Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 15:54)
   Kaip ir politikuojam mes čia, tik kokia prasmė?

Aha,jokios drinks_cheers.gif Vis tiek prie savo nuomonių liksim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 04 balandžio 2015 - 14:58
Ar manot, kad šiaip sau visokie žinomi žmonės įtraukiami į vienokį ar kitokį judėjimą? Nebūtinai šiais laikais. Senais laikais mecenatai irgi egzistavo. Šiaip sau? smile.gif
Atsakyti
Mandros žuvėdros, jūs esat vakarietiškos, net nėr dėl ko ginčytis biggrin.gif :
"Vokietijoje <...>. Šiuo metu - skandinavų autorių detektyvų bumas.

Žurnalo "Spiegel" praėjusiais metais geriausiai parduodamų knygų sąrašo viršuje - velsiečio Keno Folleto romanas "Laisvės vaikai". Trečioje vietoje - skandinavų humoristo Jonaso Johanssono romanas "Analfabetė, kuri mokėjo skaičiuoti". Moterų mėgstamiausia autorė yra Jojo Moyes. Jos romanas "Gana toli ir visai arti" pernai buvo perkamiausia <..>"

Bet skaičiukai irgi įspūdingi: "praėjusiais metais Vokietijoje išleista 93 600 pavadinimų naujų knygų <...>. Palyginkite: didžiausia Lietuvos leidykla "Alma littera" pernai išleido 322 naujas knygas."

"Vienas vokietis knygoms per mėnesį išleidžia vidutiniškai 13 eurų. Dar 22 eurus šios šalies gyventojai per mėnesį skiria laikraščiams ir žurnalams."

Galima ir pasilygiuoti, kur arčiau mums..link ruso ar vokiečio biggrin.gif

Čia citatos iš straipsnio, šiandien kirpykloje varčiau "Moterį" ir visai įdomiai perskaičiau apie vokiečių skaitymo įpročius.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 04 04, 17:42)
Mandros žuvėdros, jūs esat vakarietiškos, net nėr dėl ko ginčytis biggrin.gif :
"Vokietijoje <...>. Šiuo metu - skandinavų autorių detektyvų bumas.

Reiškias, pataikiau. Kaip tik šviežiai atradau norvegą - Nyugordshaug G. Rašo detektyvus ir vaikiškas knygas. Pagrindinis detektyvų veikėjas - Fredrikas Driumas- vynų žinovas, gražių moterų vertintojas , ekskliuzyvinio restorano savininkas Oslo centre ir tiesiog talentingas tyrėjas. Lietuviškai ar leistas atrasti nepavyko, gal nemoku teisingai pavardės rašyti. ax.gif Bus įdomu įvertinti. Radau 7 knygas. yess.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 14:27)
tailandietiškai visai prastai šneku,
Aš galėčiau nebent su šunimis pabendraut: thou! thou! lotuliukas.gif

QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 15:54)
ar įtakoja kultūra ir tos kultūros kūrėjai vartotojus ar ne  4u.gif
Įtakoja vartotojus. O jei nevartoji, tai ir neįtakoja. cool.gif

Man patinka rusų literatūra, ji turi tradicijas, braižą, dvasią. Aišku, ne visa, atsirenku, ką vartoti, o ko ne. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 04 04, 18:46)
Aš galėčiau nebent su šunimis pabendraut: thou! thou!  lotuliukas.gif

Įtakoja vartotojus. O jei nevartoji, tai ir neįtakoja.  cool.gif

Man patinka rusų literatūra, ji turi tradicijas, braižą, dvasią. Aišku, ne visa, atsirenku, ką vartoti, o ko ne.  biggrin.gif

Suprantama, kad įtakos negali daryti tai, ko neskaitei/negirdėjai/nematei smile.gif

Tradicijas, braižą, stilių, dvasią turi visi.
Bet va, tas tas chrestomatinis pačių akcentuojamas neva tai išskirtinės rusiškos dvasios susireikšminimas, pabrėžiant, kad visas likęs pasaulis baisiai nedvasingas ir durnas biggrin.gif panašus į alkoholiko menininko pasiteisinimus, kad alkoholis padeda kurti ir sutaurina jį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espresso: 04 balandžio 2015 - 19:03
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 20:01)
Bet va, tas tas chrestomatinis pačių akcentuojamas neva tai išskirtinės rusiškos dvasios susireikšminimas, pabrėžiant, kad visas likęs pasaulis baisiai nedvasingas ir durnas biggrin.gif

Ai,tai nereikia skaityt,ką jie ten pabrėžia.Maža kas ką mala irnesakyk.gif

Beje,baisiai nemėgstu skaityt kritikų atsiliepimų ,analizių apie knygas .Nuo mokyklos laikų.Nes man pastoviai burbuliuodavo,kad skaityk kritiką,skaityk kritiką,viskas ne taip tavo rašiniuose,visai ką kitą turėjo omeny ,tą ir tą rašydamas,ne taip supranti .Kaip noriu,taip ir suprantu ,vat ax.gif
Kodėl turėčiau suprast taip,kaip kažkoks kitas žmogus suprato user posted image...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 19:29)
Ai,tai nereikia skaityt,ką jie ten pabrėžia.Maža kas ką mala   irnesakyk.gif
/ac5c526b5736fc4ccf471d7c259f39e9.gif[/img][/url]...

Na, bet akivaizdu, kad ir be skaitymo tai labai gaji ir įsišaknijusi nuomonė, ir čia sako tie, kurie akcentuoja, kaip protingai ir objektyviai atsirenka knygas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espresso: 04 balandžio 2015 - 19:44
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 20:01)
Suprantama, kad įtakos negali daryti tai, ko neskaitei/negirdėjai/nematei smile.gif

Būk tokia gera, parašyk ką nors apie savo skaitomas knygas. Na, nors apie vieną. mirksiukas.gif Labai įdomu, kas tau daro įtaką. biggrin.gif
Adija5 - 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 20:44)
Na, bet akivaizdu, kad ir be skaitymo tai labai gaji ir įsišaknijusi nuomonė, ir čia sako tie, kurie akcentuoja, kaip protingai ir objektyviai atsirenka knygas biggrin.gif

Pala pala,kur aš sakiau protingai ir objektyviai blink.gif Šitie du žodžiai visiškai nesuderinami su mano asmenybe biggrin.gif Aš sakiau,kad renkuosi ir renkuosi,a kaip,tai tikrai nesakiau schmoll.gif A dar protingai.Sugalvok tu man taip biggrin.gif
Beje,aš nekreipiu dėmesio į jokias nuomones.Aš savo turiu ax.gif Subjektyvią,neprotingą,bet man ir tokia gerai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 04 balandžio 2015 - 19:55
QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 19:44)
Būk tokia gera, parašyk ką nors apie savo skaitomas knygas. Na, nors apie vieną.  mirksiukas.gif  Labai įdomu, kas tau daro įtaką.   biggrin.gif 
  Adija5 -  4u.gif

Paskutinės skaitytos:

A. Angelos
Viena diena Senovės Romoje
Romos imperija
Meilė ir seksas senovės Romoje

I. Yalom
Spinoza problem

Parkkinen L.
Po tavęs, maksai

Davidson A.
The Gargoyle

A. Johanson
Našlaičių prižiūrėtojo sūnus

Doidge N.
Save keičiančios smegenys

Martinez C. Pasiūta širdis

Barrico A. Misteris Gvynas

Barbery M. L'Élégance du hérisson

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 19:51)
Pala pala,kur aš sakiau protingai ir objektyviai  blink.gif Šitie du žodžiai visiškai nesuderinami su mano asmenybe  biggrin.gif Aš sakiau,kad renkuosi ir renkuosi,a kaip,tai tikrai nesakiau  schmoll.gif A dar protingai.Sugalvok tu man taip  biggrin.gif

Buvo kitų narių, kurios taip sakė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espresso: 04 balandžio 2015 - 19:58
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 20:52)
Buvo kitų narių, kurios taip sakė  4u.gif

Tikiuosi, tai ne aš. ax.gif Knygos pačios mane renkasi, ir aš nežinau, kuri kada mane pasirinks.
Tavo išvardintos knygos - thumbup.gif . Aš jas žinau, girdėjau, mačiau, bet dar neskaičiau. biggrin.gif Bet kaip jos tau patiko/nepatiko/paveikė/nepaveikė?
Vau, tu skaitai prancūziškai. thumbup.gif Pavydžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 04 balandžio 2015 - 20:01