Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(cibulis @ 2015 04 16, 21:34)
Kodėl taip įžeidžiančiai? Kodėl tiek pykčio ir pagiežos? Jie normalūs LT piliečiai, vardai lietuviški: Juozas ir Valdas. Vienas iš Šiaulių, kitas - nuo Klaipėdos. Bet ar tai esmė. Alkotesteris padėjo: negeria, dirba. Nereikia iš karto nurašinėti žmonių. Nei aš, nei tu nesame tobuli. Aš gal net iš viso lėvas ir brokuotas, bet nežemink kitų.

Aš gi nedalyvauju konkurse, kas greičiau pastatys namą. Mano tikslas - šiltas namas.
Papildyta:

Kodėl taip grynai lietuviškai: kas kiek uždirbo? Kaip galima taip pavydėti? Turėtų būti sunku gyventi.

Su žmonėmis sutariau, kad gaus visus pinigus, kai baigs darbą (turime rašytinę sutartį, dirba tiesiogiai man be šefo, pinigiai didesnis jiems, o man kainuos dar pigiau). Neturi pinigų, nėra pagundų gerti. Kai baigs ir gaus daug pinigų, tegul geria, čia jų reikalas.
Toki

Beje, nesu aš jau toks kaip atrodo: atvežiau žmonėms bulvių, svogūnų, vištienos, grybų, žuvies ir viskas už mano sąskaitą, nemokamai. Dar ir alaus šeštadienį per atvėlykį nupirkau. Nebūk spaudikas.

Tokie ir darbininkai, seniausiai jau turejo pabaigti darbus, menesi krapstosi, o padare keliu dienu darba. Panasu, kad ir minimumo neuzsidirbs:) tai visus pinigus gal ir gaus, tik ka grize zmonai ir vaikam pasakys, kad dirbo tris menesius, o uzdirbo pora tukstanteliu:) isvis kaip mat is namu:)
Neskaiciuojam kitu zmoniu pinigu, tik gaila tokiu zmoniu, kad noro dirbti nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 17 balandžio 2015 - 00:56
QUOTE(Orginalus @ 2015 04 17, 00:52)
Tokie ir darbininkai, seniausiai jau turejo pabaigti darbus, menesi krapstosi, o padare keliu dienu darba. Neskaiciuojam kitu zmoniu pinigu, tik gaila tokiu zmoniu, kad noro dirbti nera.

Man atrodo, kad esmės nesupratote. Taip, statybininkai prie mano namo stogo šiltinimo dirba jau beveik mėnesį. Per tą laiką gerą savaitę jei ne 10 dienų nedirbo, nes blaivėsi, bet kokias 3 savaites tikrai dirbo.

O visa esmė, kad kruopščiai atliktam darbui reikia laiko. Per tas tris savaites jie suklijavo Siga juostą (apie 3-4 rulonus arba apie 120-160 m, tiesa, dar likutis yra likes), nupjovė varžtų, smeigių galų perteklius, pastorino gegnių šonus (apie 360 m) ir užkaišiojo visokias skyles. Atrodo, kas čia yra, bet kruopščiam darbui reikia laiko.

Kaip vyksta darbas? Jie tinkamą vatos juostą pjauna iš 600x1000 mm vatos plokštės. Ją supjausto į tris dalis. Iš pradžių tiesiog pjaustė į tris lygias dalis, bet vėliau pamatė, kad dvitėjos gegnės OSB dalis nėra vienodai lygi - 331 mm. Todėl reikia pasimatuoti OSB plotį, pasimatuoti vatą. Ne gana to, vata nėra idealiai vienodo storio - 20 mm. Kai kurie lapai yra 22 mm, bet buvo ir 17-18 mm. Jiems buvo pasakyta, kad plonesnių nei 20 mm vatos sluoksnių nedėtų (turėjo pakakti 10 pakų, pirkau 11, bet realiai suėjo 14 pakų 20 mm vatos, atliekų liko daug). Todėl užtrunka dar ir vatos storio pasimatavimas. Gal ne visų lapų, bet tam reikia laiko. Jei gegnė apačioje, tai dar nieko, bet reikia palaipioti aukšty ir žemyn, priėjimas sunkus ir t.t. Jie patys praeitą savaitę galvojo, kad pabaigs šios savaitės antradienį. Aš sakiau, kad ketvirtadienį, o įvertinus viską realiai išeis tik rytoj.

Jei kam nors storintų gegnių šonus antrą kartą, tikrai įmanoma sudėti per 2 savaites, jei metražas nėra didelis ir priėjimas geras. Jei priėmimas labai geras gal per kokias 10 dienų.

Dabar aš jų darbo kokybe visiškai patenkintas ir galiu juos rekomenduoti. Bent jau vatos sudėjimui. Tikrai kruopščiai dirba. Pavyzdžiui, rado tokio broko arba štai tokio. Man parodė ir sutvarkė.

Aš tiesiog norėjau pasidalinti informacija, kad kruopščiai, sąžiningai apšiltinti, pastorinti dvitėjas gegnes - ilgas ir sunkus darbas. Ypač jei stogas ruoštas šiltinti tik iki stygų, o šiltinamas visas stogas, todėl yra sunkių vietų prieiti, darbas lėtėja ir t.t.
Atsakyti
Pabandėm padeginti Balexo, Recticelio ir SPU plokštes. Balex ir SPU sako, kad jų plokštės yra E klasės pagal degumą, o Recticelis nurodo, kad F klasės.

Štai čia deginam SPU plokštę: tik patį PIR, o čia deginam SPU plokštę su aliuminiu.

Štai kaip dega Recticelio Eurowall plokštės. Čia deginam patį gaminį - PUR plokštę, o štai kaip dega plokštė padengta aliminiu.

