Stogo šiltintojai šiandieną vėl atostogauja. Sutarėme, kad kol nebus 0.00 tol nedirbs. Rytoj jau gal ir bus nuliai. Velykoms niekur nevažiuoja, bet sekmadienį ir pirmadienį aš jiems neleisiu dirbti. Šiandieną lygiai dvi savaitės kaip dirba. Rezultatas - apgailėtinas. Jei tokiu tempu dirbs, tai stogo šiltinimą vien vata (apie PIR ir šiltinimą tarp stygų nekalbu) gal iki balandžio pabaigos ir pabaigs.
QUOTE(cibulis @ 2015 04 03, 09:38)
Stogo šiltintojai šiandieną vėl atostogauja. Sutarėme, kad kol nebus 0.00 tol nedirbs. Rytoj jau gal ir bus nuliai. Velykoms niekur nevažiuoja, bet sekmadienį ir pirmadienį aš jiems neleisiu dirbti. Šiandieną lygiai dvi savaitės kaip dirba. Rezultatas - apgailėtinas. Jei tokiu tempu dirbs, tai stogo šiltinimą vien vata (apie PIR ir šiltinimą tarp stygų nekalbu) gal iki balandžio pabaigos ir pabaigs.
Kaip jūs tokius sugebėjote išsirinkti?
A normaliu negalima rast, kurie ta darna max per 2 sav padarytu (tiesa su tikrinimais - uzsites iki 3 sav).
QUOTE(cibulis @ 2015 04 03, 08:38)
QUOTE(BangaS @ 2015 04 03, 09:49)
Kaip jūs tokius sugebėjote išsirinkti?
Marketingas arba reklama. Jų šefas tikrai mokėjo parduoti paslaugą: sakė, kad jie geriausi, todėl brangūs. Gerai bent tai, kad jų šefas supratingas. Pats pasakė, kad galėsiu pinigų nemokėti, jei darbo kokybė netenkins, leido išreikalauti maksimaliai. Taip pat jų šefas iš manęs sužinojo, kad artėja A klasės namų era, jie dabar vieną A klasės namą Norvegijoje renčia, todėl net labai apsidžiaugė, kad žmones pavaikysiu ir parodysiu, kaip reikia dirbti ir kokios kokybės namų statyba artėja.
Šiaip vyrukai tikrai nėra blogi, pripažįsta klaidas ir jas noriai taiso. O kai blaivūs, tai dirba tikrai neblogai (duočiau 9 balus, nežinau ar su vata galima išgauti 10 balų), nors kontrolė turi būti. Nelabai tikiu, kad kiti padarytų geriau, nors ir negertų. Padarytų taip pat tik gal kokia savaite ar dviem greičiau, nes negertų.
Vyrai jau suprato, ko aš noriu ir kai išsiblaivys tikrai padarys arba su griežta kontrole išsireikalausiu.
Taip pat supratau, kad ne dviejų metrų žmonės šiltinti stogus. Aš pats dvimetrinis vos pralendu kai kur, sunku ir nepatogu. Buvo atvažiavę keli panašaus ūgio ir neprasto sudėjimo vyrukai. Tokie tikrai kruopščiai nepadarys, nes šiam darbui reikia neaukštų, smulkaus sudėjimo žmonių. Maniškai būtent tokie, o kai išsiblaivys, tai manau, kad ir padarys. Juo labiau, kad visi už stogo šiltinimo darbus norėjo apie 10 eurų.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 04 03, 09:58)
A normaliu negalima rast, kurie ta darna max per 2 sav padarytu (tiesa su tikrinimais - uzsites iki 3 sav).
Nemanau, kad su vata 170 kv. metrų stogą du žmonės gali apšiltinti per 2 savaites. Kruopščiam darbui reikėtų maždaug 4 savaičių. Galbūt labai geri ir ne pirmą kartą dirbantys padarytų per 3 savaites, bet ten tikrai yra ką veikti. Pirmiausiai todėl, kad darbai vyksta etapais (vien Siga juostos klijavimas, tada vien gegnių šonų pastorinimas, tada pirmas visas sluoksnis ir galiausiai visas antras sluoksnis), taip pat todėl, kad prastas priėjimas, reikia laipioti aukšty žemyn ir pan. Aš iš tiesų ir galvojau, kad geras, kruopštus stogo apšiltinimas vata truks apie mėnesį. Tik nesitikėjau, kad dėl gėrimo darbai užtruks iki pusantro mėnesio.
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 03, 10:10)
Tai kaip supratau visai neblogi vyručiai. Nors, nei vienam negali sakyti darai viska labai gerai. Pradingsta spaudimas ir suprastėja paslaugų kokybė.
Reikia juos kartais pagirti kad motyvacija nedingtų.
Reikia juos kartais pagirti kad motyvacija nedingtų.
