Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(BangaS @ 2015 05 26, 11:16)
Broniau - vėsinti reikia ne grindis, bet sienas ir lubas - jokių nepatogumų tada nepajausite su kojomis, o vėsa bus jaučiama net nešaldant patalpų oro. Ir svarbiausia tai bus vėsa, nuo kurios negausite slogos, kaip kad nuo kondicionierių būna.

Bet kaip tai techniskai igyvendinti?
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2015 05 26, 16:18)
biggrin.gif Tai mes būsim "antri durniai" ant LT. O gal pirmi, nežinau kada įrenga pas kitus. Atsižvelgiant į LT vasaras ir įvertinant nedidelius įrengimo kaštus, vėsinimą per grindis priskirčiau prie tų sprendimų, kuriuos daryčiau dar kartą.
Ir tikrai, kai lauke termometras rodo +30, o grindyse cirkuliuoja +20, vilnonių kojinių ir šlepečių nereikia. Netgi sakyčiau labiau traukia ne tik plikas kojas, bet ir užpakalį ne ant sofkutės, o ant grindų padėti  biggrin.gif

Teisingai, geriau pridekit uzpakali, plotas didesnis uz pėėdas, greiciau atvesite biggrin.gif
O jei rimtai, tai jus ka, vasaros vakarais langu neatveriate? O rekuperatorius jums silto oro nepripucia? Nesuprantu kaip gali funkcionuoti grindinis saldymas veikiant vedinimui arba atviriems langams.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 05 26, 19:00)
Bet kaip tai techniskai igyvendinti?
Papildyta:

Teisingai, geriau pridekit uzpakali, plotas didesnis uz pėdas, greiciau atvesite  biggrin.gif
O jei rimtai, tai jus ka, vasaros vakarais langu neatveriate? O rekuperatorius jums silto oro nepripucia? Nesuprantu kaip gali funkcionuoti grindinis saldymas veikiant vedinimui arba atviriems langams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 26 gegužės 2015 - 18:02
QUOTE(arkava @ 2015 05 26, 18:13)
Q: kai lauke plius 30, kokia nevesinamu grindu temperatura ir kokia danga? Kad darytumet vesinima dar karta

Tai kad mes visada jungiame vėsinimą per karščius. Šiaip nepaduodant ne šildymo, nei šaldymo (kaip šiuo metu), kai prieš tai buvo trys saulėtos dienos, o šiadien nesaulėta, lauke +16, patalpose +21, vanduo grižtamas-paduodamas apie +20 (nu yra skirtumas, bet laipsnio dalimis, ant termomentro tikslumas per mažas įžiūrėti).
Danga įvairi - plytelės (sanmazgai, holas, virtuvė), parketas (svetainė, miegamasis), kamštis (visas II aukštas, atmetus sanmazgą).

QUOTE(bruonius @ 2015 05 26, 19:01)
Teisingai, geriau pridekit uzpakali, plotas didesnis uz pėėdas, greiciau atvesite  biggrin.gif

Nu tai funkcionuoja kaip ir bet koks kitas. Saulė per langus, šiluma per išorines atitvaras, šiltesnis už patalpų oras per vėdinimo sistemas ar atidarytus langus - pritekėjimai. Vėdinimas atvėsus lauko orui labiau už patalpų, nuvedimas šilumos perteklaus per grindis - šilumos nuėmimas. Kai viską sudedi, nusistovi kažkokia patalpų temperatūra. Ir nuvedant per grindis patalpų temperatūra yra žemesnė, nei to nedarant.
Jums gi nekyla klausimas, kaip gali funkcionuoti grindinis šildymas, jeigu per natūralaus vėdinimo angas žiemą į namus pripučiama šalto oro?

