Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 23, 23:20)
. Gal čia parodomasis "šau" taip  vyksta glostymas tik  šeimininkui stebint... biggrin.gif

Tai aisku.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 23, 22:20)
Nagi kas tyčiojosi iš tu vyručių?, vienas  beveik kaip vaistininkas  deda vatą... Gal čia parodomasis "šau" taip  vyksta glostymas tik  šeimininkui stebint... biggrin.gif

Tepti slept belekas gali padaryti, o kokybė reikalauja didesnių pastangų. Koks skirtumas ar "glostymu", ar kitokiom priemonėm ta kokybė pasiekiama? Daugelis čia tik kabinėtis sugeba, jūs bent patys ar sugebat geriau?
Atsakyti
Pas mane 10+10+10+2. Tik truputį atvirkščiai. 30cm XPS, ir 2cm EPS. Nepulkit taip daryti, pas mane labai specifinis pamatas.
O dėl persidengimo manau kad naudos duoda. Pas mane daug kur persidengimai savaime gavosi, be persidengimų būtų tiesiog neįmanoma. Kai kur klojant pakako tiesiog atitinkamai pakombinuoti, kad persidengimų būtų kuo daugiau, o kai kur net specialiai pjoviau lapą per pusę, ir vieną dalį dėjau vienam eilės gale, o kitą kitame. Nors ir būtų galima apsieiti be papildomo pjovimo.
QUOTE(BangaS @ 2015 04 23, 14:39)
Jeigu pagrindas lygus aš dėčiau 2+30.
2cm xps ir 30cm eps vienu sluoksniu kuo didesniais gabalais. Siūlių persidengimas grindyse neduoda papildomos naudos. Kaip tik toks daugiasluoksnis sumuštinis gali labiau spyruokliuoti, o vienas gabalas lieka vienu gabalu.  Jeigu pagrindas nelygus ir yra daug sudėtingų vietų, tokių kaip vamzdžiai išvedžioti bet kaip, kuriuos putplastis turi apgaubti, tai tada su vienu gabalu bus sunkiau. Šiaip ar taip čia nėra esminis klausimas. <{POST_SNAPBACK}>

Man panašiai tiek truko 10cm storio XPS lapą išilgai perpjauti smile.gif Tik XPS aišku jau ne taip atsipūtus pjaunasi kaip vata, jėgos biškį reik pridėt. Bet va mintis pjauti šablonui panaudojus dvi lentas, sukaltas su tarpu tai patiko. Būtum porą savaičių anksčiau tą video įmetęs...
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 23:07)
Dar šiek tiek vaizdų. Štai čia pjaunam reikiamą vatos lapą. <{POST_SNAPBACK}>

Dar komentaras dėl BangO išpeikto Den Braven. O man visai patiko. Tik ne putos ar klijai, o putų valiklis smile.gif Nors parašyta, kad tai nesustingusių putų valiklis, pamirkius sustingusias putas jas kuo puikiausiai suminkština, o tada jos lengvai nutrupa perbraukus skudurėliu. Vieną rytą atėjęs klijuoti jau buvau persigandęs, galvojau pistoletą teks laidoti. Maksimum atsukus, purškė vos ne 1cm3 per minutę. Pabandžiau prapūsti tuo DenBraven valikliu iš vidaus - nieko gero. Tada į paniką, į mašiną, į senukus, nes prisiminiau kad senukuose dar buvo ir Penosil sukietėjusių putų valiklio. Bet kol iki senukų suvažinėjau, tas pats pigus DenBraven iš vidaus per laiką padarė savo darbą, ir pistoletas toliau tarnauja kuo puikiausiai. Pasirodo instrukcijų skaitymas kai kuriais atvejais visai neblogas dalykas smile.gif O brangusis Penosil valiklis vis dar stovi nepradarytas.
Aišku niekada nepalikinėjau pistoleto be balionėlio, net stengiausi nepalikti, jei balionėlis apytuštis. Jei būtų užsikišę tiek, kad net tie 1cm3 per minutę nepraeitų, tai tada pistoletą beliktų laidoti.

Prie to pačio dar klausimas dėl pistoleto praplovimo keičiant sandarinimo putas į klijus ir atgal. Tai būtina? Tarp sandarinimo putų ir klijų gali įvykti kokia nors nepageidaujama reakcija pistoleto viduje? Kol kas kaitalioti dar nemėginau, nors buvo vietų, kai reikėjo tiesiog užsandarinti, o ne klijuoti. Ar teisingai suprantu, kad sandarinimo putos sandarinimui tinka labiau nei klijai tik todėl, kad jos pigesnės? Kol kas sandarinimo darbų daug nebuvo, tai tiesiog primečiau, kad balionėlių kaitaliojimas, pistoleto praplovinėjimas ir visos su tuo susijusios laiko sąnaudos nebus pigiau, nei tiesiog klijavimo putų naudojimas sandarinimui.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 04 23, 13:39)
Jeigu pagrindas lygus aš dėčiau 2+30.
2cm xps ir 30cm eps vienu sluoksniu kuo didesniais gabalais. Siūlių persidengimas grindyse neduoda papildomos naudos. Kaip tik toks daugiasluoksnis sumuštinis gali labiau spyruokliuoti, o vienas gabalas lieka vienu gabalu.  Jeigu pagrindas nelygus ir yra daug sudėtingų vietų, tokių kaip vamzdžiai išvedžioti bet kaip, kuriuos putplastis turi apgaubti, tai tada su vienu gabalu bus sunkiau. Šiaip ar taip čia nėra esminis klausimas.

o kam tas XPS? g.gif
Atsakyti
XPS kapiliariškumas nulinis. Tai garantuoja, kad į aukštesnius apšiltinimo sluoksnius kapiliariniu būdu drėgmė nekils iš grunto, apšiltinimo efektyvumas bus maksimaliai artimas deklaruojamam. Tuo pačiu XPS garų varžos faktorius nėra baisiai didelis, o tai leidžia drėgmei po truputį šalintis į gruntą. Vietoj XPS apačioje panaudojus PE plėvelę kapiliariškumui nutraukti, drėgmė apšiltinime bus užkonservuota tarp dviejų plėvelių.
Palyginimui esant visoms kitoms sąlygoms vienodoms, panaudojus 20mm XPS rasos taško apšiltinimo sluoksnyje nėra, kai tuo tarpu virš 200 mikronų PE plėvelės drėgmė kondensuojasi
QUOTE(mariuzs @ 2015 04 24, 10:33)
o kam tas XPS?  g.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 04 24, 10:29)
XPS kapiliariškumas nulinis. Tai garantuoja, kad į aukštesnius apšiltinimo sluoksnius kapiliariniu būdu drėgmė nekils iš grunto, apšiltinimo efektyvumas bus maksimaliai artimas deklaruojamam.
...

O XPS ploksciu sujungimai, kaip cia su kapiliarine dregme? Ar tikrai toks variantas geresnis t.y. vietoj pleveles apatinis sluoksni plonas XPS ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 24 balandžio 2015 - 10:54
Sunku pasakyt. Gal BangaS kažką pakomentuos dėl PUR putų kapiliariškumo, Bet pas mane apatinis XPS sluoksnis ne 2, o 30cm, ir tik dalyje ploto 10cm. Kraštinių sujungimuose putos žemės neliečia, putų juosta užpurkšta keletu cm aukščiau. Kaikuriose vietose galimi nuvarvėjimai žemyn, bet tokių vietų nebus daug. Daugiau putų užvaryta kampų sujungimuose, bet putomis drėgmei užkilti pro kampą aukštyn, paskui horizontaliai rasti kelią iki sekančio sluoksnio kampinio sujungimo ir t.t. - baisiai ilgas ir baisiai teorinis kelias. Tuo labiau jei PUR putos ir pasižymi kažkokiu kapiliariškumu, tai vis tiek ne vata. Darant 2cm apatinį ištisinį sluoksnį rekomenduočiau naudoti frezuotą XPS ir jo visai neklijuoti, o kitus sluoksnius klijuoti prie jo. Susitvirtins ir tokiu būdu.
Pasibaigus nefrezuotam, teko dasipirkti nedidelį kiekį skubiai, o skubiai savaitgalį pavyko atrasti tik frezuoto. Prikombinuoti nedidelį kiekį frezuoto prie likusio nefrezuoto buvo nemažai pasikrušimo, bet kloti didelį vientisą plotą frezuotu papildomo pjaustymo kiekiai galima sakyti niekiniai, jei tik gerai pasiplanuota. O 2cm storio XPS lapą paprastu peiliu idealiai tiesiai perpjauti - sekundžių reikalas. Pjaustyklės viela per tiek laiko net įkaisti nespės.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 24, 11:53)
O XPS ploksciu sujungimai, kaip cia su kapiliarine dregme? Ar tikrai toks variantas geresnis t.y. vietoj pleveles apatinis sluoksni plonas XPS ? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 24, 10:53)
O XPS ploksciu sujungimai, kaip cia su kapiliarine dregme? Ar tikrai toks variantas geresnis t.y. vietoj pleveles apatinis sluoksni plonas XPS ?

Per 1-5 mm putų kapiliarinė drėgmė nepakils, o jeigu ir pakils miligramai tai toliau į eps nebesusigers.
XPS 20mm frezuoto, deja, negamina.
Kai prilis lietaus ant jūsų putplasčio prieš betonavimą ir telkšos balos suprasite, kad putplasčio klojimas ant plėvelės buvo klaida. Žinau atvejų, kas nuardė visą putplastį dėl šio gamtos reikškinio ir klijavo naujai. Tas pats būtų ir jeigu apsemtų putplastį liūties vanduo. Amžinos drėgmės ten liktų daug.
To pirmo sluoksnio tarpusavyje mirtinai nereikia klijuoti. Reikia tik sukabinti, kad laikinai laikytų, o antrą sluosnį galima labiau priklijuoti prie xps. Turi būti plyšelių vandeniui nusidrenuoti iš putplasčio. Tik perimetrą reikia gerai užsandarinti, kad vėjas nepatektų į tuos plyšelius.
Šiltnaminė plėvelė labai laikinas dalykas. Po 10 metų ji bus sukietėjusi ir gal net sutrupėjusi po tuo putplasčiu, čia tik savęs apgaudinėjimas. Nieks pamatų hidroizoliacijos nedaro iš šiltnaminės plėvelės, tai nerimta. Vėliau EPS gulės ant grunto. Gerai, jeigu sausa pastoviai, o jeigu gruntinis vanduo aukščiau tai eps prisigers šiek tiek vandens, skirtingai nei XPS. Pasižiūrėkite į eps panardinimo bandymus. XPS skirtingai nei plėvelė dar ir kažkiek leistų vykti vandens garų difuzijai, tolyn nuo šilto betono, per plyšelius į sausą gruntą.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 04 24, 08:56)
Tepti slept belekas gali padaryti, o kokybė reikalauja didesnių pastangų. Koks skirtumas ar "glostymu", ar kitokiom priemonėm ta kokybė pasiekiama? Daugelis čia tik kabinėtis sugeba, jūs bent patys ar sugebat geriau?

Jeigu turėjote galvoje mane, tai klystate smile.gif .
Aš iš karto sakiau, kad geriau paprasti galbūt ir išgėrintys vyručiai, kuriems tik didesnes kontroles reikia.? Nei tas ale meistras kuris tik kvadratus gaudo ir tik žiuri kaip gerčiau atvažiavus daugiau pinigų pas užsakovą prisikasti.

aš sugebu? Galime viešai tik savo statomų namų mazgus padarytus, praspręstus įkelti kad ir čia. Tegul forumiečiai ir sprendžia. biggrin.gif
Statybininkai (statantieji) atsipalaiduokime.
Atsakyti
Daugelis cia, pirma troba lipdo, graziu teoriju prisiskaite, skaiciukus delioja, tobulybes, liambdu siekia biggrin.gif . Daug diskutuoja, bet savo statybas retas kurs parodo.
Liepia glostyt vata, mm gaudo, kur jie galbut ir bereiksmiai

Visko reikia ir visokiu statybos budu mirksiukas.gif

QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 24, 18:01)
Jeigu turėjote galvoje mane, tai klystate  smile.gif .
Aš iš karto sakiau, kad geriau paprasti galbūt ir išgėrintys vyručiai, kuriems tik didesnes kontroles reikia.? Nei tas ale meistras kuris tik kvadratus gaudo ir tik žiuri kaip gerčiau  atvažiavus daugiau pinigų pas užsakovą prisikasti.

aš  sugebu?  Galime viešai tik savo statomų namų mazgus padarytus, praspręstus įkelti kad ir čia. Tegul forumiečiai  ir sprendžia.  biggrin.gif
Statybininkai (statantieji) atsipalaiduokime.

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 04 24, 09:58)

Prie to pačio dar klausimas dėl pistoleto praplovimo keičiant sandarinimo putas į klijus ir atgal. Tai būtina? Tarp sandarinimo putų ir klijų gali įvykti kokia nors nepageidaujama reakcija pistoleto viduje? Kol kas kaitalioti dar nemėginau, nors buvo vietų, kai reikėjo tiesiog užsandarinti, o ne klijuoti. Ar teisingai suprantu, kad sandarinimo putos sandarinimui tinka labiau nei klijai tik todėl, kad jos pigesnės? Kol kas sandarinimo darbų daug nebuvo, tai tiesiog primečiau, kad balionėlių kaitaliojimas, pistoleto praplovinėjimas ir visos su tuo susijusios laiko sąnaudos nebus pigiau, nei tiesiog klijavimo putų naudojimas sandarinimui.

Norint kad pistoletas tarnautu kuo ilgiau , geriausiai praplauti, nes klijavimo putos daug lipnesnes nei sandarinimo ir kai susimaišo su sandarinimo putomis gali po truputi visai užsisandarinti. smile.gif
Sandarinimo putos skirtos sandarinimui, o ne dėl to kad pigesnes.
Jeigu darbu apimtys bus didesnes reikėtų turėti kelis, viena klijavimui kita sandarinimui.
Atsakyti

Kaip paaiskint nzn, bet buo birzelio naudoju pistoleta fasado klijavimui, sandarinimui, ir ivairioms putoms. Nei kart neploviau, pakeitus medziaga aisku dalis issipucia.
Svarbu nepalikt jo be balionelio ar neuzsukto.

QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 24, 18:08)
Norint kad pistoletas tarnautu kuo ilgiau , geriausiai praplauti, nes klijavimo putos daug lipnesnes nei sandarinimo ir kai susimaišo su sandarinimo putomis gali po truputi visai užsisandarinti. smile.gif 
Sandarinimo putos skirtos sandarinimui, o ne dėl to kad pigesnes.
Jeigu darbu apimtys bus didesnes reikėtų turėti kelis, viena klijavimui kita sandarinimui.

Atsakyti