Taip, suprantu aš šituos dalykus. Su techniniu prižiūrėtų irgi kalbėjome prieš dvi savaites, kad vieni žmonės po velnių gavimo užsidaro ir praranda motyvaciją, o kiti kaip tik - susiima ir nori parodyti, ką gali. Po Velykų, kai išsiblaivys ir pradės dirbti, ir jei rezultatas bus neblogas, tikrai pagirsiu. Ir anksčiau kai kada sulaukdavo santūrių pagyrų, bet nenorėjau anksčiau laiko girti, nes dar nebuvo už ką. Kaip vienas tų statybininkų man sakė: mano įvertinimas 8,5 balo prilygsta kitų įvertinimui 10 balų. Vadinasi, kartelė užkelta labai aukštai, pažiūrėsime koks bus galutinis variantas.
cia vienas pamaste, cituoju.
Vaziuot su 0.15 gali: atveza kita. Pas seimininka - pasitikrina, dirbt negali - ir vaziuoja namo...
quote=cibulis,2015 04 03, 08:38]
[/quote]
Vaziuot su 0.15 gali: atveza kita. Pas seimininka - pasitikrina, dirbt negali - ir vaziuoja namo...
quote=cibulis,2015 04 03, 08:38]
[/quote]
QUOTE(arkava @ 2015 04 03, 17:01)
cia vienas pamaste, cituoju.
Kaip suprasti mano paryškintą vietą? Vyrai rytą išėjo blaivytis, išvažiavo po Vilniaus centrą pavaikščioti. Grįžo vakare (apie 19.30 val.) įtartini. Paprašiau papūsti. Vienas įpūtė 1,6 promiles; kitas - 1,9 promiles (susinervinęs nenufotografavau). Pikčiausia ne tai, kad penktadienio vakarą išgėrę, bet tai, kad iš ryto pažada išsiblaivyti ir šeštadienį dirbti. O vakarą pagauti girti sako, kad išgėrė tik po 100 gramų degtinės ir jau šeštadienį bus visiškai blaivūs. Tai jau įžūlumo viršūnė.
Pakoregavau sutartį, antradienį atvažiuoju jų viršininkas. Liko daugiausiai savaitė. Arba dirbs jau tik už 8 eurus ir pagal dar griežtesnę sutartį, arba važiuoja namo. Kita savaitė lemiama.
Po Velykų, manau jiems bus sunku igaut sportine (ddarbine) forma. Dienos 4.
Tai gyvena jie gal objekte ???
Yra geru piliuliu, skaidanciu alkoholi....
Yra geru piliuliu, skaidanciu alkoholi....
QUOTE(cibulis @ 2015 04 03, 20:09)
Kaip suprasti mano paryškintą vietą? Vyrai rytą išėjo blaivytis, išvažiavo po Vilniaus centrą pavaikščioti. Grįžo vakare (apie 19.30 val.) įtartini. Paprašiau papūsti. Vienas įpūtė 1,6 promiles; kitas - 1,9 promiles (susinervinęs nenufotografavau). Pikčiausia ne tai, kad penktadienio vakarą išgėrę, bet tai, kad iš ryto pažada išsiblaivyti ir šeštadienį dirbti. O vakarą pagauti girti sako, kad išgėrė tik po 100 gramų degtinės ir jau šeštadienį bus visiškai blaivūs. Tai jau įžūlumo viršūnė.
Pakoregavau sutartį, antradienį atvažiuoju jų viršininkas. Liko daugiausiai savaitė. Arba dirbs jau tik už 8 eurus ir pagal dar griežtesnę sutartį, arba važiuoja namo. Kita savaitė lemiama.
QUOTE(arkava @ 2015 04 03, 21:17)
Po Velykų, manau jiems bus sunku igaut sportine (ddarbine) forma. Dienos 4.
Jie gyvena savo vagone. Namo raktus atėmiau. Ne mano reikalas jų forma. Norės, išsiblaivys ir dirbs, nenorės - jų reikalas. O jei ką dar ir policiją iškviesiu ir administracinį teisės pažeidimą surašysime už girtavimą darbo vietoje.
Taip, per Velykas gyvens savo vagone prie mano namo. Neturi žmonės, kur važiuoti.
QUOTE(cibulis @ 2015 04 03, 22:20)
Jie gyvena savo vagone. Namo raktus atėmiau. Ne mano reikalas jų forma. Norės, išsiblaivys ir dirbs, nenorės - jų reikalas. O jei ką dar ir policiją iškviesiu ir administracinį teisės pažeidimą surašysime už girtavimą darbo vietoje.
Taip, per Velykas gyvens savo vagone prie mano namo. Neturi žmonės, kur važiuoti.
Atvezk zmonem ant svenciu kokio jim bim nebuk kietasirdis
Aha. o ant rytojaus alkotesteri i dantis..
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 03, 20:27)
Atvezk zmonem ant svenciu kokio jim bim nebuk kietasirdis
QUOTE(arkava @ 2015 04 03, 22:29)
Aha. o ant rytojaus alkotesteri i dantis..
Duok nedaves alkotesteri,vietiek aisku kaip bus
As jau seniai buciau tuos darbinykus islydejes namo,o sefa privertes skolas atiduot. Po tokiu cirku nezinai kada vel uzgers. O jei nebegali pasitiketi,tai kokie darbai gali buti..