Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 32

QUOTE(*** @ 2015 04 07, 07:29)
Galiausiai pats perpratau kas kaip.

Galvojau, kad perpratau ir pats, prisižiūrėjau Youtubėj ir pradėjau reguliuoti, bet nuo to sandariau netapo. Po to, kai atvažiavo meistras pagal garantinį, daugiau net minties kišti prie langų neturiu. Man atrodę nesureguliuojami didžiausi plyšiai į geriausiai prispaudžiamą langą patapo. Taip, kaip tas meistras aš tikrai niekad nesureguliuosiu. Atsiras poreikis, ne pats nagus kišiu, o iškart tos srities meistrą kviesiu. Aišku ir čia reikia gerų ieškoti, bet kadangi man su garantiniu pasisekė, tai ir po garantinio manau į juos kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Juozelija @ 2015 04 06, 22:18)
Sveiki,
Pradėjau domėtis pn ir radau tokius skaičiuoklius. Gautus rezultatus dar ne visai išsiaiškinau, bet manau jūs be vargo galėsit nuspręsti ar tie skaičiuokliai ko verti.
nuoroda į skaičiuokles

Dėkui įdomiai pateiktos skaičiuoklės, gal jei vykusios ir Milao į sekantį pirmo posto sąrašiuką įtrauks smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 04 07, 10:07)
Butent del sios priezasties pas mane bus tik 2 varstomos dalys, pirma - balkonines durys i terasa, antra - miegamojo langas, kuris bus kitame namo gale. Pradarius abu vienu metu gautusi skersvejis.

Mintis gera. Nors pas mane visuose kambariuose yra po atsidarantį langą arba duris, kaip rekomenduoja PN institutas, bet dabar dar sumažinčiau atsidarinėjančių langų skaičių. Atidarius vieną langą net ir ilgai laikydamas, net to vieno kambario gerai nepravėdinsi, kaip su skersvėju ir dviem pradarytais langais. Tiesa langai geriausia, kai skirtinguose namo aukštuose. Beveik visuomet namo vidaus temperatūra skirsis nuo lauko ir temperatūrų skirtumas visuomet sukelia skersvėjį name esant dviejų atvertų langų skirtinguose aukštuose kombinacijai.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 04 07, 10:17)
Gaila nenufilmavau,man per langajuostes ejo dumai kaikur. Bet nesneku apie rankenas.   priejome isvados kad stiklo paketas storas ir langajuoste plona dedasi tai ji nebeprispaudzia idealiai.

Pas mane per langajuostes tikrai dūmai nėjo. Per rankeną - taip, per varčios gumas - taip, bet per langajuostes nepastebėjau nė karto.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 04 07, 10:27)
Sekantis žingsnis - dar ir rėmų su visomis langajuostėmis atsisakyti. Tada net extremalūs 10cm storio paketai nebeproblema.

Na čia jau tik turintiems techninį išsilavinimą rekomenduočiau. Džiaugiuosi kad pats nesusigundžiau to sau prisitaikyti. Vat Bangas jei ką sugalvotų ir pasidarytų, tai jis darytų įvertinęs situaciją pagal savo išsilavinimą, kiek suprantu ir pats iš tos srities mokslus esi krimtęs, bet tikrai nesiūlykit to daryti socialinius mokslus baigusiems žmonėms.
Papildyta:
QUOTE(GoldenEye @ 2015 04 07, 11:17)

Nuotraukos grąžios, pradedantiems statybas tikrai yra ko pasižiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 04 07, 12:30)
atvertus langa - jau imanoma smile.gif

Rekupas dėl tecninių priežasčių buvo išjungtas kelias dienas. Nu ką, prisiminiau, ką anksčiau buvau daręs. Bet, vieno ilgesnio langų atidarymo pasekmė - 2C laipsniais kritusi namo temperatūra. Nešildžiau namo jau gal mėnesį, dabar po tokio vėdinimo turiu vėl įjungti šildymą.

Beje, dar dėl sandarumo ir uždusimo. Turiu jau duris į kambarius. Tai kai rekuperatorius neveikė, tai jas uždaryti nakčiai pabijojau, bet kai durys atidarytos, absoliučiai jokių problemų dėl namo sandarumo nematau. Apie uždusimą esant sandariam namui, jį vėdinant bent kartą per parą ir esant atidarytoms miegamojo durims, net ir nevykstant jokiai ventiliacijai, galima pamiršti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 balandžio 2015 - 17:25
QUOTE(Verteris @ 2015 04 07, 13:29)
Pažiūrėjau jų namo statybos nuotraukas. Klausimas - ar po skardiniu stogu nereikia dėt antikondensacinės plėvelės? Name apšiltinta perdanga, ar neprilašės ant jos  kondensato nuo skardos?

Ir nuo kondensato, ir šiaip kai stogas kai prakiurs, turės vargelio doh.gif Yra ir daugiau kliurkų, langai be sandarinimo juostų, kai kur garo izoliacija nesudėta... Šiaip man patiko kad polistirolą klijavo didžiuliais gabalais. Šiaip idėja, nusiperki reikiamo aukščio polistirolo luitus, tarkim 1x3m ir taip ištisai juos suklijuoji. Langų ir durų angas polistirole išpjauni vėliau blink.gif
Atsakyti
Šiek tiek pasiknaisiojau po PIR/PUR rinką ir norėčiau pasidalinti informacija. Šiandieną vienas asmuo sudomino Balex Metal plokštėmis. Buvau jų ofise/sandėliuose, davė Dop ir gabalėlį gaminio (čia iš viso trys gaminiai). Pats įdomumas, kad Thermano plokštės liamda net 0,022, bet jie nurodo ir liamdą po senėjimo, kuri mane dominančiam gaminio storiui (iki 50 mm) būtų 0,028.

Pradėjau klausinėti Recticelio ir SPU klausinėti, kodėl jie nenurodo savo gaminių Dop'uose liamdos po senėjimo. Pasirodo, kad esmė labai paprasta: Balex Metal gamina ne PIR, o PUR plokštes. Iš esmės jie suformuoja plokštes iš tų pučiamų putų (kaip naudojo Mintas savo namui), prideda aliuminio folija. Štai kodėl jų gaminio pirminė liamda yra 0,022, o po senėjimo tik 0,028.

Tuo tarpu SPU ir Recticel gaminą tikras PIR plokštės. Jie man ne kartą minėjo, kad realiai jų tik pagamintų plokščių liamda siekia apie 0,019-0,020, tačiau jie jau iš karto nurodo liamdą po senėjimo, kuri ir yra 0,023. Štai čia Recticelio Dop, o čia SPU AL Dop.

Man vienas jų atstovas labai gerai parašė apie liamdas:
DoP nėra būtina tikslinti kitokiais prierašais kai nurodoma ʎd reikšmė. Techniniuose lapuose dažnai nuroroma tiesiog ʎ arba ʎ(EU), šie parametrai paprastai būna geresni už ʎd, juos reikėtų tikslintis, jei papildomai nebūtų pateikta ʎd, tai jau prasčiausia gaminio reikšmė įskaitant senėjimą.

Žodžiu, Balex Metal prekiauja PUR plokštėmis, kurių liamda prastesnė. Nenuostabu, kad lenkų produkcijos kaina žemenė. Mane dominančio storio plokštės kvadratą gaučiau 1,44 euru pigiau. Per visą kiekį susidarytų apie 200 eurų. Nemaži pinigai, atrodo labai patrauklus dalykas, bet pasirodo, kad tai iš esmės prastesnis produktas.

