Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 07:06)
Siltam namui siandien matau tik viena nesipjaunanti su logika sildymo buda - dujas.

Dar tokia mano nuomonė. Dujinis katiliukas negali būti idealiai sandarus. Dujų nuotėkis tikrai įmanomas ir greičiausiai jis vyksta, nes ne veltui dujinei katilinei keliami labai dideli saugumo reikalavimai.

Todėl jei aš katilinėje pastatysiu dujų katilą ir rekuperatorių (kitur nėra kur jų statyti), tai tikėtina, kad rekūpas po visą namą paskleis dujų. Mano supratimu dujinis katilas ir rekūpas turi stovėti skirtingose patalpose.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 10:33)
O
Papildyta:

Aš PIR/PUR putų nenorėjau pūsti į savo stogą, nes tai yra nuodas. Visai kas kita, kai jis pagamintas gamykloje.

B.
Papildyta:

O aš matau daugiau alternatyvų nei dujos. Pirmiausiai - tai optimalaus ploto namas.

Sureagaves Izocianatas su Polyoil yra inertiskas produktas, vadinamas Poliuretanu (PU), kur cia nuodai as nesuprantu, bet kiekvienas is nezinojimo turi savu baimiu.
Optimalus plotas yra gerai, bet 130m2 ploto ypatingai siltam namui sildymo sistema uz 15.000€ yra ekonomiskai nepateisinama. Sakyk ka nori, bet tai yra nelogiska ir neatitinka jokiu protingumo kriteriju. Zinoma, perkant RolsRoice arba Ferrari, logika ir protu nesiremiama.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 11:35)
Dar tokia mano nuomonė. Dujinis katiliukas negali būti idealiai sandarus. Dujų nuotėkis tikrai įmanomas ir greičiausiai jis vyksta, nes ne veltui dujinei katilinei keliami labai dideli saugumo reikalavimai.

Todėl jei aš katilinėje pastatysiu dujų katilą ir rekuperatorių (kitur nėra kur jų statyti), tai tikėtina, kad rekūpas po visą namą paskleis dujų. Mano supratimu dujinis katilas ir rekūpas turi stovėti skirtingose patalpose.

Cibuli, uzmirsote, kad rekuperatorius oro is katilines neima, o jei ir paimtu, rekuperatorius oro srautu nemaiso. Yra visikai saugu rekuperatoriu ir dujini katila statyti toje pacioje patalpoje, jei tik priesgaisrines saugos reikalavimai tai leidzia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 21 gegužės 2015 - 11:10
QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 11:03)
Sureagaves Izociatas su Polyoil yra inertiskas produktas, vadinamas Poliuretanu (PU), kur cia nuodai as nesuprantu, bet kiekvienas is nezinojimo turi savu baimiu.
Optimalus plotas yra gerai, bet 130m2 ploto ypatingai siltam namui sildymo sistema uz 15.000€ yra ekonomiskai nepateisinama. Sakyk ka nori, bet tai yra nelogiska ir neatitinka jokiu protingumo kriteriju. Zinoma, perkant RolsRoice arba Ferrari, logika ir protu nesiremiama.

tai gal "vaidilutem" dirbam ir kurenam malkom, bus ekonomiskai pateisinama. Ka tamsta be duju siulot siltam namui jeigu tam nera galimybes isirengti arba paprasciausiai ju nenorima del kitu priezasciu ?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 21, 12:09)
tai gal "vaidilutem" dirbam ir kurenam malkom, bus ekonomiskai pateisinama. Ka  tamsta be duju siulot siltam namui jeigu tam nera galimybes isirengti arba paprasciausiai ju nenorima del kitu priezasciu ?

Kalba eina apie namus, kur duju ivadas yra lengvai ir pigiai isivedamas. Jei duju ivadas negalimas, tuomet lieka malkos ir elektra (ŠS). O cia jau plati ivairove pagal skoni ir kisene.
Atsakyti
Senokai bebuvau pas ji, bet pvz murlotas arba neps ir vitrinu sanduros viskas uzpusta. Kaip minejau difuzines nera, yra kazkokios plokstes kurios yra pakankamai sandarios.

QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 09:33)
O kokias sudėtingas vietas užpūtė putomis? Ir kaip paskui vatą suleido su užpūstomis putomis? Ar aš čia kažko nesuprantu?

Beje siandien su vienu kalbejau apie vesinima turinciu oras vanduo sistema, daug nesigilinau bet taip bendrai sake nieko gero is vesinimo nesigauna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 gegužės 2015 - 11:29
Jei taip butu, tai iskart skambink 112, pasakyk adresa, ir bėk is PN kuo toliau lotuliukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 09:35)

Papildyta:
Tai trukt, ir vel nuo pradziu:
jei vienas is musu, apie 200m2 ziema sildo su 2kw "vėjeliu" - koks klausimas siltam namui? Kam laidot tuos tukst EUR, jei uztenka kaip sake keliu kilimeliu, ar pan.
Kokios dar malkos, ar tuo labiau - LT dujos doh.gif
Praktiskai kombinuotu boileriu galima sildytis, uz 300eur, tinkamai pajungus prie grindinio biggrin.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 21, 10:09)
tai gal "vaidilutem" dirbam ir kurenam malkom, bus ekonomiskai pateisinama. Ka  tamsta be duju siulot siltam namui jeigu tam nera galimybes isirengti arba paprasciausiai ju nenorima del kitu priezasciu ?

