Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno "Ryto" pradinė mokykla

Čia susidariau tokį vaizda,kad į pradines mokyklas gali eiti tik viska mokantys vaikai,skaityti mokantys,rašyti mokantys,batu raištelius užsirišantys ir tt.o jau kitiems nevieta čia pretenduoti taip išeina?! Gal mano vaikas gabus kitoje srityje ir kol kas skaityti dar tik besimokinantis...ar jau čia į pirma klasę einant reikia viska mokėti...skirtingi vaikai skirtingi pasiekimai.
Atsakyti
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 03, 16:27)
Čia susidariau tokį vaizda,kad į pradines mokyklas gali eiti tik viska mokantys vaikai,skaityti mokantys,rašyti mokantys,batu raištelius užsirišantys ir tt.o jau kitiems nevieta čia pretenduoti taip išeina?! Gal mano vaikas gabus kitoje srityje ir kol kas skaityti dar tik besimokinantis...ar jau čia į pirma klasę einant reikia viska mokėti...skirtingi vaikai skirtingi pasiekimai.

Arnyte, aš tikrai pritarčiau Jūsų požiūriui. Visi vaikai skirtingi, ir nereikia kad būtų kitaip. Bet mes kalbame apie tai, o ką visgi daryti, kad nesikartotų tokia pati situacija priėmime kiekvienais metais. Ar Jūs manote, kad yra teisinga, kaip yra dabar? Aš net neabejoju, kad kitąmet žmonės tikrai iš vakaro rinksis į eilę, ar lis ar snigs, kad tik patektų, jeigu bus tokios pat priėmimo sąlygos....
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2015 04 03, 15:57)
Vadinasi, tokio punkto apskritai negali būti taikoma? Sierovasss, įrodykite man, kad aš kažką pražiūrėjau ir yra kitaip.
Jeigu mokykla remiasi kažkokiomis žodinėmis taisyklėmis ir mes nepateksime, ir iš tikrųjų nuostata apie brolius/seseris niekur neužfiksuota (gal neįžiūriu ar ką...), tai tada jau ir mes kelsime didelį vėją.

Juk aš jau rašiau: tas "brolių" parametras - jau džiazas... Jis nėra uždraustas, bet ir ne iš aukščiau nuleistas...
Tai, kas neparašyta iš aukščiau - gali būti parašyta sprendimo priėmimo dieną, direktorės įsakymu. Tik parašyta turi būti... Ir dabar jau esu tikras - parašyta bus smile.gif

Keliais postais aukščiau rašiau: tokį parametrą taiko dauguma mokyklų, ir šio parametro esmė paprasta: jei mokesi šeimos nariai - vadinasi ši šeima jau bent 4 metus prisidėjo prie šios mokyklos gerinimo... Kad visur mokslas mokamas - manau aišku.
Pirkome stalus, šviestuvus, užuolaidas, spinteles ir t.t.
Tai va mokyklos tokiu atveju ir sako: tas, kas jau investavo - turi pirmumą.
Tai nėra uždrausta, bet nežinau, ar kur parašyta... Budamas direktoriumu - parašyčiau. Tai gana objektyvu... Kur kas objektyviau, nei kad "direktorės nuomone reikia geriau priimti Marytę".

Ar ne?
Papildyta:
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 03, 16:27)

O tai kas negerai?
Nori mano vidutiniokas vaikas stoti į KTU gimnaziją, bet jo nepriima. Nes vidurkiai per maži...
Ir ką, turiu protestuoti, aiškindamas, kad "užtai jis gražiai šoka ir dainuoja"?
Mano dėdė irgi labai norėjo į medicinos universitetą įstoti. tik ***** nepriėmė... Protestavo, net bado streiką paskelbęs buvo.. Nepadėjo. Galiausiai baigė profkę, tai ir dabar dar suvirintoju dirba... Tai negi ir jo argumentai "o kodėl dabar turi visi būti vienodai protingi būti, priimkite, ir aš pasivysiu" - buvo teisingi? Ar visgi traukinys nuvažiavo...
Jei darželyje, namuose, nulinukuose taip ir neišmoko, tai gal ir neverta su mokančiais vienose rogėse? Gal paprasčiau su tokiais pat?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nemoka skaityti, rašyti, batų užsiriški, dar ko nors... Tai kodėl turėčiau norėti, kad mano vaikas, jei jis labai viską gerai moka - mokytusi kartu su nepažangiais? Gimnazijose tam net kuria specialias universitetines klases, kad atsijotų "pelus nuo grudų". Susidaro pažangiųjų klasė, jie mokosi pagal sustiprintą programa, o perestuchijai - gaudo sau muses, per daug grožiui nekenkdami, galvos nevargindami.... Vsio zakonno! Ir manau - teisinga!

Netaikau butent jums... Tiesiog teoriškai mastau...
Bet jei mano vaikas pirmūnas, tai tikrai nenoriu, kad jam tektų mokintis vienoje klasėje su perestuchinais.. Kol juos "mama" perskaityti ismokins - ir mano vaikui mokslo skonis praeis...

Taip kad manau - jei mokykla priimtu pagal gebejimus - tai butu tiesiog nuostabu.
O jei kažkam netinka - vietoje to, kad forume bartis - nueitumėte, ir pamokintumėte tuos batus užsirišti, paskaityti ar taip toliau

"Be pykčių, be patyčių, tik tvarka ir teisingumas"
biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 03 balandžio 2015 - 18:26
Ne nu kaip fainai kai "kažkieno" vaikas tobulas,viska moka viska daro ir tt.Sveikintina...kiekvienam savas laikas vienas greičiau skaičiuos kitas greičiau rašys.O čia sako kas kad aš argumentuosiu kad mano vaikui kai kas geriau sekasi? Ka aš negaliu jau nešti doku i ta mokykla ar ka? Man tokie pasisakymai tai keisti ka čia reiškia vaikas atsilikęs ar ka?! Truputėli nuimam ta sarkazma ir tas pagyras ir tuos rašymus kad mano vaikas tai jau tikrai pateks,lipsiu per galvas kitiem bet pateks nes gazdinu su aukštesnėm instancijom? Kaip važiavo kiti rajonai i ta mokykla tai ir važiuos,kaip mėtė šiukšles svetimuose konteineriuose taip ir mėtys....
Atsakyti
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 03, 18:53)
Ne nu kaip fainai kai "kažkieno" vaikas tobulas,viska moka viska daro ir tt.Sveikintina...kiekvienam savas laikas vienas greičiau skaičiuos kitas greičiau rašys.O čia sako kas kad aš argumentuosiu kad mano vaikui kai kas geriau sekasi? Ka aš negaliu jau nešti doku i ta mokykla ar ka? Man tokie pasisakymai tai keisti ka čia reiškia vaikas atsilikęs ar ka?! Truputėli nuimam ta sarkazma ir tas pagyras ir tuos rašymus kad mano vaikas tai jau tikrai pateks,lipsiu per galvas kitiem bet pateks nes gazdinu su aukštesnėm instancijom? Kaip važiavo kiti rajonai i ta mokykla tai ir važiuos,kaip mėtė šiukšles svetimuose konteineriuose taip ir mėtys....

Nu tai kuo dabar aš prasikaltau, kad pasistengsiu ir gausiu tą savo vietą mokykloje? O žinote, kodėl aš ją gausiu? Nes aš stengsiuosi. Man ji priklauso, ir kai mane apvagia - aš pakovoju už save....

O ir mano vaikas skaityti moka... Ir jis jau moka ne todėl, kad "mes kieti"... O todėl, kad jo mama su juo dirba... Pamėginkite ir jūs, ir jūsiškis išmoks...

Ar jūs priklausote tai kategorijai, kurie galvoja, kad visko išmokinti privalo mokytoja?
Ar jūs priklausote tai kategorijai, kurie karsčiuojanti vaiką nuteškia darželio auklėtojai galvodama, kad ji privalo susitvarkys?
Ar jūs priklausote tai kategorijai, kurie niekada neeina balsuoti, o tuoj po rinkimu keikia naują valdžią?
Ar jūs....

Jūs juk ne tokia, tiesa? biggrin.gif
Atsakyti
Ne nu neturiu žodžiu.Kaip jūs taip visi likusieji kovos už savo vaiko gerove.ir čia nepulsiu teisintis ka aš darau ir ko nedarau.Visu pirma aš čia nesibaru jei ka tiesiog diskutuoju.Aš nieko nepasakiau ka tiesiogiai mano vaikas daro ko nedaro tiesiog garsiai padiskutavau ir tiek.
Atsakyti
Ka aš negaliu jau nešti doku i ta mokykla ar ka?

