Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 29, 18:59)
Cia jeigu kam prireiks yra nurodyti leidziami sildymo budai Vilniuje:
http://www.vilnius.l..._planas/1725343

Kad 'leidžiami', tai stipriai abejoju, greičiau jau 'rekomenduojami'
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 05 29, 18:55)
Kad 'leidžiami', tai stipriai abejoju, greičiau jau 'rekomenduojami'

Atidžiai perskaityk kas ten parašyta, yra vietų kur draudžiama kieto ir skysto kuro naudojimas.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 29, 21:32)
Atidžiai perskaityk kas ten parašyta, yra vietų kur draudžiama kieto ir skysto kuro naudojimas.

zmogau, skysto kuro ir taip jau niekas nebenaudoja 30 metu. ir isvis apie koki kura cia gali buti kalbama, jei silto namo sezoninis silumos poreikis yra ivertintas 100EUR. kuiems galams diegti kazkokia sudetinga ir desimtis tukstanciu EUR kainuojancias sistemas, jei silumos poreikis toks mazas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 29 gegužės 2015 - 21:23
QUOTE(bruonius @ 2015 05 29, 21:22)
zmogau, skysto kuro ir taip jau niekas nebenaudoja 30 metu. ir isvis apie koki kura cia gali buti kalbama, jei silto namo sezoninis silumos poreikis yra ivertintas 100EUR. kuiems galams diegti kazkokia sudetinga ir desimtis tukstanciu EUR kainuojancias sistemas, jei silumos poreikis toks mazas?

Kažkada nesenai mačiau parduodama naujos statybos namą su skysto kuro katilu. Antikvaras, bet atsiranda... Jeigu ką aš kalbėjau apie draudimus Vilniaus mieste, kur draudžiama naudoti skysto/kieto kuro katilus. Cibulis pats išsirinks kas jam geriausia, neskaiciuokit svetimų pinigų.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 29, 22:38)
Kažkada nesenai mačiau parduodama naujos statybos namą su skysto kuro katilu. Antikvaras, bet atsiranda... Jeigu ką aš kalbėjau apie draudimus Vilniaus mieste, kur draudžiama naudoti skysto/kieto kuro katilus. Cibulis pats išsirinks kas jam geriausia, neskaiciuokit svetimų pinigų.

Nepatikesi kaip man nusi.. ant jusu visu pinigu. cia zmones diskutuoja apie siltu namu staybos ypatumus. Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 05 29, 12:43)
Cibulis vonia vaikams prisipilt leis tik per gimtadienius biggrin.gif

Ką tu tuo norėjai pasakyti? Jei čia pokštas - tai jis nevykęs. Nors iš esmės tik kandžiojiesi. Gal dantys tau kaip vaikui dygsta? Tada aišku, ko kandžiojiesi. Mano mažiukui jau kristi pradėjo, o tau dar tik dygsta.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 05 29, 16:20)
Pas Cibuli, kuri cia daznai linksniuojam, dujos prie tvoros. Jis kategoriskai priesinas siai minciai ipliusuodamas langa kamina i bendra samata kas mano nuomone yra neteisinga. Poreikis gi galingumui yra minimalus del to katiliukas gali buti integruotas netgi virtuves spinteleje arba kaip Bangas minejo nesildomam sandeliuke (nezinau kiek tai realu).

Pasaulis žengia milžiniškais žingsniais į priekį. Mano brolis prieš du metus už 96 000 Lt pirko trečios kartos visiškai naują Avensis. Štai jo įranga. Praėjo tie du metai ir išėjo dar naujesnis modelis. Active Plus kompletacija nepadarytų gėdos ir klasę aukštesnėms mašinoms. Sakysi absurdas pirkti naują mašiną, kuomet ji per du metus prarado apie trečdalį kainos, ypač kuomet naujesnis modelis pilnas faršas.

Bet toks gyvenimas. Jis eina į priekį. Ir nereikia žvelgti atgal. Nebent mokytis iš klaidų. O dujos mano atveju būtų klaida. Dėl šalčio tilto, dėl saugumo, dėl mano požiūrio į Gaspromą, į Rusiją. Aš nenoriu atgyvenusios technologijos. Pasaulis eina į priekį. Kažkodėl tau užteko smegenų kaip reikiant pastorint visus namo kailinius, bet komfortiška šildymo sistema, tau jau kelia alergija. Kada nors užaugsi. Juk dar tik dygsta dantys.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 05 29, 17:43)
As puikiai suprantu Cibuli, jis perfekcionistas, jam svarbu namo isvaizda, o duju ivadas bei duju katilo kaminelis nebuvo numatytas koncepcijoje ir Cibuliui dabar yra nepriimtinas. As irgi esu padares panasiu sprendimu, kurie kainavo baisiai brangiai, bet uztat dabar dziugina aki smile.gif ne viskas taupumo matu matuojama smile.gif

