Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(Milao @ 2015 05 17, 20:37)
Kas sakė kad nevertinam? Jei neparašom, kad nuosavas laikas kainavo xxx LTL/EUR, tai nereiškia laikas bevertis. BangaS paskaičiavo ir pateikė darbo valandų kiekį, skyroja irgi, aš tiksliai neskaičiavau, bet primetu, kad per du žmones susidarys kažkiek virš 500 valandų. Bet kiek algos darbe už valandą vidutiniškai gaunu, tai tikrai viešai neskelbsiu. Nurodytas valandas gali kiekvienas padauginti iš savo DU arba iš bet kokio kitokio sugalvoto skaičiaus.
Bet reikia dar įvertinti ir tai, daug kam iš forume pasisakančių statytojų, statybos yra tapusios tarsi hobiu. Kiek vertinat laiką skirtą hobiams?
Man dar beje statybos kainavo 10kg nuosavo svorio smile.gif. Bet kai svorio trūkumu nesiskundžiu, tai į naudą. Kiti pinigus leidžia sporto klubuose norėdami svorio numesti, man tai savaime gavosi kuriant naudą sau.

manau nuosava laika reiketu vertinti tik tada kai nuo sugaisto laiko statybose kencia pastovios pajamos. Bet jei sugeba zmones dasr ir prie namo pasidarbuoti neskausminant saves,tada kokie cia gali buti vertinimai.. Idomus plokstuminiu pamatu paskaiciavimai. paskaiciavau kad man jie butu ui kokie brangus gavesi...
Atsakyti
Nepamirsk fotkiu.

QUOTE(Milao @ 2015 05 17, 12:07)
Galų gale turiu savo plokščią pamatą ir aš. 85m3 skaičiuojant pagal betono paviršiaus plotą atsiėjo apie 25000 LTL / 7250 EUR. Taigi apie 295 LTL/m3 arba 85 EUR/m3.

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 17, 12:07)
...
1. Per visą plotą vienodo 30cm storio apšiltinimo sluoksnis be jokių net dalinių šalčio tiltų - XPS ir EPS kombinacija.
...

Ar plevele ant grunto tiesete? Ar tiesiog XPS ir paskui EPS ? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 18 gegužės 2015 - 16:47
Ar labai kvaila mintis grindinio šildymo termofikatą šildyti grynai elektra? Turiu galvoje, kad dabar jau yra grindyse sumontuoti grindinio šildymo vamzdžiai. Užpildau sistemą termofikatu, bet jį pašildo ne šilumos siurblys, o elektra. Greičiausiai bus labai dideli energijos nuostoliai. Tiesiai per elektros kabelius būtų mažesni energijos nuostoliai. Ar aš čia blogai mąstau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 22:32)
Ar labai kvaila mintis grindinio šildymo termofikatą šildyti grynai elektra? Turiu galvoje, kad dabar jau yra grindyse sumontuoti grindinio šildymo vamzdžiai. Užpildau sistemą termofikatu, bet jį pašildo ne šilumos siurblys, o elektra. Greičiausiai bus labai dideli energijos nuostoliai. Tiesiai per elektros kabelius būtų mažesni energijos nuostoliai. Ar aš čia blogai mąstau?

Termofikatui gainiot reiks cirkuliacinio siurblio. Energijos nuostoliai šiuo atveju visi į šilumą namo viduje sueis, taip kad visi naudingi.

Nori namą priduot kaip šildomą elektra ir paskui eit kompensacijos geotermos įrengimui į laaif?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 05 18, 21:38)
Termofikatui gainiot reiks cirkuliacinio siurblio. Energijos nuostoliai šiuo atveju visi į šilumą namo viduje sueis, taip kad visi naudingi.

Nori namą priduot kaip šildomą elektra ir paskui eit kompensacijos geotermos įrengimui į laaif?

Ne, negalvoju apie LAAIF, nors gal ir gera mintis. Tiesiog šiandieną buvo keli siurblių montuotojai prie namo atvažiavę. Kiekvienas kalba vis kitaip. Vienas aiškina, kad pirkčiau 6 kW siurblį (mažesnės galios neturi) ir kad gręžinio gylį parinkčiau ne pagal siurblio galą, o pagal namo šilumos poreikį. Tarkime, mano namui reikia iki 3 kW šilumos. Tai jis sako, kad 6 kW siurbliui pakaktų 60 m gylio gręžinio. Arba aš nieko nesuprantu, arba jis nusikalbėjo. Sakau, kad siurblio COP dėl per silpno gręžinio kris.

