Labas vakaras
Ateinu naujokės statusu. Ar priimsit?
Atėjo ta diena, kai labai pradėjo patikti turkiški filmai. Kas galėjo pamanyt. Šią savaitę tai apskritai- svaigstu.
Visą šią temą peržvelgiau, dar online pasidomėjau. Atradau sau nemažai ką tinkamo, prisisiunčiau filmų,
tik dievai žino kada aš juos visus peržiūrėsiu. Na, bet laukia žiemos vakarai ilgi, tai manau susitvarkysiu.
Net jau ir savo favoritų šiek tiek turiu. Nesuprantu, kur aš anksčiau buvau, kodėl aš jų nežiūrėjau.
Pirmą kartą gyvenime pasigailėjau, kad nesimokiau turkų kalbos.
Viskas prasidėjo prieš mėnesį.
Iki tol, aš esu žiūrėjusi tik 3 turkiškus filmus (ne serialus).
Prieš kokius 6 metus žiūrėjau realiais faktais paremtą
Kurtlar vadisi - Irak /2006/TrailerPrieš 4 metus
Ask Tesadüfleri Sever /2011/TrailerIr lygiai prieš metus žiūrėjau
Evim Sensin /2012/Trailer -1soundtrackLabai sukrėtė. Jauna žmona suserga alzheimerio liga (jei neklystu).
Baisu buvo žiūrėt kaip liga progresavo.
Po to, daviau sau žodį, kad gana, nežiūrėsiu turkiškų, nes pabaigos visos (beveik) blogai baigiasi.
Žinau aš tuos turkus. Palyginimui pavyzdys- iš 10 filmų kokie 8 būtinai bus
liūdna/bloga/tragiška pabaiga su vienu iš pagrindiniu veikėju.
Iš pradžių buvo šokas, dabar jau pripratau prie to.
Tai va, po ilgos pertraukos, prieš mėnesį žiūrėjau
Sadece Sen /2014/Labai man patiko. Buvęs kalinys ir akla mergina.
Ta neregė mergina jam tiek daug davė...
O atrodo atvirkščiai turėtų būti.
Fragment-1Fragment-2Aşk Sana Benzer /2015/Labai patiko kaip jis šoko. Tas šokis.
YouTube'je žiūrėjau kaip jis mokėsi šito šokio šiam filmui.
Tiesa, kurį laiką blaškė dėmesį jo ūsai. Vėliau- apsipratau.
FragmentŠiuo metu, jau kaip porą savaičių, žiūriu du naujus serialus šių metų gamybos.
Vienas rimtas, įtemptas, pagal realius faktus. Kitas- lengvas, su humoru, man be proto fantastiškas.
Reaksiyon /2015/Faktiniai įvykiai rutuliojasi Turkijoje ir Artimuosiuose Rytuose.
Politinė kova dėl valdžios tarp valstybių. Veiksmo vidury tris vyrai.
Prieš tai (sąmoningai) juos, pačius stipriausius, atleidžia iš pareigų dėl jiems nesuvokiamų priežasčių.
Tuomet kviečia juos dirbti į slaptą organizaciją, kuri susijusi su politika, žvalgyba, policija, armija.
Visa informacija apie juos, ir prieiga prie jos, yra ištrinama.
Sutelkama nepriklausoma slapta agentų grupė kuri gali veikti savo nuožiūra,
tačiau jei kas juos atskleistų operacijos metu- valstybė jų negelbėtų.
Šio darbo dėka galima ilgiems metams pakliūti į kalėjimą ir net...numirti.
Vieno iš jų (
Ibrahim Celikkol), buvusią mylimają, dirbančia gydytoja, apkaltina ministro nužudymu.
Tai jam ne tik save reik saugot bet ir ją dar.
Jį reikia žiūrėti labai labai įdėmiai, tik ką praleisi, viskas, nesuprasi nei kas, nei kam.
Pamenu, kai pirmą seriją žiūrėjau tai man net galvą įsiskaudėjo. Viena serija gi, plius minus, po 2 valandas.
Ten tiek veiksmo, kol perpranti kas ir prie ko. Dar apsunkina tai, kad vertimo nėra, tik rusiški subtitrai.
Bet užtai kaip lavėja skaitoma rusu kalba, kai reik greit skaityti.
Iš pradžių buvo nelegva ir žiūrėt, ir skaityt, ir dar visą veiksmą galvoj dėliot. Tačiau greit persilaužiau.
Šio filmo tik naujų serijų reikia laukt kol įkelia, mat pats filmas dar gamybos procese.
Fragment-1Fragment-2Fragment-3Labai laukiu naujų serijų šio fimo
Kiralık Aşk /2015/Gaila, kad į savaitę tik po 1 seriją įkelia, mat jie patys dar tik filmuoja toliau,
tai visa laimė, kad serijos ilgos, po 2 val.
Šiandien žiūrėjau 17-tą seriją ir kaifavau. Tiesiog pailsiu jį bežiūrėdama. Atgaiva man.
Jaunatviškas, linksmas, su humoru, jauni gražūs žmonės, graži apranga, gražus makiažas.
O peizažai, gamta, vaizdai...
O jau pagrindinės herojės grožis, aš be žodžių.
Tiesa, tik baisiai nervino ta jo tetulė, šūkalioja amžiais kur reik ir nereik. Išprotėt galima
Kam tokie filmai tinka ir patinka- rekomenduoju šį.
Man patiko nuo pat pirmos serijos. O ir pati pirma serija nuotykiu prasidėjo.
Fragment-1Fragment-2Man labai fainas dar jo draugas. Prie bajerio toks.
Fragment-3Išgirdus garso takelį, iškart supratau, kad bus fainas serialas.
Neapsirikau.
soundtrackDovanokit, kad tiek nemažai prirašiau, bet norėjosi pasidalinti savo kukliu bagažu, o ir pačiai nesinori ko pamiršti.
Žinau, kad mano kai kurie matyti filmai, čia, temoje, buvo jau minimi.
Vienu žodžiu, savo pažintį su turkiškais filmais, pradėjau nuo lengvesnių filmų