Na, jau visą dieną apie tą paveikimą diskutuojam
Įtaka, kai skaitai daug, nėra stipriai jaučiama
Čia jau buvo pateiktas pavyzdys, neva apskritai įtaką pajunta tik tie skaiytotojai, kurie perskaito 5 knygas
tiesiog tokie pajunta labai ryškų ir stiprų įspūdį ir paskui visą gyvenimą linksniuoja tą vieną labiausiai patikusią knygą kaip geriausią
Aš negalėčiau išskirti net gyvenimo TOP10. Kai skaitai daug, tai gal ir atsiranda ta iliuzija, kad neveikia niekas
bet man panašiau, kad tiesiog jau reikia stipresnės dozės norint pajusti poveikį
Be to, tiesiog viena papildo kitą. Žodžiu, manau veikia mane viskas, ką perskaitau, tik aišku, nušvitimo nepajaučiu
Be abejo, tai nereiškia, kad viskas, ką perskaitau, atrodo priimtina.
Labiausiai šiuo metu įstrigusi Davidson "The Gargoyle" - patiko stilius ir temos, kurios nagrinėjamos romane - viduramžiai, palyginimas su dabartimi, (ne)tikėjimas, psichologiniai niuansai ir požiūris į juos. Ironija ir humoras labai geras.
Ir Doidge "Save keičiančios smegenys" - tiesiog senokai įdomi ta tema ir kiek įtakos visi kūno, tarp jų ir smegenų, procesai turi mūsų mąstymui, pasirinkimams, priežastys, kodėl reaguojame vienaip ar kitaip - ir nebūtinai tai būna laisvas pasirinkimas. Berašydama prisiminiau, kad yra ta tema dar viena knyga, moterims tikrai rekomenduočiau visoms perskaityti - Brizendine L. "Moters smegenys"
Adija, Angelos knygose patiko tai, kad gretinami šiuolaikiniai ir senovės reiškiniai, randant mums žinomus atitikmenis, parodant, kad ne taip viskas ir pasikeitė
Ir visos trys knygos papildo viena kitą, aišku, yra pasikartojimų, bet perskaityti visai verta visas, nes kiekvienoje dėmesys skiriamas skirtingiems dalykams. Tik geriau daryti pertraukas. Arba atsirinkti pagal tai, kas labiausiai domina. "Dienoje" bus daugiausiai buities dalykų, "Imperijoje" - apie visą imperijos istoriją/teritoriją ir įtaką dabarčiai, na o paskutinės pavadinimas kalba pats už save