QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 28, 09:22)
Vokieciai pakankamai teigiamai apie Panasonic'o oras-vanduo atsiliepia.
Kalbėjau su kaimynu šį rytą. Jis turi kažkokį Samsung oras-vanduo siurblį. Namas ne pasyvus, siurblys galingas, bet galios neklausiau. Eksploatuoja tik pastarąjį pusmetį. Jau buvo sugedęs kompresorius. Garantinis pakeitė, bet sakė gerai, kad buvo židinys, nes sugedo kovo mėnesį.
Lauko bloką užkėlė ant plokščio stogo. Sakė, kad kai miega, tai kartais girdi lauko bloko darbą. Teisingiau gal ne garsą, o vibraciją. Dar priedo tas kondensatas. Jis patenkintas, bet man visi išvardinti niuansai nekelia pasitikėjimo.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 05 28, 08:34)
1. Drąsus teiginys.
2. Gal ir keistai nuskambės, bet šiuo metu aš pasisakyčiau už minimalistinę 2000-3000W geoterminio sistemą su pigiu vos 150-250m horizontaliu kontūru.
3. Akcijinis 9999Eur už ŠS - ne variantas energiškai efektyviam namui. Tada jau geriau elektrą pleškinti ir pajausti kiekvieną šalčio tiltelį.
4. Jeigu patiks, tada už 9999Eur galima bus uždengti gražias čerpes su saulės elementais ir elektrą šildymui bei kitoms reikmėms pasigaminti pačiam. Tai būtų ilgaamžiškesnė ir mažesnių eksploatacinių kaštų sistema tokiam šiltam namui jeigu jis bus toks šiltas realiai.
5. Abejojate namo šiltumu, tuomet "viską atpirks ŠS". Dabar jūsų aptariamas variantas bus išnaudojamas tik 50% galios rezervo, panašiai kaip pas Koridą yra dabar, tik jo sistema nekainavo nei pusės tiek. Kiekvienas vatas rezervo yra palaidoti pinigai, kurių šiek tiek geresnis cop neatperka.
6. Iš kitos pusės - artėjimas prie optimalaus varianto yra šiokia tokia rizika pasilikti su vis dažniau įjungtu tenu, todėl už ramybę galima šiek tiek permokėti ir turėti perteklinę sistemą.
2. Gal ir keistai nuskambės, bet šiuo metu aš pasisakyčiau už minimalistinę 2000-3000W geoterminio sistemą su pigiu vos 150-250m horizontaliu kontūru.
3. Akcijinis 9999Eur už ŠS - ne variantas energiškai efektyviam namui. Tada jau geriau elektrą pleškinti ir pajausti kiekvieną šalčio tiltelį.
4. Jeigu patiks, tada už 9999Eur galima bus uždengti gražias čerpes su saulės elementais ir elektrą šildymui bei kitoms reikmėms pasigaminti pačiam. Tai būtų ilgaamžiškesnė ir mažesnių eksploatacinių kaštų sistema tokiam šiltam namui jeigu jis bus toks šiltas realiai.
5. Abejojate namo šiltumu, tuomet "viską atpirks ŠS". Dabar jūsų aptariamas variantas bus išnaudojamas tik 50% galios rezervo, panašiai kaip pas Koridą yra dabar, tik jo sistema nekainavo nei pusės tiek. Kiekvienas vatas rezervo yra palaidoti pinigai, kurių šiek tiek geresnis cop neatperka.
6. Iš kitos pusės - artėjimas prie optimalaus varianto yra šiokia tokia rizika pasilikti su vis dažniau įjungtu tenu, todėl už ramybę galima šiek tiek permokėti ir turėti perteklinę sistemą.
1. Kodėl drąsus teiginys? Kai sakau, kad pagal STR skaičiavimus mano namo energijos poreikis apie 3,6 kW, tai jūs teigiate, kad daug labiau arčiau tiesos yra PHPP skaičiavimai, kurie rodo, kad energijos poreikis - 2312 W arba 2,3 kW. Be to viskas padaryta pagal projektą. Tiesa, skaičiavimuose naudotos ne pačios šilčiausios durys (mano Tilo), gegnės vertintos kaip prastesnės (mano dvitėjos) ir t.t. Manau, kad bet kuriuo atveju 3 kW tikrai neviršysiu.
2. Kur tokią gauti? Gal turite kažką užmatęs?
3. Aš pats suprantu, kad brangu, bet nelabai matau alternatyvų. Oras-vanduo kažkaip nekelia susižavėjimo. Nebent grynai elektrą pleškinti.
4. Nenoriu uždengti čerpių ir gaminti elektros. Čerpės tegul lieka atviros. Dėl grožio. Šiandieną nupjoviau antenos laidą, kuris jau buvo išvedžiotas po namą. Nusprendžiau, kad nenoriu gadinti fasado ir kišti kabelio į lauką ir tada kabinti kažkokią lauko anteną. Pasirodo, kad puikiai TV rodo ir su vidine antena su stiprintuvu. Šiandieną su statybininkais netgi išbandėme tokį dalyką: nunešėme TV į katilinę, kurioje nėra nei vieno lango. Duris uždengėme PIR plokštę. Aišku tarpelis šioks toks liko, bet TV rodė. Kita vertus jau rugpjūtį turėsime optinį Teo kabelį, kuriam po namu jau yra išvestas apsauginis kabelis laidui. Aš dėl lauko antenos atsisakau kabelio, o jūs man siūlote saulės elementus ant stogo. Negražu. Nenoriu.
5. Šildymui tai tikrai vos pusę galios išnaudosime, bet gi dar yra ir karštas vanduo. Kuo jį ruošime? Jam reikia daug galios, kad greičiau karštą vandenį paruoštų. Gal užmatėte kokį pigų šilumos siurblį?
6. Čia nelabai supratau.