Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

QUOTE(sinsan @ 2015 08 21, 18:19)
sveiki, as su tokiu klausimu. dirbu kaip ir 2 darbus, vienas normalus etatas, kitas 1 valanda per diena, gaunasi gal 0.125 etato. is normalaus darbo atleidzia, tai lieku tik ant 0.125. man sake viena moteryte , kad galiu stoti i birza, ir birza berots mokes skirtuma nuo uzmokesciu kuri gaunu 0.125 etatu ir bedarbio pasalpos. Ar tai tiesa?

Ne, jus gi ne bedarbe smile.gif Jeigu moketu dirbantiems skirtuma, tai ji nesivadintu bedarbio ismoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 21 rugpjūčio 2015 - 18:07
Sveikos. Turiu klausima. Jei esu vaiko prieziuros atost. trecius metus ir nutraukiu DS, paskui atsistoju i Darbo birza man priklausis bedarbo pasalpa? darbo stazas nenutruks? ir ar is darbuovietes bus ismoka uz nepanaudotas kasm atastogas ir iseitine kompensacija? aciu.
Atsakyti
QUOTE(Eufforija @ 2015 08 22, 13:36)
Sveikos. Turiu klausima. Jei esu vaiko prieziuros atost. trecius metus ir nutraukiu DS, paskui atsistoju i Darbo birza man priklausis bedarbo pasalpa? darbo stazas nenutruks? ir ar is darbuovietes bus ismoka uz nepanaudotas kasm atastogas ir iseitine kompensacija? aciu.

uz nepanaudotas atostogas pinigelius gausite, o iseitine kompensacija iseinant savo noru nepriklauso. Ji priklauso tik kai darbdavys atleidzia jus.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2015 07 17, 21:00)
Atidirbti reikia pusę metų arba imtis verslo liudijimą tokiam pat laikui,mokantis mokama "stipendija" -180 eurų

Sveiki,
Norejau suzinot - darba birza paskiria ar paciam reikia ieskot po kursu? Aciu.
Atsakyti
Pats gali susirast pagal savo norą,o jau birža nusiūs bet kur,gali ir darbo grafikas netikti,ar sakykim susisiekimas blogas
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 08 21, 19:06)
Ne, jus gi ne bedarbe smile.gif Jeigu moketu dirbantiems skirtuma, tai ji nesivadintu bedarbio ismoka.

Bet į DB nestovi jei dirbi pilnu etatu?Aš nepamenu situacijos,bet pati dirbau 0,5etato ,stovėjau DB ir gaudavau pašalpą.Tik nepamenu ar tai buvo bedarbio pašalpa ar biliotenis.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2015 08 28, 14:14)
Bet į DB nestovi jei dirbi pilnu etatu?Aš nepamenu situacijos,bet pati dirbau 0,5etato  ,stovėjau DB ir gaudavau pašalpą.Tik nepamenu ar tai buvo bedarbio pašalpa ar biliotenis.

Negali taip būti.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2015 08 28, 14:14)
Bet į DB nestovi jei dirbi pilnu etatu?Aš nepamenu situacijos,bet pati dirbau 0,5etato  ,stovėjau DB ir gaudavau pašalpą.Tik nepamenu ar tai buvo bedarbio pašalpa ar biliotenis.

Socialine pasalpa jums mokejo, kai zmogui nevirsija 102 eur, tikrai ne bedarbio ismoka smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Turiu klausima kas nusimano situose soc. labirintuose .... Mama stovi darbo birzoje jau 2 metus ,darbo aisku nera ,o tokiam amziui kai iki pensijos keli metai nelabai kas nori ir priimt,tai sian nuejo i birza,konsultante jai pasiule kaip ilgai bestovinciai birzoje issiregistruot savo noru ir po kokiu dvieju sav. vel prisiregistruot g.gif Mama nesutiko sako as pilna ligu einu pas medikus negaliu taip... o ji tipo tai drausta busit menesi,bet mums taip geriau... doh.gif Aisku mama nesutiko,liepe vel ateit po 10 dienu,itariu siulys vel,sako mama nesupratau bajerio...gal kas susiduret ar taip galima? Net idomu,kam tai naudinga? Ir jei issiregistruoji ir po to vel prisiregistruoji,po kiek laikoo buni drausta,gali eit i poliklinika ir pan. ?
Atsakyti
QUOTE(V&V @ 2015 08 28, 15:53)
Sveiki,
Turiu klausima kas nusimano situose soc. labirintuose .... Mama stovi darbo birzoje jau 2 metus ,darbo aisku nera ,o tokiam amziui kai iki pensijos keli metai nelabai kas nori ir priimt,tai sian nuejo i birza,konsultante jai pasiule kaip ilgai bestovinciai birzoje issiregistruot savo noru ir po kokiu dvieju sav. vel prisiregistruot  g.gif  Mama nesutiko sako as pilna ligu einu pas medikus negaliu taip... o ji tipo tai drausta busit menesi,bet mums taip geriau...  doh.gif  Aisku mama nesutiko,liepe vel ateit po 10 dienu,itariu siulys vel,sako mama nesupratau bajerio...gal kas susiduret ar taip galima? Net idomu,kam tai naudinga? Ir jei issiregistruoji ir po to vel prisiregistruoji,po kiek laikoo buni drausta,gali eit i poliklinika ir pan. ?

Jei išsiregistruoji sakykim mėnesio 2 dieną,tai PSD galioja iki to mėnesio pabaigos,taigi mėnesio paskutinėm dienom vėl reikia prisiregistruot, o nauda tokia,kad jūsų mama nebebus ilgalaikė bedarbė ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2015 08 28, 18:28)
...o nauda tokia,kad jūsų mama nebebus ilgalaikė bedarbė ir tiek

KAM ta nauda? Statistikai? o kai ji vel gris i birza tai kiek laiko tures prastovet?menesi ? du ? kad kaledu eiti pas medikus kaip soc. drausta?
Atsakyti
QUOTE(V&V @ 2015 08 28, 17:42)
KAM ta nauda? Statistikai? o kai ji vel gris i birza tai kiek laiko tures prastovet?menesi ? du ? kad kaledu eiti pas medikus kaip soc. drausta?

Nauda konsultantei, nes ja spaudzia is virsaus.
O kiek metu liko iki pensijos?
Atsakyti