Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(arkava @ 2015 04 30, 22:39)
Kiek pamenu, visos medziagos akcentuojama, gautos uz isskirtines kainas, reikia manyt žemas.( nors man taip neatrodo).
Taciau kazkaip m2 savikainoj  yo nesijaucia

Nepasakyčiau ar tikrai visos medžiagos gautos už išskirtinę kainą. Daugumą tikrai gavau už gerą kainą. Bet ar galime palyginti teisingai? Tarkime aš šiuo metu sienos ir grindų sandūroje (kol kas tik katilinėje) suklijavau Siga Fentrim juostą. Ją žadu klijuoti visą pirmo aukšto perimetrą: ilgis apie 100 metrų. Vieno rulono kaina - 75 eurų. Iš viso man be darbo jos kainuos 300 eurų (arba 1000 Lt). Atrodo kas čia tokio, bet namo statybos savikainą didina. Reikėtų įvertinti ir tai, kad mano čerpės molinės su kvarcine angoba, gegnės - dvitėjos sijos, brangus langų montavimas ant stiklo pluošto laikiklių, brangi specialiai iš užsienio vežta vata, dar dėsiu PIR ir t.t. Kai kuriems statybinikams mokėjau už darbus brangiai. Todėl reikia lyginti ne tik šiaip kainą, o galutinį produktą. Be to mano namas ne paprastos formos, o šiek tiek įmantresnis, todėl tai irgi didina statybos kaštus. Tarkime automobilių stoginė - brangus priestatas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 05 01, 09:20)
Su PVM.
Turiu gabalą prieš save pasidėjęs, atlupu ir matau popierų, bet tai nėra kažkokia bėda. Viskas ok. Oro ertmės irgi nieko tokio.  Rinkčiausi pagal tvirtumą, porų dydį, matmenų tikslumą. Apie FFPIR tikslumą dar nieko negaliu pasakyti, o šiaip nieko prieš ffpir neturiu.

Įdomiai išeina: jums su popieriumi man be. Reikės dar pabandyti palaupyti. O kaip galima rinktis pagal porų dydį? Kaip tai įvertinti ir ką tai duoda? FF-PIR man atrodo gana tvirtas produktas. Bent jau 5 cm storio.

Kažkur ir savo name žadate naudoti PIR plokštes? Jei ne paslaptis, kur?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 05 01, 09:16)
''
  labai geras yra rusiskas zodis  visam tam apibudinti ,,хвастун''
Tik mat jis vienas , savigyra ,taupo o kiti net nemoka ...toks vaizdelis susidaro  unsure.gif  4u.gif

1) lietuviškas žodis "pagyrūnas" yra žymiai geresnis nei banditu tautos blevyzga
2) nesuprantu derinio namo statyba ir taupymas. Arba viena arba kita.
Atsakyti
Siaip Knauf vatos Lietuvoje ir negamina ir nereikia pabrezti, kad specialiai veze ja is uzsienio, nes daugelis plytelias dedasi ir vezasi pagal spec. uzsakymus na galima ir vardinti ir vardinti.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 05 01, 12:53)
Siaip Knauf vatos Lietuvoje ir negamina ir nereikia pabrezti, kad specialiai veze ja is uzsienio, nes daugelis plytelias dedasi ir vezasi pagal spec. uzsakymus na galima ir vardinti ir vardinti.

Būtent specialiai vežė iš užsienio, nes Unifit 032 Lietuvoje neprekiauja. Aš asmeniškai paprašiau jos atvežti. Sakė prekiautų, bet mato, kad nėra poreikio. Brangi ir niekas jos nepirktų. Jie turi labai gerą garo plėvelę, bet jos irgi neveža į Lietuvą. Prašiau, bet sakė, kad reikia imti pilną paletę - 4000 kv m, bet man tiek nereikia, o mažiau neveža. Kažkada lyg ir ruošiasi ja prekiauti.

