Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(Verteris @ 2015 05 21, 16:33)
Ten išgręžiama N metrų gylio skylė, į kurią įkišamas du plastikiniai vamzdžiai su U formos jungtimi dugne ir viskas užverčiama gruntu/skaldele ar kuo ten dabar pradėjo reikalauti.

Nežinau, kuo reikalauja, bet viena firma sakė, kad darytų taip. Tarkime gręžinys 100 metrų. Pirmus 80 metrų nuo dugno užpiltų skalda. Tada 1-2 m molio granulėmis ir tada likusius metrus vėl skalda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gegužės 2015 - 16:40
QUOTE(Verteris @ 2015 05 21, 17:33)

Yra ŠS sistemų, kur pompuojamas vanduo iš gręžinio, tas vanduo varomas į šilumokaitį ir atšalęs paskui pilamas atgal į šulinį ar lauko telkinį, bet Lietuvoje jos lygtais sunkiai realizuojamos dėl aplinkosaugos reguliavimų.

apie pastaraji as ir kalbejau. realizuojamas nesunkiai, tik reikia tureti kur nuvesti vandeni.
Atsakyti
"Niekas taip nedaro" man ne argumentas. Gerai kad ne man vienam, nes kitu atveju vis dar nesiskirtume nuo bezdzioniu. Jau nekalbant apie rata.
Kas del "nieko gero jos neistemps", tai pilnai pakrautos 10 kubu backos pas mane turetu pakakti vos ne menesiui patalpu sildymui, kai nera labai salta. Kai labai salta - backos isvis nereiks, nes kai labai salta, vadinasi giedra.
Vertinant tai, koks bus energijos trukumas, kurio nedengs saules energija, tai jokios dujos, ar tuo labiau KKK neturi prasmes. Pagalvosiu nebent apie silumos siurbli, jei atsiras ypac pigiu 1-2kW galingumo, nes horizontalus kolektorius po namu ir kiemu jau isvedziotas.
Teisingai, statine pas mane yra tikslinga, nes pagrindinis silumos saltinis periodinis - saule.
QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 08:06)
Del backos po garazu ir betoniniu plytu silumos akumuliacijai, tai sita ideja nuo pat pradziu buvo absurdas iir negalejo buti igyvendinta.
...
Del jusu grindu su didesniu kiekiu betono, tai nieko gero jos neistemps, be to, nera jokios prasmes akumuliuoti siluma, jei turite nuolatini dujini sildyma.
Kas del 10-20m3 akumuliacines backos, tai 1m3 backa iki 70 laipsniu mano kkk uzkaitina per viena valanda. 10m3 uzkaitintu per 10valandu kurenimo. 10m3 backos uztektu palaikyti sildyma i grindis dviems paroms. Kitaip tariant, 10m3 statine yra netikslinga, ypac, jei turite kokios nors rusies nuolatini sildyma. Siltam namui akumuliacine statine yra tikslinga tik kai turite periodinio sildymo saltini, tarkim KKK. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 21, 19:34)
"Niekas taip nedaro" man ne argumentas. Gerai kad ne man vienam, nes kitu atveju vis dar nesiskirtume nuo bezdzioniu. Jau nekalbant apie rata.
Kas del "nieko gero jos neistemps", tai pilnai pakrautos 10 kubu backos pas mane turetu pakakti vos ne menesiui patalpu sildymui, kai nera labai salta. Kai labai salta - backos isvis nereiks, nes kai labai salta, vadinasi giedra.
Vertinant tai, koks bus energijos trukumas, kurio nedengs saules energija, tai jokios dujos, ar tuo labiau KKK neturi prasmes. Pagalvosiu nebent apie silumos siurbli, jei atsiras ypac pigiu 1-2kW galingumo, nes horizontalus kolektorius po namu ir kiemu jau isvedziotas.
Teisingai, statine pas mane yra tikslinga, nes pagrindinis silumos saltinis periodinis - saule.

smile.gif kiekvienam savo. Tai medziu sklype neplanavote?
Atsakyti
Sklypas 4.5a. Ka ten daug priplanuosi... Gal viena-kita zemauge obelele ir pavyks kur nors iterpti. O kolektoriai po namu ir po masinu stovejimo aikstele. Ten tai tikrai medziu nebus.
QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 19:43)
smile.gif kiekvienam savo. Tai medziu sklype neplanavote? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 05 21, 14:23)
Apie rekuperatorius daugelis taip pat atsiliepia - panaudojo metus, kitus ir pamirso.

