QUOTE(cibulis @ 2015 05 21, 12:46)
1. Jei purški vieną sluoksnį ir purškėjai sąžiningai sumaišo A ir B komponentą, tai gal ir viskas gerai. Bet mano atveju būtų reikėję pūsti 7-8 sluoksnius. Yra tikimybė, kad vienas sluoksnis gerai nesukietėtų, o PIR su laiku išsisluoksniuotų. Tokių atveju produktas skleidžia nuodus.
2. Geoterma su gręžiniu ir pasyvia vėsinimo funkcija man kainuos daugiausiai 10 000 eurų. Atsisakius pasyvios vėsinimo funkcijos ir gręžinį darant ne 100 m kaip manau, o kokius 90 m įtariu, kad pakaktų ir 8000-8500 eurų. Dujos be pasyvios vėsinimo funkcijos man kainuotų apie 5000-6000 eurų.
3. Kaimynui dujininkai ar rekuperatoriaus įrengėjai mojavo pirštu, kad abi sistemas sukišo į vieną patalpą. Buvo straipsnis, kad namuose žmonės vis skaudėjo galvas. Paaiškėjo, kad yra dujų nuotėkis.
Papildyta:
O ką reiškia nieko gero? Gal galima plačiau. Be to čia iš oro, o ne iš žemės.
Nuo PU purskeju saziningumo isocianate ir polyoil santykis nepriklauso. priklauso nuo purskeju kvalifikacijos. bet ten bet kas dirbti negali, reikia bent siek tiek atsakingu zmoniu, PU purskimo iranga kainuoja apie 100.000, todel darbdaviai bet ko prie tokios irangos neprileidzia. Bet kuriuo atveju supurksti vien isocianate praktiskai neimanoma. Zodziu, nesvarbu, kiekvienas turi savu baimiu ir tai yra suprantama.
Geoterma tamstai kainuos su visais greziniais, aplinkos tvarkymais, nuvaziavimais, atvaziavimais, derinimais, perderinimais, pajungimais, glikoliais ~15.000. Be to, kur garantija, kad tavo greziniai generuos teikiama vandens kieki? Ar zinai, kur padesi vandens nuvedima is grezinio, i kanalizacija? Suderinai sita reikala su vandentiekiu?
Saldymas tavo name bus nereikalingas. Niekad gyvenime jo nenaudosi. Jei naudosi, vasara vaiksciosi su slepetem ir vilnonem kojinem.
Cibuli, jei niekas Lietuvoje neisirengia grindinio vesinimo, reiskia, niekam jis ir nereikalingas. lietuviai baisiai pragmatiski zmones, jei kazkas isitikino, kad dalykas geras - isirengia visi is eiles. Paziurek kaip buvo su rekuperatoriais.
Jei nuo duju nuotekio zmonems skaudejo galvas, tai nuotekis buvo isties didelis ir namas turejo islekti i ora. cia kazkas netaip.