QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 13:20)
Erotinės scenos 18 a. ir 21 a. kūriniuose labai panašios? Vienodai atviros? Skaitytojai vienodai jas vertintų/vertina? Kažin kaip čia suo tuo poveikiu/požiūriais?
** Na, suprantama, renkamės, kas mums artimiau.
Bet tai yra gyvenimo eigoje
susiformavęs dalykas, kas artima, kas ne, ar jau taip iškart kritiškai laisvai pasirinkta - kad va rusų literatūra pati nuostabiausia pasaulyje
Beje, kažkada va svarsčiau, mums vis kaldavo į galvą, kad va jau rusų literatūra tai pati dvasingiausia ir geriausia ir pan. O dabar galvoju - nu ir ką jie turi iš tikrųjų gero? Dostojevskį? O daugiau kažkaip net neįtraukčiau nieko.
Viskas priklauso nuo skaitytojo,kaip ir ką jis vertina.Ir aš neįsivaizduoju,kaip reaguotų koks nors 18 amžiaus skaitytojas į šiuolaikinę erotinę literatūrą .Ir nesigilinu
Aš visą gyvenimą renkuosi ir ne faktas,kad išsirinksiu.Nėra man artimiausios literatūros,artimiausios kultūros, artimiausios religijos,ideologijos,politikos ir pan.
O dėl rusų literatūros,tai man daug kas patinka.Grynas,Gogolis,Čechovas,Bulgakovas,Tolstojus,Nabokovas,Pasternakas ...
Dabar jau ta geopolitinė situacija daugumą įtakoja.Kas rusiška-
vsio,šlamštas,ideologija,smarvė,ant laužo.Amžini kraštutinumai.Ot,kaip žmonėms sunku gyvent