Pragyvenau netoli metų be rekuperatoriaus, tai pastoviai su drėgme patalpose neįmanoma buvo susitvarkyti, pastoviai užsistovėjusio oro kvapas. Tiek natūraliai neprivėdinsi. Pajungiau rekupą visai kitas reikalas, neliko drėgmės problemų, pastoviai šviežias gaivus oras namuose.

Kiauruose namuose tai taip, rekuperatoriaus statyti neverta, nes per plyšius ir taip išsivėdina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 gegužės 2015 - 05:15
QUOTE(mintas @ 2015 05 22, 06:10)
Pragyvenau netoli metų be rekuperatoriaus, tai pastoviai su drėgme patalpose neįmanoma buvo susitvarkyti, pastoviai užsistovėjusio oro kvapas. Tiek natūraliai neprivėdinsi. Pajungiau rekupą visai kitas reikalas, neliko drėgmės problemų, pastoviai šviežias gaivus oras namuose.

Kiauruose namuose tai taip, rekuperatoriaus statyti neverta, nes per plyšius ir taip išsivėdina.

Ko gero, rekuperatorius yra No1 isradimas ir investicija namu ukyje. Kai pradejom istisai vedinti rekuperatoriumi, dingo tokios ligos kaip slogos, gerkles, bronchitai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 05 20, 07:59)
Ne gandas - tiesa. Daug eksperimentavom su tuo.
Drusku pagalba kW sanaudas galima sumazint 2-gubai, trigubai.

Biski nesupratau, elektrinio sildymo naudingumas kokie 98-99%, kaip ten galima dar kazka paimt? Jei sanaudas kaip sakai sumazinam 2-3 kartus, gaunam oras - vanduo ŠS COP'a, kazkas cia man nesirisa...
Atsakyti
cia apie elektrini-jonini sildyma kalba. su paprastu vandeniu el. sanaudos dideles. papildzius druskomis - sanaudos zenkliai krinta, efektyvumas dideja....

QUOTE(balamūtas @ 2015 05 22, 06:04)
Biski nesupratau, elektrinio sildymo naudingumas kokie 98-99%, kaip ten galima dar kazka paimt? Jei sanaudas kaip sakai sumazinam 2-3 kartus, gaunam oras - vanduo ŠS COP'a, kazkas cia man nesirisa...

Atsakyti
Tai taip iseina kad to joninio sildymo SCOP'as panasus kaip oras - vanduo?
Atsakyti
Bet kokio elektrinio šildymo prietaiso NK visada 100%. Jei kažkokiam elektriniam šildymo prietaisui nurodoma, kad efektyvumas 98% - vadinasi likę 2% "išprakaituoja" ne ant pagrindinio šildymo elemento, o kur nors valdiklyje, kabeliuose ar panašiai. Kadangi valdiklyje ar kabeliuose išsiskyrusi šiluma vis tiek lieka pastate, tai galima drąsiai teigti, kad bet kokio el. šildymo prietaiso NK = 100%, arba 1.
Apkalkėjus šildymo prietaiso tenui, gali keistis prietaiso galia. Gali keistis santykis tarp to, kokia dalis energijos išsiskyrė pačiame tene, ir kokia išsiskyrė aplinkui (valdiklyje, kabeliuose, etc.) Bet suminis NK vis tiek visada bus 100%.
Pildant druskomis galima žaisti su galia. Daugiau druskos > didesnis termofikato elektrinis laidumas > didesnė išskiriama galia. Jei paskaičiavot kad įpylus druskos gerėja NK - tai akivaizdu kad kažkur skaičiavimo ar matavimo metodikoje yra didelė klaida. Nes kitaip tai prieštarautų pirmam termodinamikos dėsniui - energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta.
QUOTE(arkava @ 2015 05 22, 08:47)
cia apie elektrini-jonini sildyma kalba. su paprastu vandeniu el. sanaudos dideles. papildzius druskomis - sanaudos zenkliai krinta, efektyvumas dideja.... <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
buvo laikas, kai buvo užburti tais joniniais biggrin.gif tai zaidem. esme gal, kad iskart pajungus, ju NK budavo zenklai mazesnis, o su druska pasiekdavo iki 1. biggrin.gif

QUOTE(balamūtas @ 2015 05 22, 07:10)
Tai taip iseina kad to joninio sildymo SCOP'as panasus kaip oras - vanduo?

Atsakyti