Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

Šį rytą kilo įtarimas, kad statybininkai pagiringi. Pasakiau tai jiems, vyrai prisiekinėjo, kad vakar negėrė ir gali į alkotesterį papūsti. Prisikalbėjo, nupirkau alkotesterį. Pūtė apie 12 val. Vienas pripūtė 1,6, kitas - 0,8 promilės. Bandė aiškinti, kad vaistai ir pan. Man visiškai neįdomu, šiandieną jau daugiau nebedirbs. Nuo šiol pūs kiekvieną rytą. Jei bus nuliai, galės dirbti, jei nulių nebus, tą dieną nedirbs.

Štai jums ir darbų kultūra Lietuvoje. O jų šefas gyrėsi: duodu tau pačius geriausius, todėl jie tokie brangūs (17 eurų). Galėčiau ir po 10 eurų atvežti, bet jie nebus tokie geri. Marketinginis triukas ir tiek.

Gali kilti klausimas, kodėl aš jų vis dar neišmetu. O todėl, kad vieno mamai buvo blogai ir daviau 100 eurų kelionei. Dar šiaip esu davęs 50 eurų. Iš viso: 150 eurų. Tegul už juos atidirba ir jei toliau taip elgsis, važiuos namo.

Nenuostabu, kad po tokio kabinėjimosi galima stogo skliautuose rasti ir bulkos, ir šūdų. Statybininkai visiškai nepasiruošę šiltų namų statybai. Teisingai Mintas sakė, kad A klasės namai dažnu atveju bus tik popieriuje. Realybėje gali būti daug prasčiau. Siūlau labai atsargiai rinktis statybininkus.

P.S. Beje, pučiau aš ir plytelių klijuotojas. Abiejų rezultatai buvo nuliai.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 01, 09:15)
Cibuli, stoga siltinsi iki kraigo ar stygu?

Šiltinsiu visą stogą iki kraigo. Tarp stygų dėsiu 20 cm vatos dėl garso izoliacijos, nes pertvarinės sienos išmūrytos tik iki stygų. Taip pat pasidarysiu liuką į palėpę. Turėsiu ne tik papildomą sandėliavimo patalpą (nors ten ir labai ankšta), bet ir galimybę apžiūrėti stogą ar niekur neleidžia ir pan.

Gailiuosi, kad dar projektavimo stadijoje nesugalvojau, kad geriau šiltinti visą stogą. Būčiau vaikų kambariuose įrengęs antresoles ir palėpę būčiau padaręs erdvesnę. Dabar jau vėlu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 balandžio 2015 - 12:02
tai da už šimtapenkšim neatidirbo? Ar atsiskaitymai vyksta su ju vergvaldziu? g.gif

daugiau ner komentaru doh.gif tvarka aisku turi but, kaip autobusi parke... biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 04 02, 10:58)
Šį rytą kilo įtarimas, kad statybininkai pagiringi. Pasakiau tai jiems, vyrai prisiekinėjo, kad vakar negėrė ir gali į alkotesterį papūsti. Prisikalbėjo, nupirkau alkotesterį. Pūtė apie 12 val. Vienas pripūtė 1,6, kitas - 0,8 promilės. Bandė aiškinti, kad vaistai ir pan. Man visiškai neįdomu, šiandieną jau daugiau nebedirbs. Nuo šiol pūs kiekvieną rytą. Jei bus nuliai, galės dirbti, jei nulių nebus, tą dieną nedirbs.

Štai jums ir darbų kultūra Lietuvoje. O jų šefas gyrėsi: duodu tau pačius geriausius, todėl jie tokie brangūs (17 eurų). Galėčiau ir po 10 eurų atvežti, bet jie nebus tokie geri. Marketinginis triukas ir tiek.

Gali kilti klausimas, kodėl aš jų vis dar neišmetu. O todėl, kad vieno mamai buvo blogai ir daviau 100 eurų kelionei. Dar šiaip esu davęs 50 eurų. Iš viso: 150 eurų. Tegul už juos atidirba ir jei toliau taip elgsis, važiuos namo.

Nenuostabu, kad po tokio kabinėjimosi galima stogo skliautuose rasti ir bulkos, ir šūdų. Statybininkai visiškai nepasiruošę šiltų namų statybai. Teisingai Mintas sakė, kad A klasės namai dažnu atveju bus tik popieriuje. Realybėje gali būti daug prasčiau. Siūlau labai atsargiai rinktis statybininkus.

P.S. Beje, pučiau aš ir plytelių klijuotojas. Abiejų rezultatai buvo nuliai.
Papildyta:

Šiltinsiu visą stogą iki kraigo. Tarp stygų dėsiu 20 cm vatos dėl garso izoliacijos, nes pertvarinės sienos išmūrytos tik iki stygų. Taip pat pasidarysiu liuką į palėpę. Turėsiu ne tik papildomą sandėliavimo patalpą (nors ten ir labai ankšta), bet ir galimybę apžiūrėti stogą ar niekur neleidžia ir pan.

