Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

Biohumuso ir substrato santykis 1:5, o jūs dinamitą ruošiat tiems daigeliams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 04 03, 15:04)
Biohumuso ir substrato santykis 1:5, o jūs dinamitą ruošiat tiems daigeliams  doh.gif

Ir dar substratas substratui nelygu . A jei koks ir taip pagerintas ... ax.gif
Atsakyti
nezinau, ar cia del tos zemes, pamenu, kai pirma karta auginau daigus, tai dariau irgi dinamita biggrin.gif , man taip atrode teisingai, dedavau viena dali kompostines zemes, kita dali biohumuso, o durpiu tik penkias saujas lotuliukas.gif Issodindavau i toki riebala daigus, net be tikru lapeliu, ir augdavo normaliausiai, nenumire nei vienas. Bet iki issodinimo laistydavau tik vandeniu, ne karto neesu niekuom tresus. Net pernai riebiau auginau, tik taupymo sumetimais pradejau daugiau durpiu substrato berti. Bet tikrai ne 1:5, mazdaug 1:3 iseina. Nu kitais metais durpiu desiu dar daugiau, dar labiau sutaupysiu ax.gif
Tom, kurioms mirsta daigeliai, o jei bandyti auginti, kokoso tose plytose? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 03 balandžio 2015 - 14:58
Bet kad jos dar pries seja tas tabletes mirko ne vandeny o humiverde ar dar kazkokiam marmale bigsmile.gif
Stebiuos kaip tau tie daigeliai atlaiko g.gif tokio riebumo.

Pas mane siemet absoliuciai niekuom nelaistyti, nei seasol, nei delfan nei kokiu starteriu. Nieko neturiu. Bet grazus daigai,tfu.tfu,tfu tik pastype, nes nera saules. As ir nesilyginu su Ex ar dar su kuria patyrusia augintoja, bet dziaugiuos, kad neserga ir kad pakankamai derliaus uzauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 03 balandžio 2015 - 14:58
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 03, 15:33)
nezinau, ar cia del tos zemes, pamenu, kai pirma karta auginau daigus, tai dariau irgi dinamita  biggrin.gif , man taip atrode teisingai, dedavau viena dali kompostines zemes, kita dali biohumuso, o durpiu tik penkias saujas  lotuliukas.gif

Nu vat,man irgi vien žemių kaltint neišeina g.gif
Aš pirmais metais durpių iš viso nedėjau biggrin.gif Man ten kažkokia ne žemė tos durpės atrodė.Ir vandens pyliau kaip obelim,ir šiaip liejau kas po ranka pakliuvo vis stiprindama .Net savo vitaminus tirpinau. Vis tiek tik labai nedidelė dalis įvertino mano pastangas ir nugaišo biggrin.gif
Atsakyti
šiandien nulėkiau į šiltnamį, pažiūrėtkai laikosi mano eksperimentiniai, nes ryte ant automobilio buvo šlapdribos pėdsakų ir laipsnių buvo 0.
Viskas gerai su jais thumbup.gif , tik kad kai nėra nei saulės, nei šilumos, tai taip ir stovi tokie mažiukai, namuose dvigubai didesni.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2015 04 03, 15:37)
šiandien nulėkiau į šiltnamį, pažiūrėtkai laikosi mano eksperimentiniai, nes ryte ant automobilio buvo šlapdribos pėdsakų ir laipsnių buvo 0.
Viskas gerai su jais  thumbup.gif , tik kad kai nėra nei saulės, nei šilumos, tai taip ir stovi tokie mažiukai, namuose dvigubai didesni.

O stiebai ir lapų apačios nepamėlę dėl žemesnės temperatūros? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2015 04 03, 17:02)
O stiebai ir lapų apačios nepamėlę dėl žemesnės temperatūros?  ax.gif

pamėlę pamėlę - kaip kitaip. Šiltnamis nešildomas, nesandarus.
Atsakyti
Merginos tikiuosi greitai atsakysite, nes vat grizau is darbo, imu darbines kelnes ir lekiu pomidorų tvarkyt.

