Pas mane 10+10+10+2. Tik truputį atvirkščiai. 30cm XPS, ir 2cm EPS. Nepulkit taip daryti, pas mane labai specifinis pamatas.
O dėl persidengimo manau kad naudos duoda. Pas mane daug kur persidengimai savaime gavosi, be persidengimų būtų tiesiog neįmanoma. Kai kur klojant pakako tiesiog atitinkamai pakombinuoti, kad persidengimų būtų kuo daugiau, o kai kur net specialiai pjoviau lapą per pusę, ir vieną dalį dėjau vienam eilės gale, o kitą kitame. Nors ir būtų galima apsieiti be papildomo pjovimo.
QUOTE(BangaS @ 2015 04 23, 14:39)
Jeigu pagrindas lygus aš dėčiau 2+30.
2cm xps ir 30cm eps vienu sluoksniu kuo didesniais gabalais. Siūlių persidengimas grindyse neduoda papildomos naudos. Kaip tik toks daugiasluoksnis sumuštinis gali labiau spyruokliuoti, o vienas gabalas lieka vienu gabalu. Jeigu pagrindas nelygus ir yra daug sudėtingų vietų, tokių kaip vamzdžiai išvedžioti bet kaip, kuriuos putplastis turi apgaubti, tai tada su vienu gabalu bus sunkiau. Šiaip ar taip čia nėra esminis klausimas.
<{POST_SNAPBACK}>Man panašiai tiek truko 10cm storio XPS lapą išilgai perpjauti
Tik XPS aišku jau ne taip atsipūtus pjaunasi kaip vata, jėgos biškį reik pridėt. Bet va mintis pjauti šablonui panaudojus dvi lentas, sukaltas su tarpu tai patiko. Būtum porą savaičių anksčiau tą video įmetęs...
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 23:07)
Dar komentaras dėl BangO išpeikto Den Braven. O man visai patiko. Tik ne putos ar klijai, o putų valiklis
Nors parašyta, kad tai nesustingusių putų valiklis, pamirkius sustingusias putas jas kuo puikiausiai suminkština, o tada jos lengvai nutrupa perbraukus skudurėliu. Vieną rytą atėjęs klijuoti jau buvau persigandęs, galvojau pistoletą teks laidoti. Maksimum atsukus, purškė vos ne 1cm3 per minutę. Pabandžiau prapūsti tuo DenBraven valikliu iš vidaus - nieko gero. Tada į paniką, į mašiną, į senukus, nes prisiminiau kad senukuose dar buvo ir Penosil sukietėjusių putų valiklio. Bet kol iki senukų suvažinėjau, tas pats pigus DenBraven iš vidaus per laiką padarė savo darbą, ir pistoletas toliau tarnauja kuo puikiausiai. Pasirodo instrukcijų skaitymas kai kuriais atvejais visai neblogas dalykas
O brangusis Penosil valiklis vis dar stovi nepradarytas.
Aišku niekada nepalikinėjau pistoleto be balionėlio, net stengiausi nepalikti, jei balionėlis apytuštis. Jei būtų užsikišę tiek, kad net tie 1cm3 per minutę nepraeitų, tai tada pistoletą beliktų laidoti.
Prie to pačio dar klausimas dėl pistoleto praplovimo keičiant sandarinimo putas į klijus ir atgal. Tai būtina? Tarp sandarinimo putų ir klijų gali įvykti kokia nors nepageidaujama reakcija pistoleto viduje? Kol kas kaitalioti dar nemėginau, nors buvo vietų, kai reikėjo tiesiog užsandarinti, o ne klijuoti. Ar teisingai suprantu, kad sandarinimo putos sandarinimui tinka labiau nei klijai tik todėl, kad jos pigesnės? Kol kas sandarinimo darbų daug nebuvo, tai tiesiog primečiau, kad balionėlių kaitaliojimas, pistoleto praplovinėjimas ir visos su tuo susijusios laiko sąnaudos nebus pigiau, nei tiesiog klijavimo putų naudojimas sandarinimui.