Apsižiūrėjau, kad lentynoje stovi ir eilės laukia J. Burdett "Bankoko šmėklos" . Tik nežinau, prie ko skaičiuoti autorių, prie britų ar Tailando. Adija5, neskaitei? Klausia tavęs, nežinau, ar galiu kištis. Taip kad ir su Tailandu mes šiek tiek susipažinę.
QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 14:02)
Apsižiūrėjau, kad lentynoje stovi ir eilės laukia J. Burdett "Bankoko šmėklos" . Tik nežinau, prie ko skaičiuoti autorių, prie britų ar Tailando. Adija5, neskaitei? Klausia tavęs, nežinau, ar galiu kištis. Taip kad ir su Tailandu mes šiek tiek susipažinę.
Manęs irgi šita dar tik laukia,taigi,Tailando literatūroj aš visiškas diletantas .A nežinau,gal priskiriam prie tailandiečių davai Kas mum už tai bus ?Nieko Galim ir prie Papua Naujoji Gvinėjos priskirt,nes aš su jų literatūra visai nesusipažinus
Kiškis kiškis
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 13:13)
Manęs irgi šita dar tik laukia,taigi,Tailando literatūroj aš visiškas diletantas .A nežinau,gal priskiriam prie tailandiečių davai Kas mum už tai bus ?Nieko Galim ir prie Papua Naujoji Gvinėjos priskirt,nes aš su jų literatūra visai nesusipažinus
Kiškis kiškis
Kiškis kiškis
o taip, geopolitinė situacija neturi JOKIOS įtakos, anot jūsų taip neturi, kad net išvardijote visą mylimų rusų rašytojų sąrašą, o vat tailandiečių ne
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 14:19)
o taip, geopolitinė situacija neturi JOKIOS įtakos, anot jūsų taip neturi, kad net išvardijote visą mylimų rusų rašytojų sąrašą, o vat tailandiečių ne
Matot,rusiškai aš moku,o tailandietiškai visai prastai šneku,sunkiai .Deja,negaliu skaityt laisvai anglų ar prancūzų kalba,todėl pasirinkimas apribojamas.Bet čia jau irgi mano pasirinkimas,kad nemoku.Nemoku,nes tingiu mokytis
Bet prieš nieką,išskyrus smurtą, nesu nusiteikusi,nusistačiusi,ko negalėtumėt pasakyti apie save.
Beje,o ką jūs galėtumėt rekomenduot iš tailandiečių rašytojų ?
Pasikartosiu.Kas yra objektyvu jūsų nuomone?Man asmeniškai,viskas reliatyvu
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 13:27)
Beje,o ką jūs galėtumėt rekomenduot iš tailandiečių rašytojų ?
Nieko, tiesiog tai buvo iliustracija jūsų teiginiui, kaip jūsų niekas neįtakoja ir laisvai renkatės, stengdamasi atkreipti dėmesį į kuo įvairesnius skonius
O šiaip - kalbant apie nusistatymus - berods ir minėjau, prieš ką esu nusistačiusi ir jis nėra išankstinis, o susidariusi nuomonė matant tam tikrą elgesį, kalbas, jų neatitikimus
na, yra toks gyvenimiškas pavyzdys - tėvai moko vaikus elgtis vienaip, patys elgiasi kitaip, o paskui stebisi, kodėl jie elgiasi ne taip, kaip liepė, bet taip pat kaip jie tai su ta literatūra tas pats - yra daug užslėptų sluoksnių ir tikrai nėra taip, kad visas kultūrinis fonas įsisąmoninamas, jis tiesiog yra įaugęs į kraują. Teko bendrauti su kine, tai jos požiūris į pasaulį - toks kosmosas kartais atrodydavo... bet ne todėl, kad būtų buvusi retas egzempliorius, tiesiog tokia kultūrinė terpė.
Sakot reliatyvu ir nėra jokių pamatinių vertybių?