Kol ta savaitė buvo apsiniaukusi ir labai šalta, mano pomidorai prie lango siaubingai nusistiebė, labai suplonėjo. VAkar pasirodžius saulutei bandžiau į šiltnamį nešt, bet gavo šaltesnio oro visi nulinko ir suglebo. Tokius vakare ir parsinešiau. Jie aišku dabar nebenuvytę ir nebesuglebę, bet visi išgriuvę ir peraugę. Atrodo baisuokliai vaiduokliai. Imsiuosi persodinimo, sukišiu kotą į žemes, bet ką daryt persodinus? Nes po savaitės bus tokie patys reikalai ir su persodintais.... Reikia skubiai sustabdyt jų augimą atraip bus šakės - liauni, ilgi, neužsigrūdinę. Ar geriau nešt į šaltą verandą - ten apie 7C, ar geriau į tamsų garažą - ten apie 10 C ir prieblanda, ar nieko kita nelieka kaip persodintiems leisti tisti?

Košmaras šiemet su saule unsure.gif pats tikriausias. unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 04 03, 15:51)
Bet kad jos dar pries seja tas tabletes mirko ne vandeny o humiverde ar dar kazkokiam marmale bigsmile.gif

Ne ne-ne taip supratot: tabletes isbrinkintos vandeny, setos seklos grudintos, kalio permanganate (perplauta po to) ir po to baltijos aukse pamirkytos, bet kai jau pikiavau su tikrais lapeliais, tada pati tabletes gniuzula pamirkiau-nu aisku, kad gluse, bet tada humusas (nors ir skiestas pagal instrukcijas) nepasirode, kad gali sitiek bedos pridaryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 03, 18:27)
Merginos tikiuosi greitai atsakysite, nes vat grizau is darbo, imu darbines kelnes ir lekiu pomidorų tvarkyt.

Kol ta savaitė buvo apsiniaukusi ir labai šalta, mano pomidorai prie lango siaubingai nusistiebė, labai suplonėjo. VAkar pasirodžius saulutei bandžiau į šiltnamį nešt, bet gavo šaltesnio oro visi nulinko ir suglebo. Tokius vakare ir parsinešiau. Jie aišku dabar nebenuvytę ir nebesuglebę, bet visi išgriuvę ir peraugę. Atrodo baisuokliai vaiduokliai. Imsiuosi persodinimo, sukišiu kotą į žemes, bet ką daryt persodinus?  Nes po savaitės bus tokie patys reikalai ir su persodintais.... Reikia skubiai sustabdyt jų augimą atraip bus šakės - liauni, ilgi, neužsigrūdinę. Ar geriau nešt į šaltą verandą - ten apie 7C, ar geriau į tamsų garažą - ten apie 10 C ir prieblanda, ar nieko kita nelieka kaip persodintiems leisti tisti?

Košmaras šiemet su saule  unsure.gif pats tikriausias.  unsure.gif  unsure.gif

žemini temperatūrą arba didini apšvietimą smile.gif Ir vienoj ir kitoj patalpoj temperatūra per žema,garaže prieblanda-dar labiau tįs g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 03, 18:27)
Ar geriau nešt į šaltą verandą - ten apie 7C, ar geriau į tamsų garažą - ten apie 10 C ir prieblanda, ar nieko kita nelieka kaip persodintiems leisti tisti?

Pasirinkimas toks,tarp Scilės ir Charibdės pasakyčiau.Jei jau dieną šiltnamy nuleipo,tai kaip tokią pastovią žemą temperatūrą atlaikys,dievas žino.A nežinau,daryk kaip nori biggrin.gif Aš tai netempčiau,bet čia tik mano nuomonė.
Mano irgi patysę,kūdoki kotai.Gal tau vienai jie tik taip baisiai atrodo g.gif
Atsakyti