Taip pat aš gerai išnagrinėjau Recticel ir SPU dokumentus. Tai visiškai identiški produktai. Juos skiria tik du parametrai: Recticel degumo klasė (kalbu apie Eurowall plokštes) yra F, SPU degumo klasė - E. Taigi suomiškos plokštės mažiau degios. Be to suomiškos plokštės yra stabilesnių matmenų: DS(70/90) 4 (SPU) ir DS(70/90) 2 (Recticel). Belgai iš Recticel pripažino: DS(70/90) 4 is better than DS(70/90) 2, but not necessary for the cavity wall boards (min. 2 is required).

Test method = EN 1604, EN 13 165
So Class 2 means RECTICEL
relative change in length <= 3%
relative change in width <= 3%
relative change in thickness <= 8%
and Class 4 means SPU
relative change in length <= 1%
relative change in width <= 1%
relative change in thickness <= 4%

Žodžiu, SPU mažiau degus ir stabilesnių matmenų, bet ir pats brangiausias gaminys šioje trijulėje.

Dar pridedu kelias Recticelio Eurowall gaminio nuotraukas (čia iš abiejų pusių). Štai kaip atrodo Recticel su GKP iš GKP pusės, o čia tas pats su GKP tik iš kitos pusės.

Tai ir galvoju ar verta pirkti brangesnį SPU gaminį ar pakaks ir pigesnio Recticel. Belgų Recticel patrauklus tuo, kad plokštę su GKP siūlo įvairių storių (nuo 20 iki 100 mm). Man ties langais (ne stoge, o šonuose) reikia būtent su 20 mm PIR + 10 mm GKP, nes storesnis netilps. Tuo tarpu SPU mažiau lankstūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 balandžio 2015 - 18:54
A nera dokuose kazkokiu duomenu ilgalaikiskumui?
Senejimui?
Tarnavimo laikui?
Nes kai pasiziuri juos parduotuvek nuciupinetus ir visi tie "presuoti miltai" išdūlėję...
Butu idomu i sia plokste paziuret po 10 meteliu...

QUOTE(cibulis @ 2015 04 09, 17:45)
Šiek tiek pasiknaisiojau po PIR/PUR rinką ir norėčiau pasidalinti informacija. Šiandieną vienas asmuo sudomino Balex Metal plokštėmis. Buvau jų ofise/sandėliuose, davė Dop ir gabalėlį gaminio (čia iš viso trys gaminiai). Pats įdomumas, kad Thermano plokštės liamda net 0,022, bet jie nurodo ir liamdą po senėjimo, kuri mane dominančiam gaminio storiui (iki 50 mm) būtų 0,028.

Pradėjau klausinėti Recticelio ir SPU klausinėti, kodėl jie nenurodo savo gaminių Dop'uose liamdos po senėjimo. Pasirodo, kad esmė labai paprasta: Balex Metal gamina ne PIR, o PUR plokštes. Iš esmės jie suformuoja plokštes iš tų pučiamų putų (kaip naudojo Mintas savo namui), prideda aliuminio folija. Štai kodėl jų gaminio pirminė liamda yra 0,022, o po senėjimo tik 0,028.

Tuo tarpu SPU ir Recticel gaminą tikras PIR plokštės. Jie man ne kartą minėjo, kad realiai jų tik pagamintų plokščių liamda siekia apie 0,019-0,020, tačiau jie jau iš karto nurodo liamdą po senėjimo, kuri ir yra 0,023. Štai čia Recticelio Dop, o čia  SPU AL Dop.

DoP nėra būtina tikslinti kitokiais prierašais kai nurodoma ʎd reikšmė. Techniniuose lapuose dažnai nuroroma tiesiog ʎ arba ʎ(EU), šie parametrai paprastai būna geresni už ʎd, juos reikėtų tikslintis, jei papildomai nebūtų pateikta ʎd, tai jau prasčiausia gaminio reikšmė įskaitant senėjimą.

