Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 12:12)
Na, taip galima pasirinkti smarvę uostyti arba ne. BET - yra ir toks dalykas, kad nosis su kvapais apsipranta ir nebejaučia paskui.

Todėl reikia nuolat vis naujus kvapus uostyt,vis keist :smarvė-aromatas,mėšlas-gėlė biggrin.gif .Ir per daug neįtraukt.Kad neatbuktų ir nepriprastų.Aš niekad neturiu išankstinio nusistatymo,kad va šitas man,tai jau tikrai kvepės,o anas bus š...kvapo ax.gif .
QUOTE(Gemma @ 2015 04 04, 12:22)
manau, yra labai daug žmonių, kurie leidžiasi pasroviui, nes taip paprasčiau, patogiau, lengviau, nekankina moralinės dilemos, nereikia rinktis, spręsti patiems

Šitoj temoj tokių nėra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 11:30)
Todėl reikia nuolat vis naujus kvapus uostyt,vis keist :smarvė-aromatas,mėšlas-gėlė  biggrin.gif .Ir per daug neįtraukt.Kad neatbuktų ir nepriprastų.Aš niekad neturiu išankstinio nusistatymo,kad va šitas man,tai jau tikrai kvepės,o anas bus š...kvapo  ax.gif .

na, rusiško aromato sovietmečiu sočiai teko ir puikiai susipažinau, tai dabar, kai jau yra didesnis pasirinkimas, jau man tikrai nebesinori smile.gif Kai kuriems išlikusi nostalgija tiesiog, nieko neturinti bendro su įvairove smile.gif

Bet šiaip faktas tas, kad žmonės jaukinami būtent per kultūrą. Pavyzdžiui, tie kurie žiūri tik/daug rusiškų filmų, skaito daug rusiškų knygų, klausosi vien rusiškos muzikos, daug palankiau vertina ir okupaciją ir kitus dalykus. Yra toks reiškinys smile.gif

Dar vienas įdomus reiškinys - tolerancija pridengti paprasčiausią pataikavimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espresso: 04 balandžio 2015 - 11:40
QUOTE(Gemma @ 2015 04 04, 12:22)
** taip ir įsivaizduoju, kaip kokia meilės romanų rašytoja kuria planą-xooliganą meilės romanais užkariauti mases ir įteigti joms savo ideologiją  biggrin.gif

O Atspalviai pavyzdžiui ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 12:36)
Dar vienas įdomus reiškinys - tolerancija pridengti paprasčiausią pataikavimą.

Pasakytum, kad po tolerancija galima paslėpti abejingumą- sutikčiau. ax.gif
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 00:00)
adijai:
Ilgą laiką rusų autorių net neskaičiau, o pernai keletą pabandžiau skaityti, bet nebegaliu, nes kokį bepaimčiau autorių, visur prasimušė tas specifinis jų stilius, kuris man nebepatinka - atpratau tiesiog. Tas pats Frajus - atseit fantastinės pasakėlės, bet prasimuša ir jų ideologija ir sovietmečio dvelksmas

Dėl to specifinio stiliaus ir įdomu skaityti rusų autorių knygas, bent jau man. O ideologijos prasimuša visur. Kiekvienas pasirenka jam artimiausią.
Tokia proga pasiskaičiau apie šovinizmą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 11:57)
O Atspalviai pavyzdžiui  ax.gif ?

Erotinės scenos 18 a. ir 21 a. kūriniuose labai panašios? Vienodai atviros? Skaitytojai vienodai jas vertintų/vertina? Kažin kaip čia suo tuo poveikiu/požiūriais? g.gif

QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 12:13)
* Pasakytum, kad po tolerancija galima paslėpti abejingumą- sutikčiau.  ax.gif

** Dėl to specifinio stiliaus ir įdomu skaityti rusų autorių knygas, bent jau man. O ideologijos prasimuša visur. Kiekvienas pasirenka jam artimiausią.
     Tokia  proga pasiskaičiau apie šovinizmą.  g.gif

* O čia abejingumas - žmogų žemina, o jis linkčioja galva: "nieko tokio, jis turi teisę į savo požiūrį, net mane pažeminti"? wub.gif

** Na, suprantama, renkamės, kas mums artimiau. smile.gif Bet tai yra gyvenimo eigoje susiformavęs dalykas, kas artima, kas ne, ar jau taip iškart kritiškai laisvai pasirinkta - kad va rusų literatūra pati nuostabiausia pasaulyje smile.gif Beje, kažkada va svarsčiau, mums vis kaldavo į galvą, kad va jau rusų literatūra tai pati dvasingiausia ir geriausia ir pan. O dabar galvoju - nu ir ką jie turi iš tikrųjų gero? Dostojevskį? O daugiau kažkaip net neįtraukčiau nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espresso: 04 balandžio 2015 - 12:21
Visos literatūros geros ir tikrai nereikia vienos kelti aukščiau už kitas. Rusai turi savo specifiką, skandinavai ( vat įdomu kad juos visus sukišam po vienu stogu) - savo, rytiečiai - vėl kažką savo turi, Lotynų Amerika- oje, kaip turi. biggrin.gif Ir visos kitos šalys ar jų grupės turi.
espresso, tu tik prieš rusus ir jų literatūrą nusiteikusi ?
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 12:31)
  espresso, tu tik prieš rusus ir jų literatūrą nusiteikusi ?