Gali. Bet jei esi nevietinė, arba broliai nesimokė, arba skaityti-rašyti nemoka, arba batų neužsiriša, arba... arba... Tada nepyk, kad nepriims... Tiesiog bus kitų, kuriems vieta priklauso labiau....

ka čia reiškia vaikas atsilikęs ar ka?!

Nieko asmeniško, bet... kalbėti, skaityti, rašyti nemokantis vaikas, lyginant su visa tai mokančiu - yra atsilikes... Ne invalidas, ne nevertingas, ne negražus, ne nemylimas, bet gabumais atsiliekantis... Atsiliekantis, vadinasi - atsilikes... Tai ne gyvenimo žymė... Tai tik dabartinės būsenos įvertinimas... Kodėl del to pykstate? Gal geriau tą energiją paskirkite vaiko ugdymui?

lipsiu per galvas kitiem bet pateks

Nereikia maišyti... Nesakiau, kad lipsiu per galvas... Niekur nerašiau, kad reikalausiu, kad priimtų mano, nors kitam priklauso labiau... Tik sakiau - neleisiu lipti per galvą man... Skamba panašiai, tačiau tai visiškai priešinga reakcija... Juk jūs protinga, negi nejaučiate skirtumo? Tikrai?

nes gazdinu su aukštesnėm instancijom?

Negasdinu... Tiesiog turiu jėgų pasinaudoti "demokratijos įrankiais". Ir kai reikia - jais pasinaudoju... Juk ir jūs galite.... Tik gal tingite? Ar - nenorite, nes kokią nors spravkę susikombinavote? biggrin.gif
Kaip važiavo kiti rajonai i ta mokykla tai ir važiuos,

Tai ir tegul... Aš ne prieš... Tiesiog šiais metais - vienu svetimu bus mažiau, nes bent jau aš - savo vietos vienam ufonautui neužleisiu... Visi kiti, net jei jų bus 49 - manęs nejaudina...
kaip mėtė šiukšles svetimuose konteineriuose taip ir mėtys....

Taip, nes merse gali sėdėti ir runkelis... Bet aš ir toliau, kai tokį pamatysiu - pro šoną nepraeisiu... vienam pasiūliau 10 litų... Kai mano konteineryje išsikraudinėjo... solidus toks ponas... Iš karto suprato, ką turiu omeny... Snukis išraudo, "atsiprašau" išlemeno.... Liko dar keli maišai... Kai užspaudė ant gazo, vos vietinių bobučių neištaškė... nuo tada nebesirodo... Gal suprato...
Nedidelis mano laimėjimas, bet nors vienas "liūtas" susiprotėjo... Tai iki pensijos - gal dar kokius 5 itikinsiu... Dar kaimynai kokius 5 - ir kiemas švaresnis wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 03, 19:17)
Ne nu neturiu žodžiu.Kaip jūs taip visi likusieji kovos už savo vaiko gerove.ir čia nepulsiu teisintis ka aš darau ir ko nedarau.Visu pirma aš čia nesibaru jei ka tiesiog diskutuoju.Aš nieko nepasakiau ka tiesiogiai mano vaikas daro ko nedaro tiesiog garsiai padiskutavau ir tiek.

Nu tai ir aš gi nesakau, kad žinau jus, jūsų vaiką, ir kad jis kažko nemoka...
Ir aš tik diskutuoju... Aš juk nežinau, jūs Arnytė iš tikro, ar Arnoldas...

Yra karšta tema, ir mes diskutuojame...

Tarp dviejų priešingų nuomonių glūdi tiesa... Ar ne?

