Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(arkava @ 2015 05 04, 20:25)
... ir quick step PVC lentelems  biggrin.gif  pajimciau 100m2 isskirtine kaina.

Man cibulio pramusti keliai labai padejo perkant medinius langus. Taip kad chebryte maziau lazdavojimosi, o daugiau tolerancijos 4u.gif

Cibuli, kaip einasi stogo siltinimo darbai ?
Atsakyti
Tai mes ir norim jam padet, ir palygint isskirtines kainas ir pan. 4u.gif
Jis mums duoda info apie kai kuriuos statybu procesus, darbus, medziagas... g.gif

QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 05 07, 10:25)
Man cibulio pramusti keliai labai padejo perkant medinius langus. Taip kad chebryte maziau lazdavojimosi, o daugiau tolerancijos  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 05 07, 11:25)

Šią savaitę ar kitos pradžioje turėtų pabaigti pirmą sluoksnį. Aptikau šešiuose vietose ties murlotu nedidelius oro tarpus. Teko vyrams sodinti vatą žemyn. Šiek tiek užtruko, dar tas ilgas savaitgalis iškrito. Daug laiko visokių išsikišusių detalių apėjimas užima. Labai daug laiko atėmė stygos ir gegnės susikirtimo taškas. Tenka net tokias figūras pjaustyti. O tada aš dar viską patikrinu ir jei randu tarpų, tai vyrams tenka užkišinėti vatos gabaliukais. Tiesa, darbus vykdome taip: visu namo perimetru deda vata po vieną sluoksnį. Aš priimu darbus, tada gali dėti antrą eilę vatos iš viršaus. Žaidimas, bet tikiuosi, kad tikrai gerai padarys.

Daug laiko suvalgys ir šoninių trikampių šiltinimas. Čia reikia ne tik įvairias figūras išsipjauti, bet ir dėl nepatogaus priėjimo ir vienam kitą prilaikyti.

Dar mąstau kaip šioje vietoje pastorinti gegnes, nes iš karto nesudėjome dvitėjų sijų (nebuvo minties stogo šiltinti iki kraigo).

Yra du variantai. Pirmas, perku tokias pačias medines gegnes (tik jos bus nedžiovintos džiovykloje, o 2-3 mėnesius gulėjo lauke po stogu) ir vieną gegnę su kita suklijuoju ir prisuku 32 cm ilgio medvarščiais. Dėl šventos ramybės galima ir perforuotą juostą iš abiejų pusių pridėti. Arba galvoju daryti metalinį karkasą su viengubu profiliu panašiai kaip daro GKP. Su medžiu lyg ir mažiau šalčio tilto būtų, bet metalinis karkasas (laikikliai) būtų 20 cm vatos gylyje nuo išorės, o profilis net 37 cm vatos gylyje. Lyg ir nebūtų šalčio tilto. Gal bus kokios mintys, kuris variantas geresnis?

Aišku, geriausiai būtų skersuoti su 10 cm aukščio gegnėmis, bet tokios vatos neturiu, o taip paprastai Knauf Unifi TI 132 Lietuvoje nenupirksi. Sakiau paimkite 20 cm vatos ir atvežkite 10 cm vatos. Realiai reikėtų apie 3 kubų, bet paletėje apie 9 kubus. Tai štai kas būna su tais ne specialiais, eiliniais užsakymais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 gegužės 2015 - 12:36
QUOTE(arkava @ 2015 05 03, 20:29)
Ryt del siga fentrim pasidomesiu, bet www skelbia kad 59 €

Informacijos taip ir nesulaukiau. Aš pirkau štai šį produktą.

Čia visas Siga produktų kainininkas. Atkreipk dėmesį, kad kaina nurodyta be PVM. Mano pirktą juostą apvedžiau raudonai.

Surask man šitą juostą už 59 eurus su PVM ir aš tau tikrai ačiū pasakysiu.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2015 05 03, 22:06)
Menkas tas žmogus, kuris galvoja, kad visi su juo nesutinkantys jam pavydi smile.gif

Aš pats žinau, kad aš esu menkas. Neneigiu. Bet jei pažiūrėtum į chronologiją, tai pamatytum, kad aš pateikiau informaciją apie PIR produktus. Mane Bangas pataisė dėl popieriaus. Aš sutikau, kad gal ir tiesa (vėliau pats įsitikinau, kad tiesa), bet pridėjau, kad žadu pirkti šiuos tik pradėtus gaminti FF-PIR produktus nepaisydamas oro tarpų. Dėl geros kainos, nes gaunu PIR, o ne PUR.

