Cia niekas neverkia, o kokia dievo palaima i paroda nuveze nemokamai Uz visus 10 auksiniu, dabar vergai lenksis savo dievui pora savaiteliu. Taciau n forumieciu vengia diskusijos, kadangi jinai yra beprasmiska, nes kazkam truksta demesio. Suprantu as moku pinigus ir noriu kokybes, taciau visur yra ribos.
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 04 25, 07:55)
O kokia ta krikscioniska kaina ir kur pirkote, jeigu ne paslaptis? Nes broliukui neuzilgo skydini prades regzti, tai juostu sociai reikes.
Mane irgi domintų, jei tai ne didelė paslaptis
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 04 25, 18:29)
1. Uz visus 10 auksiniu, dabar vergai lenksis savo dievui pora savaiteliu.
2. Taciau n forumieciu vengia diskusijos, kadangi jinai yra beprasmiska, nes kazkam truksta demesio.
3. Suprantu as moku pinigus ir noriu kokybes, taciau visur yra ribos.
2. Taciau n forumieciu vengia diskusijos, kadangi jinai yra beprasmiska, nes kazkam truksta demesio.
3. Suprantu as moku pinigus ir noriu kokybes, taciau visur yra ribos.
1. Nei aš dievas, nei man kas lenkiasi. Aš tiesiog siekiu kokybės dėl kurios esame sutarę. Jei nežinai, nešnekėk nesąmonių. Prieš atvažiavimą aš jų buvusiam šefui siunčiau langų pjaustymo video, du kartus prieš susitarimą šitie statybininkai buvo atvažiavę prie mano namo, sakė, kad stogas nesudėtingas, šefas irgi pasakė, kad nebijo mano priekabių ir norimos kokybės. Įspėjau, kad bus techninė priežiūra, kad darbus vykdysime etapais ir etapais priiminėsime darbus. Žodžiu, jie buvo įspėti dėl visų niuansų, užsiprašė 17 eurų už kvadratą. Sąlygos tiko ir man, ir jiems. Kur problemos? Jie tikrai žinojo į kokią balą brendą, aš dėl stogo šiltinimo su jais derėjausi 2-3 mėnesius. Kuriems nervai neišlaikė, pabėgo dar pasirinkimo stadijoje.
2. Man ne dėmesio trūksta. Aš tik dalinuosi informacija. Galėčiau visai nieko neskelbti, bet sąžiningai dalinuosi. Tikiuosi, kad bent kažkam padedu ar padėsiu. Jei ne, tuoj pat galiu išsiregistruoti. Ir beje ne aš čia prisiregistravęs, o žmona. Aš tik jos nicku naudojuosi.
3. Gal galima plačiau.
Papildyta:
Jei kam teks šiltinti stogą vata, tai siūlau susitarti, kad darbai būtų vykdomi etapais. Kai kurios firmos, kurias rinkausi stogo šiltinimui sakė, kad atsistos prie vieno gegnių žingsnio ir jį visą dviems sluoksniais ir apšiltins. Ne sakau, man netinka tokia darbų seka. Noriu darbus vykdyti etapais: pirma gegnių šonų pastorinimas, tada pirmas vatos sluoksnis per visą stogą ir tada antras sluoksnis. Tokį dalyką ne pats sugalvojau, o pasiūlė mano techninė priežiūra. Patarimas pasiteisino su kaupu.
Šiandieną kol vyručiai buvo Restoje apžiūrėjau vatos sudėjimą. Sudėta kažkur ketvirtadalis pirmo sluoksnio, bet doram apžiūrėjimu užtrukau pusantros valandos. Vienoje vietoje radau tokį vaizdą. Paliktas tarpas, kuris eina ne per visą 20 cm vatos sluoksnį, bet brokas akivaizdus. Tokių vietų stoge radau dvi.
Keliuose vietose radau štai taip užsilenkusius kampus. Gaila, kad negalima patikrinti visu vatos aukščiu (1,20 m), bet bent jau dalį sluoksnio galima sukontroliuoti.
O labiausiai nuvylęs dalykas buvo šis. Šešiose vietose vata gerai neprigludusi prie EPS, likęs 2-3 cm tarpas. Jis neina nuo vieno gegnės šono iki kito, bet tik per pusę tarpgegnio. Tai lemia gal ne tik ne itin tikslus vatos nupjovimas 45 laipsnių kampu, bet ir ne visai tiksliai sudėtas EPS. Teks šiuos mazgus tvarkyti.
O štai lapo suleidimas su lapu padarytas beveik idealiai. Visiškai netelpa pirštai.
Jei vata būtų dedama kaip įprastai ir kaip įpratę statybininkai, tikrai nebūčiau išgaudęs tokių brokuotų vietų. O darbas etapais leidžia išvengti klaidų. Jei ne visų, tai tikrai didžiosios dalies.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 04 25, 18:05)
Antras dalykas jeigu visi darbdaviai butu, kaip tu tai Lietuveleje is vis nebutu dirbanciuju, tipo as moku pinigus ir esu dievas, o paskui visi stebisi, kad kokioje Airijoje ar Anglijoje, dvigubai pigiau galima nusipirkti nama, o pagal pisi.. prota, tai dar mazai moki, nes kabinejisi prie nereiksmingu daluku, as statybininku vietoje senai buciau palinkejes laimingo kelio.
