Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Ex @ 2015 04 06, 12:13)
Pafotkinau. Neklaužadoms. Galgi suspaus širdį..
Dešinėje - namuose augintas, nešiotas, nakvojęs tik namuose.
Kairėje - taip pat augo prižiūrėtas, apklostytas keliais sluoksniais agroplėvele, tačiau gyveno šiltnamyje.
Daigai tos pačios sėjos, bendraamžiai.
Pažiūrėjus į tokį daigą, norisi augintojai nagus nudaužyt...

Akivaizu, kad šilumos reikia taip pat, kaip ir šviesos.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 06, 11:13)
Pafotkinau. Neklaužadoms. Galgi suspaus širdį..
Dešinėje - namuose augintas, nešiotas, nakvojęs tik namuose.
Kairėje - taip pat augo prižiūrėtas, apklostytas keliais sluoksniais agroplėvele, tačiau gyveno šiltnamyje.
Daigai tos pačios sėjos, tos pačios veislės, bendraamžiai.
Pažiūrėjus į tokį daigą, norisi augintojai nagus nudaužyt...

]

Sunku patiketi unsure.gif
O kodel tas maziukas siltnamy apsigyveno, ir liko nenesiojamas? Kuom jis prasikalto?
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2015 04 06, 11:00)
Čia  ko gero veislė Taiko ? Lyg taip įžiūriu užrašyta? g.gif

Kaip ir ji sejau. bet cia buvo jau klausimas apie ta Taiko. Kad skirtingu firmu skirtingi pomidorai ant pakiuku. As kai pradedanti tai sejau kas grazu lotuliukas.gif tiesiog niekad neteko matyt tokiu lapu. O ir dygsta ilgai. Ziu jau ir tysta. Reiks atskirti ir i antra auksta nest. Ten gal +15 ir sviesos daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2015 04 06, 13:22)
Kaip ir ji sejau. bet cia buvo jau klausimas apie ta Taiko. Kad skirtingu firmu skirtingi pomidorai ant pakiuku. As kai pradedanti tai sejau kas grazu lotuliukas.gif  tiesiog niekad neteko matyt tokiu lapu. O ir dygsta ilgai. Ziu jau ir tysta. Reiks atskirti ir i antra auksta nest. Ten gal +15 ir sviesos daugiau.

Veislės Taiko aprašymas yra temos priekyje, kur sudėti veislių aprašymai. Ten yra ir jaunų augalų nuotrauka. smile.gif
Atsakyti
Neset siandien savo daigus grudintis? As isnesiau ir lakstau kas pusvalandi vis ziuret ar ne per salta biggrin.gif Man didesnis stresas negu jiems biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2015 04 06, 13:41)
Neset siandien savo daigus grudintis? As isnesiau ir lakstau kas pusvalandi vis ziuret ar ne per salta biggrin.gif Man didesnis stresas negu jiems biggrin.gif

Kas dieną stengiuosi išnešti. Specialių lempų dar neturiu, bet užsakiau , todėl šilnamyje vis tiek geriau, negu namuose. Daigai gražūs, neištįsę. Bet nakčiai dar nepalieku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 08:19)
Po šeštadienio persodinimų nepaklausiau jūsų ir išgrūdau į šaltą verandą. Ten anie ir šiandien nakvojo. Ten būna apie 2C daugiau negu lauke. Nu pažiūriu aš į juos ir matau, kad nieko blogo jiems. Tingiu nuotrauką įdėt, bet buvo tokie nustypę, o šaknys tokios silpnos, kad jau nebuvo kito varianto. Nu ir žiūrėsim kaip ten toliau viskas bus. Bet tikiuosi labai blogai nebus. O nuo rytojaus visi apsigyvens šiltnamyje visam laikui.  biggrin.gif

Nemanau, kad geras sprendimas daigus tokioj temperatūroj laikyti. Gal ir nieko blogo neatsitiks, bet labai abejoju, ar ir kas nors gero gausis. g.gif

Pervyniojau šiandien vystyklinius, norėjosi juos giliau patupdyti. Šaknys liuks, net užsiraitę, teko kai kurių nugnybti. Atvyniojusi pastūmiau daigą link apačios, viršuje papildžiau žemėmis. Šiaip daigai tai drūti, nelabai skiriasi nuo vazoninių. Į šiltnamį kol kas nenešioti.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2015 04 06, 10:00)
Sveikos

Su Velykom raudonų žalių ir kitokių spalvotų pomidorų!!!