Prieš rusų propaguojamą agresijos ir nepagarbos žmogui kultūrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 13:20)
Erotinės scenos 18 a. ir 21 a. kūriniuose labai panašios? Vienodai atviros? Skaitytojai vienodai jas vertintų/vertina? Kažin kaip čia suo tuo poveikiu/požiūriais?  g.gif

** Na, suprantama, renkamės, kas mums artimiau. smile.gif Bet tai yra gyvenimo eigoje susiformavęs dalykas, kas artima, kas ne, ar jau taip iškart kritiškai laisvai pasirinkta - kad va rusų literatūra pati nuostabiausia pasaulyje smile.gif Beje, kažkada va svarsčiau, mums vis kaldavo į galvą, kad va jau rusų literatūra tai pati dvasingiausia ir geriausia ir pan. O dabar galvoju - nu ir ką jie turi iš tikrųjų gero? Dostojevskį? O daugiau kažkaip net neįtraukčiau nieko.

Viskas priklauso nuo skaitytojo,kaip ir ką jis vertina.Ir aš neįsivaizduoju,kaip reaguotų koks nors 18 amžiaus skaitytojas į šiuolaikinę erotinę literatūrą .Ir nesigilinu biggrin.gif

Aš visą gyvenimą renkuosi ir ne faktas,kad išsirinksiu.Nėra man artimiausios literatūros,artimiausios kultūros, artimiausios religijos,ideologijos,politikos ir pan.

O dėl rusų literatūros,tai man daug kas patinka.Grynas,Gogolis,Čechovas,Bulgakovas,Tolstojus,Nabokovas,Pasternakas ... wub.gif
Dabar jau ta geopolitinė situacija daugumą įtakoja.Kas rusiška-vsio,šlamštas,ideologija,smarvė,ant laužo.Amžini kraštutinumai.Ot,kaip žmonėms sunku gyvent doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 12:42)
* Viskas priklauso nuo skaitytojo,kaip ir ką jis vertina.Ir aš neįsivaizduoju,kaip reaguotų koks nors 18 amžiaus skaitytojas į šiuolaikinę erotinę literatūrą .Ir nesigilinu  biggrin.gif

** Aš visą gyvenimą renkuosi ir ne faktas,kad išsirinksiu.Nėra man artimiausios literatūros,artimiausios kultūros, artimiausios religijos,ideologijos,politikos ir pan.

* Tikrai? Tas skaitytojas - iš dangaus nusileido visas toks laisvas, nekaltas, tyras ir objektyvus?

** Sakote, renkatės? Gal galite papasakoti, sakykime, apie Tailando literatūrą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 13:46)
* Tikrai? Tas skaitytojas - iš dangaus nusileido visas toks laisvas, nekaltas, tyras ir objektyvus?

** Sakote, renkatės? Gal galite papasakoti, sakykime, apie Tailando literatūrą? smile.gif

Kas yra objektyvu?Kas yra laisvas?

O kodėl būtent Tailando?
Atsakyti
Nabokovas man kažko nepatinka, įtartinas. biggrin.gif Skaičiau tik "Lolitą". O jis emigrantas ir daugumą kūrinių parašė užsienyje, tai kaip čia dabar, jis gi ne visai rusas. lotuliukas.gif Galima jį prie rusų literatūros skaičiuot, adija5 ?
espresso, kuo čia dėtas Tailandas? Taip galėtum paklaust apie visas pasaulio šalis. Būtų geriau, jei paminėtum rašytojo pavardę, kad ir tailandiečio. Juk ne pagal šalį renkamės knygą.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 04 04, 13:53)
Galima jį prie rusų literatūros skaičiuot, adija5 ?

Ką aš žinau,aš tai skaičiuoju.Tada M.Kundera -čekas ar prancūzas biggrin.gif ?
Beje,kaip tik skaitau to čeko nečeko Nepakeliama būties lengvybė.Nu ir ką aš žinau ,kol kas ...sentencijos ir idėjos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 04 balandžio 2015 - 13:04