QUOTE(*** @ 2015 04 07, 07:29)
Galiausiai pats perpratau kas kaip.
Galvojau, kad perpratau ir pats, prisižiūrėjau Youtubėj ir pradėjau reguliuoti, bet nuo to sandariau netapo. Po to, kai atvažiavo meistras pagal garantinį, daugiau net minties kišti prie langų neturiu. Man atrodę nesureguliuojami didžiausi plyšiai į geriausiai prispaudžiamą langą patapo. Taip, kaip tas meistras aš tikrai niekad nesureguliuosiu. Atsiras poreikis, ne pats nagus kišiu, o iškart tos srities meistrą kviesiu. Aišku ir čia reikia gerų ieškoti, bet kadangi man su garantiniu pasisekė, tai ir po garantinio manau į juos kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Juozelija @ 2015 04 06, 22:18)
Sveiki,
Pradėjau domėtis pn ir radau tokius skaičiuoklius. Gautus rezultatus dar ne visai išsiaiškinau, bet manau jūs be vargo galėsit nuspręsti ar tie skaičiuokliai ko verti.
nuoroda į skaičiuokles
Pradėjau domėtis pn ir radau tokius skaičiuoklius. Gautus rezultatus dar ne visai išsiaiškinau, bet manau jūs be vargo galėsit nuspręsti ar tie skaičiuokliai ko verti.
nuoroda į skaičiuokles
Dėkui įdomiai pateiktos skaičiuoklės, gal jei vykusios ir Milao į sekantį pirmo posto sąrašiuką įtrauks .
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 04 07, 10:07)
Butent del sios priezasties pas mane bus tik 2 varstomos dalys, pirma - balkonines durys i terasa, antra - miegamojo langas, kuris bus kitame namo gale. Pradarius abu vienu metu gautusi skersvejis.
Mintis gera. Nors pas mane visuose kambariuose yra po atsidarantį langą arba duris, kaip rekomenduoja PN institutas, bet dabar dar sumažinčiau atsidarinėjančių langų skaičių. Atidarius vieną langą net ir ilgai laikydamas, net to vieno kambario gerai nepravėdinsi, kaip su skersvėju ir dviem pradarytais langais. Tiesa langai geriausia, kai skirtinguose namo aukštuose. Beveik visuomet namo vidaus temperatūra skirsis nuo lauko ir temperatūrų skirtumas visuomet sukelia skersvėjį name esant dviejų atvertų langų skirtinguose aukštuose kombinacijai.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 07, 10:17)
Gaila nenufilmavau,man per langajuostes ejo dumai kaikur. Bet nesneku apie rankenas. priejome isvados kad stiklo paketas storas ir langajuoste plona dedasi tai ji nebeprispaudzia idealiai.
Pas mane per langajuostes tikrai dūmai nėjo. Per rankeną - taip, per varčios gumas - taip, bet per langajuostes nepastebėjau nė karto.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 04 07, 10:27)
Sekantis žingsnis - dar ir rėmų su visomis langajuostėmis atsisakyti. Tada net extremalūs 10cm storio paketai nebeproblema.
Na čia jau tik turintiems techninį išsilavinimą rekomenduočiau. Džiaugiuosi kad pats nesusigundžiau to sau prisitaikyti. Vat Bangas jei ką sugalvotų ir pasidarytų, tai jis darytų įvertinęs situaciją pagal savo išsilavinimą, kiek suprantu ir pats iš tos srities mokslus esi krimtęs, bet tikrai nesiūlykit to daryti socialinius mokslus baigusiems žmonėms.
Papildyta:
QUOTE(GoldenEye @ 2015 04 07, 11:17)
Nuotraukos grąžios, pradedantiems statybas tikrai yra ko pasižiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 04 07, 12:30)
atvertus langa - jau imanoma
Rekupas dėl tecninių priežasčių buvo išjungtas kelias dienas. Nu ką, prisiminiau, ką anksčiau buvau daręs. Bet, vieno ilgesnio langų atidarymo pasekmė - 2C laipsniais kritusi namo temperatūra. Nešildžiau namo jau gal mėnesį, dabar po tokio vėdinimo turiu vėl įjungti šildymą.
Beje, dar dėl sandarumo ir uždusimo. Turiu jau duris į kambarius. Tai kai rekuperatorius neveikė, tai jas uždaryti nakčiai pabijojau, bet kai durys atidarytos, absoliučiai jokių problemų dėl namo sandarumo nematau. Apie uždusimą esant sandariam namui, jį vėdinant bent kartą per parą ir esant atidarytoms miegamojo durims, net ir nevykstant jokiai ventiliacijai, galima pamiršti.