Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Montera @ 2015 04 07, 21:40)
Bet tai ka daryt gi nepirksiu laistymui vandens is bambaliu... Ant zemes tikrai daros tokie baltumai. Tai as taip ir darau nukrapstau ta pavirsiu ir sviezios zemes uzpilu.

A ko, ne tiek visokiu pribumasu jiems priperkam biggrin.gif
Kiek atrenku, pirmam aukste gyvenat, padaryti koki lietaus nubegima i kibira, visi augalai bujos biggrin.gif
Atsakyti
Turiu klausimą ar galima rizikuoti ir nenešioti pomidorų namo blush2.gif aišku jie bus uždengti šiltai. Bijau, kad nagus man nukapus ax.gif, todėl klausiu. Nes iš gražių mano daigelių liko palmės ir ryškiai pašviesėjo lapai per nūrią savaitę, matau jog nori maisto, tai tik dabar bus tas pirmasis palaistymas mikroelemantais. Gyvenam šiltai jie išstypo o saulės nebuvo. Pas mus namie kokia +26 vacation1.gif.
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2015 04 08, 09:31)
Turiu klausimą ar galima rizikuoti ir nenešioti pomidorų namo blush2.gif aišku jie bus uždengti šiltai. Bijau, kad nagus man nukapus  ax.gif, todėl klausiu. Nes iš gražių mano daigelių liko palmės ir ryškiai pašviesėjo lapai per nūrią savaitę, matau jog nori maisto, tai tik dabar bus tas pirmasis palaistymas mikroelemantais. Gyvenam šiltai jie išstypo o saulės nebuvo. Pas mus namie kokia +26  vacation1.gif.

jūsų pomidorai, kas jums gali nagus kapoti biggrin.gif Aš nepalikčiau taip iš karto nakčiai, kadangi kol kas tik keli laipsniai naktimis. Tos palmės dabar naktį turėtų būt prie +10-12. jei turit tokias sąlygas, kodėl gi ne...
Atsakyti
Ir as nepalikineju, kol kas. Siandien pas mus oras, pasaka wub.gif Nuo 8 ryto visus i siltnami sunesiau, bet nakciai parsinesiu, apie nuli prognoze rodo, nepaliksiu schmoll.gif Tarpkitko, man tie klostymai baisiau uz nesiojima, pats slyksciausias darbas, geriau 7 dezes panesioti, nei kamsyti ten juos.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 08, 09:54)
Igeriau 7 dezes panesioti, nei kamsyti ten juos.

ir vis tiek nėr garantijos, kad nedriokstels šaltis ir to klostymo užteks
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 08, 09:35)
jei turit tokias sąlygas, kodėl gi ne...

Sąlygas turiu dėl jų į sodybą visą šeimą iš krausčiau biggrin.gif. Tik va vyrui vakar sakau žinok mes taip vaikščiosim mėnesį sako kiek ir daugiau nieko nesakė, nes be šansų perkalbėti mane.
Kiekis didelis man jų tiek nereik, bet gobšumas mane valdo biggrin.gif tai ir auginu kiekius didelius.
Aš dėl to klausiu, kad viską sutampyti pirmyn paskui atgal g.gif , ai bet mankšta buvo nebloga iš ryto, gerai bus ir vakare biggrin.gif . Gali tekti vienai kočiotis su tai kiekiais, vyro sveikata šlubuoja. Mylėkit juos (vyrus), nes ligos ateina ir pas jaunus žmones labai netikėtai verysad.gif, bet smagu paskaitinėti jūsų šeimyninius nuotykius biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 08 balandžio 2015 - 09:02
QUOTE(Paladė @ 2015 04 08, 08:55)
ir vis tiek nėr garantijos, kad nedriokstels šaltis ir to klostymo užteks

drinks_cheers.gif O tada jau pati sau nagus nusikapociau biggrin.gif
Atsakyti
persodinau gal pries 10dienu,is durpiniu i didesnius vazonus.dar nelaisciau,nerodo dregmes trukumo.ikisus pirsta jauciu giliau dregme.vadinas liet nereik.neleipsta lapeliai.tik skilcialapiai nugelto,ir nukritineja.
dabar gausim saules(pagal prognoze)pradzius greiciau zeme.sodindama paliejau razorminu.vakar pasidariau karklu arbatos.ar dabar, kai jau liesiu,jau liet karkline,ar paprastu vandeniu? isvaziuoju savaitei atostogu,ir daigus su didele baime palieku dukrai:),tai turiu surasyt sarasa,kuom liet,kada,kiek cool.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 04 07, 09:15)
Sveikos.