Pas mus šis sprendimas "ekperimentinis". Kaštai įrengimo: 70 m vamzdžio aplink pamatą, vienas trieigis vožtuvas, viena pamaišymo galva. Ir eksploatacijos kaštų iš viso nėra, nes siurblio mes niekada neišjungiam. Deja, galios tų 70 m pakanka tik trim-keturiom karštom dienom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 26 gegužės 2015 - 19:45
Paantrinsiu Pagyvenus -iai .Grindinis vesinimas veikia puikiai .
Broniau ar meginai vesintis ,kad cia paišai ? Aš visada išbandau o paskui sakau .
Namas per karsius prišyla . Ir kai lauke virš 30 ,nieko nera smagiau kai viduje apie 22 .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 05 26, 21:02)
Paantrinsiu  Pagyvenus -iai .Grindinis vesinimas veikia puikiai .
Broniau ar meginai vesintis ,kad cia paišai ?  Aš visada išbandau o paskui sakau .
Namas per karsius  prišyla . Ir kai lauke virš 30 ,nieko nera smagiau kai viduje apie 22 .

Viskas normaliai, jus man tik paaiskinkite kaip jus ta salti name islaikote, jus langu neatidarote ir rekuperatoriaus nejungiate?
Atsakyti
Pries duodant tokius patarimus visgi galetum uzsimint kad pas pati pilnai sintetines grindys? O tai jai su tokiais patarimais supudytum mano prasmatnias azuolines grindis tektu vaziuot i Kauna ieskot tamstos biggrin.gif

QUOTE(korida @ 2015 05 26, 20:02)
Paantrinsiu  Pagyvenus -iai .Grindinis vesinimas veikia puikiai .
Broniau ar meginai vesintis ,kad cia paišai ?  Aš visada išbandau o paskui sakau .
Namas per karsius  prišyla . Ir kai lauke virš 30 ,nieko nera smagiau kai viduje apie 22 .

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 05 26, 20:07)
Pries duodant tokius patarimus visgi galetum uzsimint kad pas pati pilnai sintetines grindys? O tai jai su tokiais patarimais supudytum mano prasmatnias azuolines grindis tektu vaziuot i Kauna ieskot tamstos biggrin.gif

jo, tu azuola supudysi - per simta metu pelkej nesupuna, o cia visas prabangiai islakuotas namie supus smile.gif
Atsakyti
Kas soduose gyvena, ir turi laistymui skirto vandens nachaliavai, gali bandyti jį panaudoti vėsinimui, leidžiant per šalčio sijas ar pan. nei siurblių reikės, nei kąbiggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 26, 22:05)
Viskas normaliai, jus man tik paaiskinkite kaip jus ta salti name islaikote, jus langu neatidarote ir rekuperatoriaus nejungiate?

Lygiai taip pat kaip ir žiemą šilumą biggrin.gif .O tą puikiai atlieka jusų paminėtas rekuperatorius ...
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 05 26, 22:07)

Su visomis dangomis galima prisidaryti nesamoniu jei pradesite disponuiti neprotingomis temperaturomis . O tavo azuolas tikrai kazkada supus, tik veliau nei ,,mesainis'' apie kaulus ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2015 05 26, 21:09)
Kas soduose gyvena, ir turi laistymui skirto vandens nachaliavai, gali bandyti jį panaudoti vėsinimui, leidžiant per šalčio sijas ar pan. nei siurblių reikės, nei kąbiggrin.gif

"Tėvelis" Bangos forume šiuo principu įgyvendintą vėsinimą yra aprašęs.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 26, 21:05)

Nu rekuperatoriaus aš neturiu. Turiu namą su oro padavimo skylėm ir ištraukimo kanalais (natūralus vėdinimas), ir šildymui grindis su vamzdukais. Jeigu tie vamzdukai žiemą vėdinant per skyles prie -30 lauke sugeba įpūsti tieks kW, kad viduje tarp sienų palaikoma +20, tai yra 45 laipsnių skirtumą maksimum. Tai kur Jūs įžiūrite kažką ypatingo per tuos vamzdukus "išnešti" tiek kW, kad prie tų pačių skylių ir tų pačių sienų palaikyti +22, kai lauke +30?

