QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 09 30, 11:43)
Tai aisku, kad darba galima surasti ir be kursu
Tiesiog
nemazai yra darbdaviu, kurie sutinka pasirasyti trisale sutarti, nes kiek zinau gauna kazkokia parama is birzos, ar tai subsidija, kazkas tokio. Pati norejau eiti i buhalterines apskaitos kursus, turejau ir darbdavy, kuris paimtu mane, nors turiu 2 mazamecius vaikus, bet... deja, siuncia i kursus tik bedarbius be kvalifikacijos.
Man susidarė įspūdis, kad klausimo autorė turi omenyje dvišalią sutartį
"Ar siuntimas į kursus (pardavėjos, siuvėjos ir pan.) yra privalomas? Mane spaudžia būtinai rinktis kokius nors kursus". Jei sutartis trišalė - neužteks vien pasirinkti kursus. Reikia ir darbdavio, priimsiančio po kursų. O tą darbdavį nėra taip paprasta rasti, ypač jei darbas ne "juodas".
Ką aš autorės vietoje daryčiau: raštu užklausčiau DB apie kursų sąlygas, t.y. kas bus jei po kursų baigimo įsidarbinti negalėsiu dėl objektyvių aplinkybių, pvz. tiesiog nebus darbo pasiūlymų (dvišalės sutarties atveju). Kas bus jei pvz. baigus kursus ir įsidarbinus darbdavys nemokės atlyginimo (buvo tokia istorija anksčiau aprašyta lrytas.lt), trišalės sutarties atveju. Ir panašių "nepatogių" klausimų.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 09 30, 11:43)
Tiesiog DARBO birza tam ir vadinasi taip, kad uzimt zmogu, motyvuot, kursai, seminarai, visokios jaunimo programos, projektai ir t.t, kad kuo daugiau zmogus butu uzimtas ir galetu galimybe rasti sau patinkancia vekla ir isidarbintu, o jeigu nepatinka, tai tiesiog nera ko stoveti birzoi, o ieskotis tada savarankiskai darbo.
Bet problema tame, kad tie kursai ir seminarai ne visada būna aktualūs. Pvz. ar tikrai manote, kad žmogus su gydytojo išsilavinimu eis į siuvėjų kursus (apie ilgamečius bedarbius nekalbu). Arba iš mano asmeninės patirties: po universiteto baigimo stojau į DB, nusiuntė į kursus, skatinančius vykti į užsienį skinti apelsinų (pas juos buvo tokia programa, gal ir dabar yra). Galite įsivaizduoti grupė jaunų žmonių, su aukštuoju išsilavinimu, nemaža dalis išsilavinimą gavę valstybės lėšomis motyvuojami vykti į užsienį dirbti nekvalifikuoto darbo. O po to dar kalbama apie protų nutekėjimą.