QUOTE(gintarelia @ 2015 04 01, 19:36)
Man kažkoks knygų apie komunistus metas. Skaitau popierinį
Lessing "Auksinių užrašų" ir skaityklinį
"Verėjo Danielio Štaino variantą". Antroji masina kur kas labiau. skaitydama pirmąją vis bandau išsiaiškinti, už ką gavo Nobelio premiją. Kol kas perskaičiau apie 100 psl. ir, jei būtų mano valia, tikrai neduočiau. Bet prieš akis dar geras pusšimtis, tikiuosi, ims ir nušvis. Jei kantrybės užteks.
O kas yra barakuda?
D.Lessing mane kažkada smarkiai nuvylė savo "Penktas vaikas" ir jos tęsiniu. Taigi, kažkodėl nesistebiu, kad ir ši Tau susižavėjimo nekelia. Na, bet o gal dar...
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 02, 16:19)
man rodos pereitoje temoje priėjom išvados, kad rašytojas turi teisę turėti savo nuomonę ir politines ar seksualines pažiūras - net jeigu mums jos nepriimtinos - kad ir labai labai.
Ar labai pasidomit kompozitorių politinėmis pažiūromis eidami į koncertą? o jeigu jis dar labai seniai gyveno? o atliekančio kūrinį muzikanto pažiūros labai rūpi?
aš asmeniškai einu klausytis pačio produkto.
Tai kodėl su knygomis turėtų būti kitaip? Beje - o kaip provokiški, proprancūziški, rasiniai ir dar kitokie mąstymai?
Beje - žinot, kad Vagneris ilgai nebuvo grojamas Izraelyje? Kol atsirado žydų, kurie mano, kad tai - nesąmonė.
taigis - jeigu galima, kad rašytojas (plačiau - kūrėjas) būtų gėjus, ar moterų nekentėjas, ar nacistas, arba prievartautojas - tai ir politinis (žinoma klaidingos
) jam leidžiamos
Tikrai turi turėti teisę
Bet tikrai neičiau klausytis kai kurių dainininkų ar nepirkčiau kai kurių knygų. Jau vien tam, kad neparemčiau teroristų ar juos palaikančiųjų.
Dabar laaabai atidžiai renkuosi pvz. kosmetiką, saldainius. Juokinga? Gal, bet tiesiog neužmigčiau kitaip.
Į temą... Skaitau daug, klausausi mažiau. Po jau seniai perklausyto
Дина Рубина "Желтухин" nieko nebegaliu klausytis. Taip aukštai užkilo kartelė, kad net S. Kingas
nebeveža. Желтухин'ą rekomenduoju visoms kam tinka rusų kalba. Nuostabiai, įtaigiai pasakojama šeimos saga, daug muzikos, sodrios kalbos, spalvingų asmenybių. O jau įgarsinimas
Bet tai natūralu- įgarsino pati autorė. Tiesa, tai tik pirmoji dalis iš trijų, bet netikiu, kad kitos "sugestų".
Šviežiai perskaičiau
"Alamutą". Ką aš žinau... tos dalys apie Hasaną, jo filosofiją ir pan. man buvo labai įdomios, bet visa kita labai suprastino bendrą įspūdį. Pati pradžia išvis nuteikė blogai- tos mergelės soduose buvo išgąsdinę, maniau teks mesti jei ir toliau tokiu stiliumi rašys
. Gal kitaip ir negali rašyti apie tuos laikus, gal ir galvosena, jausmai, bendravimas pakankamai autentiški, bet man kaip kokia prasta pasaka
Dar viena tik ką perskaityta-
L.Lavastės "Mes. Lietuviai". Gal nederėtų jos vadinti perskaityta, nes neįveikiau turbūt nei pusės. Reto šlykštumo knyga. Nežinau, gal autorė norėjo sukurpti linksmą, visiems suprantamą ir lengvai skaitomą knygą. Toks įspūdis, kad orientuotasi į "24 valandos" (ar kokių ten dar superinių laidų mūsų TV parodo...) žiūrovą ar net dalyvį. Tą, amžinai viskuo nepatenkintą, amžinai valdžios nuskriaustą, amžinai kažko dėl kitų kaltės netekusi ir piktą ant visų, bet tik ne ant savęs.
A, tiesa,
J.Nesbo "Sniego senis "perskaičiau
. Su visa pagarba ir meile autoriui bei herojui, kilo minčių, kad gal jau reiktų
užraukinėti šitą seriją. Istorija susukta puikiai, Hūlė nemažiau mielas, na bet gi kiek galima pagrindinį veiksmą sukti tik aplink pačius artimiausius žmones. Turbūt joks realus pasaulio detektyvas nėra netekęs nei pusės tiek bendradarbių, giminaičių, mylimųjų, šiaip pažįstamų... Kaip vienam vargšeliui Hūlei, man rodos, jau daugokai. Beje, ši mintis man net ne po 7-os knygos kirbėti pradėjo. Turbūt jau po 4 -os kažkoks nerimas "ar ne pernelyg" apėmė. Žinoma, šis mano pabamblenimas nereiškia, kad neskaitysiu likusių, anei, kad neskaityčiau -nioliktos jei tokia būtų