Žodžiu, Balex Metal prekiauja PUR plokštėmis, kurių liamda prastesnė. Nenuostabu, kad lenkų produkcijos kaina žemenė. Mane dominančio storio plokštės kvadratą gaučiau 1,44 euru pigiau. Per visą kiekį susidarytų apie 200 eurų. Nemaži pinigai, atrodo labai patrauklus dalykas, bet pasirodo, kad tai iš esmės prastesnis produktas.

Taip pat aš gerai išnagrinėjau Recticel ir SPU dokumentus. Tai visiškai identiški produktai. Juos skiria tik du parametrai: Recticel degumo klasė (kalbu apie Eurowall plokštes) yra F, SPU degumo klasė - E. Taigi suomiškos plokštės mažiau degios. Be to suomiškos plokštės yra stabilesnių matmenų: DS(70/90) 4 (SPU) ir DS(70/90) 2 (Recticel). Belgai iš Recticel pripažino: DS(70/90) 4 is better than DS(70/90) 2, but not necessary for the cavity wall boards (min. 2 is required).

Test method = EN 1604,  EN 13 165
So Class 2 means RECTICEL
relative change in length <= 3%
relative change in width <= 3%
relative change in thickness <= 8%
and Class 4 means SPU
relative change in length <= 1%
relative change in width <= 1%
relative change in thickness <= 4%

Žodžiu, SPU mažiau degus ir stabilesnių matmenų, bet ir pats brangiausias gaminys šioje trijulėje.

Dar pridedu kelias Recticelio Eurowall gaminio nuotraukas (čia iš abiejų pusių). Štai kaip atrodo Recticel su GKP iš GKP pusės, o čia tas pats su GKP tik iš kitos pusės.

Tai ir galvoju ar verta pirkti brangesnį SPU gaminį ar pakaks ir pigesnio Recticel. Belgų Recticel patrauklus tuo, kad plokštę su GKP siūlo įvairių storių (nuo 20 iki 100 mm). Man ties langais (ne stoge, o šonuose) reikia būtent su 20 mm PIR + 10 mm GKP, nes storesnis netilps. Tuo tarpu SPU mažiau lankstūs.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 09, 19:20)
A nera dokuose kazkokiu duomenu ilgalaikiskumui?
Senejimui?
Tarnavimo laikui?
Nes kai pasiziuri juos parduotuvek nuciupinetus ir visi tie "presuoti miltai" išdūlėję...
Butu idomu i sia plokste paziuret po 10 meteliu...

Man štai tokius duomenis pateikė. Beje PIR plokštės tokios kietos, kad 4-5 cm neįmanoma suspausti: vos lieka spaudimo žymės. Štai čia gali pažiūrėti kiek yra suspaudimų, įdubimų. Daug žmonių spaudė, tampė ir nieko. 4-5 cm storio EPS jau tikrai būtų suplyšęs.
Atsakyti
Na aš šita čiupinejau plokste
tai, nudeveta gerokai buvo, stiprumo joje nemaciau g.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 04 10, 08:53)
Man štai tokius duomenis pateikė. Beje PIR plokštės tokios kietos, kad 4-5 cm neįmanoma suspausti: vos lieka spaudimo žymės. Štai čia gali pažiūrėti kiek yra suspaudimų, įdubimų. Daug žmonių spaudė, tampė ir nieko. 4-5 cm storio EPS jau tikrai būtų suplyšęs.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 10, 10:25)
Na aš šita  čiupinejau plokste
tai,  nudeveta gerokai buvo, stiprumo joje nemaciau  g.gif

Įdomu ir keista. Mano asmeninė patirtis kitokia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 04 09, 18:45)
..
Šiandieną vienas asmuo sudomino Balex Metal plokštėmis. Buvau jų ofise/sandėliuose, davė Dop ir
...

Žodžiu, Balex Metal prekiauja PUR plokštėmis, kurių liamda prastesnė. Nenuostabu, kad lenkų produkcijos kaina žemenė.
...