Gal galit kas plačiau pasisakyti apie pomidorus "Long keeper". Kiek supratau, Paladė augino ir į konteinerį išvertė? O tai tokie neskanūs? Kaip jų aukštis, derlingumas? g.gif  Kaip tyčia iš giminaitės kelias sėklytes gavau, pasėjau, jau kilputė viena išlindo... Dar kartu pasėjau "Novogodnyj" - tai irgi vėlyvi, ilgiau besilaikantys oranžiniai (atrodo) pomidorai. Gal kas bandėt auginti, kokių atsiliepimų turit?
Žiūriu, su substratais tai visiškai loterija. Anksčiau ne vienus metus Suliflor'o" durpėse pomidorus augindavau ir viskas gerai būdavo. Šiemet į Vitasol pikuoju (Zikai, man atrodo tu juos šiemet minėjai, tai akis parduotuvėje ir užkliuvo 4u.gif ). Tai man labai patiko. O tręšti daigų vazonuose tai nesiruošiu - ten gi iškart trąši žemė.

Ar tikrai niekas jokių komentarų neparašysit? g.gif ax.gif
Atsakyti
nei tokiu pomidoru auginusi, nei tokiose zemese, tai tyliu 4u.gif
vakar jau gavo mano pomidorai atsigert biggrin.gif nors perdziuve po pasodinimo dar tikrai nebuvo. o siandien jau ir saulute rytine palange labiau paglosto
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 08, 09:18)
A ko, ne tiek visokiu pribumasu jiems priperkam  biggrin.gif 
Kiek atrenku, pirmam aukste gyvenat, padaryti koki lietaus nubegima i kibira, visi augalai bujos  biggrin.gif

Aš filtruoju vandenį ir gėlėms,ir daigams,jei lietaus vandens pritrūkstu ax.gif Paskui visas žemių paviršius kalkėm pasidengia.Man negražu schmoll.gif
QUOTE(Asta ir G @ 2015 04 08, 09:31)
Turiu klausimą ar galima rizikuoti ir nenešioti pomidorų namo blush2.gif aišku jie bus uždengti šiltai. Bijau, kad nagus man nukapus  ax.gif, todėl klausiu.

Galiu kaukštelt,jei nori biggrin.gif Bet gal dar patampyk.Nors,jei per daug turi,ko nepabandžius vis kokį vieną kitą pamiršt ir palikt nakčiai.Tada pati pamatysi ar verta.
Kas brangiausiąjį surietė?Tu ar statybos ?Laikykitės 4u.gif
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 08, 09:54)
Tarpkitko, man tie klostymai baisiau uz nesiojima, pats slyksciausias darbas, geriau 7 dezes panesioti, nei kamsyti ten juos.

drinks_cheers.gif Siaubelis tie kamšymai .Man taip,kaip kitos parašo,kad ai, užmečiau agro,neišeina užmest schmoll.gif Aš per tą laiką keturis kartus pirmyn atgal galiu sutampyt trigubai tiek ,kiek turiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 04 08, 09:48)
Ar tikrai niekas jokių komentarų neparašysit? g.gif  ax.gif

A tai koks skirtumas, ka pakomentuos, neismesi gi, jei jau dygsta, cia pas mus moteros su isrankiais skoniais, jei kas ne taip, vistom atiduoda, man tai ant tiek neskaniu pomidoru nebuna, kad i konteineri mesti schmoll.gif Vistom tikrai neduociau biggrin.gif
Del tos zemes, as ja paprikom ir baklazanam naudojau, pomidoram pigesnes papyliau biggrin.gif Nors kas ten zino, katra labiau augalams patiko, cia tik man Vitaplant malonesne ( Palade i ja sodina, kai pas ja daigu tik 20 , tai gali ir pasizaisti biggrin.gif )

QUOTE(adija5 @ 2015 04 08, 10:10)
Aš filtruoju vandenį ir gėlėms,ir daigams,jei lietaus vandens pritrūkstu  ax.gif Paskui visas žemių paviršius kalkėm pasidengia.Man negražu  schmoll.gif

Ner sitos bedos pas mus, vandens filtras stovi, tai net prausiantis, vis atrodo, kad muilo nenusiploviau biggrin.gif kalkiu problema jau pamirsau, nei virduliai, nei buitine technika, nei duso galvos neapsinesa thumbup.gif
Atsakyti