4u.gif Nors vienas žmogus supranta esmę. Ne viskas matuoja vien sutaupytais pinigais. Dar yra ir namo grožis bei patogumas. Pasakojau, kad vakar nupjoviau lauko antenos kabelį, kuris buvo pravestas apie 15 metrų po tinku ir kurį reikėjo išvesti į lauką. Statybininkai pasakė lygiai tą patį, kaip ir jūs. Sako: tau šitas iš fasado išsikišęs ragas tikrai nepatiks. Prieš tai kelias dienas vis svarčiau reikia pjauti tą anteną ar ne. Gaila, jau atvesta, laidas kainavo, atvedimas ir t.t. Bet kai užsilipę ant plokščio stogo pasiskaičiavome, kur ją kabintumėme (ant EPS fasado nelabai kabėtų), ant plokščio stogo negalima gręžti, reikia vesti iki plytų sienos, tai išėjo kaip koks ragas. Tiesiog negražu.

Teisybė sakote: ne viskas taupumo matu matuojama. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 29, 20:32)

Aš prieš kelis metus su tuo susidūriau, kai projektavau namą. Mūsų teritorijoje irgi neleido kieto kuro, bet žinau 4 kaimynus, kurie tuo naudojasi ir vargo nemato. Namai priduoti. Kai namus projektavo, tai projekte nurodė atsinaujinantys energijos šaltiniai ar kažkaip panašiai, bet vis tiek įkalė kieto kuro/granulių katilus ir namus pridavė. Man irgi nepatinka, kad smirda po langais, bet tokia LT realybė.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 29, 21:38)
Cibulis pats išsirinks kas jam geriausia, neskaiciuokit svetimų pinigų.

4u.gif Ačiū už palaikymą. Elektra - rizika, oras-vanduo nepatinka (prastas COP, kondensatas, triukšmas), horizontalus kolektorius mano smėlyje - pinigai į balą. Lieka dujos, bet jos atgyvena ir šiaip man jau neįguvendinamas etapas (katilinės lango pjovimas, kaminas, saugumas ir t.t.). Vienintelis realus dalykas yra ŠS su gręžiniu. Dėl gręžinio jau kaip ir viskas aišku - apie 90 metrų, jei geologija labai nesiskirs nuo kaimyno vandens gręžinio. Šito gręžinio pakaks ir šildymui ir pasyviam vėsinimui.

Lieka tik trys klausimai:
1. koks siurblys: brendinis ar kinas? (aš už 4,7 kW Nibe arba Alpha Innotec).
2. Su pasyvia vėsinimo funkcija ar be jos? (Aš už vėsinimo funkciją).
3. Katilinės aprišimas su variu ar su plastiku? (čia nežinau, sako, kad varis sukuria mažesnį pasipriešinimą, be to gamintojai siurblių viduje naudoja varį).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 gegužės 2015 - 22:21
QUOTE(cibulis @ 2015 05 29, 22:15)
Aš prieš kelis metus su tuo susidūriau, kai projektavau namą. Mūsų teritorijoje irgi neleido kieto kuro, bet žinau 4 kaimynus, kurie tuo naudojasi ir vargo nemato. Namai priduoti. Kai namus projektavo, tai projekte nurodė atsinaujinantys energijos šaltiniai ar kažkaip panašiai, bet vis tiek įkalė kieto kuro/granulių katilus ir namus pridavė. Man irgi nepatinka, kad smirda po langais, bet tokia LT realybė.

Tai kas pasirašė ant tų namų pridavimo laisvai dabar skristu iš darbo.

Katilinės aprisima daryčiau su plastiku, juolab is gręžinio ateis "plastikas", grindinis ir "plastikas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 29 gegužės 2015 - 22:22
QUOTE(cibulis @ 2015 05 29, 22:58)
Ką tu tuo norėjai pasakyti? Jei čia pokštas - tai jis nevykęs. Nors iš esmės tik kandžiojiesi. Gal dantys tau kaip vaikui dygsta? Tada aišku, ko kandžiojiesi. Mano mažiukui jau kristi pradėjo, o tau dar tik dygsta.
Papildyta:

