QUOTE(mergicka393 @ 2015 11 19, 11:58)
sveikos, gal galit pasakyti, kada sodra perveda ismoka nedarbo?
20 d.
Papildyta:
QUOTE(delfinarija @ 2015 11 19, 11:53)
Sveiki,ar atsisakius darbo nuo konsultantes priklauso ,ar isbrauks is birzos ?
Tokios taisykles, tad atsisakius darbo konsultante braukia is birzos.
Laba,prasau padekit niekaip nepavyko issiaiskinti ir rasti zemisko praktisko atsakymo.
Jei esu registruota darbo birzoje ir gaunu ismoka,bet pries kaledas zadu galvoju isvaziuoti i uzsieni ir gali but liksiu ilgiau tuo paciu ieskodama darbo ir Lietuvoje ir ten,o i paskirta susitikima darbo birzoje parskrisciau-tai ar turiu birzai pranesti?Ar jie mane isbrauks vos isskridus,ar matys kad as ne Lt jei i susitikima atvyksiu? Ieskosiu darbo is ten siusdama cv ir imonese kuriose ieskau galimi nuotoliniai interviu,kadangi cia LT negaliu apsimoketi nuomos,o ten turiu kur apsistoti ir tiesiog galvoju parskristi i numatyta susitikima butu pigiau nei buti apsistojus cia tuo kalediniu laikotarpiu. Nenoriu prarasti ismokos,nes nezinau kur pavyks greiciau isidarbinti.
Jei esu registruota darbo birzoje ir gaunu ismoka,bet pries kaledas zadu galvoju isvaziuoti i uzsieni ir gali but liksiu ilgiau tuo paciu ieskodama darbo ir Lietuvoje ir ten,o i paskirta susitikima darbo birzoje parskrisciau-tai ar turiu birzai pranesti?Ar jie mane isbrauks vos isskridus,ar matys kad as ne Lt jei i susitikima atvyksiu? Ieskosiu darbo is ten siusdama cv ir imonese kuriose ieskau galimi nuotoliniai interviu,kadangi cia LT negaliu apsimoketi nuomos,o ten turiu kur apsistoti ir tiesiog galvoju parskristi i numatyta susitikima butu pigiau nei buti apsistojus cia tuo kalediniu laikotarpiu. Nenoriu prarasti ismokos,nes nezinau kur pavyks greiciau isidarbinti.
QUOTE(Nunezinau @ 2015 11 23, 06:13)
Laba,prasau padekit niekaip nepavyko issiaiskinti ir rasti zemisko praktisko atsakymo.
Nieko nereikia pranešti, nebent turite supratingą konsultantę Šiaip jau gali bet kada jums paskambinti ir pasiūlyti darbą, o jūs negalėsite prisistatyti juk iš karto, tad didelė rizika, kad būsite išbraukta iš DB ir neteksite išmokos. Jūsų atveju važiuočiau ir viskas, nutrauks tą išmoką, jei įkliūsite, beje gi nemokama ji amžinai, ką jau čia prarasite, o dar grįžinėti tai tuo labiau neapsimoka. Mano nuomone
QUOTE(LaBras @ 2015 11 23, 21:00)
Sveiki,
Norejau pasiteirauti, grizau is uzsienio, kuriame dirbau, nusipirkau Lietuvoje kotedza ar galiu gauti kazkokia pasalpa? Ir ar teisybe, jog darbo birza, turi moketi 6 menesius 50 proc. algos?
Norejau pasiteirauti, grizau is uzsienio, kuriame dirbau, nusipirkau Lietuvoje kotedza ar galiu gauti kazkokia pasalpa? Ir ar teisybe, jog darbo birza, turi moketi 6 menesius 50 proc. algos?
