Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Venta9 @ 2015 04 02, 22:24)

Maemeladai, as ten neradau tokio koki ikele Miciko, yra ten kazkokie kitoki,, o beto nei paveiksliuku, nei kainu, nei kiekiu, kazkaip keistai jie reprezentuoja savo prekes. O gal nemokejau  as prieit prie tu ju trasu, bet kazkodel kitokiose pardese tai iseina.

gal nemokėjai pažiūė4t g.gif pas mane tai visą1 rodo, tik paveiksliukai žemiau nei aprašymai sukelti. Kianos nuo 5 iki 7lt maždaug ( aš per išpardavimą po du mokėjau, tai ėmiau visus kiek buvo lotuliukas.gif reiks susirast nagi
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 04 02, 15:05)
Sėjau i specialia pomidorams,sudygo gerai.Pikiavau su antrais lapeliais i savo slieku humusa maišyta su pomidorams skirtu subtratu.Sodinu i lovelius po 10 vnt.Paliejau vandeniu turbut po dvieju savaičių po persodinimo,nes atrode kad jau leipsta,po liejimo visai pradėjo vargt,kaip nuplikyti.Sakyčiau žemė,bet dviejuose loveliuose gražiai auga,o trys loveliai baiginejasi,gaivint nebegaivinsiu,velnias žino kas čia darosi.Pasėsiu ir išvešiu sesei augint.Matyt ne iš ten man rankos išdygusios.Kiekvienais metais tas pats.Reiks peržegnot matyt,ir mesti tą kad ir kaip įdomų darbą.

Galiu papasakot kaip mums su mama buvo, kadangi seklas sejau as:
seklos buvo mirkytos kalio permanganato ir baltijos aukso tirpaluose (atskirai),
seklos pirktines, kelios is mainu programos,
seta i durpiu substrata pomidorams,
indeliai i kuriuos seta buvo nauji, nenaudoti pries tai,
vienkartines pirstines ir plevele taip pat nauji, nenaudoti pries tai.

pasetus palikau mamai priziureti, bet mama augina pomidorus n metu ir sekmingai.
Daigeliai augo pietineje puseje ne ant palanges, kad nenudegintu saule.

Tai reziume, daigai isvyto dar nespejus perpikiuoti, daugiau nei puse, savaites laikotarpyje.
Mama sake, kad geriausiai atsilaike Toro.

Tai sita nelaime mus uzpuole jau antra karta uzpernai ir siemet. Mama isterijoje, prisigalvoja visokiu nebutu priezasciu.

Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 04 02, 21:49)
Ne, ji ne darzines zemes dejo, o slieku humuso, kuriuos per ziema namie augino ir maitino. As taip supratau.

Taip.Maišiau su savo slieku humusu ir pomidorams skirtu substratu.Santykis per puse.Gal ir per stipru,nu blyn kodėl kiti auga tada.
Atsakyti
man yra taip vienas loviukas geibęs, tai apkaltinau temperatūrą- nu per šalta jiems buvo, nes jau tokiu metų laiku kuri tik vakare- nėra pastovios šilumos. Kartais pasikuriam kas dvi-tris dienas- nu tikrai nėra šalta, bet namie su megztuku, judant- pats tas. o augalams jau nekas, ypač jei dar palaistai prieš tai, kad ir nedaug. gaunasi, kad nelieti- blogai, paliesi- vėlgi bus blogai. tai tada nutariau geriau sėti dar tada kai normaliai šildom, o daigai kai didesni- labiau pakantūs sausrai- palieji tik po biskutį šiltu vandenuku, kad gyvybė būtų. Kai klimatas pasikeičia- laistai jau daugiau. Dabar kur išvežu aš visus daigus- tikrai dienomis būna šilta, dažniausiai, bet naktimis- vėsu pakankamai, nes ten tik saulė vadovauja. tenais tremtinius labai retai kolkas lieju, paskui kai bus šilčiau- kasdien teks pilt, nes kepa viskas.
Gal lovelis šaltai stovi, traukiai per tą langą ar kas? nelabai numanau.
Atsakyti
Prigazdinot vakar su tais daigais. As jau vakar tryzniot buvau pradejus. Tie mano isstypeliai po purskimo zaliu muilu buvo panasus i slapia tualetini popieriu doh.gif galvojau kad jiem jau bus amba. Bet aciu D ryte atrodo atsigavo ax.gif

Gal ir durnas klausimas, bet gal kas patars. Balkone nuo anu metu liko didelis vazonas su zemem ten vazonines paprikos augo. As jas isroviau kiek galejau saknu isrankiojau, ispurenau ta zeme. Ar galiu ja naudot ? Ar jau ten jokiu naudingu medziagu nebus like? O vazonas ten didziulis turbut pora kibiru zemiu ten telpa.
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 04 02, 22:06)
man atliko puzata chata 1,serdce urala 2,moldavisku drambliu 1,ir black ukraina 1.jau neturiu kur det,o ranka nekyla ismest.labai jau per stropiai cackinausi.gal kas is kauno noretu?

blush2.gif labai norėčiau...gal dar turit?
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2015 04 03, 10:30)
Gal ir durnas klausimas, bet gal kas patars. Balkone nuo anu metu liko didelis vazonas su zemem ten vazonines paprikos augo. As jas isroviau kiek galejau saknu isrankiojau, ispurenau ta zeme. Ar galiu ja naudot ? Ar jau ten jokiu naudingu medziagu nebus like? O vazonas ten didziulis turbut pora kibiru zemiu ten telpa.