Pasaulis žengia milžiniškais žingsniais į priekį. Mano brolis prieš du metus už 96 000 Lt pirko trečios kartos visiškai naują Avensis. Štai jo įranga. Praėjo tie du metai ir išėjo dar naujesnis modelis. Active Plus kompletacija nepadarytų gėdos ir klasę aukštesnėms mašinoms. Sakysi absurdas pirkti naują mašiną, kuomet ji per du metus prarado apie trečdalį kainos, ypač kuomet naujesnis modelis pilnas faršas.
Bet toks gyvenimas. Jis eina į priekį. Ir nereikia žvelgti atgal. Nebent mokytis iš klaidų. O dujos mano atveju būtų klaida. Dėl šalčio tilto, dėl saugumo, dėl mano požiūrio į Gaspromą, į Rusiją. Aš nenoriu atgyvenusios technologijos. Pasaulis eina į priekį. Kažkodėl tau užteko smegenų kaip reikiant pastorint visus namo kailinius, bet komfortiška šildymo sistema, tau jau kelia alergija. Kada nors užaugsi. Juk dar tik dygsta dantys.

Cibuli, as cia diskutuoju grynai del sportinio intereso, nes mano namas senai irengtas ir sildau nama taip, kaip sildau, yra kaip yra, as viskuo patenkintas ir t.t. Ziurint is siu dienu perspektyvos, mano patirtis rodo, kad sildymo sistema tikrai nera svarbiausias mazgas name, vienoks ar kitoks sprendimas vistiek visada buna surastas. Jei silumos poreikis sezonui yra 100€, tai is esmes yra 0, nes 100€ vyras gali pravalgyti ir pragerti per viena vakara ir iseiti alkanas ir blaivas is girdymo ir valgydinimo istaigos. Kitaip tariant, tavo nano silumos poreikis pinigine israiska sezonui arteja prie 0. Tai yra nuostabu ir pagirtina. Pagarba.
As zmogus praktiskas ir pragmatiskas, todel mano protas tiesiog nemato loginio santykio tarp salyginai dideles investicijos i sildymo sistema ir tokio absoliuciai nereiksmingo silumos poreikio tavo name palaikyti komforta sildymo sezono metu. Kazkur cia yra su kazkuo prasilenkiama.
As tai taikau ne vien tamstos namui, as bendrai kalbu apie siltu namu sildymo sistemos kaina ir silumos poreiki sezonui. 12000-15000€ ir 100€. Galeciai tai palyginti su desimties stiklu stiklo paketu langui. Butu tikrai siltas langas, bet brangus, bet siltas, bet ar to reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 29 gegužės 2015 - 22:30
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 29, 22:19)
Tai kas pasirašė ant tų namų pridavimo laisvai dabar skristu iš darbo.

Būtų gerai, nes man kaimynai po nosimi nekūrentų malkų. Su nieko nekariausiu, bet jie apėjo įstatymus ir pasidarė kaip pigiau. O paskui sako, kad sostinėje smogas, kad kietosios dalelės nesisklaido ir t.t. Aš irgi tokiems šiknas kirpčiau. Ir valdininkams, ir gyventojams. Ypač gyventojams, nes jie parazituoja kitų žmonių sąskaita. Teršia orą ir galvoja, kad viskas gražu.

Kaimynė prieš gerą mėnesį, kai šalta, kažko į pečių įmetė, tai dūmai kaip iš krematoriumo veržėsi. Paklausiau SMS, ką užmetė, tai nutylėjo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 29, 23:26)
Būtų gerai, nes man kaimynai po nosimi nekūrentų malkų. Su nieko nekariausiu, bet jie apėjo įstatymus ir pasidarė kaip pigiau. O paskui sako, kad sostinėje smogas, kad kietosios dalelės nesisklaido ir t.t. Aš irgi tokiems šiknas kirpčiau. Ir valdininkams, ir gyventojams. Ypač gyventojams, nes jie parazituoja kitų žmonių sąskaita. Teršia orą ir galvoja, kad viskas gražu.

Kaimynė prieš gerą mėnesį, kai šalta, kažko į pečių įmetė, tai dūmai kaip iš krematoriumo veržėsi. Paklausiau SMS, ką užmetė, tai nutylėjo.

Ar kieto kuro/granuliniai katilai nenaudoja atsinaujinanciu energijos saltiniu? Man regis visas biokuras ir yra atsinaujinantis energijos saltinis, todel jusu kaimynai smardina jusu apkinka labai legaliai ir paciu labiausiai ekologiniu ir atsinaujinanciu budu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 29, 22:22)
1. Cibuli, as cia diskutuoju grynai del sportinio intereso, nes mano namas senai irengtas ir sildau nama taip, kaip sildau, yra kaip yra, as viskuo patenkintas ir t.t.

2. Ziurint is siu dienu perspektyvos, mano patirtis rodo, kad sildymo sistema tikrai nera svarbiausias mazgas name, vienoks ar kitoks sprendimas vistiek visada buna surastas.

