Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

Ateinu pasiguosti verysad.gif Žiūriu į savo daigelius ir žliumbiu (hormonai siautėja)... Na kaip taip šiais metais nesėkmingai, net nebeišmanau, kur priežasčių ieškot... Geltonuoja, smulkėja lapeliai visiškai, kai kurie net geltoni visiškai - čia geležies nepasisavina ar kito elemento g.gif Pakeičiau substratą - persodinau į tą, kur Ex naudoja (Durpetos), bet nieko gero. Ir po lempom laikau, ir su dumblių ekstraktu palaisčiau (praėjus savaitei po persodinimo). Pertekliaus neturiu, sodinau po 1 daigelį, kad išragaučiau daugiau veislių ir še tau, tokia nesėkmė (nors prieš tai du metus nebuvo jokių problemų su auginimu). Verčiu kaltę ant Humiverdo, kad prieš persodindama tabletes tame skiedinyje palaikiau - reiškia nudegino šaknis nepataisomai? Vėl juos persodint? Bandyti auginti šakneles vandenyje ir tik paskui sodinti į žemę? Gal kas turit idėjų? Ar mesti lauk ir nebežiūrėti į vargšelius, kurių jau nebegaliu išgelbėt verysad.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2015 04 03, 12:19)
O koka - kola skiedziat ar ne ?As atskiedziau ir kelis saukstus zalio muilo ipyliau.Siltnamyje ispikiuotas salotas kazkas nuede - tai nupurskiau kas liko , o tuo paciu ir visus daigus namie.

Gryna koka purškiau.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 04 02, 21:22)

Šiandien tingiu kuistis, kada prie progos. bet maniškis va taip atrodė:

Tingine biggrin.gif
Ojoj, kaip graziai atrode thumbup.gif Net uzkvipo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 03, 12:23)
Tingine  biggrin.gif
Ojoj, kaip graziai atrode  thumbup.gif  Net uzkvipo  4u.gif

Nu jie super. Ir skirtingai nuo juodų, dar ir aromatingi. Tik minusas jų buvo vienas, pernokę ant krūmo įsprogsta. Bet jei nepernokini ant krūmo, tai viskas čiki. Vieni iš nedaugelio kurie eidavo tiesoai į burną, išvengdami blenderio sultim ar padažam. O, kad užsiaugintum bulvialapį juodą, kt sezonui sėklų atsiųsiu. wink.gif
Atsakyti
Sveikos, ir aš atėjau pasiguosti. Pasėjau pomidorus į 2 daigyklas, tai viena sudygo 100 proc., kitai - 0. Bet ir priežastį žinau - kadangi laikiau ant pečiaus, tai vienas perkaito. Dasodinau tik prieš savaitėlę, bet sudygo gerai, niekur nedėjau šiltai, tik ant palangės laikiau. Tie, kurie išliko gyvi - sugebėjome nudeginti. Vyras darė remontą ir visos statybinės dulkės (šlifavo glaistą - vot brudas) nugulė ant lapelių. Kai nuploviau, tai ir nudegė visi. Bet pamaitinau Delfin, dabar jau stovi kaip kareiviukai. Jei bus trūkumas, tai dėkui kaimynkoms - jos visada pagelbėja.
Pasiguodžiau verysad.gif
Atsakyti
mičiko, gundai....negerai, negerai...kaupk tu tuos dramblius, dideliais kiekiais, aš po pora irgi gundyčiaus blush2.gif

nu bet tai kas per dalykai dedasi- dar tik daigeliai- o jau bėdos prasideda

aš dar nešeriu papildomai-žemė nauja, maisto turi dar užtekt, o kai jau vėl pikiuosiu- vėl gaus naujos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 03 balandžio 2015 - 12:23
mano kovo 9 seti, kovo 27 d ispikuoti i lovius lig siol niekuo nelaistyti . ir neatrodo kad jiems butu sausa . lygiai savaite loviuose. ir dabar tarp tu pasodintu jau antra pomidorine sekla issikale. neziniukai du. trecias tai kazkas raudonas, medis gal koks g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 04 03, 09:46)
Taip.Maišiau su savo slieku humusu ir pomidorams skirtu substratu.Santykis per puse.Gal ir per stipru,nu blyn kodėl kiti auga tada.

Bet laaabai perdaug prikrovei humuso. As siemet nepaemiau is ju o pernai kai pikavau tai i tokia didele deze ,pora kibiru durp.substrato, imaisiau tik kokias astuonias desimt sauju, bet ir to nereikia, juk substratas sviezias, jiems uztenka to maisto, veliau kada galima palaistyt su arbatele, jei matos kad reikia.

O kas ten tas saknis mirko dar pries perpikuijant tai siaubas. Mergickos, kodel neskaitot, juk daugybe kartu yra parasyta kaip daryt. Vot ir prisidarot sau bedos.

Palade,,
buvo pas juos kazkiek tu pomidoru ispradziu, bet greit susirgo baisinga demetlige ir viskas.,po derliaus. As ten neoriu landziot ir patarinet, nes paskui lieku as kalta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 03 balandžio 2015 - 13:55
pomidorai- ne paršiukai ir ne žąsys- į juos maisto pastoviai kimšt nereikia kol maži.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 04 03, 13:16)
nu bet tai kas per dalykai dedasi- dar tik daigeliai- o jau bėdos prasideda

Sakai, daigeliai kalti dėl tų bėdų g.gif ?Nu gal,ale aš pasakyčiau ... ax.gif
Vo Venta jau maždaug supasakojo mano mintis... tik labai kultūringai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 04 03, 11:43)
Praitais metais kažkodėl šiltnamyje ant vieno derančio agurko amarai lipo. Ant kitų ne, tik viena daigą pasirinkę buvo. Sukau galvą ką daryt. Tai su koka cola nupurškus galvosūkis išsisprendė visam sezonui.  mirksiukas.gif Ir man ir agurkui gerai buvo.

Su mineraliniu vandeniu (gazuotu) purškiu amarus, veikia angliarūgštė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 03, 13:55)
Sakai, daigeliai kalti dėl tų bėdų  g.gif ?Nu gal,ale aš pasakyčiau ... ax.gif
Vo Venta jau maždaug supasakojo mano mintis... tik labai kultūringai  biggrin.gif

nu ne daigeliai, šaimininkė kalta, daigeliai kenčia vat nuo per didelio dosnumo. Palikit juos ramybėj- šiltai, sausai, šviesiai, nuskinkit kelis lapus, labiausiai vaizdą gadinančius. A vdrug viskas bus gerai?
Atsakyti