QUOTE(arkava @ 2015 04 30, 22:39)
Kiek pamenu, visos medziagos akcentuojama, gautos uz isskirtines kainas, reikia manyt žemas.( nors man taip neatrodo).
Taciau kazkaip m2 savikainoj yo nesijaucia
Taciau kazkaip m2 savikainoj yo nesijaucia
Nepasakyčiau ar tikrai visos medžiagos gautos už išskirtinę kainą. Daugumą tikrai gavau už gerą kainą. Bet ar galime palyginti teisingai? Tarkime aš šiuo metu sienos ir grindų sandūroje (kol kas tik katilinėje) suklijavau Siga Fentrim juostą. Ją žadu klijuoti visą pirmo aukšto perimetrą: ilgis apie 100 metrų. Vieno rulono kaina - 75 eurų. Iš viso man be darbo jos kainuos 300 eurų (arba 1000 Lt). Atrodo kas čia tokio, bet namo statybos savikainą didina. Reikėtų įvertinti ir tai, kad mano čerpės molinės su kvarcine angoba, gegnės - dvitėjos sijos, brangus langų montavimas ant stiklo pluošto laikiklių, brangi specialiai iš užsienio vežta vata, dar dėsiu PIR ir t.t. Kai kuriems statybinikams mokėjau už darbus brangiai. Todėl reikia lyginti ne tik šiaip kainą, o galutinį produktą. Be to mano namas ne paprastos formos, o šiek tiek įmantresnis, todėl tai irgi didina statybos kaštus. Tarkime automobilių stoginė - brangus priestatas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 05 01, 09:20)
Su PVM.
Turiu gabalą prieš save pasidėjęs, atlupu ir matau popierų, bet tai nėra kažkokia bėda. Viskas ok. Oro ertmės irgi nieko tokio. Rinkčiausi pagal tvirtumą, porų dydį, matmenų tikslumą. Apie FFPIR tikslumą dar nieko negaliu pasakyti, o šiaip nieko prieš ffpir neturiu.
Turiu gabalą prieš save pasidėjęs, atlupu ir matau popierų, bet tai nėra kažkokia bėda. Viskas ok. Oro ertmės irgi nieko tokio. Rinkčiausi pagal tvirtumą, porų dydį, matmenų tikslumą. Apie FFPIR tikslumą dar nieko negaliu pasakyti, o šiaip nieko prieš ffpir neturiu.
Įdomiai išeina: jums su popieriumi man be. Reikės dar pabandyti palaupyti. O kaip galima rinktis pagal porų dydį? Kaip tai įvertinti ir ką tai duoda? FF-PIR man atrodo gana tvirtas produktas. Bent jau 5 cm storio.
Kažkur ir savo name žadate naudoti PIR plokštes? Jei ne paslaptis, kur?