Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

Sveikos,
Ar maksimali ismoka 303 eur mkama į rankas? Ardar nuo šios sumos nuskaičiuoja mokęsčius?

Gal ir labai durnas klausimas, bet tikrai nzn, pirma kart patekau i tokia nedarbo situacija:(

Ačiū už atsakymą 4u.gif

Atsakyti
laba diena, susidare tokia situacija, esu VPA antrus metus norejau gryzti i darba bet darbdavys aiskiai pasake, kad darbo man negali duoti nes tiesiog jo nebera, bankroto skelbti nenori, tai kaip man elgtis? jeigu iseinu savo noru, man nk nepriklauso jokios iseitines, dar yra ir nepanaudotu atostogu bet dave suprasti kad firmoje pinigu nebera...
jeigu iseinu is darbivietes ir stoju i DB ar gausiu kokia ismoka? nes dar busiu VPA, bet jau be darbo...
Atsakyti
QUOTE(*Doratina* @ 2015 07 31, 11:43)
Ar maksimali ismoka 303 eur mkama į rankas?

Jeigu priklauso maksimali, tai ir gausite 303,80€.

Vadinas, pakėlė nuo liepos mėn. maksimalią išmoką 2,10€, nes už birželį dar gavau 301,70€.
Atsakyti
QUOTE(*Doratina* @ 2015 07 31, 11:43)
Sveikos,
Ar maksimali ismoka 303 eur mkama į rankas? Ardar nuo šios sumos nuskaičiuoja mokęsčius?

Ačiū už atsakymą 4u.gif

Nuo bedarbio ismokos mokescius nenuima.
Atsakyti
sveikos.
toks klausimukas-situacija-
paskutinis nedarbo ismokos mokejimas buvo pernai,rugpjucio men uz liepa-birzoj stovejau nuo 2014.vasario vidurio..is birzos isejau savo noru ir uzsirasiau ligoniu kasose.
iki pat 2014 vasario buvau motinystes atostogose,iki tol visi atitinkami metai dirbti.(nuo 2006m).
sakykit-ar nedarbo ismoka priklausytu vel jei istociau i birza rugpjucio menesy? nes kiek skaiciau,po metu buna kad vel moka,jei isnesa stazas 18menesiu. bet va -ar kai stovejau birzoj ir ismoka buvo-isiskaiciuoja i ta 18me staza? ar tik skaiciuojas iki kol stojau i birza pernai?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2015 07 31, 19:14)
sveikos.
toks klausimukas-situacija-
paskutinis nedarbo ismokos mokejimas buvo pernai,rugpjucio men uz liepa-birzoj stovejau nuo 2014.vasario vidurio..is birzos isejau savo noru ir uzsirasiau ligoniu kasose.
iki pat 2014 vasario buvau motinystes atostogose,iki tol visi atitinkami metai dirbti.(nuo 2006m).
sakykit-ar nedarbo ismoka priklausytu vel jei istociau i birza rugpjucio menesy? nes kiek skaiciau,po metu buna kad vel moka,jei isnesa stazas 18menesiu. bet va -ar kai stovejau birzoj ir ismoka buvo-isiskaiciuoja i ta 18me staza? ar tik skaiciuojas iki kol stojau i birza pernai?

Kol gaudavot bedarbio ismoka stazas irgi ejo, tad istojusi gautumete vel.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 07 31, 18:23)
Kol gaudavot bedarbio ismoka stazas irgi ejo, tad istojusi gautumete vel.

aciu.
Atsakyti
Sveiki,
Šiemet įstojau mokytis į nuolatines (sesijines) studijas. Jos bus organizuojamos sesijomis. Įstojus į darbo biržą suteikiamas bedarbio statusas ir mokamos išmokos (stažas yra, nes šiuo metu dar dirbu)? Jei nestosiu į biržą, ar tuomet neprivalau mokėti PSD? Ačiū, kas atsakys.
Atsakyti
Būna studijos nuolatinės- kitaip dieninės studijos anksčiau vadinosi, ir ištęstinės- kitaip neakivaizdinės. Jūs rašote nuolatinės (sesijinės)-neaišku kas čia tokios.
Jei tai tai nuolatinės, būsite apdrausta- PSD mokėti nereikės, į darbo biržą galite nesikreipti, bedarbio pašalpos negausite.
Jei studijos ištęstinės- tada PSD būsite nedrausta. galite dirbti toliau, arba stoti į darbo biržą- gauti pašalpą ir būti apdrausta, arba mokėti PSD pati.
Būna dar tokios kaip nuotolinės studijos (kur makaisi internetu), o atvažiuoji tik į sesijas. Bet jos vėlgi gali būti nuolatinės arba ištęstinės.
Atsakyti
merginos stoviu darbo birzoje nuo liepos men, sake priklsuaso man ismoka, sakykti kada ja gausiu , rugpjucio men apie 20 d moka, dabar gauciau uz 2 men ?
Atsakyti
QUOTE(Lin1 @ 2015 08 12, 13:09)
merginos  stoviu darbo  birzoje nuo liepos men, sake priklsuaso man ismoka, sakykti kada  ja gausiu , rugpjucio men apie 20 d  moka, dabar gauciau uz 2 men  ?

Jeigu birzoi nuo liepos menesio, tai rugpjucio 20 d. gausit uz liepa ( nepilna menesi greiciausiai, ziurint kada istojot ir nuo kada paskirta pasalpa).
Atsakyti
laba diena ,prasom pasakyti jei dirbau pagal terminuota darbo sutarti ir atleidzia baigiantis sutarciai ,tai stojant i darbo birza kiek turi buti stazo isdirbto kad moketu birza ismoka?kazkoks stresas gaunasi ,lieku be darbo o jei dar neiseis kol susirasiu darba
Atsakyti