Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

Labai stipriai nesigilinau, bet nematau esminiu skirtumu nuo SIP, isskyrus tai kad kaina dviguba..
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 04 30, 09:51)
Labai stipriai nesigilinau, bet nematau esminiu skirtumu nuo SIP, isskyrus tai kad kaina dviguba..

Kainos nekomentuosiu. Esminiu skirtumų aš taip pat nematau, bet yra šiokių tokių smulkmenų, kurios ir palengvina, ir apsunkina gyvenimą.
Atsakyti
Gal galetum pasidalinti tomis smulkmenomis?
Man kliuna vienas dalykas (bet jo smulkmena nepavadinsi) tiek SIP tiek Neowall - tai termomases nebuvimas..
Atsakyti
Buvau vakar Finnfoam gamykloje Kaune. Davė kelis gabalus pavyzdžių. Jie lyg ir tikrą PIR, o ne PUR gamina. Štai kokią deklaraciją davė: 1 lapas, 2 lapas ir 3 lapas. Deklaracijoje nurodyta, kad tai tikras PIR, sertifikuotas produktas pagal naujausią standartą (EN 13165:2012), be to jų produkto matmenų stabilumas yra DS4. Kalbu apie +70 laipsnių ir 90 proc. drėgmę. Antras matmenų stabilumas, kuris tikrinamas prie minusinių temperatūrų manęs nedomina. O skaičius 4 reiškia, kad gaminys yra stabilesnių matmenų nei DS2 produktas. Be to jo degumo klasė E.

Sako, kad tai visiškai naujas produktas ir davė man bandomuosius gabalus, bet juose yra oro tarpų. Sako, kad artimiausiu metu turėtų jų nelikti, nors mano techninis prižiūrėtojais kai su jais parodoje kalbėjo, tai sakė, kad realiai sureguliuos gamyba per pusmetį. Štai dar irgi galima pamatyti oro tarpų. Dėl oro tarpų nelabai bijau, nes produktas bus namo viduje, todėl tie tarpeliai neturės jokios įtakos šiluminėmis savybėms. Ar aš čia klystu? Gal oro tarpai turi įtakos matmenų stabilumui ar produkto stiprumui?

Dar labai patiko, kad Finnfoam PIR aliuminio folija yra nerealiai stora. Mano asmeniniu suvokimu (čiupinėjant pirštais) tai storiausia folija iš visų parduodamų rinkoje. Ir ji tokia yra abiejuose produkto pusėse. Be to jokio poperio tarpe tarp folijos ir PIR nėra. Įtaru, kad pabūsiu bandomuoju triušiu ir pirksiu šį produktą.

Man tik įdomu, kokį variantą imti: paprastas plokštes su aliuminio folija ir tada tvirtinti GKP ar geriau imti su gamykloje pritvirtintu GKP. Finffoam su GKP privalumas tas, kad plokštė turi špuntą: čia ir štai čia. Tik aišku be GKP galima užsandarinti beveik idealiai. Su GKP tikimybė, kad liks tarpelis, lieka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 balandžio 2015 - 11:00
QUOTE(cibulis @ 2015 04 30, 10:56)
Buvau vakar Finnfoam gamykloje Kaune. Davė kelis gabalus pavyzdžių. Jie lyg ir tikrą PIR, o ne PUR gamina. Štai kokią deklaraciją davė: 1 lapas, 2 lapas ir 3 lapas. Deklaracijoje nurodyta, kad tai tikras PIR, sertifikuotas produktas pagal naujausią standartą (EN 13165:2012), be to jų produkto matmenų stabilumas yra DS4. Kalbu apie +70 laipsnių ir 90 proc. drėgmę. Antras matmenų stabilumas, kuris tikrinamas prie minusinių temperatūrų manęs nedomina. O skaičius 4 reiškia, kad gaminys yra stabilesnių matmenų nei DS2 produktas. Be to jo degumo klasė E.

Sako, kad tai visiškai naujas produktas ir davė man bandomuosius gabalus, bet juose yra oro tarpų. Sako, kad artimiausiu metu turėtų jų nelikti, nors mano techninis prižiūrėtojais kai su jais parodoje kalbėjo, tai sakė, kad realiai sureguliuos gamyba per pusmetį. Štai dar irgi galima pamatyti oro tarpų. Dėl oro tarpų nelabai bijau, nes produktas bus namo viduje, todėl tie tarpeliai neturės jokios įtakos šiluminėmis savybėms. Ar aš čia klystu? Gal oro tarpai turi įtakos matmenų stabilumui ar produkto stiprumui?

Dar labai patiko, kad Finnfoam PIR aliuminio folija yra nerealiai stora. Mano asmeniniu suvokimu (čiupinėjant pirštais) tai storiausia folija iš visų parduodamų rinkoje. Ir ji tokia yra abiejuose produkto pusėse. Be to jokio poperio tarpe tarp folijos ir PIR nėra. Įtaru, kad pabūsiu bandomuoju triušiu ir pirksiu šį produktą.

Man tik įdomu, kokį variantą imti: paprastas plokštes su aliuminio folija ir tada tvirtinti GKP ar geriau imti su gamykloje pritvirtintu GKP. Finffoam su GKP privalumas tas, kad plokštė turi špuntą: čia ir štai čia. Tik aišku be GKP galima užsandarinti beveik idealiai. Su GKP tikimybė, kad liks tarpelis, lieka.

Kokia grubiai kaina m3 jei PIR su ALU is abieju pusiu (be gipso)?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 04 30, 10:23)
Gal galetum pasidalinti tomis smulkmenomis?
Man kliuna vienas dalykas (bet jo smulkmena nepavadinsi) tiek SIP tiek Neowall - tai termomases nebuvimas..

Termomasės trūkumas tai jau fundamentali savybė, ne smulkmena. Aš daugiau mazgų išdirbimą turėjau galvoje. pvz tinko, vėdinamo fasado ir klinkerio plytelių suderinimas/nesuderinimas vienoje sistemoje. Tas pats ir iš vidinės pusės. Siūlo plytas pamūryti...
Toliau - jie neturi mazgo statant ant plokščiojo pamato, tas pats kaip ir SIP - didelis minusas. Čia reikėtų dar pasistengti. Keistoka, kad siūlo monolitinę perdangą ant medinių skydų, čia iš serijos kaip sienos A++ namui, bet tokio dar nėra nei vieno. Gaisro atveju suveiktų kaip presas ant kortų namelio. Kitais žodžiais - tuščios kalbos.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 30, 12:47)

170 eur/m3
Atsakyti
la,
tiems kas nori tureti betonines sienas PN/EE name betoniniaiBlokeliai+NEO
Restoje rode sienas 40cm (R=6, neo 25cm) ir 50cm (R=9, neo 35cm) storio.
aiskino kad blokeliai kalibruoti (gamina Suomijoj) ir is vidaus uztenka tik glaistyti,
minusas isorinis betoninis sluoksnis nedirbs kaip PN termomase, bet gali betkokia apdaila lipdyti
sake kvadrato kaina ~100eur (nepamu kurio variento).

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2015 04 30, 14:43)
la,
tiems kas nori tureti betonines sienas  PN/EE name betoniniaiBlokeliai+NEO
Restoje rode sienas 40cm (R=6, neo 25cm) ir 50cm (R=9, neo 35cm) storio.
aiskino kad blokeliai kalibruoti (gamina Suomijoj) ir is vidaus uztenka tik glaistyti,
minusas isorinis betoninis sluoksnis nedirbs kaip PN termomase, bet gali betkokia apdaila lipdyti
sake kvadrato kaina ~100eur (nepamu kurio variento).

Matosi, kad parodoje visus akcentus sudėjo ten kur reikia: varža=9, neoporo 35cm, kaina 100 Eur/m2. Dabar patikslinsiu skaičius:

Blokeliai 500mm su 260mm neoporo kaina (blokelių) 145 eur/m2 + betonas + apdaila + armatūra. Technologija tikrai nebloga, bet brangi.

Cibuli, FF-pir ten ne aliuminio folija stora stora, o plona aliuminio folija + kraft popierius + plona aliuminio folija. Neapsigaukit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 30 balandžio 2015 - 16:12
QUOTE(BangaS @ 2015 04 30, 16:09)
Cibuli, FF-pir ten ne aliuminio folija stora stora, o plona aliuminio folija + kraft popierius + plona aliuminio folija. Neapsigaukit.

Galbūt, bet ji nesisluoksniuoja kaip kitų gamintojų ir nesimato folijos ir popieriaus atskirai. Kitų gamintojų plešiant foliją nuo PIR jis sluoksniuojasi į foliją ir popierių, o FF mano supratimu gana vientisas produktas. FF problema - oro tarpai, bet ir jie man dzin. Beje, gal turite kažkokių įrodymų dėl FF-PIR folijos ir popieriaus? Po savaitgalio pagesiu ir pažiūrėsim kas bus.

O kokio gamintojo PIR labiausiai jums imponuoja? Aš suomius/lietuvius (FF) gausiu už išskirtinę kainą, todėl net klausimų nekyla. Kubo kainos nežinau. Aš visų gamintojų produktus lyginu pagal storį ir kainą už kvadratinį metrą. Geriausias (pagal kokybę) suomių SPU, pigiausias - lenkų Thermano.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 04 30, 13:50)
170 eur/m3

Su PVM ar be?
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 30, 12:47)

Valstybinė paslaptis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 balandžio 2015 - 20:55
Kiek pamenu, visos medziagos akcentuojama, gautos uz isskirtines kainas, reikia manyt žemas.( nors man taip neatrodo).
Taciau kazkaip m2 savikainoj yo nesijaucia
........

Aš suomius/lietuvius (FF) gausiu už išskirtinę kainą,

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 30 balandžio 2015 - 22:41
QUOTE(arkava @ 2015 05 01, 00:39)

akcentuojama ...

''
labai geras yra rusiskas zodis visam tam apibudinti ,,хвастун''
Tik mat jis vienas , savigyra ,taupo o kiti net nemoka ...toks vaizdelis susidaro unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 04 30, 20:50)
Galbūt, bet ji nesisluoksniuoja kaip kitų gamintojų ir nesimato folijos ir popieriaus atskirai. Kitų gamintojų plešiant foliją nuo PIR jis sluoksniuojasi į foliją ir popierių, o FF mano supratimu gana vientisas produktas. FF problema - oro tarpai, bet ir jie man dzin. Beje, gal turite kažkokių įrodymų dėl FF-PIR folijos ir popieriaus? Po savaitgalio pagesiu ir pažiūrėsim kas bus.

O kokio gamintojo PIR labiausiai jums imponuoja?

Su PVM.
Turiu gabalą prieš save pasidėjęs, atlupu ir matau popierų, bet tai nėra kažkokia bėda. Viskas ok. Oro ertmės irgi nieko tokio. Rinkčiausi pagal tvirtumą, porų dydį, matmenų tikslumą. Apie FFPIR tikslumą dar nieko negaliu pasakyti, o šiaip nieko prieš ffpir neturiu.
Atsakyti