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 14:43)
O šiaip - kalbant apie nusistatymus - berods ir minėjau, prieš ką esu nusistačiusi ir jis nėra išankstinis, o susidariusi nuomonė matant tam tikrą elgesį, kalbas, jų neatitikimus
Ir šita bėda tik išskirtinai rusų literatūros ir kultūros pagal jus ?
Sakau.Nėra Vienaip ar kitaip,bet viskas keičiasi.Net vieno žmogaus gyvenime jaunystės ir senatvės vertybės dažnai apsiverčia aukštyn kojom,o ką jau kalbėti apie atskiras epochas.
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 13:53)
Ir šita bėda tik išskirtinai rusų literatūros ir kultūros pagal jus ?
Na, man geriausiai pažįstamos Vakarų Europos, Šiaurės Europos ir rusų kultūros, tai pastarųjų man tikrai svetima ir nepriimtina būtent dėl jiems būdingo perdėto šovinizmo.
Kažkas čia minėjo vokiečius, tai šitų tas bruožas, kaip žinome, buvo laiku nugesintas, o rusų - priešingai, tik toliau auginamas
Frajaus neskaičiau,bet labai būtų įdomu išgirsti skaičiusiųjų nuomonę.Apie dvoką,šovinizmą ,ideologiją.Kiek pamenu,daug kas skaitėt,visos gyrėt,o tokių dalykų nei viena nepaminėjot
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 14:27)
Frajaus neskaičiau,bet labai būtų įdomu išgirsti skaičiusiųjų nuomonę.Apie dvoką,šovinizmą ,ideologiją.Kiek pamenu,daug kas skaitėt,visos gyrėt,o tokių dalykų nei viena nepaminėjot
Prašyčiau neiškraipyti ir nepritempti Apie Frajų sakiau, kad prasimuša sovietmečiu vyravęs stilius. Būtent pasiėmiau paskaityti be išankstinės nuomonės, bet esmė ta, kad nelabai keičiasi pats bendras rusams būdingas stilius ir kultūrinis fonas
Ir ta ideologija gi ne tiesioginė gali būti, o būtent tam tikros krypties formavimas. Va, pačioje Rusijoje vakariečių literatūra laikoma pavojinga, kažin kodėl?
vaikiškos knygelės
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 15:41)
Prašyčiau neiškraipyti ir nepritempti Apie Frajų sakiau, kad prasimuša sovietmečiu vyravęs stilius.
Atsiprašau .Įdedu tikslią citatą Tas pats Frajus - atseit fantastinės pasakėlės, bet prasimuša ir jų ideologija ir sovietmečio dvelksmas .
Būtų įdomu, ar skaičiusios tai įžvelgė ar kiekvienam savas baubas
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 14:19)
Galėtume išvardinti ir kitų šalių rašytojų sąrašus. Išskyrus tailandiečių.
Gal ten (Rusijoje) vakariečių literatūra ir laikoma pavojinga, bet verčiama ir skaitoma. O rusų literatūra galbūt kitur laikoma pavojinga (pvz, čia).
Kaip ir politikuojam mes čia, tik kokia prasmė?
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 15:27)
Ką čia tokias smulkmenas minėt. Ir baikit apie Frajų, o tai jau norisi eit ieškot kokios knygos.
Vaikiškų knygelių nuorodą tik dabar pamačiau. Mes jau aptarėm šitą straipsnį. Tik ten pavojingomis paskelbtos ne tik vakarietiškos knygos. Paminėtos ir kelios rusų liaudies pasakos. Lietuviškam straipsnyje to nėra.
QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 14:51)
Galėtume išvardinti ir kitų šalių rašytojų sąrašus. Išskyrus tailandiečių.
Gal ten (Rusijoje) vakariečių literatūra ir laikoma pavojinga, bet verčiama ir skaitoma. O rusų literatūra galbūt kitur laikoma pavojinga (pvz, čia).
Na, esmė, nuo ko ši diskusija prasidėjo:
ar įtakoja kultūra ir tos kultūros kūrėjai vartotojus ar ne