O tada viskas prasidėjo nuo čia.

Tada išlindo dar vienas ir kitas ir užvirė visa šita košė.

Pripažindamas savo menkumą suprantu, kad padariau klaidą pradėjęs kalbėti apie kainas. Lietuviams tokių dalykų negalima sakyti (teisingai Vilius ir darė). Bet kaip sakoma iš klaidų mokaisi.
Papildyta:
Man Knauf štai tokį gegnių prailginimą siūlo. Ką manote?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 22:34)
Aš tik norėjau pasidalinti informacija, kad su protinga priežiūra (ne viską pats sugalvojau) ir darbų priėmimu etapais tikrai galima sukontroliuoti darbų kokybę. Tiesiog norėjau parodyti, kaip galima siekti kokybės.

Darbų kokybė tikrai aukštame lygyje. Bet tokį lygį pasiekti samdant darbą tai doh.gif . Tikrai ne kiekvienam pavyks tokį pasiekti, čia jau reikia ypatingų užsakovo charakterio savybių, kurių tikrai pas retą užsakovą rasis. Bent jau pats, prisipažystu, nemoku išsireikalauti tokios aukštos kokybės iš samdomų darbininkų.

Man užkliuvo tai, jog ir šie darbininkai dirba labai lėtai, panašiai, kaip kad kai viską darai pats sau ir stengiesi daryti viską kokybiškai. Greitai tada dirbti nesigauna. Bet aš ne apie tai. Mane domina finansinė tokio darbo pusė. Teigiama, kad statybose žmonės uždirba labai gerai, bet dirbant kokybiškai ir tokiais tempais, gerai uždirbsi nebent apmokama būtų pagal darbo valandas. Mokant už metražą, abejoju, kad kas Lietuvoje pasiūlytų pakankamą sumą kad atsirastų daugiau norinčių dirbti taip pat kokybiškai. Tie žmonės auksarankiai, bet nepagaunu motyvacijos, tos varomosios jėgos, verčiančios dirbti taip kokybiškai. Juk net dvigubai pigiau padarę dešimt kart daugiau objektų, jie užsidirbtų gerokai daugiau.

Na, teko girdėti tokį pasakymą, kad geri santechnikai būna arba labai brangūs, arba visiškai prasigėrę.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 05 04, 07:38)
plokstes keraboard

pasiskaitykit. panaudojimas beribis smile.gif

As is tokiu aplink vonias karkasus darau ir seip navarotus voniose.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 05 07, 12:25)
Man cibulio pramusti keliai labai padejo perkant medinius langus. Taip kad chebryte maziau lazdavojimosi, o daugiau tolerancijos  4u.gif

Ir vata ismoksi kaip pjaustyti. Vieni pliusai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 04 24, 08:58)
Prie to pačio dar klausimas dėl pistoleto praplovimo keičiant sandarinimo putas į klijus ir atgal. Tai būtina? Tarp sandarinimo putų ir klijų gali įvykti kokia nors nepageidaujama reakcija pistoleto viduje? Kol kas kaitalioti dar nemėginau, nors buvo vietų, kai reikėjo tiesiog užsandarinti, o ne klijuoti. Ar teisingai suprantu, kad sandarinimo putos sandarinimui tinka labiau nei klijai tik todėl, kad jos pigesnės? Kol kas sandarinimo darbų daug nebuvo, tai tiesiog primečiau, kad balionėlių kaitaliojimas, pistoleto praplovinėjimas ir visos su tuo susijusios laiko sąnaudos nebus pigiau, nei tiesiog klijavimo putų naudojimas sandarinimui.