Gailiuosi, kad dar projektavimo stadijoje nesugalvojau, kad geriau šiltinti visą stogą. Būčiau vaikų kambariuose įrengęs antresoles ir palėpę būčiau padaręs erdvesnę. Dabar jau vėlu.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 02, 12:07)
tai da už šimtapenkšim neatidirbo? Ar atsiskaitymai vyksta su ju vergvaldziu?  g.gif

daugiau ner komentaru  doh.gif  tvarka aisku turi but, kaip autobusi parke... biggrin.gif

Matai yra sutartis, kad jei pagaunu girtus, tai jie nieko negauna. Ta prasme, kiek yra padaryta darbų už juos nieko negauna. Man atrodo, kad dar jie 150 eurų neatidirbo. Šiandieną kaip tik dvi savaitės, kai jie atvažiavę. Per tą laiką suklijavo visus difuzinės ir EPS bei difuzinės sudūrimus (Siga juosta), išvalė visą stogą nuo tinko apnašų, sunešė vatą į namą iš fūros, nupjaustė smeigių ir varžtų galus, ir pastorino apie 30 proc. gegnių šonų. Dar pradėjo kišti vatą į tarpus tarp gegnių sujungimų. Štai koks galutinis rezultatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 balandžio 2015 - 12:31
Aš čia nelabai į temą tinku, bet kitose, spėju, atsakymo nesulauksiu. Pradėjo lįst abejonės į galvą, kad gal geriau naudoti OSB plokštę vietoj garo izoliacijos stoge. Būtų paprasčiau pertvaras daryt (gipso profiliai), nebaisu pažeist garo izoliaciją, patikimiau žiūrint į ilgalaikę perspektyvą turbūt? Minusas, žinoma, kaina. Paprotinsit?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 04 02, 12:41)
Aš čia nelabai į temą tinku, bet kitose, spėju, atsakymo nesulauksiu. Pradėjo lįst abejonės į galvą, kad gal geriau naudoti OSB plokštę vietoj garo izoliacijos stoge. Būtų paprasčiau pertvaras daryt (gipso profiliai), nebaisu pažeist garo izoliaciją, patikimiau žiūrint į ilgalaikę perspektyvą turbūt? Minusas, žinoma, kaina. Paprotinsit?

Nors OSB plokštė pakankamai gerai izoliuoja garą, bet vien OSB plokščių apsaugai nuo garo mano supratimu turėtų neužtekti. U-Wertas vis tik rodo kondensaciją vatoje vien tik su OSB. Bet kas draudžia dar papildomai dar ir 200 mikronų plėvelę po OSB patiesti. Ji juk kapeikas kainuoja. Kadangi OSB, dar jos sudūrimus izoliacine juostele praėjus plėvelės kvapų nepraleis, net ir smirdinti juoda plėvelė, kuri kaip garo izoliacinė naudojama liejant grindims turėtų tikti. Gausis dviguba garo izoliacija kuri bus tikrai patikimesnė nei vienguba, o ir kaina papildoma gal tik kokiais ~60Eur padidės.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 04 02, 11:58)
Šį rytą kilo įtarimas, kad statybininkai pagiringi. Pasakiau tai jiems, vyrai prisiekinėjo, kad vakar negėrė ir gali į alkotesterį papūsti. Prisikalbėjo, nupirkau alkotesterį. Pūtė apie 12 val.

Pabandytum man nesumokėti už darbus remdamasis šio žaisliuko nepraėjusio metroliginės patikros parodymais, man ir už darbą sumokėtum pilna kaina numatyta sutartyje ir dar teisenos išlaidas padengtum. Girtumą nustatyti galės tik narkologiniam, bet jei darbininkai atsisakys ten važiuoti, fig tu teisme įrodysi jų girtumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 balandžio 2015 - 13:19
QUOTE(gediminas_ @ 2015 04 02, 12:41)

Kryptis teisinga, tik reikėtų išlaikyti sandarumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 02 balandžio 2015 - 13:14
QUOTE(mintas @ 2015 04 02, 13:12)
Pabandytum man nesumokėti už darbus remdamasis šio žaisliuko nepraėjusio metroliginės patikros parodymais, man ir už darbą sumokėtum pilna kaina numatyta sutartyje ir dar teisenos išlaidas padengtum.

Aš turiu rašytinę sutartį su darbų vadovu, kur išvardinti punktai ir kas gresia už jų nesilaikymą. Pats pirmas punktas: 1. Jokio alkoholio darbo metu. Jų darbų vadovas pasakė (raštiškai), kad sutinka su tokiomis darbų sąlygomis. Be to pats jų darbų vadovas pasiūlė tokį punktą: už blogai padaryta darbą - jokio atlygio. Be to sutartyje buvo punktas - bandomasis laikotarpis ir t.t.

Taip, šitas prietaisas be metrologinės patikros, jis tik prevencinė priemonė. Jei reikės už 200 eurų nupirksiu su metrologine patikrą, sertifikuotą.