O štai kaip dega lenkiška Balex Thermano plokštė. Čia deginam patį gaminį, o štai kaip dega Thermano plokštė padengta aliuminio folija.

Štai kaip visos trys plokštės atrodė prieš deginimą. O čia vaizdas po deginimo.

Recticeli pripažino, kad jų Eurowall plokštės yra PUR gaminys. Tiesa, taip ir nesupratau ar jam taikoma liamda pataisa dėl senėjimo ar netaikoma. Balex Thermano iš pradžių buvo pateikę tokią deklaraciją. Šiandieną atsiuntė naują. Joje nurodyta, kad gaminio degumo klasė yra E, bet mano asmeninė nuomonė rodo, kad būtent Thermano plokštė yra labiausiai degi. Todėl man kyla pagrįstų abejonių dėl Thermano gaminio apskritai: liamdos po senėjimo, matmenų stabilumo ir t.t.

Geriausias produktas yra SPU, bet jis pats brangiausias. Mane dar labai domina Recticelio Eurothane G produktas. Štai kaip jis atrodo iš abiejų pusių. Aliuminio folija padengta iš abiejų pusių ir su garo barjeru tikrai nebus jokios problemos. Klausimas tik kaip padaryti sandariai plokščių sujungimo vietose. Nebent dėti garo plėvelę, o tada montuoti Eurothane G plokštes. Gal kas turite kokių minčių, pasiūlymų?
Atsakyti
montuojant plokste su gipsu - pjauciau (nuardyciau) g/k krasta kokius 2cm, sujungciau plokstes, uzsandarinciau kokia juosta ar purškalu, hermetiku ar pan, ir uzglaistyciau. Cia variantas, kai bet kokia kaina "reikia" termosinio sandarumo. smile.gif

Savo atveju - uztektu uzglaistymo (galima hermetizuojanciu misiniu).

QUOTE(cibulis @ 2015 04 17, 10:31)
Klausimas tik kaip padaryti sandariai plokščių sujungimo vietose. Nebent dėti garo plėvelę, o tada montuoti Eurothane G plokštes. Gal kas turite kokių minčių, pasiūlymų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 17 balandžio 2015 - 12:21
QUOTE(arkava @ 2015 04 17, 12:20)
montuojant  plokste su gipsu - pjauciau (nuardyciau) g/k krasta kokius 2cm, sujungciau plokstes, uzsandarinciau kokia juosta ar purškalu, hermetiku ar pan, ir  uzglaistyciau. Cia variantas, kai bet kokia kaina  "reikia" termosinio sandarumo.  smile.gif

Savo atveju - uztektu  uzglaistymo (galima hermetizuojanciu misiniu).

Man atrodo paprasčiau būtų montuoti pir, o vėliau ant jo dvigubą gipsą. Pir tarpusavyje su fexifoam, o tarpelius su lipnia aliuminio juosta. Tik reikėtų pažiūrėti ar gegnių apačia bus pakankamai lygi, kad prie jos prisukus gipsą jis sudarytų lygias lubas. Gipso kraštuose, ties jungimais su sienomis reikėtų palikti plyšius, kad jis būtų mažiau linkęs skilinėti.
Atsakyti
Nu bet jautrus tu zmogus.. Nepajuokausi isvis..

QUOTE(cibulis @ 2015 04 16, 21:34)
Kodėl taip grynai lietuviškai: kas kiek uždirbo? Kaip galima taip pavydėti? Turėtų būti sunku gyventi.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 04 17, 12:31)
Klausimas tik kaip padaryti sandariai plokščių sujungimo vietose. Nebent dėti garo plėvelę, o tada montuoti Eurothane G plokštes. Gal kas turite kokių minčių, pasiūlymų?

Aš dariau taip,
Pir sujungimo vietas, pripūčiau sandarinimo putų, jas apipjausčiau ir užlipdžiau- suklijavau lipnia folija. Tarpus gerai užsandarinau su pasigamintu plonesniu (panaudojau varinį vamzdelį) sandarinimo pistoleto antgaliu.
Prie sienos sandūros vietas, tas pats, tik dar klijavau garo izoliacinę juostas, tos juostos kraštus papildomai užklijavau lipnia folija ir papildomai viską dar kartą užsandarinau sandarinimo putomis, šiek tiek plačiau nei jų kastai. Kad ateityje neliktų šancu joms, kada nors atsiklijuoti. biggrin.gif
Vietose kur reikėjo (GKP montavimui) patalpų aukščio, garo izoliacinę juostą su sienos sandūra, užtinkavau tam reikalui ruošiausi iš anksto nes ten buvo palikta 10 cm be tinko.
wink.gif
Atsakyti
O kaip toks variantas: kaip statybinė medžiaga, polistirolo blokai? 50cm storio EPS 100 smile.gif
Netyčia aptikau tokių, popigiai, sakau gal pasistatyti mažesnį-taupesnį namuką...
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 04 18, 21:14)
O kaip toks variantas: kaip statybinė medžiaga, polistirolo blokai?  50cm storio EPS 100 smile.gif
Netyčia aptikau tokių, popigiai, sakau gal pasistatyti mažesnį-taupesnį namuką...

va neblogas variantas PopUpHouse PopUpHomePage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 19 balandžio 2015 - 11:36
QUOTE(madwifi @ 2015 04 19, 11:30)

ne musu klimatui tokia troba...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 04 19, 14:05)
ne musu klimatui tokia troba...

kodel tokios isvados? tik nepradek fleimo del plokscio stogo.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 04 19, 14:52)
kodel tokios isvados? tik nepradek fleimo del plokscio stogo.

O tu pats pagalvok kas iš tos membranos kuri uždengia EPS'a liks po 10 metų ?
Atsakyti