Aš šiam reikalui turiu du pistoletus. Niekad nebus taip, kad vienos putos jau bus pasibaigusios, kai kitų prireiks, o nuiminėti neišpurkštų putų balionėlį, ilgai prastovėjusį ant pistoleto yra bloga idėja, nes labai dažnai nesuveikia balionėlio vožtuvas ir visos nesunaudotos putos išsipurškia lauk. Pistoletas tikrai pigiau kainuos, nei toks putų švaistymas.

O sandarinimo putų plėtimasis paprastai didesnis, bei putplasčio tarpų užkamšymui aš žiūrėčiau su didesne plėtimosi jėga. Langų sandarinimui vėl reikia kitokių sandarinimo putų, nes jiems jau netinka didelė plėtimosi jėga, gali iškraipyti langų rėmus, todėl jiems reikia dar kitokių sandarinimo putų. Gerų klijų kaina paprastai būna gerokai didesnė, tad jų naudoti užsandarinimui finansiškai neapsimoka, tikrai pigiau nusipirkti dar vieną pistoletą.

Tas penosil sustingusių putų valiklis, gerai sustingusių putų vis tiek nenuvalo. Pas mane ir mėnesius būdavo užsuktas, bet sustingusios putos taip ir likdavo ant pistoleto vidinių paviršių sukietėjusios į "akmenį".

Ankščiau stengdavausi keisdamas putas praplauti su tais valikliais, bet vėliau balionėlius keisdavau, be jokio tarpinio pravalymo. Skirtumo nepajutau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2015 - 17:05
Su greziniais knisuosi, tai ner kada pasidomet SIGA'om.
na pvz. http://grynasbustas....siga-fentrim-20

QUOTE(cibulis @ 2015 05 07, 12:04)
Informacijos taip ir nesulaukiau. Aš pirkau štai šį produktą.

ir užvirė visa šita košė.
...butu neuzvirus, bet labai jau krito i akis isskirtines kainos.
Del KNAUF, specialiai grupioko parodoj paklausiau, ar parupintu vatos su 0.032 - sake - per uzsakymus. Jokiu problemu.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 05 07, 17:28)
Su greziniais knisuosi, tai ner kada pasidomet SIGA'om.
na pvz. http://grynasbustas....siga-fentrim-20

Kažkaip tai mums neišeina susišnekėti. Tavo surasta Siga yra šiame sąraše antra po mano apibrėžto raudono kvadrato. Tavo nuorodoje pateikta Sigos kaina yra Siga Fentrim 20 100 mm kaina. Aš kalbu apie Siga Fentrim 20 50/85 mm modelį.
Atsakyti
Turiu atlikusius 5ritinelius Siga Fentrim 20 100mm pločio, 25m ilgio.
Parduočiau, pigiau, bent jau dalį pinigų susigrąžinčiau.
Jeigu kam įdomu į AŽ
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 05 07, 16:43)
Man užkliuvo tai, jog ir šie darbininkai dirba labai lėtai, panašiai, kaip kad kai viską darai pats sau ir stengiesi daryti viską kokybiškai. Greitai tada dirbti nesigauna. Bet aš ne apie tai. Mane domina finansinė tokio darbo pusė.

Tie žmonės auksarankiai, bet nepagaunu motyvacijos, tos varomosios jėgos, verčiančios dirbti taip kokybiškai.

Galbūt todėl jie dirba taip lėtai. Dar čia ir čia. Nežinau ar pavyko nuotraukomis parodyti vatos pripjovimą.

Motyvaciją ir pinigus palikite man. Prieš savaitę galbūt ir būčiau pasakęs, dabar - ne. Bet šiaip jokio stebuklo nėra.
Papildyta:
Padarėm Sigutės testą: šį rytą priklijavome dvi juostas. Balta Sigutė, kuriai nereikia grunto, o žalia Sigutė - gruntuojama. Neturėjau grunto žalei Sigutei, tai priklijavome be grunto. Lupome vakarę. Rezultatas štai čia. Wigluv nuo EPS baisiau atšokinėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 gegužės 2015 - 21:40
QUOTE(amigo @ 2015 05 07, 21:26)
Turiu atlikusius 5ritinelius Siga Fentrim 20 100mm pločio, 25m ilgio.
Parduočiau, pigiau, bent jau dalį pinigų susigrąžinčiau.
Jeigu kam įdomu į AŽ

Nupirko ar ignoruoji?
Atsakyti