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 11:08)
1. Sureagaves Izocianatas su Polyoil yra inertiskas produktas, vadinamas Poliuretanu (PU), kur cia nuodai as nesuprantu, bet kiekvienas is nezinojimo turi savu baimiu.

2. Optimalus plotas yra gerai, bet 130m2 ploto ypatingai siltam namui sildymo sistema uz 15.000€ yra ekonomiskai nepateisinama. Sakyk ka nori, bet tai yra nelogiska ir neatitinka jokiu protingumo kriteriju. Zinoma, perkant RolsRoice arba Ferrari, logika ir protu nesiremiama.

3. Cibuli, uzmirsote, kad rekuperatorius oro is katilines neima, o jei ir paimtu, rekuperatorius oro srautu nemaiso. Yra visikai saugu rekuperatoriu ir dujini katila statyti toje pacioje patalpoje, jei tik priesgaisrines saugos reikalavimai tai leidzia.

1. Jei purški vieną sluoksnį ir purškėjai sąžiningai sumaišo A ir B komponentą, tai gal ir viskas gerai. Bet mano atveju būtų reikėję pūsti 7-8 sluoksnius. Yra tikimybė, kad vienas sluoksnis gerai nesukietėtų, o PIR su laiku išsisluoksniuotų. Tokių atveju produktas skleidžia nuodus.

2. Geoterma su gręžiniu ir pasyvia vėsinimo funkcija man kainuos daugiausiai 10 000 eurų. Atsisakius pasyvios vėsinimo funkcijos ir gręžinį darant ne 100 m kaip manau, o kokius 90 m įtariu, kad pakaktų ir 8000-8500 eurų. Dujos be pasyvios vėsinimo funkcijos man kainuotų apie 5000-6000 eurų.

3. Kaimynui dujininkai ar rekuperatoriaus įrengėjai mojavo pirštu, kad abi sistemas sukišo į vieną patalpą. Buvo straipsnis, kad namuose žmonės vis skaudėjo galvas. Paaiškėjo, kad yra dujų nuotėkis.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 05 21, 11:25)
Beje siandien su vienu kalbejau apie vesinima turinciu oras vanduo sistema, daug nesigilinau bet taip bendrai sake nieko gero is vesinimo nesigauna.

O ką reiškia nieko gero? Gal galima plačiau. Be to čia iš oro, o ne iš žemės.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 07:06)
Del fotovoltines elektrines, tai ziema Lietuvoje jos neveikia. Ziema prasideda spalio menesi ir baigiasi kovo pradzioje. Reiskia sildymo sezonu saules batereikos yra niekas. Lieka malkos, dujos ir elektra.

Lieka elektra, vasarą sukaupta ir "sandėliuojama" Lesto tinkluose.

10m3 backos uztektu palaikyti sildyma i grindis dviems paroms.

Turime dar vieną "aiškiaregį", kuris net nematęs projekto žino, kokie bus namo šilumos nuostoliai smile.gif.

Siltam namui siandien matau tik viena nesipjaunanti su logika sildymo buda - dujas.

Yra žmonių, kurie tik tai, kas prieš akis mato, į šalis nesidairo. Apsidairytumėt, net pats nustebtumėt kiek tinkamų variantų, patrauklesnių už dujas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 10:35)

Tu planuoji namo vėdinimui orą imti iš katilinės blink.gif ? Nepagaunu kampo, kaip kitu atveju iš katilinės gali patekti bet kokios dujos esančios katilinėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 gegužės 2015 - 12:13
QUOTE(mintas @ 2015 05 21, 12:19)

Tu planuoji namo vėdinimui orą imti iš katilinės  blink.gif ? Nepagaunu kampo, kaip kitu atveju iš katilinės gali patekti bet kokios dujos esančios katilinėje.

o jei katiline kartu ir skalbyklos funkcija atlieka siulai oro istraukimo is ten nedaryti ?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 05 21, 12:19)
Tu planuoji namo vėdinimui orą imti iš katilinės  blink.gif ? Nepagaunu kampo, kaip kitu atveju iš katilinės gali patekti bet kokios dujos esančios katilinėje.

Aš irgi nepagaunu kampo, bet dujininkai į tai žiūri kreivai. Be to tu tiki, kad tavo vėdinimo sistema idealiai sandari? Aš manau, kad tikrai ne idealiai, todėl dujos gali papulti į ortakius ir bus sėkmingai išnešiotos po visus kambarius. Garas pro mažiausias skylutes į vatą ar kitas konstrukcijas sulenda, o dujos negali?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 21, 12:22)
o jei katiline kartu ir skalbyklos funkcija atlieka siulai oro istraukimo is ten nedaryti ?