Nesi dirbęs firmose, kurių apyvartos milijardinės (kalbu apie litus). Ten dar ne taip kabinėjasi. Iš pradžių sunku, bet įpranti. O tokie darbdaviai visi turėtų būti, nes šiaudadušiams versle ne vieta. Suvalgys tave kiti.
Norėčiau sužinoti prie kokių bereikšmių dalykų kabinėjuosi?
Papildyta:
Suprantu as moku pinigus ir noriu kokybes, taciau visur yra ribos.
Be to informaciją apie stogo šiltinimą viešinu tik todėl, kad čia forume yra meldžiamasi EPS. Daugelis klaidingai į stogą deda EPS. Ne vieta jam stoge.
Todėl aš sakau, kad galima kokybiškai sudėti stoge ir vatą. Tik reikia žinoti principus, iš anksto apsitarti su statybininkais ir mokėti šiek tiek daugiau nei rinkos vidurkis.
Mano atveju problema ta, kad pamestas gegnių žingsnis, pačios gegnės dvitėjos sijos, yra visokių atsikišimų, išlindimų ir t.t.
Papildyta:
Taciau n forumieciu vengia diskusijos, kadangi jinai yra beprasmiska, nes kazkam truksta demesio.
Ir be to geriau ne bumbietum, o savo namo statybų nuotraukomis ir kitomis subtilybėmis pasidalintum. Aš dalinuosi ir gaunu per galvą. Kuo daugiau viešinu (jau ne tik nuotraukas, bet ir video), tuo daugiau gaunu patyčių ir šaipymūsi. Be to nebijau pasakyti kaip yra ir informacijos negražinu. Galėčiau broką nuslėpti ir parodyti viską tik iš gražios pusės. Bet viską sakau atvirai ir sąžiningai. Už tai, kad esu sąžiningas ir gaunu per galva. Bet man dzin, nes žinau žaidimo taisykles: krūva bumbeklių, patyčininkų ir šiaip priekabiautojų.
Galėtų ir kiti paviešinti savo namus ir jų statybas, bet tyli ir bijo.
Pasakojau istoriją su Thermano PIR/PUR plokštėmis. Iš pradžių davė tokią deklaraciją. Kai pasakiau, kad nepirksiu, jei tikrai jų gaminiui taikoma senėjimo pataisa ir liamda suprastėja iki 0,027-0,028, tai atsiuntė štai tokį popierių.
Tuomet dar kartą užklausiau kelių dalykų. Tame laiške buvo ir toks klausimas: Dar įdomu dėl liamdos: ar tikrai nėra taikoma senėjimo pataisa? Galite atsiųsti CE ženklinimą?
Gaunu štai tokį atsakymą: Dėl senėjimo tai netaikoma pataisa, išlieka ta pati lemda. Ir atsiunčia CE ženklinimą įrodančią nuotrauką. Argi ne absurdas? Už tokius dalykus galima ir į vartotojų teisėms paskųsti, kai bet kokia kaina bando papirkti klientą. Čia jau sukčiavimas. Arba patys nesupranta, ką parduoda.
Kitas šitos firmos atstovas parodoje Restoje pasakė, kad produktui tikrai taikoma pataisa dėl senėjimo ir liamda prastėja.
O kai kas sako, kad aš kabinėjuosi. Štai tokius pardavėjus su nenorinčiais dirbti statybininkais pasiimkite ir tiesiu taikiniu į Airiją.
Tuomet dar kartą užklausiau kelių dalykų. Tame laiške buvo ir toks klausimas: Dar įdomu dėl liamdos: ar tikrai nėra taikoma senėjimo pataisa? Galite atsiųsti CE ženklinimą?
Gaunu štai tokį atsakymą: Dėl senėjimo tai netaikoma pataisa, išlieka ta pati lemda. Ir atsiunčia CE ženklinimą įrodančią nuotrauką. Argi ne absurdas? Už tokius dalykus galima ir į vartotojų teisėms paskųsti, kai bet kokia kaina bando papirkti klientą. Čia jau sukčiavimas. Arba patys nesupranta, ką parduoda.
Kitas šitos firmos atstovas parodoje Restoje pasakė, kad produktui tikrai taikoma pataisa dėl senėjimo ir liamda prastėja.
O kai kas sako, kad aš kabinėjuosi. Štai tokius pardavėjus su nenorinčiais dirbti statybininkais pasiimkite ir tiesiu taikiniu į Airiją.
QUOTE(remiga @ 2015 04 25, 21:36)
Restoje Finnfoam pristatė PIR su gipskartoniu.
Konkrečios kainos nepasakė, bet minėjo, kad bus pigiau už SPU insulation.
Kiek suprantu Jums tai aktualu.
Konkrečios kainos nepasakė, bet minėjo, kad bus pigiau už SPU insulation.
Kiek suprantu Jums tai aktualu.
Labai ačiū už informaciją. Į Restą įvažinėjau beveik 40 minučių, nes buvo baisūs kamščiai. Žmona skubėjo, todėl realiai buvau tik prie šilumos siurblių ir viename vėdinimo stende. Ne visą parodą apėjau. Pasuksiu jiems pirmadienį.
Labai patiko, kad yra špuntas į šonus, todėl ir GKP gerai sueis.
QUOTE(cibulis @ 2015 04 25, 21:42)
Labai ačiū už informaciją. Į Restą įvažinėjau beveik 40 minučių, nes buvo baisūs kamščiai. Žmona skubėjo, todėl realiai buvau tik prie šilumos siurblių ir viename vėdinimo stende. Ne visą parodą apėjau. Pasuksiu jiems pirmadienį.
Aš be Nibe ir ES iš šilumos siurblių nieko nepastebėjau.
Ar Jūs ką nors įdomaus pamatėte?
QUOTE(remiga @ 2015 04 25, 21:58)
Jei tiesiai šviesiai, tai geriausią nuolaidą gavau iš Nibe (viešai neskelbsiu). Gerą kainą pirmadienį pažadėjo duoti ir Alha Inotec, bet tik iš rinkos išeianančiam siurbliui. Vokietijoje valomi sandėliai ir iki gegužės 1 d. duoda išskirtinę kainą. Dar buvau prie Junkers siurblio. Jo kaina iš viso juokinga, bet ten COP prasti. Dar vienas siurblys domino, bet pavadinimo nepamenu. Dar realiai nežiūrėjau lankstinukų, kuriuos iš parodos parsinešiau. Žadu susiskaičiuoti ir pirmadienį apsispręsti. Kitą savaitę perku siurblį ir vėdinimo sistemą.
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 04 25, 19:29)
Cia niekas neverkia, o kokia dievo palaima i paroda nuveze nemokamai Uz visus 10 auksiniu, dabar vergai lenksis savo dievui pora savaiteliu. Taciau n forumieciu vengia diskusijos, kadangi jinai yra beprasmiska, nes kazkam truksta demesio. Suprantu as moku pinigus ir noriu kokybes, taciau visur yra ribos.
Aš palaikau Cibuli ir nieko smerktino nematau, jeigu ta likusi 80proc. pradės reikalauti kokybės , ( baigsis pinigų kasyklos), kas Anglija, kas į šiukšlyną , bet požiūris mano į kokybiškus procesus panašus. Yra ir kitas dalis, statytoju kur žiūrima tik į kaina ir jų didžioji dalis, , taip į kainą atkreiptinas dėmesys, bet kokybė labai svarbu, arba šiame forume tik reklamos gali pasiieškoti.
QUOTE(remiga @ 2015 04 25, 21:58)
Beje ES visai nepaliko įspūdžio (kaip anksčiau taip ir dabar). Žmonės nelabai norėjo kalbėti, realiai turėjo tik oras-vanduo, o gruntas-vanduo neturėjo. Ir šiaip ES yra SM brendas (bent jau man). Koridos draugelis jais prekiauja, pats Korida tokį turi ir visiems giria. Man šitas aparatas nepalieka įspūdžio. Pigus eilinis kinas, kurį bando pakišti po švedų vėliava.
QUOTE(cibulis @ 2015 04 25, 21:59)
Visada kritikuoti lengviausia, bet kurti, galvoti, dalinti, kas kitą....
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 25, 22:30)
1. Yra ir kitas dalis, statytoju kur žiūrima tik į kaina ir jų didžioji dalis
2. arba šiame forume tik reklamos gali pasiieškoti.
2. arba šiame forume tik reklamos gali pasiieškoti.
1. Auksiniai žodžiai. Dauguma ieško tik geros kainos, bet visai nežiūri kokybės. Pvz., mano kaimynas: ieškojo tik pigiausių meistrų. Dabar kažkur vandenį leidžia. Kitas kaimynas vadovaujasi logika, kad daiktas turi atsipirkti per 7 metus. Jei neatsiperka, tai neverta pirkti. Bet faktas, kad geri daiktai kainuoja. Gal kartais jie ir būna pervertinti ar kaina užkelta, bet kokybė kainuoja.
2. Ne tik reklamos. Aš savo namą viešinu, tai ir lieko asilu ant kurio daugelis nori atsigroti. Bet tikrai žinau, kad kai kam padedu. Jei neturėčiau tikslo, kad kažkam padedu ir Lietuvoje daugės šiltų namų, tai senai turėjau spjauti į šį susirašinėjimą. Taip pat ir pats dar šį tą gaunu šiame forume. Pvz., nuorodą apie Finfoam PIR plokštes.