Optimaliausias vieno sluoksnio storis , kokybisko darbo atzvilgiu ,yra 10cm is bedos 15cm .
EPS100 10cm. Koks cm gal daugiau, luzo ties trapu, pats ivaziavimas. Beje vietoi juodgrindziu buvau supyles visa betono pertekliu i pamatu vidu, 0.5 - 1m3...
Su auto dar net ivaziaves nebuvau, sukroviau plyteles skirtas vonioms to uzteko o name kur persidengia ir nera juodgrindziu saliono centre buvom sukrove i viena kugi koia pora paleciu MP75 tinkavimo maisu ir nieko..
Rusu animacijoje mokino kad viena rykste perlauzt lengva o vat sluota nelabai D
Su auto dar net ivaziaves nebuvau, sukroviau plyteles skirtas vonioms to uzteko o name kur persidengia ir nera juodgrindziu saliono centre buvom sukrove i viena kugi koia pora paleciu MP75 tinkavimo maisu ir nieko..
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 23, 14:47)
koki EPS i garaza dejai ir kiek pasedo grubiai ?
Rusu animacijoje mokino kad viena rykste perlauzt lengva o vat sluota nelabai D
o tai kokius blokelius cia pjauna? silikatinius? akyta betona?
vatos 45 laipsniu kampu pjovejai su maskem (namordnikais) cia kad negaletu isgert, ar...?
vatos 45 laipsniu kampu pjovejai su maskem (namordnikais) cia kad negaletu isgert, ar...?
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 12:29)
Jei kam teks pjaustyti vidines pertvarines sienas, tai siūlau daryti ne su kampiniu šlifuokliu (bulgarke), o su skerspjūkliu ir specialiu
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 14:29)
Jei kam teks pjaustyti vidines pertvarines sienas, tai siūlau daryti ne su kampiniu šlifuokliu (bulgarke), o su skerspjūkliu ir specialiu peiliu. Peilis brangus (su nuolaida man kainavo 40 eurų), bet pjauna daug tiesiau ir beveik be dulkių. Štai akivaizdus skirtumas. Čia galutinis PIR plokštei paruoštos sienos rezultatas.
Taip pat žadėjau pasidalinti kaip pjaustoma vata. Štai čia vatos išpakavimas. Tik išpakuotos vietomis storis siekia 18 cm, vietomis 19 ar 20 cm, bet per 10-15 min. per visą plotį išsipučia iki reikiamo storio. Štai kaip vata laiko apkrovas (akmens vata po tokių pokštų neatsistatytų). O štai čia yra pjaustoma vata 45 laipsnių kampu. Štai kaip atrodo nupjauta vata. O čia ji jau patalpinta į savo vietą. Galėsiu vėliau pasidalinti video kaip ją pjauna per visą ilgį ir kaip deda į tarp gegnių.
Dar papasakosiu kaip šiltinome murloto zoną, nes toje vietoje buvo lovys. Kai kuriuose vietose teko pjaustyti tokias figūras. Ji buvo dedama štai čia, tada ant viršaus buvo dedamas antras sluoksnis. Galutinis apšiltinto murloto rezultatas.
Taip pat žadėjau pasidalinti kaip pjaustoma vata. Štai čia vatos išpakavimas. Tik išpakuotos vietomis storis siekia 18 cm, vietomis 19 ar 20 cm, bet per 10-15 min. per visą plotį išsipučia iki reikiamo storio. Štai kaip vata laiko apkrovas (akmens vata po tokių pokštų neatsistatytų). O štai čia yra pjaustoma vata 45 laipsnių kampu. Štai kaip atrodo nupjauta vata. O čia ji jau patalpinta į savo vietą. Galėsiu vėliau pasidalinti video kaip ją pjauna per visą ilgį ir kaip deda į tarp gegnių.
Dar papasakosiu kaip šiltinome murloto zoną, nes toje vietoje buvo lovys. Kai kuriuose vietose teko pjaustyti tokias figūras. Ji buvo dedama štai čia, tada ant viršaus buvo dedamas antras sluoksnis. Galutinis apšiltinto murloto rezultatas.
Lygus peilis geriau vata pjautu
Cibuli,tu su ta pabeditine gelezte nulyginai tinka taip,bet ne blokeli pjovei. Turiu as tokia gelezte,turiu ir pjukla,nepasakyciau kad jis puikiai imtu keramzitinius blokelius,o apie keramika net nesneku.
QUOTE(SGerda @ 2015 04 23, 14:39)
Ziuriu cibulis statybose ir prie kompiuterio gyvena o kada ... ,per ta laika rankas pasiraitotu ir ...,ir manekenu pigiu surades... he
tema reiktu pervadinti arba sukurti ,jei slabo, atskira ,,CB PN statybos hronologija ir ju subtilybes''
p.s. zinom ,kad jautrus zmogus prasom reaguoti su jumoru
tema reiktu pervadinti arba sukurti ,jei slabo, atskira ,,CB PN statybos hronologija ir ju subtilybes''
p.s. zinom ,kad jautrus zmogus prasom reaguoti su jumoru
Man atskiros temos nereikia. Aš tik dalinuosi informacija. Statybose negyvenu, tiesiog šiandieną mano namą viena TV filmavo, tai ilgiau buvau.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 04 23, 17:16)
o tai kokius blokelius cia pjauna? silikatinius? akyta betona?
Taip, kad mažiau galėtų išgerti. Dabar ne tik su alkotesteriu tikrinu, bet ir burnas užrišau.
O jei rimtai, tai kai dėjo akmens vatą (tuos 20 mm gegnių pastoriną) ilgiau pabuvęs prie namo, po kurio laiko pradėdavau kosėti. Nusipirkau vaistinėje parduodamas kaukes. Nuo to laiko nebekosėju. Jomis naudojasi ir statybininkai. Jiems irgi patiko. Kam ryti tą vatą, jei galima apsisaugoti. Visiems rekomenduoju.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 23, 17:23)
Lygus peilis geriau vata pjautu
Cibuli,tu su ta pabeditine gelezte nulyginai tinka taip,bet ne blokeli pjovei. Turiu as tokia gelezte,turiu ir pjukla,nepasakyciau kad jis puikiai imtu keramzitinius blokelius,o apie keramika net nesneku.
Nufotografuosiu vakare ir įdėsiu gamintojo nuotrauka. Ši geležtė būtent ir tinka keramikai. Ir ne tik. Tikrai pjauna.
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 19:03)
Man atskiros temos nereikia. Aš tik dalinuosi informacija. Statybose negyvenu, tiesiog šiandieną mano namą viena TV filmavo, tai ilgiau buvau.
Papildyta:
Taip, kad mažiau galėtų išgerti. Dabar ne tik su alkotesteriu tikrinu, bet ir burnas užrišau.
O jei rimtai, tai kai dėjo akmens vatą (tuos 20 mm gegnių pastoriną) ilgiau pabuvęs prie namo, po kurio laiko pradėdavau kosėti. Nusipirkau vaistinėje parduodamas kaukes. Nuo to laiko nebekosėju. Jomis naudojasi ir statybininkai. Jiems irgi patiko. Kam ryti tą vatą, jei galima apsisaugoti. Visiems rekomenduoju.
Papildyta:
Nufotografuosiu vakare ir įdėsiu gamintojo nuotrauka. Ši geležtė būtent ir tinka keramikai. Ir ne tik. Tikrai pjauna.
Papildyta:
Papildyta:
geriausia butu video
Noreciau pamatyt, kiek keramika ar silikata brūžintum 😀
Video i studija
Video i studija
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 17:03)
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 04 23, 19:59)
Čia būtent ir pjauna keraminių (Lode) pertvarinių plytų sieną. Jokį ne tinką, o būtent sieną. Sakė, kad per plytas eina kaip per sviestą. Sunkiau sekėsi per skiedinį (ar skiedinys geras, ar dėl to, kad armatūros tinklelis dėtas), bet 10 metrų ilgio sieną (10 m ilgį sudaro sienos keliose vietose) pjovė gerą pusdienį. Man tai kainavo 50 eurų ir nebuvo jokių dulkių. Štai ši firma už tą patį pjovimą būtų paėmusi 170-180 eurų. O štai čia būtent tas pjūklas. Jis tam ir skirtas.
Gerai kad daliniesi cibuli info kaip kam tikrai pravers.
Aš sienas taip pat pripaudinėjau nes pir 16cm dėjau nebūtų pralindę ir nemažai teko pavargti išilgai susidarė apie 80 metru , darbai vyko su ir darbai vyko su tai pertvatinęs geriau su pjūklu pjauti. Sienos silikatines iš Arko. O su tuo elektrinu cibulio visai liuks.
Aš sienas taip pat pripaudinėjau nes pir 16cm dėjau nebūtų pralindę ir nemažai teko pavargti išilgai susidarė apie 80 metru , darbai vyko su ir darbai vyko su tai pertvatinęs geriau su pjūklu pjauti. Sienos silikatines iš Arko. O su tuo elektrinu cibulio visai liuks.
Dar šiek tiek vaizdų. Štai čia pjaunam reikiamą vatos lapą. O čia vatos lapas keliauja į savo vietą. Štai koks rezultatas.
O čia kaip pjauna sieną. Būtų pjovę stipriau ir greičiau, bet kaimyno apartas labai kaito, o jei bijodami sudeginti stabdė procesą.
O čia kaip pjauna sieną. Būtų pjovę stipriau ir greičiau, bet kaimyno apartas labai kaito, o jei bijodami sudeginti stabdė procesą.
QUOTE(cibulis @ 2015 04 23, 23:07)
Dar šiek tiek vaizdų. Štai čia pjaunam reikiamą vatos lapą. O čia vatos lapas keliauja į savo vietą.
Nagi kas tyčiojosi iš tu vyručių?, vienas beveik kaip vaistininkas deda vatą... Gal čia parodomasis "šau" taip vyksta glostymas tik šeimininkui stebint...
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 04 23, 22:20)
Nagi kas tyčiojosi iš tu vyručių?, vienas beveik kaip vaistininkas deda vatą... Gal čia parodomasis "šau" taip vyksta glostymas tik šeimininkui stebint...
Niekas nesityčioja. Aš pasakiau, kokio rezultato noriu. Parodžiau kelis lapus, kurie buvo kreivokai sudėti. Pamatavau, parodžiau kaip tikrinsiu ir paprašiau, kad dėtų taip kaip parodžiau. Jie deda vatą sluoksniais ir tikrai niekur nepradangins kokybė, nes viskas kaip ant delno. Galiu bet kada pamatuoti, užkišti ranką tarp vatų sluoksnių ir patikrinti sudėjimo kokybę. Broko pridaryti praktiškai neįmanoma išskyrus, kiek vata gali užsilenkti kampuose, kur yra nematoma.
Aš tik norėjau pasidalinti informacija, kad su protinga priežiūra (ne viską pats sugalvojau) ir darbų priėmimu etapais tikrai galima sukontroliuoti darbų kokybę. Tiesiog norėjau parodyti, kaip galima siekti kokybės.