Kitam nepatiko, kur išvestas trifazis kabelis siurbliui. Dar sakė, kadangi mano katilinėje suklijuotos akmens masės plytelės, tai jam reikės pirkti deimantinį grąžtą ir vien dėl to montavimas pabrangs 100 eurų. Kai tokių nesąmonių prisiklausai, tai kažkaip ir siurbliai pradeda erzinti.

O jei reikia tik cirkuliacinio siurblio, tai pigi sistema. Dar aišku karštam vandeniui reikia boilerio. Įdomu ar suprogramavus sistemą, kad termofikatą ruoštų tik naktį iki kokių 6 val. ryto, ar pakaktų šilumos iki vakaro 23 val., kad vėl būtų galima pasinaudoti pigesne elektra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gegužės 2015 - 21:50
QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 22:50)
O jei reikia tik cirkuliacinio siurblio, tai pigi sistema. Dar aišku karštam vandeniui reikia boilerio. Įdomu ar suprogramavus sistemą, kad termofikatą ruoštų tik naktį iki kokių 6 val. ryto, ar pakaktų šilumos iki vakaro 23 val., kad vėl būtų galima pasinaudoti pigesne elektra.

Korida sildosi naktimis, silumos pakanka, o pas tave dar siltesnis namas (jei neklystu).
Per salcius per para temperatura kris apie 1C, tai per 7-8 val nakti pakelt namo temperatura spesi. O jei nespesi, pasisildysi dienine elektra.
Atsakyti
normali mintis- kazkada bandem joniniu/teniniu katiliuku sildyt grindini kontura. Viskas veike, tik resursu nefiksavom smile.gif
Rupejo tik pats principas . Guli dar kazkur garaze tas 3 kw peciukas biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 20:32)

Papildyta:
Visada minejau, kad seimininkas turi zinot truputi daugiau, nei meistrai. Kitaip kentes arba kisene, arba .... doh.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 20:50)

Kitam nepatiko, kur išvestas trifazis kabelis siurbliui. Dar sakė, kadangi mano katilinėje suklijuotos akmens masės plytelės, tai jam reikės pirkti deimantinį grąžtą ir vien dėl to montavimas pabrangs 100 eurų. Kai tokių nesąmonių prisiklausai, tai kažkaip ir siurbliai pradeda erzinti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 gegužės 2015 - 06:32
QUOTE(skyroja @ 2015 05 18, 22:03)
Korida sildosi naktimis, silumos pakanka, o pas tave dar siltesnis namas (jei neklystu).
Per salcius per para temperatura kris apie 1C, tai per 7-8 val nakti pakelt namo temperatura  spesi. O jei nespesi, pasisildysi dienine elektra.

Bet po kažkiek metų šildymas ir karšto vandens ruošimas vien elektra pasieks šilumos siurblio kainą. O jei užsimanysiu po kelių metų pasidaryti siurblį, tai gręžiniui pasidaryti maišys tvora. Sunku bus įvažiuoti į mažą sklypą technikai. Lyg ir yra mažų gręžimo mašinų.

Kitą vertus dėl šilumos siurblių kainų derėjausi gerą mėnesį. Išlaužiau tikrai gerą kainą. Dabar jau ne sezonas ir duoda tikrai geras kainas. Kaip ir būtų kvaila neimti siurblio.

O dar nuogąstavimas, kad kažkas gali būti ne taip ir namas naudos daugiau energijos nei tikimasi. Kita vertus pagal PHPP mano namas turėtų vartoti apie 15,3-15,6 kWh. Neskaičiuoti šilumos tilteliai, todėl galime imti prastesnę vertę, kad namas vartos 20 kWh. Tokiu atveju 20x136 = 2720 kWh. Šildantis grynai elektra būtų 2720x0,129 = 351 eurų. Su šilumos siurbliu būtų 2720x0,027 = 73 eurai. Per šildymo sezoną su šilumos siurbliu sutaupau apie 278 eurus. Įtariu, kad panašiai pavyktų sutaupyti ir karšto vandens ruošimui (gal kas galite tiksliau paskaičiuoti, jei per metus reikėtų paruošti kokius 60 kubų karšto vandens). Taigi per metus sutaupytumėme apie 550-600 eurų. Man šilumos siurblys su 100 metrų gręžiniu, montavimu, pasyvia vėsinimo funkcija ir integruotu boileriu kainuotų apie 9800 eurų. Tebūnie 10 000 eurų. Taigi 10 000/600 ir matome, kad elektros ir siurblio įrangos ir eksploatacijos kaina susilygins per 16-17 metų. Dar reikėtų atimti elektros šildymo įrangos: cirkuliacinių, siurblių, boileriom montavimo. Įtariu, kad viskas kainuotų apie 1000 eurų. Todėl realiai siurblio ir grynai elektros eksploatacijos kaštai susilygintų maždaug per 15 metų.

