau iš darbo ir registruočiausi DB, ar gaučiau bedarbio pašalpą?
Atsakyti
QUOTE(Karla78 @ 2016 07 04, 13:44)
Laba diena. Turiu galvosūkį  g.gif , po 10 metų nepertraukto darbo stažo išėjau iš darbo savo noru. Pusę metų nedirbau ir nebuvau registruota DB. Tada vėl įsidarbinau ir po 3 mėn. išėjau į dekretą. Dabar esu VPA, kol vaikui sueis 2 metai. Jei pasibaigus šioms atostogoms išeičiau iš darbo ir registruočiausi DB, ar gaučiau bedarbio pašalpą?

jei įstatymuose nieks nepasikeitė, tai panašu, kad gausite. Dar išeinant iš darbo gali nepanaudotas atostogas paskaičiuoti.
gal kiti tiksliau pasakys. Aš dar į LDB informaciją pasiskambinčiau ir paklausčiau.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2016 07 04, 15:47)
jei įstatymuose nieks nepasikeitė, tai panašu, kad gausite. Dar išeinant iš darbo gali nepanaudotas atostogas paskaičiuoti.
gal kiti tiksliau pasakys. Aš dar į LDB informaciją pasiskambinčiau ir paklausčiau.

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karla78 @ 2016 07 04, 14:44)
Laba diena. Turiu galvosūkį  g.gif , po 10 metų nepertraukto darbo stažo išėjau iš darbo savo noru. Pusę metų nedirbau ir nebuvau registruota DB. Tada vėl įsidarbinau ir po 3 mėn. išėjau į dekretą. Dabar esu VPA, kol vaikui sueis 2 metai. Jei pasibaigus šioms atostogoms išeičiau iš darbo ir registruočiausi DB, ar gaučiau bedarbio pašalpą?

Gausit.
Atsakyti
Sveiki,

Darbo biržoje esu registruota daugiau kaip pusė metų. Tame laikotarpyje dirbau laikiną darbą, du mėnesius. Noriu paklausti, ar galima savo noru išeiti iš darbo biržos ir po kiek laiko vėl į ją galima registruotis? Turiu 3 metų dukrą, ar man priklausytų socialinis draudimas?
Atsakyti
Noriu paklausti, kaip skaičiuojama bedarbio pašalpa, kiek žinau yra kažkiek atsižvelgiama į atlyginimą. O kurie mėnesiai skaičiuojami, ar visų 18 mėn vidurkis. Pvz jei dirbau virš metų įmonėje, gavau neblogą algą, o vėliau kokį pusmetį gaunu minimumą, atsistoju į biržą, ir kaip jie skaičiuotų man pašalpą? Negi mokėtų mažiausią?
Atsakyti
Teisybes-ieskotoja, supratote nevisai taip.
Būtinas darbo stažas skaičiuojasi 36 mėn. atgal nuo įsiregistravimo LDB ir turi būti 18 mėn.
Bedarbio pašalpa apskaičiuojama iš ankstesnio laikotarpio "asmens kiekvieno kalendorinio mėnesio draudžiamosios pajamos imant 36 mėnesius, praėjusius iki užpraeito kalendorinio ketvirčio pabaigos nuo bedarbio įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos. Jeigu kurį nors mėnesį draudžiamųjų pajamų nebuvo, jos prilyginamos nuliui."
Todėl tikėtina, kad Jūsų didelis uždarbis papuls į tą skaičiuojamą laikotarpį, o mažas gali ir nepapulti. Šiaip galite pasidaryti kokia excelio lentelę, iš Sodros puslapio pasiimti kiekvieno mėn. draudžiamas pajamas ir pasiskaičiuoti tiksliai kiek turėtumėte gauti.

Aurore, kaip mama galite būti drausta, kol vaikui sueis 8 metai. Valstybė draudžia vieną iš tėvų. Iš LDB išeiti galite kada norite ir įstoti galite kada norite. Pvz. šnd išėjote, rytoj vėl įsiregistruojate. Nors gal keistai taip atrodytų? Tačiau, jei nebūsite registruota darbo biržoje- negausite kompensacijų, socialinių pašalpų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 09 liepos 2016 - 09:55
QUOTE(4xmama @ 2016 07 09, 10:54)

Aurore,  kaip mama galite būti drausta, kol vaikui sueis 8 metai. Valstybė draudžia vieną iš tėvų. Iš LDB išeiti galite kada norite ir įstoti galite kada norite. Pvz. šnd išėjote, rytoj vėl įsiregistruojate. Nors gal keistai taip atrodytų? Tačiau, jei nebūsite registruota darbo biržoje- negausite kompensacijų, socialinių pašalpų.

O kada DB gaučiau vėl išmokas, jeigu išsiregistruočiau? Po kiek laiko užsiregistravus biržoje vėl pinigėliai skaičiuotųsi? Soc. pašalpos, kompensacijos man nepriklauso, iš biržos noriu išeiti, kad nesiūlytų darbo ne pagal specialybę...
Atsakyti