QUOTE(Verteris @ 2015 05 27, 20:14)
1. Plius pasistačius all-in-one sistemą tampi pririštas prie konkretaus vendoriaus - na prarudys po 10 metų boileris, lėksi į firminį servisą pirkti senobinės talpos už naujo siurblio kainą... Split atveju varai vos ne į senukus ir kitą dieną pasikabinį naują daiktą ant sienos...
2. Taigi jei trumpai - aš dar paprašyčiau sukomplektuoti daugiau aeroterminio variantų (monobloko ar split) su išoriniais boileriais. Realiai sistema turėtų nupigti kokiais 20% nuo dabartinio varianto.
3. Gamintojai - realiai svarstyčiau tik Daikin, galbūt Panasonic. ES - gal veiks, gal ne.
1. Gera mintis, kad atskirus dalykus lengviau pasikeisti, jei sugedo. Mano kaimynui nusprogo metus veikęs Wilo cirkuliacinis siurblys. O visko viename noriu, kad galėčiau taupyti vietą katilinėje.
2. Vienas gręžinių gręžėjas davė laiko iki rytojaus. Jis padarytų už 9999 eurų. Viskas būtų su PVM: darbai, medžiagos, visos garantijos. Čia tiek kainuotų gręžinys su 40 mm Pipe Life vamzdeliu, užpildymas propilengliukoliu, atvedimas iki katilinės, sumontavimas katilinėje su variu, vamzdelių izoliavimas kaučiuku, geoterminio projektas, pridavimas LGT, gręžinio gręžimas pagal naujus reikalavimus, gręžskylės užpildymas žvirgždu ir t.t. Gręžiniui - 10 metų garantija, kitiems darbams - 5 m, katilinės sumontavimui duotų prailgintą 7 metų garantiją. Pačiam siurbliui - 5 metai. Atrodo labai patraukliai. Gal ką praleidau?
3. Kai Daikinio viskas viename ir su reversu kainuoja 7100 eurų su montavimu, tai kažkaip nelabai patrauklus dalykas. Netgi labai ne patrauklus dalykas. Kažkur anksčiau buvau radęs orinukų testą, tai pasirodo, kad būtent Daikin prastai prie šalčių ruošia karštą vandenį. Vos iki +45 laipsnių pašildo, kai kiti gamintojai lyg ir iki +55 pakelia. Man atrodo, kad Daikinas - tik išpūstas marketingas.
Papildyta:QUOTE(*** @ 2015 05 27, 21:07)
As irgi siulyciau pradziai elektra pasisildyt, o jai namas visgi nebus toks siltas kaip tikimasi, visgi poliai..
Mažiau kreipk dėmesio į tuos polius. Viskas ten gerai. Dar iki galo stogo nepabaigėm, lauko durys laikinos ir nuolatos varstomos, bet šį vakarą pirmame aukšte +19, antrame +20. Lauke buvo +9 visą dieną ir lijo. Beje, +20 stabiliai laikosi. Prieš kelias dienas lauke buvo apie +26 ar panašiai. Tai tik pirmame aukšte per pravertus langus prikaito iki +21 ar +22, bet pirmame buvo apie +19 ar +20.
Norėjau pasakyti, kad ne esmė ar lauke +26 ar +9, bet namo viduje stabiliai apie +20. Ir jaučiasi, kad oras užsistovėjęs. Šiandieną kaip tik atvažiavo PIR plokštės. Kai jas sumontuosime, bus dar sandariau. Galėsiu pasidalinti keliais įdomiais sprendimais.