Be to aš tikrai nesiruošiu nemokėti. Aš tik noriu kokybės, kokią jie pažadėjo. O kai pasako, kad už 17 eurų gausiu aukščiausią kokybę, bet gaunu broką, tai ir kaina sumažėjo iki 10 eurų. Jie dar net nebuvo pradėję dirbti. Galėjo prieš dvi savaites išvažiuoti, kai pagavau pagėrusius ir pasirašėme naują sutartį.

Pavyzdžiui, vakarykštis vatos dėjimo tarp gegnių brokas. Ne pasaulio pabaiga, bet brokas, nes vienur vata visu plotu glaudžiasi prie OSB, o kitoje vietoje paliktas oro tarpas. Arba užlipu vakar patikrinti kaip sutvarkė Sigos klijavimo broką. Kelios vietos buvo ne itin gerai padarytos, be to apsauginė, nuplėšiama Sigos juostos dalis numesta tarp gegnių, kur turi būti vata, mėtosi nupjautų smeigių galų ir t.t. Reikia vaikščioti ir badyti pirštu, jei nori rezultato.

Beje jei jie pagėrę nusivers ir nusisuks sprandą, tai aš už juos atsakau. Todėl turiu visišką teisę reikalauti darbų saugos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 balandžio 2015 - 13:36
QUOTE(BangaS @ 2015 04 02, 13:13)
Kryptis teisinga, tik reikėtų išlaikyti sandarumą.

Kiek domėjausi, siūlės pertepamos silikonu prieš sujungiant. Kraštuose ir aplink stoglangius, žinoma, spec. juostos. Mano stoge viso labo 25cm izoliacijos numatyta. OSB'ą dėčiau iškart po gegnių. Tada likę 5сm vatos eitų tarp (ir viduje) knaufo lubinių profilių. Ir tada, aišku, gipsas.

Logiška ar nelabai? Uwerte pasidėliojau, tai su 6mm OSB'u nerodo nieko blogo prie visų sąlygų.
Atsakyti
As gal OSB sukciau su 2-3 mm tarpeliu - ir ji paskui uzsandarinciau kazkuo.
Tie 5 cm tarpe vargu ar kuo bepades, tik vargas. Vata skysta įcm , plysines... irs doh.gif

QUOTE(gediminas_ @ 2015 04 02, 12:57)
Kiek domėjausi, siūlės pertepamos silikonu prieš sujungiant. Kraštuose ir aplink stoglangius, žinoma, spec. juostos. Mano stoge viso labo 25cm izoliacijos numatyta. OSB'ą dėčiau iškart po gegnių. Tada likę 5сm vatos eitų tarp (ir viduje) knaufo lubinių profilių. Ir tada, aišku, gipsas.

Logiška ar nelabai? Uwerte pasidėliojau, tai su 6mm OSB'u nerodo nieko blogo prie visų sąlygų.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 04 02, 13:30)
Pavyzdžiui, vakarykštis vatos dėjimo tarp gegnių brokas. Ne pasaulio pabaiga, bet brokas, nes vienur vata visu plotu glaudžiasi prie OSB, o kitoje vietoje paliktas oro tarpas. Arba užlipu vakar patikrinti kaip sutvarkė Sigos klijavimo broką. Kelios vietos buvo ne itin gerai padarytos, be to apsauginė, nuplėšiama Sigos juostos dalis numesta tarp gegnių, kur turi būti vata, mėtosi nupjautų smeigių galų ir t.t. Reikia vaikščioti ir badyti pirštu, jei nori rezultato.

Bet ar tikrai su tuo vatos (ne)prigludimu yra problema? Juk kišant vatą tarp gegnių šonai bet kuriuo atveju prisispaus?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 04 02, 14:13)
Bet ar tikrai su tuo vatos (ne)prigludimu yra problema? Juk kišant vatą tarp gegnių šonai bet kuriuo atveju prisispaus?

As taip pat manau, kad cia nera jokio broko, jeigu noti, kad gerai priliptu, tai klijuok. Reikes darbininkams vainika su uzuojauta nusiusti lotuliukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 04 02, 15:13)

Aš irgi nemanau, kad čia baisi problema (tą iš karto ir parašiau), bet kai nėra girti ir šiek tiek pasistengia, įdeda tikrai gerai. Kalbėjome, kad nedėtų plonesnės nei 20 mm storio vatos, nes kai dės pagrindinę vatą gali likti oro tarpai. Arba štai toks variantas. Kaip ir čia. Čia taip pat brokas, nes pagrindinis vatos sluoksnis gali iki galo neužpildyti visų tarpų ir bus šalčio tiltai.

Visai tai nėra pasaulio pabaiga, bet kai daro blaivūs daro gerai. O čia akivaizdus girtų darbuotojų brokas. Arba štai čia. Ne katastrofa, bet prašiau gražiai išsiurbti ties murlotais, statybinį siurblį visą savaitgalį turėjo, bet likę nepadaryta darbo.

Štai čia gulėjo tas daiktas, kuris pajudintas pradėjo skleisti blogą kvapą. Ne panašu į fekalijas. Čia kažkoks augalas, šaknis ar bala žino kas dar. Gal kas žinote, kas čia?
Atsakyti