Tačiau vaiką mokinti reikia ir namuose, jei ką wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 03 balandžio 2015 - 19:23
As tai zinau del broliu/sesiu, kad darzeliuose ir mokyklose yra tokia tvarka, kad jeigu dabartiniu metu vaikas mokosi ir eina i ta darzeli, tai tada ir jam yra pirmenybe, o jeigu jau brolis/sese baige ta mokykla tai jokiu cia jau privilegiju, nes cia butu apsurdas doh.gif Cia ta tvarka tokia padaryta, kad tevams nereiktu vedzioti viena vaika i viena mokykla, kita i kita 4u.gif
O del to atrinkimo egzaminais pirmokui tai cia yra nesamone, nes cia yra tik kelios mokyklos, kurios tai taiko ir kiek girdejau atsiliepimus tevu tai sake absurdas, nes vaikas imestas i svetima vieta pasimeta ir kad ir viska mokedamas gali nieko neparasyti ar nieko nepasakyti schmoll.gif Ir tada tie vaikai kurie yra jautresni lieka uz borto, nors gal jie daug geriau moka negu kiti doh.gif O be to tie egzaminai tai irgi toks salyginis dalykas, nes tevam nerodoma kaip jie ten ka islaike, jiems tik pateikiamas faktas, ir valdzia gali nuspresti kad jusu vaikas nevertas tos mokyklos ax.gif
O kad yra i vyresnes klases egzaminai mokyklose tai cia normalu, nes jau vaikas yra daugiau ispruses ir jau tada galima atrinkti, kurie gabesni, kurie ne ax.gif Ir patys tevai jau tada mato ar tas ju vaikas sugebes mokintis stiprioj mokykloj ar ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 03, 20:17)
Ne nu neturiu žodžiu.
Nereikia žodžių, reikia juoktis. hihihi.gif Čia gi gyvojo klasiko avataras apsireiškęs, klasikui gyvam tebesant. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2015 04 03, 19:20)

Nieko asmeniško, bet... kalbėti, skaityti, rašyti nemokantis vaikas, lyginant su visa tai mokančiu - yra atsilikes... Ne invalidas, ne nevertingas, ne negražus, ne nemylimas, bet gabumais atsiliekantis... Atsiliekantis, vadinasi - atsilikes... Tai ne gyvenimo žymė... Tai tik dabartinės būsenos įvertinimas... Kodėl del to pykstate? Gal geriau tą energiją paskirkite vaiko ugdymui?

Jau net bloga skaityti doh.gif
Gerai, kad turit gera zmona, kuri taip gerai vaikus ismokina, nes jus tai manau, tik ziurit per langus ir stebit visus kas prie konteineriu knisasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2015 04 03, 19:21)

Gerai. Pasak Jūsų - egzaminai nesamonė. Ok.

Tai kas sąmonė? Vietų 50, norinčių 200. Tai kaip atrinkti?
Pas ką daugiau pragulų - tam ir priklauso?

Nu - kritikuoti, kas blogai - moka visi.. Tai koks asmeniškai jūsų pasiūlymas - teisingos atrankos kriterijus?

Matuosime pragulas?

Viena pašalpinė - per dienas laisva... Į darbą nereikia... Laisvo laiko daug... Ji ir taip patvoriais per dienas gulinėja... Tai jai pagulėti tą naktį butent prie Ryto tvoros - sunku nebuvo... Ir jos vaiką priėmė..

Kita dirba siuvėja... Tą naktį dirbo naktinėje... Negalėjo eilėje stovėti - dirbo... Baigusi pamainą - tekina bėgo į mokyklą, ir... pavėlavo...

Abi išsiskyrusios... Vyrai padėti negalėjo...

Tai siuvėja ant ledo, o pragulų karalienė - vieta gauna...

Teisinga, ane? Jūs renkatės tokią sistemą?

Papildyta:
QUOTE(Gretucka @ 2015 04 03, 19:27)
Jau net bloga skaityti doh.gif
Gerai, kad turit gera zmona, kuri taip gerai vaikus ismokina, nes jus tai manau, tik ziurit per langus ir stebit visus kas prie konteineriu knisasi doh.gif

Va - ir pasiūlymas:
Tegul reitinguoja pagal tai, kas geresnę žmoną turi..
Mano nuostabi - mes vietą gauname...
Jūs pralaimėjote... Ką jau dabar... Ir "nekaune" gyventi galima... Žinau, kad Kavarsko pagrindinėje yra dar laisvų vietų...

tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 03 balandžio 2015 - 19:38
Sierovasss, aš tai siūlau jums ramintis ir baigti kitus įžeidinėti. Čia jau kaip moderatorė sakau, nes jau šlykštu skaityti. Nesugebat be emocijų ir kitų menkinimo diskutuoti, gal pailsėkit kelias dienas.
Atsakyti