3. Jei silumos poreikis sezonui yra 100€, tai is esmes yra 0, nes 100€ vyras gali pravalgyti ir pragerti per viena vakara ir iseiti alkanas ir blaivas is girdymo ir valgydinimo istaigos.

4. Kitaip tariant, tavo nano silumos poreikis pinigine israiska sezonui arteja prie 0. Tai yra nuostabu ir pagirtina. Pagarba.

1. O man namo statyba irgi virto savotišku sportu. Noriu pasiekti rezultatą. Tiesiog įdomu, kas bus. Pinigai labai nespaudžia, kodėl nepažaidus. Ir visai Lietuvai bus geras arba blogas pavyzdys.

2. O kas svarbiausia? Gal plytelių spalva? Mes dabar su dizainere ir žmona tokius menus laužiame, kad ŠS - tik vaikų žaidimas.

3. Galbūt jūs kalbate apie tą TV laidą? Jei taip, tai 100 eurų gali būti tik tuo atveju, jei namą šildysiu ŠS. Kiti šldymo būdais bus daug brangesni. Grynai elektra turėtų būti apie 350 eurų su gana pesimistine prognoze. Optimistinė prognozė būtų grynai elektra apie 300 eurų, pesimistinė manau, kad neperliptų 400 eurų. Padarysime monitoringą visai LT ir Europai (jei pirksiu Alpha Innotec, tai pati gamykla žiūrės siurblio parametrus). Lietuviai per daug užsidarę ir išsigandę: pamatys, atpažins gatvėje, ką pagalvos. Tegul ką nori galvoja. Bent jau man tai beveik dzin. Nesu cinikas ir 100 proc. nebus dzin, bet iš esmės dzin.

4. Tikrai ne 0, bet ačiū už pasitikėjimą. Šiandieną baigė iš esmės dėti vatą. Priiminėjome stogą beveik 4 valandas. Diskutavome apie PIR mazgus. Viskas truko 4 val. Ir būtų trukę dar ilgiau, bet sutemo. FF-PIR gamykla nori atvažiuoti pasidaryti nuotraukų kaip su jų produktų šildome, sandariname stogą. Čia bus labai įdomių mazgų. Pasidalinsiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 29, 23:41)
1. O man namo statyba irgi virto savotišku sportu. Noriu pasiekti rezultatą. Tiesiog įdomu, kas bus. Pinigai labai nespaudžia, kodėl nepažaidus. Ir visai Lietuvai bus geras arba blogas pavyzdys.

2. O kas svarbiausia? Gal plytelių spalva? Mes dabar su dizainere ir žmona tokius menus laužiame, kad ŠS - tik vaikų žaidimas.

3. Galbūt jūs kalbate apie tą TV laidą? Jei taip, tai 100 eurų gali būti tik tuo atveju, jei namą šildysiu ŠS. Kiti šldymo būdais bus daug brangesni. Grynai elektra turėtų būti apie 350 eurų su gana pesimistine prognoze. Optimistinė prognozė būtų grynai elektra apie 300 eurų, pesimistinė manau, kad neperliptų 400 eurų. Padarysime monitoringą visai LT ir Europai (jei pirksiu Alpha Innotec, tai pati gamykla žiūrės siurblio parametrus). Lietuviai per daug užsidarę ir išsigandę: pamatys, atpažins gatvėje, ką pagalvos. Tegul ką nori galvoja. Bent jau man tai beveik dzin. Nesu cinikas ir 100 proc. nebus dzin, bet iš esmės dzin.

4. Tikrai ne 0, bet ačiū už pasitikėjimą. Šiandieną baigė iš esmės dėti vatą. Priiminėjome stogą beveik 4 valandas. Diskutavome apie PIR mazgus. Viskas truko 4 val. Ir būtų trukę dar ilgiau, bet sutemo. FF-PIR gamykla nori atvažiuoti pasidaryti nuotraukų kaip su jų produktų šildome, sandariname stogą. Čia bus labai įdomių mazgų. Pasidalinsiu.

1) tai ka darai, darai su polekiu uztai visiems ir idomu. Saunuolis! Namo statyba yra kurybinis procesas, o jei dar tas procsas yra daromas su malonumu, tai ir rezultatas buna puikus.

2) plyteles yra priemone sunaikinti visa namo grozi. plyteles yra is bedos ir is taupumo. jei nori rezultato - naudok naturalu akmeni ir labai ziurek ka siulo "dizaineriai" jie daro produkta masems. Visos plyteles kazka imituoja: granita, marmura, smiltaini. plyteles yra pigesnis akmens pakaitalas. uzmirsk sita pakaitala, naudok originala.

3) laida yra geria, tai ka darai yra gerai

4) kai darai gerai, tai sulauki ir iverinimo.sekmes!
Atsakyti