O kas liečia atidarytus langus, tai kaip jau ir minėjau, veiksmas vyksta lietuvoje. Pernai metų vasaros temperatūos grafikas kaunas 2014 vasara
Atidarius langus einant gulti ir uždarius juos keliantis, namas vėsta, o ne šyla, jeigu, aišku, jei aplinkui ne vien per dieną įkaitintas asfaltas, betonas ir kiti namai. O dienos karščių metu, kai lauke +30, langų aš neatidarinėju, tenkinuosi tuo oru, kuris patenka per vėdinimo kanalus.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 05 26, 22:35)
"Tėvelis" Bangos forume šiuo principu įgyvendintą vėsinimą yra aprašęs.

Gal galite įdėti linką, kur aprašyta. Kai statėmės skaitydavau, daug įdomių idėjų jis prirašydavo. Būtų įdomu šitą paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 05 26, 22:39)
Nu rekuperatoriaus aš neturiu. Turiu namą su oro padavimo skylėm ir ištraukimo kanalais (natūralus vėdinimas), ir šildymui grindis su vamzdukais. Jeigu tie vamzdukai žiemą vėdinant per skyles prie -30 lauke sugeba įpūsti tieks kW, kad viduje tarp sienų palaikoma +20, tai yra 45 laipsnių skirtumą maksimum. Tai kur Jūs įžiūrite kažką ypatingo per tuos vamzdukus "išnešti" tiek kW, kad prie tų pačių skylių ir tų pačių sienų palaikyti +22, kai lauke +30?

O kas liečia atidarytus langus, tai kaip jau ir minėjau, veiksmas vyksta lietuvoje. Pernai metų vasaros temperatūos grafikas kaunas 2014 vasara
Atidarius langus einant gulti ir uždarius juos keliantis, namas vėsta, o ne šyla, jeigu, aišku, jei aplinkui ne vien per dieną įkaitintas asfaltas, betonas ir kiti namai. O dienos karščių metu, kai lauke +30, langų aš neatidarinėju, tenkinuosi tuo oru, kuris patenka per vėdinimo kanalus.
Papildyta:

Gal galite įdėti linką, kur aprašyta. Kai statėmės skaitydavau, daug įdomių idėjų jis prirašydavo. Būtų įdomu šitą paskaityti.

dabar aiskiau, nakti, atidare langus, vedinate ir ausinate, diena, uzdare langus, ausinate
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 26 gegužės 2015 - 22:08
Negyvenant soduose ir neturint vandens nachaliavai, irgi įmanoma vandentiekio vandens vėsą panaudoti vėsinimui, prieš patiekiant vandenį į kranus, klozetą, boilerį, etc. Dviguba nauda - ir boilerio energija šiek tiek susitaupo, ir patalpos atvėsinamos. Irgi jokių papildomų eksploatacinių išlaidų. Tik tiek, kad vėsos nebūtinai tiek, kiek reikia, o labiau tiek, kiek ateina priklausomai nuo vandens vartojimo apimčių.
O naudoti tam neapskaitomą sodų vandenį - tai truputį parazitavimas. Be to nelabai efektyvu, nes soduose nachaliavas vanduo paprastai iš atvirų telkinių ir per karščius įšilęs.
QUOTE(GoldenEye @ 2015 05 26, 22:09)
Kas soduose gyvena, ir turi laistymui skirto vandens nachaliavai, gali bandyti jį panaudoti vėsinimui, leidžiant per šalčio sijas ar pan. nei siurblių reikės, nei kąbiggrin.gif <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Elementariausia realizacija - 2a grindinis šildymas/šaldymas - tai ir bus 1a lubinis šildymas/šaldymas. Beveik, jei dirbtinai nesukomplikuota šiltinimo medžiagas naudojant. Sieninis šildymas/šaldymas - jau egzotiškesnis variantas, retai kur yra galimybė racionaliai įgyvendinti. Praktiškai tik monolituose.
QUOTE(bruonius @ 2015 05 26, 19:01)
Bet kaip tai techniskai igyvendinti?<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti