Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(espresso @ 2015 04 03, 17:25)
Aš nesakiau, kad "tik", bet kad ypatingai ir perdėtai - tai tikrai smile.gif na, nebent kokia Šiaurės Korėja pralenkia juos  biggrin.gif

Perkračiau galvoj visus,kiek pamenu rusų rašytojus,kuriuos skaičiau.Nu ir ką-nulis,nieko nesugalvojau user posted image .Paprašyčiau pavyzdžio tada ax.gif Nes aš arba ne tuos skaitau,arba mano nuomonė ir pasaulėžiūra taip susiformavus,kad nei Šv.Petras jos nepakeistų savo memuarus išleidęs g.gif .
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 04 03, 15:37)
Kažin, ar tik rusai?  g.gif

ir vokiečiai, kiniečiai, korėjiečiai, ir kas tik nori - bet viskas anksčiau ar vėliau praeina. Nyčė ramiai stovi lentynoje, jeigu ką.

Dar - mes turim laisvą valią - skaityti, mąstyti, suvokti, būti įtakoti. Jeigu žmogus leidžiasi, kad jam būtų plaunamos smegenys - tai jo pasirinkimas.

ir šiaip - maža ką rašytojai fantastai peza cool.gif fantastiką skaito pakankamai trenkti žmonės, kurie turi savo, dažnai labai kategorišką nuomonę apie viską. Kaip ir rašytojai - filosofai. Na, pamąstė, parašė, išleido, į lentyną padėjo, lentynoj apdulkėjo. Anksčiau ar vėliau. Mes renkamės ką skaityti ir kuo tikėti cool.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 04 03, 17:29)
Perkračiau galvoj visus,kiek pamenu rusų rašytojus,kuriuos skaičiau.Nu ir ką-nulis,nieko nesugalvojau user posted image .Paprašyčiau pavyzdžio tada ax.gif Nes aš arba ne tuos skaitau,arba mano nuomonė ir pasaulėžiūra taip susiformavus,kad nei Šv.Petras jos nepakeistų savo memuarus išleidęs  g.gif .

aha cool.gif regis tu tikrai užkietėjusi kietakaktė cool.gif neįtakojama svetimos nuomonės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 03, 18:36)
aha cool.gif regis tu tikrai užkietėjusi kietakaktė cool.gif neįtakojama svetimos nuomonės thumbup.gif

Mano nuomonė dažnokai nesutampa su visuotinai priimta nuomone.Nu,ką aš padarysiu,kad man visai kitaip atrodo ir aš visai ne taip suprantu,kaip reikėtų suprast blush2.gif
A tave įtakoja ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 03, 17:44)

A tave įtakoja  ax.gif ?

daugumoje situacijų aš - "neviernas Tamošius": kol piršto neįkišiu - nepatikėsiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 03, 18:55)
daugumoje situacijų aš - "neviernas Tamošius": kol piršto neįkišiu - nepatikėsiu cool.gif

Taigi,kad ... ax.gif Man dar ir paragaut reikia,bo pirštu pamakalavus nesuprantu koks skonis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 03, 18:36)
Dar - mes turim laisvą valią - skaityti, mąstyti, suvokti, būti įtakoti. Jeigu žmogus leidžiasi, kad jam būtų plaunamos smegenys - tai jo pasirinkimas.

Labai naivu.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 03, 17:36)
ir vokiečiai, kiniečiai, korėjiečiai, ir kas tik nori - bet viskas anksčiau ar vėliau praeina. Nyčė ramiai stovi lentynoje, jeigu ką.

ir šiaip - maža ką rašytojai fantastai peza cool.gif fantastiką skaito pakankamai trenkti žmonės, kurie turi savo, dažnai labai kategorišką nuomonę apie viską. Kaip ir rašytojai - filosofai. Na, pamąstė, parašė, išleido, į lentyną padėjo, lentynoj apdulkėjo. Anksčiau ar vėliau. Mes renkamės ką skaityti ir kuo tikėti cool.gif

Hm, už buvimą paveiktam blogiau yra tik arogantiškas įsitikinimas, kad nesi niekieno įtakojamas smile.gif Visi mes vienaip ar kitaip esame įtakojami tiek aplinkos, tiek žmonių, kuriuos sutinkame, tiek knygų, kurias skaitome, jei manote kitaip, na tai išties labai naivu - matyt, vis dėlto nėra tas kritinis mąstymas toks aštrus, kaip kartais žmonėms atrodo patiems apie save galvojant. Ir kaip tik - kuo talentingesnis rašytojas, tuo sumaniau suvynioja visas mintis taip, kad skaitytojas ima ir praryja jauką, manydamas, kad tai jau jo kritiškai išmąstyta ir "pajausta" tiesa biggrin.gif

Pvz., rašote "bet ramiau vertinant - jeigu jis taip būtų šnekėjęs prieš porą šimtų metų - sakytume "epocha tokia buvo", "pasidavė įtakai" - yra atvirkščiai - tai jie daro įtaką ir formuoja masių nuomonę, o ne pasiduoda jai. Ir tai daro labai sąmoningai smile.gif Realiai dauguma rusų serga tuo prorusišku šovinizmu, net didžiausi intelektualai. Net ir grožiniuose kūriniuose vienaip ar kitaip praslysta.

adijai:
Ilgą laiką rusų autorių net neskaičiau, o pernai keletą pabandžiau skaityti, bet nebegaliu, nes kokį bepaimčiau autorių, visur prasimušė tas specifinis jų stilius, kuris man nebepatinka - atpratau tiesiog. Tas pats Frajus - atseit fantastinės pasakėlės, bet prasimuša ir jų ideologija ir sovietmečio dvelksmas smile.gif
Atsakyti
1. Dar - mes turim laisvą valią - skaityti, mąstyti, suvokti, būti įtakoti. Jeigu žmogus leidžiasi, kad jam būtų plaunamos smegenys - tai jo pasirinkimas.
2. ir šiaip - maža ką rašytojai fantastai peza cool.gif fantastiką skaito pakankamai trenkti žmonės, kurie turi savo, dažnai labai kategorišką nuomonę apie viską.

1. oi tikrai ne - didžiajai masei labai lengvai galima plauti smegenis jiems patiems apie tai nesuvokiant.
Priminei - noriu kada perskaityti Le Bon "Minios psichologiją".
2. skaitau fantastiką ir esu "pakankamai trenkta", savo nuomonę turiu, bet ne apie viską ir toli gražu ne visada kategorišką tongue.gif

QUOTE(espresso @ 2015 04 03, 23:00)
Pvz., rašote "bet ramiau vertinant - jeigu jis taip būtų šnekėjęs prieš porą šimtų metų - sakytume "epocha tokia buvo", "pasidavė įtakai" - yra atvirkščiai - tai jie daro įtaką ir formuoja masių nuomonę, o ne pasiduoda jai. Ir tai daro labai sąmoningai smile.gif

Na nemanau, kad sąmoningai, bent jau ne visi ir ne visada - turiu omeny rašydami grožinės literatūros kūrinius.
O kad klasikams galima daugiau atleisti dėl to "epocha tokia buvo", tai taip - daugelio filosofų toooks požiūris į moteris buvo, kad vos vienas kitas liktų, ko nors netinkamo ir visai nepriimtino apie moteris nepasakęs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(espresso @ 2015 04 04, 00:00)
Tas pats Frajus - atseit fantastinės pasakėlės, bet prasimuša ir jų ideologija ir sovietmečio dvelksmas smile.gif

Va,jūs jau paveikta,nes kas ieško,tas randa biggrin.gif Čia ,kaip su pasakom .Vieni mato barakudas,kiti teisingą atpildą.Man jokie dvelksmai nemaišo ,jokie pro,anti,ideologijos,dvelksmai ar smarvė.
O dėl įtakojimo,tai irgi taip.Net tas pats akmuo ,kurį kaskart praeinu ,įtakoja.Bet kiek ir kaip - čia jau žmogus turi pasirinkimą.Aplenkt pro dešinę,kairę,peršokt ar bandyt paspirt,nusidaužant batus ir keikiant ne vietoj stūgsančią kliūtį ar sustojus pasigėrėt gamtos sukurtomis formomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 04, 10:43)
Va,jūs jau paveikta,nes kas ieško,tas randa  biggrin.gif Čia ,kaip su pasakom .Vieni mato barakudas,kiti teisingą atpildą.Man jokie dvelksmai nemaišo ,jokie pro,anti,ideologijos,dvelksmai ar smarvė.
O dėl įtakojimo,tai irgi taip.Net tas pats akmuo ,kurį kaskart praeinu ,įtakoja.Bet kiek ir kaip - čia jau žmogus turi pasirinkimą.Aplenkt pro dešinę,kairę,peršokt ar bandyt paspirt,nusidaužant batus ir keikiant ne vietoj stūgsančią kliūtį ar sustojus pasigėrėt gamtos sukurtomis formomis  ax.gif

