Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(biesas66 @ 2015 04 06, 22:23)

Galėtum išmokti cituoti, nes dabar bardakas. Labanaktis.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 06, 22:13)
Kadangi kaip skaiciuojamas ir rasomas  langu sandarumas ar klase,as nezinau,todel uzklausiau taves nes butent tavo architektas klause manes kokio lsandarumo lygio langus planuoju detis. Tad matavimas yra,tik klausimas koks.    Jei nezinai,nesupranti apie kalba eina tai taip ir sakyk,o ne apie padvodkes kliediek. Taves tai nepuosia.

Yra oro skverbties/pralaidumo klasė, bet abejoju jog visi gamintojai nurodo. Rehau PHZ profilio pralaidumo klasė 4, turbūt visiškai kreivi langai atitiktų 1 klase.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 06 balandžio 2015 - 23:02
QUOTE(vaikis_ @ 2015 04 06, 23:48)
Yra oro skverbties/pralaidumo klasė, bet abejoju jog visi gamintojai nurodo. Rehau PHZ profilio pralaidumo klasė 4, turbūt visiškai kreivi langai atitiktų 1 klase.

Vat man ir idomu kur kokia klase nes sandariam namui tai labai svarbu,nes pvz pas mane pagrinde per langus praleido,praleidzia.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 04 06, 23:27)
Galėtum išmokti cituoti, nes dabar bardakas. Labanaktis.

O auksiniu akiniu tame trilitryje nebuvo?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 07, 05:27)
Vat man ir idomu kur kokia klase nes sandariam namui tai labai svarbu,nes pvz pas mane  pagrinde per langus praleido,praleidzia.
Papildyta:
O auksiniu akiniu tame trilitryje nebuvo?

tai kad praktiskai visi langu profiliai deklaruoja 4 klase, norint tikslesniu duomenu reiketu pacius gamintojus spausti jog pateiktu testavimo informacija.
Atsakyti
Kas is to popieriaus? Priklauso kaip sureguliuos lagus kreivarankiai, du kartus kvieciau reguliuot ir visvien svilpe vejas.. Galiausiai pats perpratau kas kaip.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 04 07, 08:29)
Kas is to popieriaus? Priklauso kaip sureguliuos lagus kreivarankiai, du kartus kvieciau reguliuot ir visvien svilpe vejas.. Galiausiai pats perpratau kas kaip.

As tau dabar kol garantinis pasikviesiu kad sureguliuotu ir paprasysiu kad ismokintu. Ateiciai. Rode jie man kaip reguliuojasi,bet kol garantinis nesiruosiu pats dirbti nereikalingu Darbu.
Atsakyti
Visvien teks. Kaip man aiskino vienas reguliavimas negali buti toje pacioje padety ziema ir vasara. Prie karscio plastikas daugiau juda tai reikia atpalaiduot..

Man labai idomu tie kurie pasirinko langus be metalo armuotes ir su spalvotu padengimu is isores ar nera problemu pietineje puseje su sandarumu.

QUOTE(biesas66 @ 2015 04 07, 07:41)
As tau dabar kol garantinis pasikviesiu kad sureguliuotu ir paprasysiu kad ismokintu.  Ateiciai. Rode jie man kaip reguliuojasi,bet kol garantinis nesiruosiu pats dirbti nereikalingu Darbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 07 balandžio 2015 - 07:46
QUOTE(vaikis_ @ 2015 04 07, 07:39)
tai kad praktiskai visi langu profiliai deklaruoja 4 klase, norint tikslesniu duomenu reiketu pacius gamintojus spausti jog pateiktu testavimo informacija.

Jei nuotaika bus reikes ir iki gamintoju kapstytis. Del sportinio intereso 😊 manau kad sandarumo lygiai gali zenkliai skirtis. Manau del to kad pas Minta namas gerokai,gerokai sandaresnis. Itariu sandarumai tik languose pas jy. Pas mane su sienu sandarumu kaip ir o.k. Na,buvo trys at keturios netiketos vietos,bet oro srauto matuoklis rode neintesyvu oro judejima.Tas vietas jau sutvatkiau. Problema languose ir stumdomoj vitrinoj,kuri manau i PN nama visiskai nera tinkama. Putikai sake visalaik praleidzia virsus ir apacia. Taip ir buvo. Mano sienos damustos visiskai,liko su langais susitvarkyti. Tiesiog del sportinio intereso. Nes kaip ir buvo mineta, ar 0,7 at 0,6 didelio skirtumo nera,bet reikia siekti nuo geresniu duomenu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 07, 07:52)
Jei nuotaika bus reikes ir iki gamintoju kapstytis. Del sportinio intereso 😊  manau kad sandarumo lygiai gali zenkliai skirtis.  Manau del to kad pas Minta namas gerokai,gerokai sandaresnis.  Itariu sandarumai tik languose pas jy. Pas mane su sienu sandarumu kaip ir o.k. Na,buvo trys at keturios netiketos vietos,bet oro srauto matuoklis rode neintesyvu oro judejima.Tas vietas jau sutvatkiau. Problema languose ir stumdomoj vitrinoj,kuri manau i PN nama visiskai nera tinkama. Putikai sake visalaik praleidzia virsus ir apacia.  Taip ir buvo.  Mano sienos damustos visiskai,liko su langais susitvarkyti. Tiesiog del sportinio intereso. Nes kaip ir buvo mineta, ar 0,7 at 0,6 didelio skirtumo nera,bet reikia siekti nuo geresniu duomenu.