Žinoma, žemes išbarstot darže ir taip jas naudojate. O į tą patčią žemę paprikos ar pomidoro ar dar ko nesodinčiau, gi žemė jau išvalgyta, viskas, kas gera, išnaudota.
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2015 04 03, 09:46)
Taip.Maišiau su savo slieku humusu ir pomidorams skirtu substratu.Santykis per puse.Gal ir per stipru,nu blyn kodėl kiti auga tada.

Sliekų humusas gali nudeginti šaknis. Su juo elgtis reikia laaaabai atsargiai. Didžiausias jo santykis su žeme yra 1 prie 2. Taip, kad pasidarėte per riebią žemę. Kur papuolė mažiau humuso maišant, tie auga, kiti leipsta. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 04 03, 11:00)
Žinoma, žemes išbarstot darže ir taip jas naudojate. O į tą patčią žemę paprikos ar pomidoro ar dar ko nesodinčiau, gi žemė jau išvalgyta, viskas, kas gera, išnaudota.
Papildyta:
Sliekų humusas gali nudeginti šaknis. Su juo elgtis reikia laaaabai atsargiai. Didžiausias jo santykis su žeme yra 1 prie 2. Taip, kad pasidarėte per riebią žemę. Kur papuolė mažiau humuso maišant, tie auga, kiti leipsta.  mirksiukas.gif

Supratau tai pilsiu as jas tada lauk smile.gif

Nu sakutes man jau svyra rankos, o dar net i balkona neiskeliau augalu doh.gif doh.gif doh.gif Prieskoniu geriau is vis nesodinsiu ir negadinsiu sau nuotaikos. Dabar pakilnojau vazonelius tai jau ant vienos salotos, ant kalendros zaliu amaru seimynos isikure. Nepurksi gi chemijos ant salotu ju gi lapus valgom doh.gif doh.gif doh.gif Ir ziuriu kas met vis anksciau ir agresyviau puola doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2015 04 03, 11:35)
  Ir ziuriu kas met vis anksciau ir agresyviau puola doh.gif  doh.gif  doh.gif

Čia namie taip ? Nu , tai reiškias , kad gėlės kažkurios apsėstos, negyvena amarai kampuose sulindę ir dulkėm nesimaitina schmoll.gif Reikia visur išnaikint, kitaip jie sėkmingai gyvuos metai iš metų.
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2015 04 03, 11:35)
Dabar pakilnojau vazonelius tai jau ant vienos salotos, ant kalendros zaliu amaru seimynos isikure. Nepurksi gi chemijos ant salotu ju gi lapus valgom doh.gif  doh.gif  doh.gif  Ir ziuriu kas met vis anksciau ir agresyviau puola doh.gif  doh.gif  doh.gif

Praitais metais kažkodėl šiltnamyje ant vieno derančio agurko amarai lipo. Ant kitų ne, tik viena daigą pasirinkę buvo. Sukau galvą ką daryt. Tai su koka cola nupurškus galvosūkis išsisprendė visam sezonui. mirksiukas.gif Ir man ir agurkui gerai buvo.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 03, 11:40)
Čia namie taip ? Nu , tai reiškias , kad gėlės kažkurios apsėstos, negyvena amarai kampuose sulindę ir dulkėm nesimaitina  schmoll.gif Reikia visur išnaikint, kitaip jie sėkmingai gyvuos metai iš metų.

Tai vat kad mano vieninteles geles tai orchidojos ir visos jos vonioje ant lango. O daigai cia miegamajame. Net ir kampuose negalejo but brudu. Nes tam kambaryje ziema kapitalinis remontas padarytas. Kazkokia mistiku mistika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 04 03, 10:43)
Praitais metais kažkodėl šiltnamyje ant vieno derančio agurko amarai lipo. Ant kitų ne, tik viena daigą pasirinkę buvo. Sukau galvą ką daryt. Tai su koka cola nupurškus galvosūkis išsisprendė visam sezonui.  mirksiukas.gif Ir man ir agurkui gerai buvo.

O koka - kola skiedziat ar ne ?As atskiedziau ir kelis saukstus zalio muilo ipyliau.Siltnamyje ispikiuotas salotas kazkas nuede - tai nupurskiau kas liko , o tuo paciu ir visus daigus namie.
Atsakyti