Teisingai, iš katilinės gali būti ištraukiamas oras. Arba iš katilinės per durų apačią papuola į tambūrą ar kitą patalpą, kur oras ištraukiamas paduodamas. Jei dujų katilas leidžia dujas, tai joms pasklisti po namą ne problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gegužės 2015 - 12:27
QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 12:46)
1. Jei purški vieną sluoksnį ir purškėjai sąžiningai sumaišo A ir B komponentą, tai gal ir viskas gerai. Bet mano atveju būtų reikėję pūsti 7-8 sluoksnius. Yra tikimybė, kad vienas sluoksnis gerai nesukietėtų, o PIR su laiku išsisluoksniuotų. Tokių atveju produktas skleidžia nuodus.

2. Geoterma su gręžiniu ir pasyvia vėsinimo funkcija man kainuos daugiausiai 10 000 eurų. Atsisakius pasyvios vėsinimo funkcijos ir gręžinį darant ne 100 m kaip manau, o kokius 90 m įtariu, kad pakaktų ir 8000-8500 eurų. Dujos be pasyvios vėsinimo funkcijos man kainuotų apie 5000-6000 eurų.

3. Kaimynui dujininkai ar rekuperatoriaus įrengėjai mojavo pirštu, kad abi sistemas sukišo į vieną patalpą. Buvo straipsnis, kad namuose žmonės vis skaudėjo galvas. Paaiškėjo, kad yra dujų nuotėkis.
Papildyta:

O ką reiškia nieko gero? Gal galima plačiau. Be to čia iš oro, o ne iš žemės.

Nuo PU purskeju saziningumo isocianate ir polyoil santykis nepriklauso. priklauso nuo purskeju kvalifikacijos. bet ten bet kas dirbti negali, reikia bent siek tiek atsakingu zmoniu, PU purskimo iranga kainuoja apie 100.000€, todel darbdaviai bet ko prie tokios irangos neprileidzia. Bet kuriuo atveju supurksti vien isocianate praktiskai neimanoma. Zodziu, nesvarbu, kiekvienas turi savu baimiu ir tai yra suprantama.
Geoterma tamstai kainuos su visais greziniais, aplinkos tvarkymais, nuvaziavimais, atvaziavimais, derinimais, perderinimais, pajungimais, glikoliais ~15.000€. Be to, kur garantija, kad tavo greziniai generuos teikiama vandens kieki? Ar zinai, kur padesi vandens nuvedima is grezinio, i kanalizacija? Suderinai sita reikala su vandentiekiu?
Saldymas tavo name bus nereikalingas. Niekad gyvenime jo nenaudosi. Jei naudosi, vasara vaiksciosi su slepetem ir vilnonem kojinem.
Cibuli, jei niekas Lietuvoje neisirengia grindinio vesinimo, reiskia, niekam jis ir nereikalingas. lietuviai baisiai pragmatiski zmones, jei kazkas isitikino, kad dalykas geras - isirengia visi is eiles. Paziurek kaip buvo su rekuperatoriais.
Jei nuo duju nuotekio zmonems skaudejo galvas, tai nuotekis buvo isties didelis ir namas turejo islekti i ora. cia kazkas netaip.

Atsakyti
Nugi turi zmogus € - tegu pasidaro pagal paskutini mados klyksma smile.gif Bus pvz.
Nesvarbu, kad niekad nereiks jo jungti.
Apie rekuperatorius daugelis taip pat atsiliepia - panaudojo metus, kitus ir pamirso.

QUOTE(bruonius @ 2015 05 21, 13:16)
Nuo PU purskeju saziningumo isocianate ir polyoil santykis nepriklauso. priklauso nuo purskeju kvalifikacijos. bet ten bet kas dirbti negali, reikia bent siek tiek atsakingu zmoniu, PU purskimo iranga kainuoja apie 100.000€, todel darbdaviai bet ko prie tokios irangos neprileidzia. Bet kuriuo atveju supurksti vien isocianate praktiskai neimanoma. Zodziu, nesvarbu, kiekvienas turi savu baimiu ir tai yra suprantama.
Geoterma tamstai kainuos su visais greziniais, aplinkos tvarkymais, nuvaziavimais, atvaziavimais, derinimais, perderinimais, pajungimais, glikoliais ~15.000€. Be to, kur garantija, kad tavo greziniai generuos teikiama vandens kieki? Ar zinai, kur padesi vandens nuvedima is grezinio, i kanalizacija? Suderinai sita reikala su vandentiekiu?
Saldymas tavo name bus nereikalingas. Niekad gyvenime jo nenaudosi. Jei naudosi, vasara vaiksciosi su slepetem ir vilnonem kojinem.
Cibuli, jei niekas Lietuvoje neisirengia grindinio vesinimo, reiskia, niekam jis ir nereikalingas. lietuviai baisiai pragmatiski zmones, jei kazkas isitikino, kad dalykas geras - isirengia visi is eiles. Paziurek kaip buvo su rekuperatoriais.
Jei nuo duju nuotekio zmonems skaudejo galvas, tai nuotekis buvo isties didelis ir namas turejo islekti i ora. cia kazkas netaip.

Atsakyti