As buciau linkes abejoti kad taip apgaudinejama.
Atsakyti
Dar neaišku kas apgaudinėja - Balex ar konkurentai. Aš turiu nedidelį gabaliuką Balex šaldytuvinės plokštės. Panašią į tas, iš kurių maksimos statomos. Tai ten mano mėgėjiška akim žiūrint yra PUR. Bet tai nereiškia, kad visi Balex produktai yra iš PUR, ir nei vieno iš PIR.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 10, 14:35)
As buciau linkes abejoti kad taip apgaudinejama. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 10, 13:35)
As buciau linkes abejoti kad taip apgaudinejama.

Ar aš kur nors sakiau, kad apgaudinėja? Niekur. Aš tik sakau, kad vieni gamina PIR plokštes, o kiti - PUR plokštes. PIR plokščių liamda nurodoma jau po senėjimo (ji su raide - d), o PUR plokščių liamda nurodoma tik pagamintos ir po senėjimo.

Balex tikrai neapgaudinėja, bet gamina PUR plokštes, kurių liamda prastoka, o kaina didelė. Recticel ir SPU gamina PIR plokštes. Jų liamda tikrai geresnė, bet jos ir brangesnės. Recticel dar ne itin ženkliai brangesnė už Balex gaminius, bet SPU man visam stogui vos ne dvigubai brangiau išeitų (SPU man kainuotų 870 eurų brangiau nei Recticel).

Aš tik norėjau pasakyti: žmonės, atkreipkite dėmesį, ką perkate, nes PIR/PUR skamba panašiai ir liamdos iš pradžių lyg ir panašios, bet realiai tai du skirtingi produktai. Vienas visą laiką turės 0,023 liamdą, o kito iš pradžių buvisi 0,022 liamda greitai pavirs 0,028 liamda, o išleista pinigų abiem atvejais bus tikrai daug.

Panašu, kad jūs pats apsigavote, nes nesupratote esmės. Bent jau to, ką aš norėjau parašyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 balandžio 2015 - 14:47
QUOTE(cibulis @ 2015 04 10, 14:37)
Ar aš kur nors sakiau, kad apgaudinėja? Niekur. Aš tik sakau, kad vieni gamina PIR plokštes, o kiti - PUR plokštes. PIR plokščių liamda nurodoma jau po senėjimo (ji su raide - d), o PUR plokščių liamda nurodoma tik pagamintos ir po senėjimo.

Balex tikrai neapgaudinėja, bet gamina PUR plokštes, kurių liamda prastoka, o kaina didelė. Recticel ir SPU gamina PIR plokštes. Jų liamda tikrai geresnė, bet jos ir brangesnės. Recticel dar ne itin ženkliai brangesnė už Balex gaminius, bet SPU man visam stogui vos ne dvigubai brangiau išeitų (SPU man kainuotų 870 eurų brangiau nei Recticel).

Aš tik norėjau pasakyti: žmonės, atkreipkite dėmesį, ką perkate, nes PIR/PUR skamba panašiai ir liamdos iš pradžių lyg ir panašios, bet realiai tai du skirtingi produktai. Vienas visą laiką turės 0,023 liamdą, o kito iš pradžių buvisi 0,022 liamda greitai pavirs 0,028 liamda, o išleista pinigų abiem atvejais bus tikrai daug.

Panašu, kad jūs pats apsigavote, nes nesupratote esmės. Bent jau to, ką aš norėjau parašyti.

Nu bet ju deklracijoje parasyta PIR, ne PUR: nuoroda
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 10, 15:35)
Nu bet ju deklracijoje parasyta PIR, ne PUR: nuoroda

Iš tiesų PIR. Įdomu, kurie meluoja: Balex dėl PIR ar SPU/Recticel dėl medžiagos nesenėjimo? Kažkas čia tikrai ne taip ir kažkur tikrai yra klaida.
Atsakyti