O vitrina grinai nustumiama ar atkeliama nustumiama?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 04 07, 08:59)
O vitrina grinai nustumiama ar atkeliama nustumiama?

Pasuki rankena,atsistumia/atsikelia nuo lango,poto stumi i sona. Dar reikes patyrineti gal ka galima pareguliuoti. Darbe kur dedam i karkasinius namus medines vitrinas tai taippat nepatikimai atrodo. del to mano nuomone apie vitrinas sandariam mane suprastejo. Tiesa as kai dejaus nesitikejau kad bus kai padvodke ( kaip tariamai pas cibuli). Tai man sirdies neskauda kad minimaliu nuostoliu turesiu.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 06, 21:03)
Perdangos izoliac ir siltinima dabar daryciau kitaip, nebekaisiociau vatos i balkiu tarpus, o kaip planavau - kisciau EPS, bet balkiu dejimo metu, klijais. Stogdengiai butu sumontave, bet -  doh.gif  protelio nebuvo.

Pas tave, berods, skardinis stogas, o EPS garso izoliacija nekokia, lietuj lyjant tektų orkestro klausytis doh.gif O EPS kodėl rinktumeis vietoj vatos? Vata perdangoj visai neblogas variantas, bent jau sukitimo rizikos nėra. Žaidimo su EPS tikrai daugiau, ties gegnių ir balkių sujungimo vietas pjaustyt teks, jei balkiai sudurdyti vėl pjaustyk, klijų belenkiek reikėtų...Plius stogo/lubų šiltimas turėtų būti atliekamas kai grindys išbetonuotos ir sienos ištinkuotos...

Garo izoliacija gal ne pleveline daryciau.

naudotum OSB?

Nors dabar, kai uzsiklijavo pakrasciai su dvipuse juosta mirtinai - bus sandaru.

Šonuose tai sandaru, tačiau kaip pačią plėvelę tvirtinai prie balkiu? Kai daugelis garo izoliaciją prikala su brūseliais, tai man ten nelabai sandaru atrodo, visgi šimtai skylučių gaunas... O jei vata dar ir svoriu užgula ir įtempia plevelę, tai tada doh.gif OSB yra mirtinai reikalinga šiltinant perdangą.

Atsakyti
Lift slide mechanizmas
http://i.ytimg.com/v...Q/hqdefault.jpg

O cia nustumiamas, slide
http://media-cache-a...ef9e4a6f1b1.jpg

Pirmasis sandaresnis variantas jai tinkmai sureguliuotas, bet ir su tuo turiu problemu. Antrasis nereguliuojamas, kazkiek prapucia virsus kampas.

QUOTE(biesas66 @ 2015 04 07, 08:32)
Pasuki rankena,atsistumia/atsikelia nuo lango,poto stumi i sona. Dar reikes patyrineti gal ka galima pareguliuoti. Darbe kur dedam i karkasinius namus medines vitrinas tai taippat nepatikimai atrodo.  del to mano nuomone apie vitrinas sandariam mane suprastejo. Tiesa as kai dejaus  nesitikejau kad bus kai padvodke ( kaip tariamai pas cibuli).  Tai man sirdies neskauda kad minimaliu nuostoliu turesiu.

Papildyta:
Nuo skardinio stogo o dar geriau zemo nuolydzio skardinio, nepades net vata. Bent jau manes 20cm vatos perdangoje negelbeje. Seip lietus nelabai ir girdis, bet va pajurio vejas tai labai daug triuksmo sukelia.

QUOTE(GoldenEye @ 2015 04 07, 08:54)
Pas tave, berods, skardinis stogas, o EPS garso izoliacija nekokia, lietuj lyjant tektų orkestro klausytis  doh.gif O EPS kodėl rinktumeis vietoj vatos? Vata perdangoj visai neblogas variantas, bent jau sukitimo rizikos nėra. Žaidimo su EPS tikrai daugiau, ties gegnių ir balkių sujungimo vietas pjaustyt teks, jei balkiai sudurdyti vėl pjaustyk, klijų belenkiek reikėtų...Plius stogo/lubų šiltimas turėtų būti atliekamas kai grindys išbetonuotos ir sienos ištinkuotos...
naudotum OSB?
Šonuose tai sandaru, tačiau kaip pačią plėvelę tvirtinai prie balkiu? Kai daugelis garo izoliaciją prikala su brūseliais, tai man ten nelabai sandaru atrodo, visgi šimtai skylučių gaunas... O jei vata dar ir svoriu užgula ir įtempia plevelę, tai tada  doh.gif OSB yra mirtinai reikalinga šiltinant perdangą.

Atsakyti