QUOTE(Gretucka @ 2015 04 03, 15:24)
Deje bet kiek zinau savivaldybem priklausanciose mokyklose negalima duoti jokiu egzaminu vaikams i pirma klase
As manau, kad cia dabar del tokiu visokiu nesamoniu padarys ir ta mokykla mokama ir tada nebus jokiu eiliu, kaip ir i Masiota nera
Nes ir taip einama link mokamo mokslo, tai manau va tokia atranka ir padarys
O del direktores, tai kiek girdejusi ji labai teisingas zmogus ir nereikia cia apie ja nesamoniu sneketi
Tai ir taip viskas gyvenime mokama... Padarytų, kad "reikia mušti į kasą" - aš tik trimis savo rankomis už.
O apie direktorę niekas čia nieko blogo nerašė,.... Kiek aš skaičiau...
O kad tą dieną buvo bardakas, o panašus jis buvo ir tą dieną, kai proletariatas šturmavo carą - tai faktas... Ir dėja, už bardaką įstaigoje atsako įstaigos vadovas....
Jei bardakas kartojasi jau kelinti metai - vadinasi pats laikas tobulinti priėmimo į mokyklą taisykles...
Jei mokykla neturi tam galių - turi galių teikti pasiūlymus....
Taip kad.....
Papildyta:
QUOTE(Gretucka @ 2015 04 03, 15:24)
negalima duoti jokiu egzaminu vaikams i pirma klase
Ar paskaitėte mano pateiktų nuostatų fragmentus?
Taip kaip tada elgtis situacijoje, kai vietų mažiau, nei vietinių?
Savivaldybė nurodė:
1. Jei netelpa visi svetimi, jie priimami pagal sarašą. Kas pirmesnis, tas gudresnis.
2. Vietiniams taip nenurodyta, vadinasi šis nurodymas jiems negalioja.
3. Jei jų per daug, tai kaip tada juos atrūšiuoti?
Pagal sarašą negali, nes paskui Sierovas paduos į teismą, ir turėsi įrodinėti, kad tokį atrankos būdą taikyti teisę turėjai... Niekur neradau jokio "popiergalio", kad taip rūšiuoti galima... Galima tik svetimiems, kai lieka kelios vietos.
Net tas "brolis mokėsi", jau yra džiazas... Taisyklę taiko dauguma mokyklų, bet ji labiau iš "žmogiškumo", o ne teisinė... Tipo - jei jau mokėtės, jau prisidėjote prie bendro gerbuvio, tai imkite ir naudokitės rezultatais...
Tai vietų 50, vietinių 200.
Ok, išveji lauk tuos vietinius, kurie nesimokė... Lieka vistiek 100. Kuriuos dabar vyti lauk? Kairiarankius? Mėlynakius? Tamsiaplaukius?
Neradau aš kažkokios normos, kad savivaldybės neturi teisės taikyti testų ar egzaminų... Ir logikos, kodėl taip būti negali - nesuprantu... Tokia atranka būtų vistiek objektyvesnė, nei kad išvyti žaliakelnius....
Ar ne?