Dabar tinka atsakymas ar ir vėl kažkas ne taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 gegužės 2015 - 15:33
QUOTE(cibulis @ 2015 05 01, 14:30)
Būtent specialiai vežė iš užsienio, nes Unifit 032 Lietuvoje neprekiauja. Aš asmeniškai paprašiau jos atvežti. Sakė prekiautų, bet mato, kad nėra poreikio. Brangi ir niekas jos nepirktų. Jie turi labai gerą garo plėvelę, bet jos irgi neveža į Lietuvą. Prašiau, bet sakė, kad reikia imti pilną paletę - 4000 kv m, bet man tiek nereikia, o mažiau neveža. Kažkada lyg ir ruošiasi ja prekiauti.

Dabar tinka atsakymas ar ir vėl kažkas ne taip?

Ka jus parasete yra normalus dalykas, nieko stebetino.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 05 01, 20:52)
Ka jus parasete yra normalus dalykas, nieko stebetino.

Butent. Nieko cia stebuklingo,bet cibuliui stebuklas smile.gif
Vienam gale sutaupo,kitam isleidzia..
Faktas tas kad apie jo namas tikrai netisk i remus kurie sako kad PN tik truputi isbrangsta palyginus su standartu.. O kas butu jei be nuolaidiu..

P.S. Cibuli,tikrai tau nepavydziu,ne mano pinigai. 4u.gif
Atsakyti
Tas Lietuviškas pavydas iš tam tikru personų čia liejasi per kraštus. Cibulis jau senai sutaupė atsisakydamas statyti 250kv.m troba.

Siandien vienas kaimynas "patraukė per dantis" sakydamas o kam tau 35cm storio neoporas, būsi rekordininkas mūsų rajone su tokiom sienom. Kitas jau kažkur pasiskaites isnesineja langus į apšiltinimo sluoksni. Kai kurie dar nesupranta kas tas A+ ar A++ namas, bet supratimas po truputėli ateina. Atsiranda nauji mazgai kurie tampa tam tikru standartu.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 01, 23:05)
Tas Lietuviškas pavydas iš tam tikru personų čia liejasi per kraštus. Cibulis jau senai sutaupė atsisakydamas statyti 250kv.m troba.

Siandien vienas kaimynas "patraukė per dantis" sakydamas o kam tau 35cm storio neoporas, būsi rekordininkas mūsų rajone su tokiom sienom. Kitas jau kažkur pasiskaites isnesineja langus į apšiltinimo sluoksni. Kai kurie dar nesupranta kas tas A+ ar A++ namas, bet supratimas po truputėli ateina. Atsiranda nauji mazgai kurie tampa tam tikru standartu.

Na,jau buvo diskutuota apie namo dydi.. O gal kvadrato kaina paskaiciuoti? Kazkodel naujos statybos butus ir namus ne vienetais pardavineja,o kvadratais... Bet ne tame esme. Esme kad matau jog pasyvu nama statant reikia visko kaip ir standartui tik dar geresnio. Tad tas oficialiai deklaruojamas tik koki 10% isbrangimas,yra neteisybe. (cibulis to nedeklaruoja,deklaruoja kitokie gudruciai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 02 gegužės 2015 - 04:40
Kvailokas taupymo palyginimas: jei galvojau statyt 500m2 nama, o statau 100m2 - vadinasi jau sutaupiau 100-tus procentu lotuliukas.gif Simtus tukstanciu.

Pavydo jokio, tik pastebejimai, kad daug kur statytojai issiduria su medziagu kainom (nors atrodo gauna isskirtinius pasiulymus). Kad ir pvz Siga juostai, kuri rinkoj apie 60 eur....

QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 01, 21:05)

Atsakyti
Atsisakom isvis namo statybos, dar daugiau sutaupysim. O kad butu vata uzsakyta, pagal norima tanki ir specialiai pagaminta gamykloje, ar koks rekupas. O siaip primena vadybininku triukus, kurie parduodami pareiskia, cia kaip tau tokia kaina isskirtine, direktorius siandien geras leido parduoti uz tokia.
Gerai Arkava patebejo, nera cia pavydo, ne is tos serijos, kai "kaimyno namas dega ir klausiam kas dar geresnio", tik kai yra perlenkiama lazda, tada ir parasoma, ka apie tai manai, ar negalima niekam preistarauti, kritikuoti? Is karto pareiskiama, kad visi pavydi, pradedama pulti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 02 gegužės 2015 - 08:40
QUOTE(arkava @ 2015 05 02, 05:21)
Kad ir pvz Siga juostai, kuri rinkoj apie 60 eur....

Parodyk, kur taip pigiai gauni ir aš tau ačiū pasakysiu. Tik atkreipk dėmesį ar apie tą pačią juostą kalbam. Aš dėjau Fetrim su perskėlimu plačiusią, kuriai nereikia grunto. Pirminė kaina su nuolaida buvo 77,50 eurų. Tiek neturėjau. Sakau atvažiuosiu, jei duosit už 75 eurus. Pirminės kainos dabar nepamenu. Be to dovanų pridėjo kitos juostos 2 metrus.

Parketlenčių kaina - 255 Lt. Aš gausiu už savikainą - 70 Lt. Imsiu apie 110 kv be užmetimo. Skaičiuok, kiek sutaupysiu. O jei pasakyčiau su kokia nuolaida gausiu Zehnder produktus, tai savaitę nemiegotum. Monier čerpes gavau su 30 proc. nuolaida. Pats netikėjau, bet kaimynas šalimais tokias pačias pirko su 25 proc. nuolaida. Čia jis skaičiavo ir sakė, kad aš tikrai labai gerą kainą gavau. Jam tiek niekaip nenuleido. Lode plytas atvežė po 0,685 ar 0,675 Lt. Mano langai kainavo 13 000 Lt. Mintas sakė, kad jo šiek tiek prastesni kainavo 2000 Lt brangiau. Neoporą gavau po 182 Lt. Lietuvišką, o ne lenkišką. Galėčiau dar vardinti, bet ne viską noriu skelbti.

Dar vienas niuansas. Pirkau 20 mm akmens vat. Rockwool davė išskirtinę kaina. Kai nusiunčiau kainą Adliminai, jie papasakė, kad tokios kainos nėra - ji 2,5 eurais žemiau už savikainą. Bet rockwool patvirtino, kad aš neišsigalvoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 gegužės 2015 - 08:48
QUOTE(BangaS @ 2015 05 01, 09:20)
Turiu gabalą prieš save pasidėjęs, atlupu ir matau popierų, bet tai nėra kažkokia bėda. Viskas ok. Oro ertmės irgi nieko tokio.

Šiandieną dar palaupiau ir tikrai radau popieriaus.

Čia būtent lietuviškai suomiškas produktas iš Kauno LEZ. O burbulų (tuštymių) tikrai nemažai, bet atkreipkite dėmesį, kad jos atsilupa su aliuminio folija (kiek atsiranda oro tuštumos, tiek PIR lieka ant folijos). Nepatingėjau šiandieną papjaustyti ir PIR gabalų (oro burbulų viduje tikrai yra). Įtariu, kad teks imti lietuviškai suomišką produktą, nes gausiu už tokią kainą, kad garsiai pasakius Arkava su Noriuku savaitę nemiegotų. Nesakysiu, tegul žmonės pamiega.

Bandžiau ir kitų gamintojų PIR/PUR. Irgi lieka daug oro burbulų, folija lupasi su oro tarpais. Vienintelis produktas, kur PUR nesilupa nuo folijos yra Recticelio, bet ten ne PIR, o tik PUR. Mano pirštų receptoriai sako, kad lietuviško PIR folija pati storiausia. Šiek tiek, bet realiai atrodo storiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 gegužės 2015 - 18:06