Noriu paklausti. Ar normalu tokie lapai? Nes visų kitų kaip ir pomidorų. O šitų lyg paprika būtų smile.gif

https://instagram.com/p/1IBiPbBr08/

Tik kazi ar rodo g.gif

Pas mane TAIKO pomidorų tokie lapai. Pernai ir pagalvojau, kad kažkas ne taip .
Aš dalį pomidorų balkone laikau. Tai labai atsigavo. Šiandien ėjau laistyt, tai pirieji netgi tokie jau nemaži, tvirti, o tie Taiko kažkokie pausę, gal linkę būti slabneni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vailija4: 06 balandžio 2015 - 13:27
Kai pažiūrėsite į šią nuotrauką, tai suprasite kodėl taip padariau. Tiesiog namie jau nebuvo galima jų laikyti. Tai būtų lygu pomidorų praradimui. Ex, aš šiltnamyje turiu tokį patį eksperimentinį. Jis tikrai prastai atrodo, bet šitie, išbuvę namie savaitę tikrai ne ką geresni.
Idomu, kad prieš savaitę kai kurie persodinti į butelius irgi taip nustypo, kad po savaitės būčiau nebežinojus ką su jais daryti. Nebent sodinti į 5 litrų gilius vazonus....

user posted image

Na tikiuosi, kad tas šaltis nebeilgai. Ir pomidorai labai nenuskurs.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 06, 13:13)
Sunku patiketi  unsure.gif
O kodel tas maziukas siltnamy apsigyveno, ir liko nenesiojamas? Kuom jis prasikalto?

Patikėt tai lengva,bet man irgi skaudu dėl to mažiuko verysad.gif
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 14:25)
Kai pažiūrėsite į šią nuotrauką, tai suprasite kodėl taip padariau. Tiesiog namie jau nebuvo galima jų laikyti.

O tu juos namie tikrai laikei ?Ne rūsy g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2015 04 06, 12:41)

isnesiau siandien, po ilgos pertraukos, saule senai matyta atsirado, nors ir pro debesis
QUOTE(daimura @ 2015 04 06, 12:56)
Pervyniojau šiandien vystyklinius, norėjosi juos giliau patupdyti. Šaknys liuks, net užsiraitę, teko kai kurių nugnybti. Atvyniojusi pastūmiau daigą link apačios, viršuje papildžiau žemėmis. Šiaip daigai tai drūti, nelabai skiriasi nuo vazoninių. Į šiltnamį kol kas nenešioti.

gal geriau nerodyk savo daigu, nes pasiziuriu ir susinervinu biggrin.gif
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 13:25)
Kai pažiūrėsite į šią nuotrauką, tai suprasite kodėl taip padariau.

Gal pas jus labai silta? Pastebejau, pora deziu stovi saltesniam kambary, tai tie visai padoriai atrodo, o dalis siltam( jei taip butu galima pavadinti, ne daugiau ,kaip +20, ant palanges dar maziau), tai sie patyse, bet ne tiek, kiek tavo nuotraukoj unsure.gif Tas patysimas butu puse velnio pas maniskius , bet va kotai ploni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 06 balandžio 2015 - 13:51
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 06, 13:13)
Sunku patiketi  unsure.gif

Viskas normaliai, nėra ko netikėt, nes naktimis tikrai šalta, agroplėvelė daigų taip nesušildo kad jie augt norėtų.

Daigelis po pikiavimo tiesiog atliko. Pagailėjau išmest, tai apkamšiau ir palikau šiltnamyje. Nenumirė, bet ir neauga.

QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 06, 14:25)
Kai pažiūrėsite į šią nuotrauką, tai suprasite kodėl taip padariau. Tiesiog namie jau nebuvo galima jų laikyti. Tai būtų lygu pomidorų praradimui. Ex, aš šiltnamyje turiu tokį patį eksperimentinį. Jis tikrai prastai atrodo, bet šitie, išbuvę namie savaitę tikrai ne ką geresni.

Joooo... meškerykočiai.. unsure.gif Gal daigai išgriuvo ir per savaitę, bet panašu, kad jiems nuo sudygimo ypač šviesos labai trūko. Reikėjo nuo anksčiau po truputį, nors kas kelios dienos trumpam išnešt į verandą, būtų užtekę, kad dailesni daigeliai augtų.
Bet tikrai nepritariu tavo norui šituos daigus palikt šiltnamyje ir nakčiai schmoll.gif Nakties temperatūra visiškai nedžiuginanti.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 04 06, 14:31)
Patikėt tai lengva,bet man irgi skaudu dėl to mažiuko  verysad.gif

O tu juos namie tikrai laikei ?Ne rūsy  g.gif ?

Nežliumbk. Užaugs mažiukas, tik vėliau. Sėklų iš jo pririnksiu, bus gerą stratifikaciją praėjęs wink.gif smile.gif

Nu va, su adija nors kartą bendros nuomonės priėjom biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2015 04 06, 13:56)
Pervyniojau šiandien vystyklinius,  daigai tai drūti, nelabai skiriasi nuo vazoninių. Į šiltnamį kol kas nenešioti.

Daigai atrodo puikiai. Netgi per gerai rolleyes.gif Kaži, ar tu pati sau šitų daigų nepavydi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 06 balandžio 2015 - 14:07