Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 13:49)
Bet kai kas to nesupranta. Aš taip pat tikiu, kad mano namo su galutine apdaila tikrai nekainuos daugiau kaip 800 eurų. Čia įvertinus dizainerės paslaugas ir tokius dalykus, kad tarkime duše bus korio mozaika, kurios kvadratas kainuoja nuo 120 eurų. Arba kad bus brendiniai ŠS ir entalpinis plokštelinis rekuperatorius.

Be to reikėtų visiems pavyduoliams ateiti prie mano namo ir pamatyti jį gyvai. Gal suprastų, kad jis tikrai labai kokybiškai pastatytas. Nesigiriu, bet kokybė tikrai jaučiasi. Žinau namų, kur kvadratas kainavo 500 eurų, bet tokie namai ir matosi, kad pigūs. Nesmerkiu, kiekvienam savo, bet aš norėjau šiek tiek aukštesnio lygio. Ir puikiai žinau, kad mano namas tikrai nėra prabangus. Eilinis namukas ir tiek.

Toks kaip Korida tikriausiai nugriūtų, jei sužinoti, kad dabar labai madingos tarsi rankomis iš molio suformuotos plytelės. Jos atrodo lyg būtų senos ir nemokšiškai padarytos. Bet kaina jų nuo 500 Lt. Aš jų nedėsiu, bet yra kas perka. Ir nejaugi dabar žmones reikia dėl to smerkti. Bet čia ne smerkimas išeina, o tik natūralus lietuviškas pavydas.
Papildyta:

Jūsų tiesa, bet pats sakote, kad normalus namo kvadratas kainuoja apie 1000 eurų. Jūs kažkodėl teigiate, kad ant sienų turi būti klinkeris, ant stogo - čerpės ir t.t. Galbūt man čia atrodo permokėjimas, o šiltas namas man atrodo visiškai ne permokėjimas.

Daug labiau žmonės permoka prikdami naujas mašinas, kurios po 5 metų kainuoja tik pusę sumos. Štai čia galima vadinti pinigų mėtimų, bet visa Europa perka ir važiuoja.

Beje, šilumos siurblys su gręžiniu ir katilinės aprišimu man nekainuos 9000 eurų. Čia su pasyvia vėsinimo funkcija. Be jos viskas kainuotų gal tik kokius 8000 eurų. Dujinis šildymas būtų kainavęs apie 6000 eurų. Argi čia dideli pinigai už komfortą. Kiekvienas savaip nupuša.
Papildyta:

Jei nebūtų šilumos siurblio šildymas kainuotų 450-650 eurų metams elektra. Čia tik šildymas. O kur dar kaštas vanduo. ŠS man tikrai atsipirks. Skaičiuokite.

O iš tiesų, tai geriau iš viso namo nestatyti, tai ir dar uždirbs.

is patirties sakau, kokia apdaila besukistum i dusa, po metu viskas bus kalkiu spalvos su nurudijusiais kampais.
neskau, kad jusu pasirinkta sildymo sitema yra negera, esme yra kiek jus tos sistemos nasumo isnaudosite 1%? suprantate, jus jos neisnaudosite, nes jums jos nereikes.
grindinio saldymo jus irgi nenaudosite, nes jums saldyti namo nereikes.
geras geotermas su greziniais jums kainuos 15.000€
Dujinio sildyumo katilas jums kainuotu ~ 2000€. as galvojau, kad jums nera galimybes isivesti duju, dabar supratau, kad yra. CIBULI, meskite kvailas mintis apie geotermus, jie tik dar nevelu, ir skubiai statykite dujini katila, kuris jums faktiskai nieko nekainuos, nei pats katilas, nei po to sildymas!!!
ir ieskokite brangiausio viskio butelio, kuri man padovanosite, nes as ka tik jums sutaupiau 13.000€ ir kruva galvos skausmo ateityje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 16 gegužės 2015 - 13:00
QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 14:32)

Pavydziu tu akinuku, ugio , mergu kurios pamaciusios pacios kabinasia,alpsta ant kaklo Palangoje ..., lakstymo su masina ale visi zasinai traukites is kelio, beribio pagirunisko fetisizmo, pizonizmo ,pavydziu tu babu uz kuriuos gali dar tris tokius namus pastatyti..., tipo taupumo,nes kiti to tai daryti nesugeba ir nemoka .

Jau rase tau vienas dalyvis ,jei matai ,kad tau visi pavydi... pasiziurek i veidrodi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 gegužės 2015 - 14:23
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 12:57)
1. is patirties sakau, kokia apdaila besukistum i dusa, po metu viskas bus kalkiu spalvos su nurudijusiais kampais.

2. geras geotermas su greziniais jums kainuos 15.000€

3. Dujinio sildyumo katilas  jums kainuotu ~ 2000€. as galvojau, kad jums nera galimybes isivesti duju, dabar supratau, kad yra. CIBULI, meskite kvailas mintis apie geotermus, jie tik dar nevelu, ir skubiai statykite dujini katila, kuris jums faktiskai nieko nekainuos, nei pats katilas, nei po to sildymas!!!
ir ieskokite brangiausio viskio butelio, kuri man padovanosite, nes as ka tik jums sutaupiau 13.000€ ir kruva galvos skausmo ateityje.

1. Žmona iš jūsų pasakymo juokiasi. Sako, kad gal jūs nevalote. Mano buto plytelės ir po 10 metų kaip naujos. Tik siūles reikia daryti tamsias.

2. Negirdite, ką sakau. Man tikrai geras geoterminis (Alpha Innotec ar Nibe) su gręžiniu ir pajungimu kainuos iki 9000 eurų. Už šią sumą gausiu ir vėdinimo funkcija.

3. Dujinis man kainuotų 5000-6000 eurų. Nes reikia lango, kamino, atvedimo iki namo, katilo. Žinau, skaičiavau.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 05 16, 14:12)
Jau rase tau vienas dalyvis ,jei matai ,kad tau visi pavydi... pasiziurek i veidrodi

Pats pasižiūrėk. Pats nuolatos pradedi. Ir dabar pažiūrėjęs laida vėl įkandai. Karts nuo karto išlendi ir vis man kandi.

Be to matau, kad patinku, nes daug apie mane žinai. Aš kitais taip nesidomiu ir visokių nesąmonių į galvas neįrašinėju. Nes man visai neįdomu.

Ir man visai neįdomu ką tu ar kiti apie mane galvoja. Man visiškai dzin, kad aš už namą ir būčiau permokėjęs. Ir nepirksiu aš pigaus kinų siurblio iš tavo draugelio, o nusipirksiu kas man patinka. Gali varyti kiek nori, man visai neįdomu.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 05 16, 14:12)
pavydziu tu babu uz kuriuos gali dar tris tokius namus pastatyti...

Aš specialiai dėl pinigų pasakiau taip, nes kai kas vis aiškina, kad aš permoku už namą. Tada aiškino, kad permoku už padangas. Koks kieno sušiktas reikalas: permoku aš ar ne permoku.

P.S. Pavažinėjau su Goodyear tris savaites. Nepatiko degalus taupančios padangos, Goodyear pakeis į Dunlop Sport Maxx RT. Pakeis panaudotas padangas į visiškai naujas padangas. Kaip tik vakar atvažiavo iš gamyklos visiškai šviežios. Man nereikės primokėti nė cento. Štai ką reiškia brendiniai dalykai, o ne kinų šlamštas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 16:23)
1. Žmona iš jūsų pasakymo juokiasi. Sako, kad gal jūs nevalote. Mano buto plytelės ir po 10 metų kaip naujos. Tik siūles reikia daryti tamsias.

2. Negirdite, ką sakau. Man tikrai geras geoterminis (Alpha Innotec ar Nibe) su gręžiniu ir pajungimu kainuos iki 9000 eurų. Už šią sumą gausiu ir vėdinimo funkcija.

3. Dujinis man kainuotų 5000-6000 eurų. Nes reikia lango, kamino, atvedimo iki namo, katilo. Žinau, skaičiavau.
Papildyta:

Sakykit ka norit, vistiek nera jokios prasmes grezt grezinius ir statyt geotermini, nebent jums tiesiog to norisi ir tiek, tada viskas tvarkoj
Atsakyti
nerandu tinkamos temos, tai cia klausiu.

Karkasinio namo siena, ziurint is lauko, apsildyta taip:

15cm vata, garo plevele, 5cm vata.

Viduje remonta darysiu, ar galima is vidines puses vietoje 5cm, padaryti 10 cm vatos.????

butu taip: laukas, 15cm vatos, garo plevele, 10 cm vatos.
Atsakyti
Cibuli. As vietoj taves pir ploksciu sujungimus klijuociau su sig juosta o ne aliumine folija. Sig juostos lipnumas pats zinai,nepalyginsi su aliumines juostos.
Atsakyti
Galų gale turiu savo plokščią pamatą ir aš. 85m3 skaičiuojant pagal betono paviršiaus plotą atsiėjo apie 25000 LTL / 7250 EUR. Taigi apie 295 LTL/m3 arba 85 EUR/m3. Dar ne visos smulkios išlaidos suvestos, bet galutinė pamatų suma gali net ir pamažėti, nes liko įvairių medžiagų, kurios šiuo metu įskaičiuotos į pamato savikainą, bet ateity bus panaudotos kituose etapuose.
Truputį didesnė suma už kvadratą nei BangO pamato, bet ir sudėta ir įskaičiuota daugiau:
1. Per visą plotą vienodo 30cm storio apšiltinimo sluoksnis be jokių net dalinių šalčio tiltų - XPS ir EPS kombinacija.
2. Per visą plotą vienodo (beveik) 32cm storio betono sluoksnis
3. 450m grindinio šildymo vamzdyno PEXa D18 kas 20cm
4. Kanalizacija, praktiškai jau prijungta prie miesto tinklo.
5. Vandentiekio įvadas- kol kas tik prakištas D50 techninis vamzdis. Viduje - po du vamzdžius iki vonios ir virtuvės tiek karštam, tiek šaltam vandeniui.
6. 200m bendro ilgio 6 kilpų horizontalus geoterminis kolektorius iš D20 vamzdžio po namu ir 100m bendro ilgio 2 kilpų šalia iš D25 vamzdžio.
7. 25m ilgio orinis žemės šilumokaitis ventiliacijai iš PE vamzdžio, kuris vėliau bus prailgintas dar apie 12m PP vamzdžiu.
8. Stiklo pluošto laikikliai vitrinoms ir durims, įlieti į pamato betoną.
9. 4vnt. papildomi D50 techninio vamzdžio įvadai į skirtingas puses įvairiam galimam panaudojimui.
Bandysiu vėliau išsamiau ir su nuotraukomis, tik sunku pasakyti, kada prisiruošiu.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 17, 13:07)
Galų gale turiu savo plokščią pamatą ir aš. 85m3 skaičiuojant pagal betono paviršiaus plotą atsiėjo apie 25000 LTL / 7250 EUR. Taigi apie 295 LTL/m3 arba 85 EUR/m3. Dar ne visos smulkios išlaidos suvestos, bet galutinė pamatų suma gali net ir pamažėti, nes liko įvairių medžiagų, kurios šiuo metu įskaičiuotos į pamato savikainą, bet ateity bus panaudotos kituose etapuose.
Truputį didesnė suma už kvadratą nei BangO pamato, bet ir sudėta ir įskaičiuota daugiau:
1. Per visą plotą vienodo 30cm storio apšiltinimo sluoksnis be jokių net dalinių šalčio tiltų - XPS ir EPS kombinacija.
2. Per visą plotą vienodo (beveik) 32cm storio betono sluoksnis
3. 450m grindinio šildymo vamzdyno PEXa D18 kas 20cm
4. Kanalizacija, praktiškai jau prijungta prie miesto tinklo.
5. Vandentiekio įvadas- kol kas tik prakištas D50 techninis vamzdis. Viduje - po du vamzdžius iki vonios ir virtuvės tiek karštam, tiek šaltam vandeniui.
6. 200m bendro ilgio 6 kilpų horizontalus geoterminis kolektorius iš D20 vamzdžio po namu ir 100m bendro ilgio 2 kilpų šalia iš D25 vamzdžio.
7. 25m ilgio orinis žemės šilumokaitis ventiliacijai iš PE vamzdžio, kuris vėliau bus prailgintas dar apie 12m PP vamzdžiu.
8. Stiklo pluošto laikikliai vitrinoms ir durims, įlieti į pamato betoną.
9. 4vnt. papildomi D50 techninio vamzdžio įvadai į skirtingas puses įvairiam galimam panaudojimui.
Bandysiu vėliau išsamiau ir su nuotraukomis, tik sunku pasakyti, kada prisiruošiu.

Čia, kaip suprantu, tik medžiagos tiek kainavo? Kiek darbo valandų viską padaryt prireikė?
Atsakyti
Įskaičiuoti tie darbai, kuriem buvo samdyti specialią techniką ir įgūdžius turintys - račiokas, bobkatas, ekskavatoriukas, fiskaras, betonuotoju brigada. Savo darbo laiko deja nefiksavau taip tiksliai kaip BangaS, bet užtrukau ilgiau. Trys ar keturios savaitės atostogų plius daug savaitgalių ir vakarų. Irgi dažniausiai dirbom dviese.
QUOTE(Verteris @ 2015 05 17, 13:33)
Čia, kaip suprantu, tik medžiagos tiek kainavo? Kiek darbo valandų viską padaryt prireikė? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 17, 15:11)
Įskaičiuoti tie darbai, kuriem buvo samdyti specialią techniką ir įgūdžius turintys - račiokas, bobkatas, ekskavatoriukas, fiskaras, betonuotoju brigada. Savo darbo laiko deja nefiksavau taip tiksliai kaip BangaS, bet užtrukau ilgiau. Trys ar keturios savaitės atostogų plius daug savaitgalių ir vakarų. Irgi dažniausiai dirbom dviese.

Mano skaiciai 316LTL/m2 uz 135m2 pamatu ploto, bet kaina su 2-3 darbuotoju uzmokesciu (3000LTL). Atemus ji, gaunasi 294LTL/m2.

Darbininkai dirbo 10 d.d. po 8 val., pats apie 20d.d. po 10-12 val. smile.gif

Taigi uz 310-320LTL/m2 imanoma pasidaryti plokstinius, nebent daug grunto reikia iskasti/atsivezti.
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2015 05 17, 17:44)
Mano skaiciai 316LTL/m2 uz 135m2 pamatu ploto, bet kaina su 2-3 darbuotoju uzmokesciu (3000LTL). Atemus ji, gaunasi 294LTL/m2.

Darbininkai dirbo 10 d.d. po 8 val., pats apie 20d.d. po 10-12 val. smile.gif

Taigi uz 310-320LTL/m2 imanoma pasidaryti plokstinius, nebent daug grunto reikia iskasti/atsivezti.

Jeigu savo darbo eur ar lt išraiška nevertinat tai taip, kitas per tas 20 d.d. uždirba 6000 lt ir daugiau darbe smile.gif
Atsakyti
Kas sakė kad nevertinam? Jei neparašom, kad nuosavas laikas kainavo xxx LTL/EUR, tai nereiškia laikas bevertis. BangaS paskaičiavo ir pateikė darbo valandų kiekį, skyroja irgi, aš tiksliai neskaičiavau, bet primetu, kad per du žmones susidarys kažkiek virš 500 valandų. Bet kiek algos darbe už valandą vidutiniškai gaunu, tai tikrai viešai neskelbsiu. Nurodytas valandas gali kiekvienas padauginti iš savo DU arba iš bet kokio kitokio sugalvoto skaičiaus.
Bet reikia dar įvertinti ir tai, daug kam iš forume pasisakančių statytojų, statybos yra tapusios tarsi hobiu. Kiek vertinat laiką skirtą hobiams?
Man dar beje statybos kainavo 10kg nuosavo svorio smile.gif. Bet kai svorio trūkumu nesiskundžiu, tai į naudą. Kiti pinigus leidžia sporto klubuose norėdami svorio numesti, man tai savaime gavosi kuriant naudą sau.

QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 17, 20:05)
Jeigu savo darbo eur ar lt išraiška nevertinat tai taip, kitas per tas 20 d.d. uždirba 6000 lt ir daugiau darbe smile.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti