Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

Lady Dy, jei mama turi elektroninę bankininkystę. Prisijunkite prie Sodros. Ten ir pamatysite, kuriuos laikotarpius jie ima ir skaičiuoja tą pašalpą, ten matomi visi draudžiamieji laikotarpiai. Pašalpa skaičiuojama truputį iš ankstesnio laikotarpio, nei skaičiuojamas darbo stažas.
Ir jei paskyrė- reiškiasi priklauso. Sodra tikrai pašalpom nesimėto.

Mano klausimai.
1. Kas esate susidūrę su LDB vykdomu projektu "Atrask save"? Ir tiksliai žino kas per 8 d. mokymai (kompetencijų ugdymas, motyvavimas ir t.t) po kurių būtinai turi įsidarbinti per 2 mėn.
2. Pagal šį projektą LDB randa darbo vietą ir įdarbina žmogų, vieta subsidijuojama- ne bent taip sako jaunas žioplas žmogiukas. Kas žino apie darbo vietas pagal šį projektą?
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas pagelbės mano klausimu?

Balandžio mėn. išėjau iš darbo (pradirbau 10m.). Gegužės mėn. užsiregistravau į DB, paskyrė susitikimą su konsultante po 4d. bet aš į jį nenuėjau, dabar esu išregistruota iš DB be teisės registruotis ten 6 mėn.
Klausimas po 6mėn., kai užsiregistruosiu vėl ar man priklausys pašalpa?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

neseniai girdėjau, kad kažkiek keičiasi darbo biržos taisyklės, kažkokios naujovės ir pan. Gal kas jau pastebėjo kokių pasikeitimų?
Atsakyti
QUOTE(odriana @ 2016 06 23, 09:55)
Sveiki,

neseniai girdėjau, kad kažkiek keičiasi darbo biržos taisyklės, kažkokios naujovės ir pan. Gal kas jau pastebėjo kokių pasikeitimų?

http://www.ldb.lt/In...rm.aspx?ID=7328
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 06 23, 16:37)

Ačiū smile.gif Bet taip pat būtų įdomu sužinoti, kaip realybėje viskas atrodo. Ar tikrai mažiau popierizmo, rečiau reikia lankytis ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 06 23, 14:37)

Tų gražių žodžių matyt ir anksčiau pakankamai buvo, nuo liepos 1 d. minėtuose DB skyriuose gal pasimatys kas nors naujo. Atkreipiau dėmesį, kad pagr. dėmesys bus skirimas jaunimui, o kažin kokia dabar galimybė įsidarbinti moterims nuo 50 m. amžiaus. Kiek girdėjau labiusiai
pageidujamas moterų amžius yra iki 35 m, mažiau paklausi riba iki 45 m.
Atsakyti
sveiki gal kas zinote ar galima atsisakyti darbo birzos siulomu kursu del sveikatos g.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal kas galesite patikslinti. Ar tikrai ilgaikiai bedarbiai, gali mokytis tik formaliojo uzgymo programas? neformaliojo - ne?. Aciu 4u.gif
Atsakyti
ar laikotarpis kai gavau bedarbio pasalpa isiskaiciuoja i laikotarpi bedarbio pasalpai gauti? g.gif
Atsakyti
onagope, taip skaičiuojasi, kad turėjote draudžiamųjų pajamų ir į darbo stažą skaičiuoajasi laikotarpis, kai gavote bedarbio pašalpą.
Todėl jeigu kas dirbo nepertraukiamai- ir neteko darbo. Iš Sodros gali gauti bedarbio pašalpą iškart netekus darbo, o paskui neradus darbo dar kartą. Reiktų išeiti iš LDB ir vėl įsiregistruoti iš naujo. Reiktų paskaičiuoti, kad būtų praėję 12 mėn. nuo paskutinės skirtos (o ne mokėjimos) bedarbio pašalpos dienos. Šiaip įsiregistruoti galima anksčiau, užpildžius prašymą Sodrai, paskaičiuoja kada gali jau skirti tą pašalpą.
Sauliuciux, turbūt susimaišėte. Neformalus ugdymas yra kitaip sakant papildomas udymas, būreliai visokie. Tad jei norite neformaliai mokytis- kaip bedarbe jus registruos. Neregistruoja tų, kurie mokosi pagal formalaus ugdymo programas- tarkime profesinėje mokykloje, kolegijoje dieniniame skyriuje arba kitaip nuolatinės studijos. Ištęstinėse studijose arba kitaip neakivazdžiai studijuoti bedarbiai gali, tai jū statuso nekeičia.
Atsakyti
Gal ne taip issireiskiau. Mane atstovaujanti darbuotoja minejo, kad kadangi nuo liepos men. jau tapsiu ilgalaike bedarbe (sudeina 12men), galiu ziuretis kokios yra siulomos formaliojo profesinio mokymo programos, ir jei issirinksiu galesiu eiti pasimokyti. Tik pabreze, kad man tinka tik formaliojo mokymo programos. Galvoju galbut ir neformaliojo profesinio mokymo programos tinka, bet jos klaust nebenoriu, nes ne karta buvo suklydusi pateikdama man informacija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2016 07 01, 14:31)
onagope, taip skaičiuojasi, kad turėjote draudžiamųjų pajamų ir į darbo stažą skaičiuoajasi laikotarpis, kai gavote bedarbio pašalpą.
Todėl jeigu kas dirbo nepertraukiamai- ir neteko darbo. Iš Sodros gali gauti bedarbio pašalpą iškart netekus darbo, o paskui neradus darbo dar kartą. Reiktų išeiti iš LDB ir vėl įsiregistruoti iš naujo. Reiktų paskaičiuoti, kad būtų praėję 12 mėn. nuo paskutinės skirtos (o ne mokėjimos) bedarbio pašalpos dienos. Šiaip įsiregistruoti galima anksčiau, užpildžius prašymą Sodrai, paskaičiuoja kada gali jau skirti tą pašalpą.
Sauliuciux, turbūt susimaišėte. Neformalus ugdymas yra kitaip sakant papildomas udymas, būreliai visokie. Tad jei norite neformaliai mokytis- kaip bedarbe jus registruos. Neregistruoja tų, kurie mokosi pagal formalaus ugdymo programas- tarkime profesinėje mokykloje, kolegijoje dieniniame skyriuje arba kitaip nuolatinės studijos. Ištęstinėse studijose arba kitaip neakivazdžiai studijuoti bedarbiai gali, tai jū statuso nekeičia.

nelabai supratau.. tai cia galioja tik tuo atveju jei 18men nepertraukiamai dirbai? bedarbio pasalpa gavau 2014m 06-11men, poto dirbau 2015 11men-2016 06.31d. nesuprantu ar dbr istojus gauciau bedarbio pasalpa
Atsakyti