Taip, istojus i birza sodra moka bedarbio ismoka, jeigu turi 18 men. stazo per paskutinius 36 menesius, pasalpa apskaiciuojama is paskutiniu 36 menesiu pajamu, bet lietuviskos algos, o ne uzsienio, tad staza jums turetu uzsiskaityti, kai pazyma pristatysit, o pacia pasalpa tai tikrai nebus kaip puse uzsienietiskos algos
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 11 23, 23:12)
Taip, istojus i birza sodra moka bedarbio ismoka, jeigu turi 18 men. stazo per paskutinius 36 menesius, pasalpa apskaiciuojama is paskutiniu 36 menesiu pajamu, bet lietuviskos algos, o ne uzsienio, tad staza jums turetu uzsiskaityti, kai pazyma pristatysit, o pacia pasalpa tai tikrai nebus kaip puse uzsienietiskos algos
Tai as planuoju jau Lietuvoje apsistoti. O savivaldybe nemoka jokios dar pasalpos, del busto? O jei rasiu darba, apie 400 i rankas, tai birza man dar 200 mokes puse metu ar kaip?
QUOTE(marlen @ 2015 11 23, 23:09)
Nieko nereikia pranešti, nebent turite supratingą konsultantę Šiaip jau gali bet kada jums paskambinti ir pasiūlyti darbą, o jūs negalėsite prisistatyti juk iš karto, tad didelė rizika, kad būsite išbraukta iš DB ir neteksite išmokos. Jūsų atveju važiuočiau ir viskas, nutrauks tą išmoką, jei įkliūsite, beje gi nemokama ji amžinai, ką jau čia prarasite, o dar grįžinėti tai tuo labiau neapsimoka. Mano nuomone
Aciu labai uz konsultacija-gerai kai kas nuo sono pataria na butu gaila pararsti,nes is tikro bilietas pirmyn atgal tris kartus pigesnis nei ismoka kuria gaunu ,tad vis tik vertetu islaikyti kadangi kitoj saly valgyt irgi reiks be to tvarkysiuos ten draudimo numeri tai galvoju ar cia Lt nesimatys,nes kitaip ten darbo negaleciau ieskotis. Konsultante nelabai supratinga bet darbu kol kas nesiulo,nes nelabai ka pasiulyti turi,bet zinoma-isbrauktu tai jau isbrauktu Aciu
QUOTE(LaBras @ 2015 11 24, 00:16)
Tai as planuoju jau Lietuvoje apsistoti. O savivaldybe nemoka jokios dar pasalpos, del busto? O jei rasiu darba, apie 400 i rankas, tai birza man dar 200 mokes puse metu ar kaip?
O jus viena, seimos neturit?
Ne, bedarbio ismoka mokama tik bedarbiams.
QUOTE(Nunezinau @ 2015 11 24, 00:39)
Aciu labai uz konsultacija-gerai kai kas nuo sono pataria
Neaišku ko tikitės iš Darbo biržos be pašalpos. Darbo biržą normalių darbų nesiūlo. O pati CV galite siuntinėti kiek norite ir kur norite. Kad nebūtų painiavos ir bėdų dėl mokamos pašalpos išvykus, Jums reikia pasakyti apie išvykimą darbo biržai. Ten paruošia kažkokius dokumentus, su jais turite usžiregistruoti užsienio šalies darbo biržoje ir Jums bus tęsiamas pašalpos mokėjimas. Jei tarkime pabuvusi ten ir nerasite darbo, darote atvirkščiai- ten darbo biržoje išsiregistruojate, o čia prisiregistruojate.
Jei išvyksite nepranešusi (supratinga, nesupratinga konusltantė) bus pažeidimas, nes mokama pašalpa būnant LT ir ieškantis darbo, o ne važinėjantiems po užsienius.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 11 24, 08:27)
Oficialiai neturiu.
O tai cia blogai tada girdejau jog puse metu birza mokes 50 proc. Nuo algos dar?
QUOTE(LaBras @ 2015 11 24, 10:28)
Oficialiai neturiu.
O tai cia blogai tada girdejau jog puse metu birza mokes 50 proc. Nuo algos dar?
Matyt kazka ne taip supratot.
Vaikas yra?