Na, taip galima pasirinkti smarvę uostyti arba ne. BET - yra ir toks dalykas, kad nosis su kvapais apsipranta ir nebejaučia paskui. Arba jei nuolat stiprūs kvapai - ir užmuša tą uoslę smile.gif Ir jei nuolat pasineriama į tam tikrą aplinką, tiesiog ji tampa įprasta, nelabai ten pasirinkimo bebūna smile.gif

Kaži kodėl čia aptariant pasakas svarstyta - kokias pasakas vaikams skaityti, netgi kaip skaityti ir ką akcentuoti? smile.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif taip, turim, bet ar naudojamės ta laisva valia? ar tikrai kiekvienas atsirenkam ir pasirenkam sąmoningai? manau, yra labai daug žmonių, kurie leidžiasi pasroviui, nes taip paprasčiau, patogiau, lengviau, nekankina moralinės dilemos, nereikia rinktis, spręsti patiems

QUOTE(espresso @ 2015 04 03, 23:00)
*Ir kaip tik - kuo talentingesnis rašytojas, tuo sumaniau suvynioja visas mintis taip, kad skaitytojas ima ir praryja jauką, manydamas, kad tai jau jo kritiškai išmąstyta ir "pajausta" tiesa biggrin.gif

** tai jie daro įtaką ir formuoja masių nuomonę, o ne pasiduoda jai. Ir tai daro labai sąmoningai smile.gif Realiai dauguma rusų serga tuo prorusišku šovinizmu, net didžiausi intelektualai. Net ir grožiniuose kūriniuose vienaip ar kitaip praslysta.

* jei žmogus per gyvenimą perskaito 5 knygas, galbūt jos jį ir įtakoja, sudrebina visą pasulėžiūrą, įsitikinimus. bet daug skaitantis ir mąstantis žmogus retai kada leidžiasi paveikiamas vienos knygos. jis turi su kuo palyginti, viską vertina kritiškiau, bando atskirti fikciją nuo gyvenimo

** taip ir įsivaizduoju, kaip kokia meilės romanų rašytoja kuria planą-xooliganą meilės romanais užkariauti mases ir įteigti joms savo ideologiją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 04 04, 11:22)
* jei žmogus per gyvenimą perskaito 5 knygas, galbūt jos jį ir įtakoja, sudrebina visą pasulėžiūrą, įsitikinimus. bet daug skaitantis ir mąstantis žmogus retai kada leidžiasi paveikiamas vienos knygos.  jis turi su kuo palyginti, viską vertina kritiškiau, bando atskirti fikciją nuo gyvenimo

** taip ir įsivaizduoju, kaip kokia meilės romanų rašytoja kuria planą-xooliganą meilės romanais užkariauti mases ir įteigti joms savo ideologiją  biggrin.gif

* aš nekalbu apie tuos, perskaičiusius 5 knygas ar išvis jų neskaičiusius. Taip, tokius labai lengva paveikti ir sudrebinti jų pasaulėlį. Turiu omeny būtent tuos, skaitančius daug smile.gif Bet ir tada nėra taip, kad ta literatūra neturėtų įtakos ir neformuotų bendro fono - pasaulėjautos, tų pačių būdų pasirinkimo akmenis apeinant biggrin.gif

** Na, jei norit suprimityvinti, jūsų reikalas smile.gif
Bet tie patys meilės romanai skirtingų šalių autorių tikrai skiriasi smile.gif tipažais ir elgesio būdais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espresso: 04 balandžio 2015 - 11:39