Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

Sveiki,

esu motinystes prieziuros atostogose, mergytei greit bus 2 metai, nestumo metu dirbau neoficialiai aukle. Esu baigusi bakalaura, bet taip jau gavos kad pagal specialybe darbo negaudavau. Anksciau esu buvusi darbo birzos iskaitoje, buvau gavusi ir kursus plauku modeliavimo, bet taip pat nedirbau po ju, negavau pakankamai ziniu. Jei dar noreciau karta gauti kursus is Darbo birzos ar imanoma ar jau nebe? Taip pat gaunu socialine pasalpa del ligos nuo vaikystes. Kadangi as nedirbau tai sodroje tik uzsiregistravau, bet vyras ejo tevystes atostogu metams. Siuo atbveju as turiu einanti staza ar ne? Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2015 10 23, 11:03)
Sveiki,

esu motinystes prieziuros atostogose, mergytei greit bus 2 metai, nestumo metu dirbau neoficialiai aukle. Esu baigusi bakalaura, bet taip jau gavos kad pagal specialybe darbo negaudavau. Anksciau esu buvusi darbo birzos iskaitoje, buvau gavusi ir kursus plauku modeliavimo, bet taip pat nedirbau po ju, negavau pakankamai ziniu. Jei dar noreciau karta gauti kursus is Darbo birzos ar imanoma ar jau nebe? Taip pat gaunu socialine pasalpa del ligos nuo vaikystes. Kadangi as nedirbau tai sodroje tik uzsiregistravau, bet vyras ejo tevystes atostogu metams. Siuo atbveju as turiu einanti staza ar ne? Aciu uz atsakyma.

Galit stot i birza, gaudinesit bedarbio ismoka, del kursu reikes teirautis savo konsultantes. Jus turit plauku modeliavimo kvalifikacija kaip suprantu? Tai gali buti, kad kursu negausit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 10 23, 13:15)
Galit stot i birza, gaudinesit bedarbio ismoka, del kursu reikes teirautis savo konsultantes. Jus turit plauku modeliavimo kvalifikacija kaip suprantu? Tai gali buti, kad kursu negausit.

Kazkaip stovet birzoj del pasalpos kol kas nelabai ketinu, kai leisiu vaika i darzeli kitais metais noreciau dirbti jei pavyks darba rasti arba mokytis dar kokiuose kursuose. Kai baigeme plauku modeliavimo kurus isdave pazymejimus, bet ivardino ten idomiai ne kvalifikacija o pacituosiu smile.gif

Baige 30 kreditu plauku modeliavimo programa ir igijo klientu poreikiu ivertinimo, plauku tvarkymo technologiju parinkimo ir paslaugu suteikimo pradmenu kompetencijas smile.gif

Mums dave suprasti kad cia tik pradinis laiptelis, kad nesitiketume kad cia jau galesime dirbti, kad norint dirbti toliau reikia mokytis, eiti praktikas ir t.t smile.gif zodziu tai buvo 2011 metais pati tu kursu pradzia, tuo metu nebuvo kosmetologijos kursu, kuriuos dabar rengia Femina Bona su darbo birza bendradarbiaujant, tai ejau mokytis plauku modeliavimo. Tad matyt pries pradedant kazka mokytis turetu zmogus zinoti koki pazymejima gaus ir kas ten bus parasyta...
Atsakyti
Idomu ar kuri mokotes darbo birzos kursuose kosmetikes - visazistes profesijos? Kokie atsiliepimai? Kiek zinau dabar birza bendradarbiauja ir su Femina Bona ir su Eliza. Idomu ar kokybiski kursai, viskas apgalvota, ar suteikia pakankamai ziniu. Koks destytoju poziuris.
Atsakyti
Laba diena.Ar sodros psl nedarbo ismokos suma rasoma ik mokesciu?Paskyre ismoka 220e bet cia kaip suprantu su mokesciais si suma?
Atsakyti
QUOTE(makee @ 2015 10 27, 11:16)
Laba diena.Ar sodros psl nedarbo ismokos suma rasoma ik mokesciu?Paskyre ismoka 220e bet cia kaip suprantu su mokesciais si suma?

Nuo bedarbio ismokos mokesciai nenuskaiciuojami.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 10 27, 12:00)
Nuo bedarbio ismokos mokesciai nenuskaiciuojami.

Aciu.Reiskia jai 220e parasyta tiek ir gausiu?kuria diena perveda birza?
Atsakyti
QUOTE(makee @ 2015 10 27, 13:14)
Aciu.Reiskia jai 220e parasyta tiek ir gausiu?kuria diena perveda birza?

Taip.
Ismoka 20 diena uz praeita menesi, t.y jeigu jums ismoka paskirta nuo spalio, tai ja gausit lapkricio 20 d.
Atsakyti
laba diena ,tiesiog reikia jusu nuomones,istojau i darbo birza ir pasiule pardavejos kursus ,butu viskas kaip ir gerai tikrai noreciau ismokti dirbti su kasa bet gazdina tai kad iskart po kursu turiu isidarbinti pardaveja ,o jei man nepavyks reikes grazinti birzai tuos pinigus ,suabejojau tai perrase mane pas konsultante kuri siuncia i mokymus ,rytoj reiks pas ja eiti o tai jei as atsisakysiu ir sakysiu kad noriu darbo ieskotis o ne kursus lankyt 4 menesius tai mane isbrauks is birzos iskart?
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2015 10 29, 13:41)
laba diena ,tiesiog reikia jusu nuomones,istojau i darbo birza ir pasiule pardavejos kursus ,butu viskas kaip ir gerai tikrai noreciau ismokti dirbti su kasa bet gazdina tai kad iskart po kursu turiu isidarbinti pardaveja ,o jei man nepavyks reikes grazinti birzai tuos pinigus ,suabejojau tai perrase mane pas konsultante kuri siuncia i mokymus ,rytoj reiks pas ja eiti o tai jei as atsisakysiu ir sakysiu kad noriu darbo ieskotis o ne kursus lankyt 4 menesius tai mane isbrauks is birzos iskart?

O tai neleidzia jums rinktis kursu kuriu noretumet? Kodel siulo butent pardavejos kazin..
po kursu gal duotu kazkiek laiko ta darba rasti? arba eiti dirbti pagal patenta gal galima
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2015 10 29, 15:00)
O tai neleidzia jums rinktis kursu kuriu noretumet? Kodel siulo butent pardavejos kazin..
po kursu gal duotu kazkiek laiko ta darba rasti? arba eiti dirbti pagal patenta gal galima

Dirbti padavėja pagal patentą?
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2015 10 29, 16:24)
Dirbti padavėja pagal patentą?

na jei pats uzsiimi kazkokia prekyba, pvz kosmetikos, neuztenka patento?
Atsakyti