Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Ex @ 2015 04 06, 15:06)
Nu va, su adija nors kartą bendros nuomonės priėjom biggrin.gif

Ugu,ypač šitam tavo teiginiui pritariu:
Pažiūrėjus į tokį daigą, norisi augintojai nagus nudaužyt...
Čia aš apie tą mažiuką,jei ką ax.gif

Beje,turiu ir aš vieną eksperimentinį.Mokslo vardan.Perlieju. Pastatytas ant palangės,+17-19 temperatūra,pastoviai šlapiom kojom,nes vazonas be skylučių.Per tris dienas labai sėkmingai nuvyto ir nudžiūvo skilčialapiai,nors kitų dar kuo gražiausi ir jau pradėjo vyst apatiniai lapai ax.gif Kažkaip manau,kad joks fitosforinas ,anei rozorminas ar dar kas, šitam myžniui nepadėtų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 06 balandžio 2015 - 14:40
QUOTE(adija5 @ 2015 04 06, 13:31)
Patikėt tai lengva,bet man irgi skaudu dėl to mažiuko  verysad.gif

O tu juos namie tikrai laikei ?Ne rūsy  g.gif ?

Nufotkinti tai jie garaže prieš persodinimą. Bet augo tai namie ant palangės. Nusistiebti spėjo per savaitę, prisiekiu smile.gif Nes savaitę prieš tai buvo nešiojami į šiltnamį ir dar atrodė padoriai. Taip, namie tikrai šilta - apie 23. Beto tai mano išgirtieji skariai blink.gif blink.gif Kitos veislės padoriau atrodo...
Bet šaknų sistema pas visus labai labai silpna.

Nu gerai, jau įkalbėjote. Netremsiu į šiltnamį visam laikui. Naktim panešiosiu dar kelias dienas kol minusas.
Atsakyti
Tu ju nesukiojai ar ne?
As turiu irgi panasiai pastypusiu, bet nieko tokio, saulute pasirodys nustos stype.
Papasakosiu savo eksperimenta. Buvo keli no name isdyge kai paprikas sejau, netyciukai ir jau gerokai paauge. Dar kai buvo sauleta ir zymiau silciau apgyvendinau balkone stiklintam, bet orai atsalo o as juos vistiek palikau, na vietos ant palangiu nei cm. Pries kelias dienas pagailejau ir parsinesiau, nes atrode ' vargetos', lapai nuleisti , pagalvojau kad chana jau jiems, pastaciau ant grindu prie balkono, bet nesitaiso, tada sukeiciau vietom su senbuviais, bet .... nebuvau tokio dalyko macius, ju lapeliai virpejo visa laika lyg kas butu virpines ar smarkus vejas siurenes, man nejauku buvo ziuret i juos, atrode lyg gyvi butu. Nebejau ziuret, po poros dienu tik priejau, jau nebedrebejo ir lapai i normalia vieta atsistojo ir vaizdas kitas. Paemus paglosciau pasnekinau atsiprasiau uz tai kad nuskriaudziau ir pati susigraudinau. Jie gi gyvi padareliai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 13:25)
Kai pažiūrėsite į šią nuotrauką, tai suprasite kodėl taip padariau. Tiesiog namie jau nebuvo galima jų laikyti. Tai būtų lygu pomidorų praradimui. Ex, aš šiltnamyje turiu tokį patį eksperimentinį. Jis tikrai prastai atrodo, bet šitie, išbuvę namie savaitę tikrai ne ką geresni.
Idomu, kad prieš savaitę kai kurie persodinti į butelius irgi taip nustypo, kad po savaitės būčiau nebežinojus ką su jais daryti. Nebent sodinti į 5 litrų gilius vazonus....

user posted image

Na tikiuosi, kad tas šaltis nebeilgai. Ir pomidorai labai nenuskurs.

Aš tai siūlau persodinti giliau. Galit padaryti atramas iš medinių iešmų.
O kada jie sėti, kad tokie gigantai?

*****, aš šiemet be pomidorų liksiu. Kai reikėjo sėt, gulėjau paslika su bronchitu. Vėlavau 1,5 savaitės.
Dabar susiruošiau pikuoti - jaučiu, kad rankose jėgų nėra, kaulus laužo, galvoje varpas skamba... O savaitės dienom laiko tikrai nebus.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 15:51)
Taip, namie tikrai šilta - apie 23. 

Bet šaknų sistema pas visus labai labai silpna.

Atrodo,kaip prie +30 ax.gif .Ir langai užkalti,pravėdint neina biggrin.gif Nors ką aš čia šneku,jei moki už šildymą ar malkas,tai dėl daigų kalent dantais ir aš nenusiteikus.A jei dar vaikų mažų yr.Ai,turėjus ir aš gal ne tokių,bet panašių.Kai vasario mėnesį buvau sugalvojus pasėt.Iškasi duobę sodindama gylio kaip bunkeriui nuo atominės bombos ir nieko jiems neatsitiks irnesakyk.gif

Matyt ,salygos tokios,kad tik į viršų stiebtis daigas turi sveikatos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2015 04 06, 16:14)
Jie gi gyvi padareliai.

Ex,a tu skaitai unsure.gif ?Įsivaizduoji kokias žodžiais anas tavi mini ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 06 balandžio 2015 - 15:52
QUOTE(adija5 @ 2015 04 06, 15:26)
Atrodo,kaip prie +30  ax.gif .Ir langai užkalti,pravėdint neina  biggrin.gif Nors ką aš čia šneku,jei moki už šildymą ar  malkas,tai dėl daigų kalent dantais ir aš nenusiteikus.

Nu užtai, kad ir vaikų mažų ir dar sloguotų yra, ir už šildymą mokėt reikia. Tikrai neišeina laikyt atvirų langų. Geriau jau aš juos išmesiu į verandą negu namie visi kentės šaltį. Tebunie tai eksperimentas, pranešiu kuom viskas baigsis. Beje veranda dėkingas reikalas, nes ten orui per daug atšąlus galima duris į kambarį pravert. Pvz. naktį. Beto, turiu 80 daigų, ketinu augint 60, bet nieko baisaus nenutiks jeigu auginsiu 40. Mažiau ketčupo išvirsiu, bet pavalgyt vistiek visiems per akis bus.
Ai pamiršau, ką domino, tai sėjau vasario 28. Kiek atsimenu Mičiko irgi tą pačia dieną sėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 06 balandžio 2015 - 15:51
prisiduodu;1 green copia,1violet jasper,ir 2green pear ,po pikavimo Verbų sekmadienį ,šiandien apleido šią ašarų pakalnę user posted image
beje,miršta tik tie ,kurie išsodinti į suliflorpomidorų substratą,+jis dar ir pelija, doh.gif o kurių žemė mix'uota su paprastom lauko durpėm,jau gerą cm paaugę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 06 balandžio 2015 - 17:26
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 16:50)
Ai pamiršau, ką domino, tai sėjau vasario 28. Kiek atsimenu Mičiko irgi tą pačia dieną sėjo.

*reik Mičiko prašyt savo daigus parodyt.. bigsmile.gif
*adija nustebino, šaltai+ šlapiai= daigų mirtis čia ir be eksperimento aišku..
kas tokie ir už ką ekzekucijos nusipelnė?
*kiek prisimenu, be nuostolio augimui +12 žemiausia naktimis, žemiau- mėlynuoja ir sustoja augimas.
* dėl video, daigų šaknys paviršiuje , bet aišku žemėje, o ne ore..geriaune[pasakosiu, nes parodyt vis tiek neišeis..
Papildyta:
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 06, 18:23)
prisiduodu;1 green copia,1violet jasper,ir 2green pear ,po pikavimo Verbų sekmadienį  ,šiandien apleido šią ašarų pakalnę user posted image
beje,miršta tik tie ,kurie išsodinti į suliflorpomidorų substratą,+jis dar ir pelija, doh.gif o kurių žemė mix'uota su paprastom lauko durpėm,jau gerą cm paaugę g.gif

Užuojauta ir dar tokie skanučiai. Suliflor itr Juknevičiaus..du pavadinimai, kurie yra mano juodajam sąraše. Dar Sodo centras į 3 vietą veržias pagal šiemetinius atsiliepimus.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 06, 18:23)
prisiduodu;1 green copia,1violet jasper,ir 2green pear ,po pikavimo Verbų sekmadienį  ,šiandien apleido šią ašarų pakalnę user posted image

Reiškia substratas išbandytas, bus aišku, kokio negalima naudoti. Labai gaila daigų. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,
Po jusu patarimo, paklausiau ir persodinau i kita zeme visus daigus, ir didesnius ir mazesnius. Tikrai maciau, kad zeme buvo prasta. Reikia atsakingiau pasirinkti. Dabar jie siek tiek pasilpe, bet tikiuosi prigis ir nebedzius. Nusipirkau skaidrius indelius saldymo, tokie staciakampio formos, tikrai matosi ar dregna saknims ar jau reik palieti.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 06, 17:23)

Neverk baisiai. Mano katinai namie biški pasilinksmino palikti vieni. Visus pomikus ant žemės radau išmėtytus ir išdrąskytus. Kažkaip nesekasi man šįmet su jais.

Įdomu jei ryt / poryt iš naujo susėsiu, spėsiu į nuvažiuojantį traukinį ar jau nelabai?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 04 06, 19:21)
Neverk baisiai. Mano katinai namie biški pasilinksmino palikti vieni. Visus pomikus ant žemės radau išmėtytus ir išdrąskytus. Kažkaip nesekasi man šįmet su jais.

Įdomu jei ryt / poryt iš naujo susėsiu, spėsiu į nuvažiuojantį traukinį ar jau nelabai?

rugpjūčio mėnesį valgysi pomidorus,jei tai tau minusas ,neatsėjinėk g.gif
Atsakyti