"Niekas taip nedaro" man ne argumentas. Gerai kad ne man vienam, nes kitu atveju vis dar nesiskirtume nuo bezdzioniu. Jau nekalbant apie rata.
Kas del "nieko gero jos neistemps", tai pilnai pakrautos 10 kubu backos pas mane turetu pakakti vos ne menesiui patalpu sildymui, kai nera labai salta. Kai labai salta - backos isvis nereiks, nes kai labai salta, vadinasi giedra.
Vertinant tai, koks bus energijos trukumas, kurio nedengs saules energija, tai jokios dujos, ar tuo labiau KKK neturi prasmes. Pagalvosiu nebent apie silumos siurbli, jei atsiras ypac pigiu 1-2kW galingumo, nes horizontalus kolektorius po namu ir kiemu jau isvedziotas.
Teisingai, statine pas mane yra tikslinga, nes pagrindinis silumos saltinis periodinis - saule.
QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 08:06)
Del backos po garazu ir betoniniu plytu silumos akumuliacijai, tai sita ideja nuo pat pradziu buvo absurdas iir negalejo buti igyvendinta.
...
Del jusu grindu su didesniu kiekiu betono, tai nieko gero jos neistemps, be to, nera jokios prasmes akumuliuoti siluma, jei turite nuolatini dujini sildyma.
Kas del 10-20m3 akumuliacines backos, tai 1m3 backa iki 70 laipsniu mano kkk uzkaitina per viena valanda. 10m3 uzkaitintu per 10valandu kurenimo. 10m3 backos uztektu palaikyti sildyma i grindis dviems paroms. Kitaip tariant, 10m3 statine yra netikslinga, ypac, jei turite kokios nors rusies nuolatini sildyma. Siltam namui akumuliacine statine yra tikslinga tik kai turite periodinio sildymo saltini, tarkim KKK.
<{POST_SNAPBACK}>