QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 14:16)
1. Geoterma tamstai kainuos su visais greziniais, aplinkos tvarkymais, nuvaziavimais, atvaziavimais, derinimais, perderinimais, pajungimais, glikoliais ~15.000.
2. Be to, kur garantija, kad tavo greziniai generuos teikiama vandens kieki?
3. Ar zinai, kur padesi vandens nuvedima is grezinio, i kanalizacija? Suderinai sita reikala su vandentiekiu?
4. Saldymas tavo name bus nereikalingas. Niekad gyvenime jo nenaudosi. Jei naudosi, vasara vaiksciosi su slepetem ir vilnonem kojinem. Cibuli, jei niekas Lietuvoje neisirengia grindinio vesinimo, reiskia, niekam jis ir nereikalingas. lietuviai baisiai pragmatiski zmones, jei kazkas isitikino, kad dalykas geras - isirengia visi is eiles. Paziurek kaip buvo su rekuperatoriais.
2. Be to, kur garantija, kad tavo greziniai generuos teikiama vandens kieki?
3. Ar zinai, kur padesi vandens nuvedima is grezinio, i kanalizacija? Suderinai sita reikala su vandentiekiu?
4. Saldymas tavo name bus nereikalingas. Niekad gyvenime jo nenaudosi. Jei naudosi, vasara vaiksciosi su slepetem ir vilnonem kojinem. Cibuli, jei niekas Lietuvoje neisirengia grindinio vesinimo, reiskia, niekam jis ir nereikalingas. lietuviai baisiai pragmatiski zmones, jei kazkas isitikino, kad dalykas geras - isirengia visi is eiles. Paziurek kaip buvo su rekuperatoriais.
1. Aš sakiau, kad su pasyvia vėsinimo vėsinimo funkcija, gręžiniu, pajungimu, t.y. su viskuo, man kainuotų iki 9000-9500 eurų. Šiuo metu viską derinu.
2. Nesupratau.
3. Jokio vandens nenaudosiu. Į gręžinį bus įkištas zondas (vamzdis), jo viduje tekės glikolis, kuris iš aplinkos surinkinės šilumą.
4. Ar tikrai nebus reikalingas? Kai kas bandė (Korida). Sako, kad puikiai veikia.
Vietoje geotermos aš sutikčiau pasidaryti tik grynai elektra šildomą namą. Bet ar verta? Dujoms neturiu galimybės. Nėra kamino, katilinėje nėra lango. Be to kaina litais su viskuo buvo apie 16 000 - 18 000 Lt.