Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Marmaledas @ 2015 04 03, 22:09)
kokosas ir man nepatiko, tik sudaiginimui tinkamas, o paskui laukia badas jei nieko neduosi ar nepersodinsi.
o karklų arbatėlė tai ne ,,tik"- čia gi stiprus augimo stimuliatorius, jei ką

iš tikrųjų jis tik tam ir skirtas,arba dar substrato pagerinimui.vienas ,kaip auginimo terpė jis nėra tinkamas,nebent pastoviai maitintumėt.[čia apie kokosinę plytą] ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2015 04 04, 05:37)
Kiek mačiau rusų seminaruose, kokoso plytas naudoja tik įmaišyti į žemės mišinius, purumui ir drėgmės išlaikymo funkcijai didinti.

Papildyta:

Kaip malonu žiūrėti į puikius daigelius  4u.gif Matosi, kad netrūksta jiems šviesos. Nijole0619, kokiomis lempomis šviečiate? smile.gif

nemačiau ,kad jūsų postas jau yra mirksiukas.gif drinks_cheers.gif visu 100% bigsmile.gif
jau ir daigeliais nebesiverčia liežuvis vadint wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 04 balandžio 2015 - 08:18
QUOTE(fausta32 @ 2015 04 04, 09:01)
Čia mano išstypėlei. Sukiojus aš juos visaip trūksta saulės labai.

Neverta nusimint, kad daigeliai kažkiek ištįso. Natūralu, kai tokia tamsuma. Nepaisant, kad patįsę, tavo daigeliai tikrai gražūs, lapeliai labai sveikai atrodo. Matosi, kad kruopščiai prižiūrėjai, svarbiausia - nepersistengei user posted image Pamatysi, kai pasodinsi juos į šiltnamį, daigai tiesiog akyse sustambės ir išgražės.

O pas mus sninga taip stipriai, tarsi ryt Kalėdos turėtų būti.. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 04, 07:49)

Matot, popinimas popinimui nelygu - kaip kuri supranta. Kai kurios galvoja (pvz. Gonzikas), kad aš juos irgi ypač popinu nešiodama į šiltnamį. Tačiau šiltnamis - tai tik natūralių augimo sąlygų sudarymas, o ne lepinimas. Aš gi nei tas sėklas stimuliatoriuose mirkau, nei grūdinu, mažiems daigams taip pat per subinę jokių gėrybių nekišu. Pagrindas - vanduo ir saulė. Aišku, kada tos saulės yra..

daugeliui mūsų šitas natūralių sąlygų sudarymas yra prabanga-arba anksti į darbą išvažiuoja,arba šiltnamio šalia neturi ir t.t.o papilt marmalo nei fizinio nei dideliai protinio išsilavinimo nereikalauja,ir neužima daug laiko.taip ,kad pastarųjų popinimu net nelaikau,o tamstos pasiaukojantį darbą gerbiu ir vadinkim ne lepinimu ,o kad jūsų augalams sudaromos visapusiškai palankios augimo sąlygos wub.gif
Papildyta:
QUOTE(girene @ 2015 04 04, 07:49)

taip dabar atrodome

kokie gražūs daigeliai wub.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(fausta32 @ 2015 04 04, 09:01)
Čia mano išstypėlei. Sukiojus aš juos visaip trūksta saulės labai.

[

ko iš jų nori,gražučiai wub.gif maniškiams iki jų ,kaip iki kinų sienos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2015 04 04, 09:22)

O pas mus sninga taip stipriai, tarsi ryt Kalėdos turėtų būti.. user posted image

drinks_cheers.gif kiaušius ryt pusnyse ridensim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 04, 09:30)
daugeliui mūsų  šitas natūralių sąlygų sudarymas yra prabanga

o papilt marmalo nei fizinio  nei dideliai protinio išsilavinimo nereikalauja

o tamstos pasiaukojantį  darbą..

Suprantu, todėl ir nepeikiu patįsusių daigelių. Pagrūmoju tik kai kurioms. Tegu neįsižeidžia, aš draugiškai..
O toms, kurių šiltnamis šalia, tai ir prabanga gaunasi natūrali ir ne tokia brangi biggrin.gif

Marmalui papilt kaip tik reik proto, nes, kaip matai, reik sugebėt laiku ir tiek papilt, kad daigai galo negautų wink.gif

Tokį darbą labiau sportu pavadinčiau, nes kaip darbas, tai š..dinas, tik rezultatas neblogas lotuliukas.gif
Atsakyti
del tos kokoso plytos, as taip ir mastau, kad pamaisyti ja su zemem, symet diedas nusipirko ta plyta ir saknydina vynuoges, kazkiek atliko, tai as susejau prieskonius, malonu dirbti, tokia puri puri, kazkaip ir pamaisciau apie pomidorus, ar paprikas, nes niekada nepirkau tos plytos, tik kokoso tabl. daigindavau

Labai grazus daigeliai visu, mano prasciau atrodo ax.gif Bet nevienodai, vieni grazesni, kiti labiau patyse, bet pasiziurejau i veisles, tai tie tysalai ir uzauge virs 2m. buna, kazkiek ir veisles tai lemia, bet visumoj, kotu storesniu noretusi
Papildyta:
dabar dar as su klausimu, kaimyne manes klausia del trasu, nezinau, kokiu ji ten turi, bet sudiktavo NPK 14-9-25, kiti NPK 13-40-13 ir NPK 11-5-34. Kazkada buvo kalba, apie tuos skaiciukus, neuzfiksavau, kokie ten skaiciai turetu buti jauniems, dar daigams, ir kokie jau mezgantiems. Tresti nori paprikas ir pomidorus, jau dabar, daigai nera dideli, bet ir ne visai kudykiai. po pikiavimo jau koks menuo praejo, auga grynam substrate, su jokiom zemem nemaise
Atsakyti
Dekoju Ex 4u.gif uz vilties teikiancius zodzius 4u.gif
Atsakyti
esu naujoke pomidoru auginime, vis tyliai paskaitinedavau jus... ax.gif
Bet va siryt radau tokius savo pomidoriukus... Sos... Gal kas pasakysit kas nutiko? Kas juos uzpuole? Ir kuom galeciau juos isgelbet...
Atsakyti
Ex, jau nuo tavo tokių gražių žodžių, skirtų naujokėms ir jų daigeliams, net aš lydausi ax.gif ... ale kaip moki pagirti, paskatinti... Mamka tu mūsų geroji angel.gif
Papildyta:
QUOTE(l_satyra @ 2015 04 04, 10:29)
esu naujoke pomidoru auginime, vis tyliai paskaitinedavau jus...  ax.gif
Bet va siryt radau tokius savo pomidoriukus... Sos... Gal kas pasakysit kas nutiko? Kas juos uzpuole?  Ir kuom galeciau juos isgelbet...

Kokius???
Atsakyti
QUOTE(l_satyra @ 2015 04 04, 10:29)
esu naujoke pomidoru auginime, vis tyliai paskaitinedavau jus...  ax.gif
Bet va siryt radau tokius savo pomidoriukus... Sos... Gal kas pasakysit kas nutiko? Kas juos uzpuole?  Ir kuom galeciau juos isgelbet...

Kokius tokius? Nematau, o gal tik man nerodo g.gif
QUOTE(daimura @ 2015 04 04, 11:06)
Ex, jau nuo tavo tokių gražių žodžių, skirtų naujokėms ir jų daigeliams, net aš lydausi  ax.gif ... ale kaip moki pagirti, paskatinti... Mamka tu mūsų geroji  angel.gif
Papildyta:
Kokius???

drinks_cheers.gif tikrai, ir man vos asara neistrysko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 04, 12:08)
Kokius tokius? Nematau, o gal tik man nerodo  g.gif

tikrai, ir man vos asara neistrysko  unsure.gif

Nėra schmoll.gif

Taigi,gerumo pas jąją fontanai biggrin.gif
Atsakyti
*l_satyra- nesimato jokios nuotraukos.Mėginkit dėti per http://radikal.ru ir nukopijuokit į forumą antrą eilutę prieš tai sumažinus nuotraukos dydį ten pat iki kokių 400. LAUKIAM NUOTRAUKOS
*Noriu pasidžiaugti, kad vis daugiau įvairių nikų mirga puslapyje ir naujokės pagaliau išdrįso parašyti ir netgi parodyti savo užslėptas grožybes..Smagu matyti pomidorų daigelius, nes pasižiūrėjus pro langą, liūdnoka..tad sveikinimai už drąsa.
*girene- nu labai jau stropiai viskas atlikta, tobula..bet aš tai su daigų dalyba neskubėčiau, orai apgaulingi, jei paskaitytumėt praeitų metų temas tokiu laiku 4-6mėn. pasipila forumiečių skundai, kad susodinti daigai į nuolatinę vietą apšalo ir kur gauti rezervinių daigų. Čia aš nelinkiu jokiu būdu..
* Mano daigų substrate balti burbuliukai- perlitas, kaip ir kokosas- suteikia purumo, kad lengviau daigams kvėpuot būtų ir į kiekvieną dar įdėjau po 2-3 burbuliukus superfosfato, giliau.
*Lempos ne specialios-liuminescencinė ilgas vamzdelis ir 2 kompaktinės liuminescencinės, bet jau visi po lempom nebetelpa, tik atšils orai reiks dalį išvežt į šiltnamį..Oj bus džiaugsmo..su dangstymais..biggrin.gif Norėčiau specialių, gal iki kitų metų susiveiksiu.. nes langai šiaurė, vakarai, saulutės net esant saulėtai dienai nėra daug.
*Dėl storuliukų- tikrai taip, yra veislės žemaūgės ar vazoninės- jie iš prigimties geniniam lygmeny-mažiai storuliukai. wub.gif
* Dėl daug info forume, pritariu, kad visko vienu metu nenaudoti, o pasirinkti iš gausybės kažką vieną (todėl, gerai, kad pavardijama, žiūrim, ką turim) kiekvienai stadijai-mirkymui sėklų, daigų persodinimui, sodinimui į nuolatinę vietą ir pradėjus formuoti žiedus.
* Dėl trąšų su skaičiukais rinkčiausi pirmą, nors buvo minima jei sudėjus visus skaičiukus- apie 50- suaugusiems daigams, jei mažiau- jaunučiams. Bet vadovaučiausi nurodymais ant etiketės kiek ir kas kiek.
*Nu va nors pas vieną matau, kad Suliflor substrate gražiai auga daigeliai, o tai FB už galvų susiėmę, tai balti kirminukai, tai papeliję, tai juodos musytės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 04 balandžio 2015 - 11:27
QUOTE(Ex @ 2015 04 04, 08:22)
Neverta nusimint, kad daigeliai kažkiek ištįso. Natūralu, kai tokia tamsuma. Nepaisant, kad patįsę, tavo daigeliai tikrai gražūs, lapeliai labai sveikai atrodo. Matosi, kad kruopščiai prižiūrėjai, svarbiausia - nepersistengei

Ačiū už gražius žodžius.

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 04, 08:47)

kokie gražūs daigeliai wub.gif  bigsmile.gif
Papildyta:

ko iš jų nori,gražučiai  wub.gif maniškiams iki jų ,kaip iki kinų sienos ax.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif kiaušius ryt pusnyse ridensim mirksiukas.gif

Aš jau maniau, kad jie tokie nusistiebeliai ir liauni
Atsakyti