Atrodo gražiai, bet kad viskas nebūtų gražiai tik popieriuje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 06:53)

Pas mane 100 litru akumuliacine (senas boileris) yra su tenu. Buvau isvaziaves slidinet pajungiau tena ir 10 dienu i grindis padavinejau +20 termofikata. per desimt dienu prisuko elektros uz kazkur 150 lt gryzes namo radau +19 kambariuos. Taigi sildytis laisvai galima tik kiekvienu atveju bus skirtingos saskaitos
Atsakyti
Dujos! smile.gif

Elektra kw 0.129e dujom 0.046, pastaruosius du men kada sildziau tai karstam vandeniui ir sildymui ~40e mokejau uz 204m2 sildoma plota.

Šildantis grynai elektra būtų 2720x0,129 = 351 eurų. Su šilumos siurbliu būtų 2720x0,027 = 73 eurai. dujom 125e

QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 06:53)
Bet po kažkiek metų šildymas ir karšto vandens ruošimas vien elektra pasieks šilumos siurblio kainą. O jei užsimanysiu po kelių metų pasidaryti siurblį, tai gręžiniui pasidaryti maišys tvora. Sunku bus įvažiuoti į mažą sklypą technikai. Lyg ir yra mažų gręžimo mašinų.

Kitą vertus dėl šilumos siurblių kainų derėjausi gerą mėnesį. Išlaužiau tikrai gerą kainą. Dabar jau ne sezonas ir duoda tikrai geras kainas. Kaip ir būtų kvaila neimti siurblio.

O dar nuogąstavimas, kad kažkas gali būti ne taip ir namas naudos daugiau energijos nei tikimasi. Kita vertus pagal PHPP mano namas turėtų vartoti apie 15,3-15,6 kWh. Neskaičiuoti šilumos tilteliai, todėl galime imti prastesnę vertę, kad namas vartos 20 kWh. Tokiu atveju 20x136 = 2720 kWh. Šildantis grynai elektra būtų 2720x0,129 = 351 eurų. Su šilumos siurbliu būtų 2720x0,027 = 73 eurai. Per šildymo sezoną su šilumos siurbliu sutaupau apie 278 eurus. Įtariu, kad panašiai pavyktų sutaupyti ir karšto vandens ruošimui (gal kas galite tiksliau paskaičiuoti, jei per metus reikėtų paruošti kokius 60 kubų karšto vandens). Taigi per metus sutaupytumėme apie 550-600 eurų. Man šilumos siurblys su 100 metrų gręžiniu, montavimu, pasyvia vėsinimo funkcija ir integruotu boileriu kainuotų apie 9800 eurų. Tebūnie 10 000 eurų. Taigi 10 000/600 ir matome, kad elektros ir siurblio įrangos ir eksploatacijos kaina susilygins per 16-17 metų. Dar reikėtų atimti elektros šildymo įrangos: cirkuliacinių, siurblių, boileriom montavimo. Įtariu, kad viskas kainuotų apie 1000 eurų. Todėl realiai siurblio ir grynai elektros eksploatacijos kaštai susilygintų maždaug per 15 metų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 19 gegužės 2015 - 08:15
Apatinis XPS sluoksnis tiesiai ant grunto. Pigiausia juoda 200 mikronu plevele po betonu. Po 30cm betono sluoksniu, manau plevele is esmes reikalinga tik betonavimo metu, kad betonas i polistirolo tarpus nepribegtu. Dabar dar kita juoda plevele laikinai uzdeta ant betono, kad stingimo reakcijai reikalingo vandens vejas ir saule neisdziovintu.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 05 18, 17:46)
Ar plevele ant grunto tiesete? Ar tiesiog XPS ir paskui EPS ?  4u.gif <{POST_SNAPBACK}>

Buvo ir pas mane tokiu minciu grindis sildyti grynai elektra su tenu. Bet dabar manau, kad gryna elektra geriau naudoti oro sildymui. Mano atveju tam, kad didelis kiekis grindu betono atvestu ir galetu daugiau saules kolektoriu silumos priimti. Neturint saules kolektoriu, nematau esminio skirtumo ka sildyti EE name - grindis ar ora.
QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 22:32)
Ar labai kvaila mintis grindinio šildymo termofikatą šildyti grynai elektra? Turiu galvoje, kad dabar jau yra grindyse sumontuoti grindinio šildymo vamzdžiai. Užpildau sistemą termofikatu, bet jį pašildo ne šilumos siurblys, o elektra. Greičiausiai bus labai dideli energijos nuostoliai. Tiesiai per elektros kabelius būtų mažesni energijos nuostoliai. Ar aš čia blogai mąstau? <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti