Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(korida @ 2015 05 15, 18:29)
Jei gliukoliu uzpildyti grindinio vamzdeliai tai net nereikia silumokaicio ,reikia tik pamaisymo mazgo ,kuris gana primityvus mokant virinti plastikinius ar varinius vamzdelius .

Gal galėtum paviešinti savo grindinio pajungimo prie lauko kolektoriaus principinę schemą?
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 15, 16:11)
As tavo vietoj, Cibuli, labai gerai pagalvociau pries irengdamas vesinimo funkcija per grindis.

Jokių papildomų investicijų, nes grindinis šildymas jau sumontuotas. Per grindis namą ir vėsinčiau. Papildomai kainuotų tik šilumos siurblyje įmontuota pasyvi vėsinimo funkcija. Įtariu, kad už 10 eurų visą mėnesį vėsinčiau namą. O kas pagal jus blogai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 15, 22:13)
Jokių papildomų investicijų, nes grindinis šildymas jau sumontuotas. Per grindis namą ir vėsinčiau. Papildomai kainuotų tik šilumos siurblyje įmontuota pasyvi vėsinimo funkcija. Įtariu, kad už 10 eurų visą mėnesį vėsinčiau namą. O kas pagal jus blogai?

Nieko bloga, tik jokios naudos, nes namo vesinti nereikia, tuo labiau tokio, kap pas tamsta. Lietuvoje namu vesinti nereikia, cia ne ispanija. O jei kas sako, kad reikia, tai tiesiog skiedzia. Pasidomekite kiek Lietuvoje faktiskai yra zmoniu, isirirengusiu vesinima. Ir paklauskite kiek is isisrengusiuju vesinima, ji naudoja, o jei naudoja, kiek dienu per metus. 3 dienas pirmais metais?
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 00:02)
Nieko bloga, tik jokios naudos, nes namo vesinti nereikia, tuo labiau tokio, kap pas tamsta. Lietuvoje namu vesinti nereikia, cia ne ispanija. O jei kas sako, kad reikia, tai tiesiog skiedzia. Pasidomekite kiek Lietuvoje faktiskai yra zmoniu, isirirengusiu vesinima. Ir paklauskite kiek is isisrengusiuju vesinima, ji naudoja, o jei naudoja, kiek dienu per metus. 3 dienas pirmais metais?

Mano namas skaičiuotas su PHPP (tokia speciali programa pasyviems namams). Tiksliai nepasakysiu, bet programa rodė, kad perkaitimo tikimybė apie 60 proc. Ar čia ne perkaitimo tikimybė, o viso šilto sezono metu 60 proc. laiko namo viduje gali būti šilčiau nei +25. Pagal vokiečius tai jau ne komfortiška temperatūra.

Grindinis šildymas jau yra padarytas. Su šilumos siurbliu vėsinti kainuoja centus. Matau tik dvi problemas: pasyvi vėsinimo funkcija kainuoja apie 900 eurų (gal čia ir klystu dėl kainos). Brangu. Antras dalykas, kad namą žadu vėdinti per grindis. Ten, kur bus plytelės, jokios vėsinimo problemos nematau. Tik ten, kur bus parketlentės, gal ir nėra visai gera mintis per grindis vėsinti namą. Bet jei neleisiu itin žemų temperatūrų (sako, kad geriau neleisti mažiau nei +18) ir tai netruks ilgai (tarkime kokias 2 savaites per metus), tai gal ir parketlentėms nieko blogo nenutiks. Namo vėsinimas dar šiek tiek pakraus gręžinį.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 05 15, 22:08)
Gal galėtum paviešinti savo grindinio pajungimo prie lauko kolektoriaus principinę schemą?

Pas mane nera tiesiogiai prijungta lauko kolektoriaus konturo prie grindinio vamzdeliu .Yra SS vesinimo funkcija ,tai per ja ir vesinausi pernai .Kainuoja tikrai ne brangiai , keliolika litu men tai ir nekyla ranka ka perkonstruoti ... smile.gif .Pvz ima momentiskai apie 350W -400W is kuriu cirkuliaciniai paima 164W .
O is principo galima butu padaryti labai primityviai pora kraniuku ir pora termometru ir subalansuoji ,kad neitu i grindis nepageidaujama temperatura .Sudetingiau ir brangiau galima su trieigiu reguliavimo voztuvu ,rtl termogalva ir termopora, kazkas panasiai kaip cia http://www.skelbiu.l...amp;id=20253787 arba kaip pagyvenus pasidarius (ziureti tik vesinimo galva plius cirkuliacinis ) http://www.supermama...835106-500.html
p.s. Pernai tikrai buvo karstu dienu ir kai viduje 25lC-26LC tikrai diskonfortas ,tai vesinimas per grindis tikrai buvo naudojamas ir visiskai pasiteisino .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 gegužės 2015 - 10:53
QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 09:52)
Mano namas skaičiuotas su PHPP (tokia speciali programa pasyviems namams). Tiksliai nepasakysiu, bet programa rodė, kad perkaitimo tikimybė apie 60 proc. Ar čia ne perkaitimo tikimybė, o viso šilto sezono metu 60 proc. laiko namo viduje gali būti šilčiau nei +25. Pagal vokiečius tai jau ne komfortiška temperatūra.

Grindinis šildymas jau yra padarytas. Su šilumos siurbliu vėsinti kainuoja centus. Matau tik dvi problemas: pasyvi vėsinimo funkcija kainuoja apie 900 eurų (gal čia ir klystu dėl kainos). Brangu. Antras dalykas, kad namą žadu vėdinti per grindis. Ten, kur bus plytelės, jokios vėsinimo problemos nematau. Tik ten, kur bus parketlentės, gal ir nėra visai gera mintis per grindis vėsinti namą. Bet jei neleisiu itin žemų temperatūrų (sako, kad geriau neleisti mažiau nei +18) ir tai netruks ilgai (tarkime kokias 2 savaites per metus), tai gal ir parketlentėms nieko blogo nenutiks. Namo vėsinimas dar šiek tiek pakraus gręžinį.

nesvarbu ka ten vokieciu teoretikai skaiciuoja, esme, kad Lietuvoje namai neperkaista. paklausk cia rasanciu, ir siaip Lietuvos zmoniu, ar jie kencia nuo namu perkaitoimo. gal ir kencia tie, kuriu namai statyti sovietmeciu, 10cm storio ploksciais monolitinio betono stogais. dabartiniuose namuose tokios problemos neegzistuoja. Jei broblemos butu, butu aibe diskusiju forumuose. dabar yra tik aibe diskusiju forumuose apie namu sildyma.
Kita vertus, nesuprantu logikos investuoti i sandaraus ir silto namo geotermine sildymo sistema 10-15.000€, kai namo viso sildymo sezono planuojami kastai sildymui yra 65€.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 05 16, 11:52)
Pas mane nera tiesiogiai prijungta lauko kolektoriaus konturo prie grindinio vamzdeliu .Yra SS vesinimo funkcija  ,tai per ja ir vesinausi pernai .Kainuoja tikrai ne brangiai , keliolika litu men tai ir nekyla ranka ka perkonstruoti ... smile.gif  .Pvz ima momentiskai apie 350W -400W is kuriu  cirkuliaciniai  paima 164W .
O is principo galima butu padaryti labai primityviai pora kraniuku ir pora termometru ir subalansuoji ,kad neitu i grindis nepageidaujama temperatura .Sudetingiau ir brangiau galima su trieigiu reguliavimo voztuvu ,rtl termogalva ir termopora, kazkas panasiai kaip cia http://www.skelbiu.l...amp;id=20253787 arba kaip pagyvenus pasidarius (ziureti tik vesinimo galva plius cirkuliacinis ) http://www.supermama...835106-500.html
p.s. Pernai tikrai buvo karstu dienu ir kai viduje 25lC-26LC tikrai diskonfortas  ,tai vesinimas per grindis tikrai buvo naudojamas ir visiskai pasiteisino .

kiek karstu dienu per metus buvo, 3? ar 5? taip, visiskai pasiteisino jusu investicija i grindu vesinima. iki kokios temperaturos atsivesinote ora name? O rekuperatorius su Bypass nepripute silto oro diena? Laikete langus visa laika uzdarytus vasara? saunuoliai!:)
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 14, 23:56)
. O kadangi gyvendamas palaikysiu (kaip ir daugelis) apie +21/+23, tai gali būti visas šildymo sezonas ir apie 150 eurų. Šį šeštadienį pratęsimas. Dar nori filmuoti sandarumo testą. Kaip žmona juokiasi: visas serialas išeis.

Sukisti puse limono i nama, jai jau dabar 300kLt superdolenta, (dar ir daugiau sueis su aplinkos sutvarkymu, su baldais ir sviestuvais ) ir jo super duper sprendimus ir moketi 150e doh.gif kai truputi siltesniame name be super duper sprendimu sumokejau si sezona uz sildyma ir DHW 136e ir plius apie40-50kg malkyciu burzuikai .
Siarialas- Cibuliada
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 gegužės 2015 - 11:17
QUOTE(korida @ 2015 05 16, 12:08)
Sukisti  puse limono i nama, jai jau dabar 300kLt superdolenta, (dar ir daugiau sueis su aplinkos sutvarkymu, su baldais ir sviestuvais ) ir jo super duper  sprendimus  ir moketi 150e  doh.gif  kai truputi siltesniame name be super duper sprendimu sumokejau  si sezona uz sildyma ir DHW 136e  .
  Siarialas- Cibuliada

nieko cia nuostabaus nera, normaliai pastatytas namas turi kainuoti ~1000€/m² + priedas uz prabanga ir grazia palinka.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 12:59)

Kita vertus, nesuprantu logikos investuoti i sandaraus ir silto namo geotermine sildymo sistema 10-15.000€, kai namo viso sildymo sezono planuojami kastai sildymui yra 65€.
Papildyta:

Cibulis su tuo paciu SS 50 metu sildysis smile.gif

Jei jau suinvestavai i namo atitvaras tai sildymui reiktu pagalvoti apie pigesne sildymo sistema ,kad ir tiesiogiai elektra ...
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 12:59)

kiek karstu dienu per metus buvo, 3? ar 5? taip, visiskai pasiteisino jusu investicija i grindu vesinima. iki kokios temperaturos atsivesinote ora name? O rekuperatorius su Bypass nepripute silto oro diena? Laikete langus visa laika uzdarytus vasara? saunuoliai!:)

Na tikria buvo gana karsta vasara (trumpa pas jus atmintis) pasiziurekite statistinius duomenis ...
Nei lito daugiau neinvestavau i grindini vesinima ka gavau su SS .Buvau atvesines net iki 14lC- 15lC o lauke 30lC buvo. Buvau isvaziaves savaitei ir per klaida uzstates vesinima ant keliolikos laipsniu berodant vienam kolegai... bet apie tai buvau rases...
Rekuperatoriaus pernai vasara neturejau tik nuo rudenio.Vedinausi taip per pravertus langus, daugiau naktimis .
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 10:59)
Papildyta:

Aš manau, kad visgi reali šildymo kaina visam sezonui turėtų būti apie 100-150 eurų. Tačiau namą reikia ne tik šildyti, bet ir karštą vandenį ruošti. Elektrinis šildymas tik įsirengti kainuoja pigiai, bet per 30 metų suvalgys labai daug pinigų. Grindinis + ŠS iš pradžių kainuoja brangiai, bet vėliau moki mažiau. Iš esmės nėra didelio skirtumo ar šildytis elektra, ar šilumos siurbliui. Per 30 metų išleisime tą pačią sumą pinigų. Su ŠS dar gaunu ir vėsinimo funkcija.

Pažiūrėkite pastatytus pasyvius namus visame pasaulyje. Vos vienas kitas yra šildomas vien elektra. 99 proc. turi normalų, įprastą šilumos šaltinį tik jis mažesnės galios. Be to vien su elektra negaučiau aukštesnės kaip B klasės. O jei kam nors reikėtų namą parduoti, tai į šildomą vien elektra irgi kreivai žiūrėtų.

Be to namai sensta, išsisandarina, langų šiluminės savybės prastėja ir t.t. Tikėtina, kad namo šildymas su lauku gali pabrangti. Viską įvertinęs ir pasirinkau ŠS. Ir tikrai nesigailiu.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 05 16, 11:08)
Sukisti  puse limono i nama, jai jau dabar 300kLt superdolenta, (dar ir daugiau sueis su aplinkos sutvarkymu, su baldais ir sviestuvais ) ir jo super duper  sprendimus  ir moketi 150e  doh.gif  kai truputi siltesniame name be super duper sprendimu sumokejau  si sezona uz sildyma ir DHW 136e ir plius apie40-50kg malkyciu burzuikai    .
  Siarialas- Cibuliada

Pavydi, kad tavęs nerodo? Ar pavydi dėl to, kad mano namas geresnis? Ar dėl ko pavydi? Ko čia kabinėjiesi ir kandžiojiesi? Iš tavęs pavydas upėmis plaukia.

Ar nori pasigirti, kad padarei pigiau ir geriau nei aš?

Papasakok, kokie sprendimai padaryti tavo name? Kiek jis kainavo? Papasakok, kaip ir kur reikia taupyti. Pasidalink, o ne tik lok.

Ir gal gali pasakyti, kiek mano namas turėjo kainuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 gegužės 2015 - 12:26
QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 13:24)
Aš manau, kad visgi reali šildymo kaina visam sezonui turėtų būti apie 100-150 eurų. Tačiau namą reikia ne tik šildyti, bet ir karštą vandenį ruošti. Elektrinis šildymas tik įsirengti kainuoja pigiai, bet per 30 metų suvalgys labai daug pinigų. Grindinis + ŠS iš pradžių kainuoja brangiai, bet vėliau moki mažiau. Iš esmės nėra didelio skirtumo ar šildytis elektra, ar šilumos siurbliui. Per 30 metų išleisime tą pačią sumą pinigų. Su ŠS dar gaunu ir vėsinimo funkcija.

Pažiūrėkite pastatytus pasyvius namus visame pasaulyje. Vos vienas kitas yra šildomas vien elektra. 99 proc. turi normalų, įprastą šilumos šaltinį tik jis mažesnės galios. Be to vien su elektra negaučiau aukštesnės kaip B klasės.  O jei kam nors reikėtų namą parduoti, tai į šildomą vien elektra irgi kreivai žiūrėtų.

Be to namai sensta, išsisandarina, langų šiluminės savybės prastėja ir t.t. Tikėtina, kad namo šildymas su lauku gali pabrangti. Viską įvertinęs ir pasirinkau ŠS. Ir tikrai nesigailiu.

nei cia reikia gailetis, nei ka, tiesiog klausimas yra ar verta tokiame name, kuriam sildyti per metus reikes isleisti 150€, kisti i sildymo sistemos irengima 15.000€. kam tie brangus greziniai, geotermas, SS, jei namo poreikis soildymui yra isreikstas 150€ per metus. Jusu sildymo sistemos irengimo kaina yra 100kartu didesne, nei planuojamos islaidos namo sildymui per metus laiko. kitaip tariant, uz sildymo sistemos irengimo kaina jus 100 metu galetumete sildyti savo nama kasmet isleisdami sildymui po 150€.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 11:16)
nieko cia nuostabaus nera, normaliai pastatytas namas turi kainuoti ~1000€/m² + priedas uz prabanga ir grazia palinka.

Bet kai kas to nesupranta. Aš taip pat tikiu, kad mano namo su galutine apdaila tikrai nekainuos daugiau kaip 800 eurų. Čia įvertinus dizainerės paslaugas ir tokius dalykus, kad tarkime duše bus korio mozaika, kurios kvadratas kainuoja nuo 120 eurų. Arba kad bus brendiniai ŠS ir entalpinis plokštelinis rekuperatorius.

Be to reikėtų visiems pavyduoliams ateiti prie mano namo ir pamatyti jį gyvai. Gal suprastų, kad jis tikrai labai kokybiškai pastatytas. Nesigiriu, bet kokybė tikrai jaučiasi. Žinau namų, kur kvadratas kainavo 500 eurų, bet tokie namai ir matosi, kad pigūs. Nesmerkiu, kiekvienam savo, bet aš norėjau šiek tiek aukštesnio lygio. Ir puikiai žinau, kad mano namas tikrai nėra prabangus. Eilinis namukas ir tiek.

Toks kaip Korida tikriausiai nugriūtų, jei sužinoti, kad dabar labai madingos tarsi rankomis iš molio suformuotos plytelės. Jos atrodo lyg būtų senos ir nemokšiškai padarytos. Bet kaina jų nuo 500 Lt. Aš jų nedėsiu, bet yra kas perka. Ir nejaugi dabar žmones reikia dėl to smerkti. Bet čia ne smerkimas išeina, o tik natūralus lietuviškas pavydas.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 12:35)
nei cia reikia gailetis, nei ka, tiesiog klausimas yra ar verta tokiame name, kuriam sildyti per metus reikes isleisti 150€, kisti i sildymo sistemos irengima 15.000€. kam tie brangus greziniai, geotermas, SS, jei namo poreikis soildymui yra isreikstas 150€ per metus. Jusu sildymo sistemos irengimo kaina yra 100kartu didesne, nei planuojamos islaidos namo sildymui per metus laiko. kitaip tariant, uz sildymo sistemos irengimo kaina jus 100 metu galetumete sildyti savo nama kasmet isleisdami sildymui po 150€.

Jūsų tiesa, bet pats sakote, kad normalus namo kvadratas kainuoja apie 1000 eurų. Jūs kažkodėl teigiate, kad ant sienų turi būti klinkeris, ant stogo - čerpės ir t.t. Galbūt man čia atrodo permokėjimas, o šiltas namas man atrodo visiškai ne permokėjimas.

Daug labiau žmonės permoka prikdami naujas mašinas, kurios po 5 metų kainuoja tik pusę sumos. Štai čia galima vadinti pinigų mėtimų, bet visa Europa perka ir važiuoja.

Beje, šilumos siurblys su gręžiniu ir katilinės aprišimu man nekainuos 9000 eurų. Čia su pasyvia vėsinimo funkcija. Be jos viskas kainuotų gal tik kokius 8000 eurų. Dujinis šildymas būtų kainavęs apie 6000 eurų. Argi čia dideli pinigai už komfortą. Kiekvienas savaip nupuša.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 05 16, 12:35)
kitaip tariant, uz sildymo sistemos irengimo kaina jus 100 metu galetumete sildyti savo nama kasmet isleisdami sildymui po 150€.

Jei nebūtų šilumos siurblio šildymas kainuotų 450-650 eurų metams elektra. Čia tik šildymas. O kur dar kaštas vanduo. ŠS man tikrai atsipirks. Skaičiuokite.

O iš tiesų, tai geriau iš viso namo nestatyti, tai ir dar uždirbs.
Atsakyti