Ir cia visur taip, kur bepasisuksi
O geriausia, palaikius rankose gi matosi: kur PIR, o kur PUR.
vienas kietas, stabilus, kaip XPS'as , kitas - kaip is miltu sulipdytas, trupantis...
"lemda išlieka 0,023 po ilgo laiko." -
man, kaip mirtingam buitiniam vartotojui, neaisku, kaip jie nustate, kad liambda po 5-10-15-20m, bus tik vienu punktu prastesne
kas ta gali nustatyti? is palubinsko???
QUOTE(cibulis @ 2015 04 13, 13:23)
Kai pradedi knistis po PIR/PUR rinką, tai supranti kokie melagiai yra kai kurie pardavėjai. Recticel šiandieną man jau aiškina, kad lygtai jų Eurowall produktas yra ne PIR, o PUR. Tikras PIR turi geresnę degumo klasę (E klasė), o PUR yra labiau degus gaminys (F klasė). Taip pat ir dėl matmenų stabilumo. Mano supratimu PIR yra stabilesnė medžiaga nei PUR. O kaip yra dėl liamda senėjimo, tai jau neaišku. Pasak vadybininkų, lyg ir abiejų produktų liamda vienodai senėja, bet lyg ir ne. Aiškinsis.
Tuo tarpu BalexMetal kalė iš peties:
Gavau patikslintus duomenis tai mūsų lemda senėjimo procese keičiasi kaip ir jūs sakėte nuo 0,22 iki 0,23 daugiausiai, pasirodo mums reikia atsinaujinti deklaracijas, pasenusi info., taip kad klydau ir lemda išlieka 0,023 po ilgo laiko.
Jei tai yra tiesa, tai jie man visą PIR kiekį turėtų padovanoti. Stumdo geresnį produktą, o nurodo blogesnio dokumentus. Bet naujų popierių neturi, aiškinsis su lenkais ar gali gauti naujus DoP. O gal tai tik nesusikalbėjimas ir nežinojimas ką parduodi. Galima atitinkamas tarnybas tokiems pardavėjams užsiundyti.
Argi ne absurdas?