Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Ritaram @ 2015 04 04, 14:57)
Per didele nuotrauka gavosi kai idejau, dabar bandau mazinti.

Vajė user posted image.Prastai gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 04 04, 14:57)

Kai kuriems pomidorams pamazu va taip darosi, neisejo sumazinti dedu didele smile.gif
pamazu sauseja nuo lapo krasto, o po to pradeda visas dziuti.

Tai čia ta pati bėda kaip ir pas satyra. Puslapiu atgal yra nuotraukos. Tik pas ją pomidorams liga jau gerokai pažengusi, o pas tave tik prasideda.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 04, 15:04)
Tai čia ta pati bėda kaip ir pas satyra. Puslapiu atgal yra nuotraukos. Tik pas ją pomidorams liga jau gerokai pažengusi, o pas tave tik prasideda.

Bet tai kame čia bėda tokia išplitusi g.gif ?Ką manai?
Atsakyti
user posted image
įdėjau pakartotinai, kad galvos nesukioti.\ Ritaram - galit dar redaguoti savo postą, ištrinti per didelę nuotrauką.
Man tai čia ryškiai substratas nepatinka, šlapias, supelijęs. Gretimam - net pūkai priaugę..Paviršių supurenčiau dantų pagaliuku, pabarstyčiau cinamonu ar trintu anglies gabaliuku, nuvytųsius pažeistus lapelius pašalinčiau. Leisti pradžiūti. Jei būtų galimybė persodinčiau į gerą substratą. DAR TIK GRYBŲ BETRŪKO, KAD PRIDYGTŲ. Mintyse galvoju, kad čia tas Fitosporinas praverstų. Dar gal pamėginti aspirino tab. ištirpinti ir nupurkšti tik pačius daigus.Jei abejojat, pamėginkit ant kelių daigų, jei bus efektas, nupurškit ir likusius.. Gal dar kas ką patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 04 balandžio 2015 - 14:24
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 15:08)
Bet tai kame čia bėda tokia išplitusi  g.gif ?Ką manai?

Nieko nemanau. Nežinau. Spoksau kaip baronas į naujus vartus..

QUOTE(nijole0619 @ 2015 04 04, 15:09)

Jei būtų galimybė persodinčiau į gerą substratą. 

DAR TIK GRYBŲ BETRŪKO, KAD PRIDYGTŲ.

Kažkuriais metais vienai mamkai irgi panašiai nutiko, džiūvo jos daigų lapai, bet kiek žinojau, tai ji visada durpes kokybiškas pirkdavo. Tuomet kaltė durpėms atkrito.

lotuliukas.gif prajuokinai. Bet panašu, kad tiesą sakai. Durpė truputį keistoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 04, 15:23)
Nieko nemanau. Nežinau. Spoksau kaip baronas į naujus vartus..
Kažkuriais metais vienai mamkai irgi panašiai nutiko, džiūvo jos daigų lapai, bet kiek žinojau, tai ji visada durpes kokybiškas pirkdavo. Tuomet kaltė durpėms atkrito.

lotuliukas.gif prajuokinai. Bet panašu, kad tiesą sakai. Durpė truputį keistoka g.gif

šiandiena jau FB mačiau ir su grybu šalia pom. daigelio..man tai nejuokinga..jaučiu verkčiau, jei daigus taip užpultų kokia zaraza.. i rkažkodėl mantaip blogai šie daigai neatrodo, dar yra vilties, negu kur įdėjo anksčiau nuotraukas..ten jau labai su klaustuku..ir variantų..

Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 04 04, 14:09)
user posted image
įdėjau pakartotinai, kad galvos nesukioti.\ Ritaram - galit dar redaguoti savo postą, ištrinti per didelę nuotrauką.
Man tai čia ryškiai substratas nepatinka, šlapias, supelijęs. Gretimam - net pūkai priaugę..Paviršių supurenčiau dantų pagaliuku, pabarstyčiau cinamonu ar trintu anglies gabaliuku, nuvytųsius pažeistus lapelius pašalinčiau. Leisti pradžiūti. Jei būtų galimybė persodinčiau į gerą substratą.  DAR TIK GRYBŲ BETRŪKO, KAD PRIDYGTŲ. Mintyse galvoju, kad čia tas Fitosporinas praverstų. Dar gal pamėginti aspirino tab. ištirpinti ir nupurkšti tik pačius daigus.Jei abejojat, pamėginkit ant kelių daigų, jei bus efektas, nupurškit ir likusius.. Gal dar kas ką patars.

Taip, esu perlaiscius, dabar purenu ir apie savaite nieko nelaistau.
Ant vieno daigo jau taip padariau, nugnybiau apatinius lapus, bet dabar kyla i virsu tas vytulys.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 04 04, 15:27)
i rkažkodėl mantaip blogai šie daigai neatrodo, dar yra vilties, negu kur įdėjo anksčiau nuotraukas..ten jau labai su klaustuku..ir variantų..

tai ir man šitie neatrodo labai jau prastai, pradžia, tik lapuko galiukas nupiepęs, galima sutvarkyt reikalą. Pas satyra jau visai liūdnai atrodo, daug lapų negyvų, užleista per daug.
Atsakyti
Ne visi daigai pas mane tokie prasti, yra ir geresniu, bet bijau, kad po truputi ir jie neuzsikrestu.
Atsakyti
Pas mane grybu pridygo, ta ir matei ax.gif
Sakai, jau verkti? Bet grybai gi gerai biggrin.gif Prisijuoksiu jauciu, tuoj verkti reikes...
user posted image

Nemoku nuotraukos apsukti
Atsakyti
Mergaitės nepulkite į paniką,neserga tie jūsų pomidorai,bet kenčia nuo netinkamų auginimo sąlygų,sakau iš savo patirties.Yra trys variantai:per šalta,per šlapia,kas akivaizdu,nes žemė pelėsiu dengiasi,per sunkus substratas.Taisymas-išskinti nuvytusius lapelius,persodinti į durpes(nes jos lengvesnės už kompostą),nelieti jokiais marmalais.Persodinkite į aukštesnius vazonėlius,išleis daugiau šaknų.
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2015 04 04, 15:24)
Mergaitės nepulkite į paniką,neserga tie jūsų pomidorai,bet kenčia nuo netinkamų auginimo sąlygų,sakau iš savo patirties.Yra trys variantai:per šalta,per šlapia,kas akivaizdu,nes žemė pelėsiu dengiasi,per sunkus substratas.Taisymas-išskinti nuvytusius lapelius,persodinti į durpes(nes jos lengvesnės už kompostą),nelieti jokiais marmalais.Persodinkite į aukštesnius vazonėlius,išleis.

Man atrodo, kad kazkokia liga cia. Kad pas mane per slapia, tai tiesa, temperatura pas mane 19-20, ir zeme prasta - durpes su biohumusu. O tai jei as persodinciau, tai turiu nuo saknu visas zemes nupurtyti, nuplauti?

Cia dar vienas po truputi nykstantis...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritaram: 04 balandžio 2015 - 16:12