Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(giluze @ 2015 06 15, 11:25)
Neįveikiau "Prahos kapinių", taip ir nepavyko užsikabinti. Palauksiu geresnio momento ją skaityti.

Aš irgi ją bandžiau kažkada skaityti, bet sunki pradžia buvo, tai irgi nusprendžiau tinkamesnės nuotaikos palaukti rolleyes.gif
Apskritai paskutiniu metu nieko rimtesnio skaityt nesinori - net klasika, kuri šiaip patinka, kažkaip sunkiai einasi, netraukia. Tai skaitau lengvesnę literatūrą, pvz., dabar Kingo "Под Куполом" skaitau, bet ir tai lėtokai ji man einasi. Prieš šią dar trilerį vieną skaičiau - tokios knygos dar kažkaip susiskaito ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 06 15, 10:25)
Greičiau reali. Nes rašo amerikietė. Ir ji yra uždraudusi versti savo knygas į italų kalbą. Italai taip atvirai neparašytų apie korupciją, nusikaltamumą, mafiją. Bet užtat Venecija labai graži. Gal dėl to, kad žiūrima užsieniečio akimis, vietiniai jau pripratę ir kitaip mato.  ax.gif Komisaras Brunetis yra dar vienas mano numylėtinis, ir kaip tik dabar pradėjau D. Leon "Acqua Alta".

Paėmei ko gero šalčiausią serijos knygą - visomis prasmėmis.

O ką korupcija? miesto grožio tai negadina biggrin.gif gera vieta, kur dvi damos pasidaro stoglangį, o poto pasiteirauja merijoje kur susimokėti lotuliukas.gif

o grožis..... kai Brunetis anksti ryte vienas geria kavą ir žvelgia į dar mieguistą Veneciją.... ach wub.gif
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2015 06 14, 15:15)
Sveikos,
gal galite rekomenduoti kokiu knygu susijusiu su venecija,istorija,gyvenimu ir t.t

Elisabeth Ravoux-Rallo „Moteris Casanovos laikais“
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 06 13, 17:34)
Knygos neskaičiau, žiūrėjau filmą. Filmas visai geras, tai knyga dar geresnė. Prisidėčiau prie rekomendacijų.  drinks_cheers.gif

Labai ačiū už nuorodą. Kažkaip nesusiejau šio girdėto filmo su knyga, nors paprastai bent apdovanotus filmus pasižiūriu. Bet kada tai būtų buvę... Nežinau, ar tai ankstyvasis alcheimeris, ar intelekto trūkumas, ar nurašyti ant išsiblaškymo. Geras filmas. Čia tas atvejas, kai gali dėti lygybės ženklą. Nusveria tai, ar pirma perskaitei, ar pirma pamatei.
Atsakyti
Perskaičiau jūsų nurodytą Nesbo autobiografiją: na, tiesiog žibantis reklaminis savęs pristatymas. Nors sėsk, ir rašyk, ir "viskas taip liejasi laisvai".
Dabar bent jau bus aišku, kokia eilės tvarka tas knygas susidėlioti, nes patinka man nors tu ką biggrin.gif

O toms, kas klauso Rubinos: ar Jums neatrodo, kad ta jos kalba, kuria ji rašo, itin įmantri rusų kalba, gal net ne šių dienų, man net kokia XX amžiaus pradžia "dvelkia"? Ir žodžių ten gausa tų, kurių kasdienybėje nevartoji, ar vartoji retai. Labai žaižaruojantis, įmantrus, spalvingas garsais ir spalvomis tekstas. net keista, kad ir siužeto ten pakanka. O ir žodžių tvarka nekasdienė. Todėl man labai įdomu, kaip aš tokią knygą skaityčiau, o ne klausyčiau. Gal kas skaitė ir klausė ir turi pastebėjimų?
man labai patinka, kad ati autorė skaito, tai supranti tai, ką skaitydamas interpretuotum savaip, o čia įdomu būna, kai nesutampa kaip pati perskaityčiau ir su kokia intonacija perskaito autorė.
Atsakyti
Aciu mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2015 06 16, 14:19)
O toms, kas klauso Rubinos: ar Jums neatrodo, kad ta jos kalba, kuria ji rašo, itin įmantri rusų kalba,

Skaičiau atsiliepimus ,net patys rusai kabinėjasi prie jos kalbos. biggrin.gif Pabandžiau klausyti ir aš Kanarėlę (ačiū Shushai). Visų pirma, kaip ir bijojau, labai sunku (man) išlaikyti dėmesį ir neužsigalvoti apie kitus dalykus. Kai ką nors dirbu ir klausau, tereikia tik trumpam žvilgtelt į šoną, ir jau nebežinau, kiek praleidau. Nors atversk puslapį atgal. doh.gif Reikia įprasti, turbūt. Išjungus grotuvą nebežinau, kur įsijungė- ten kur baigė, ar prašoko. Su kalba viskas gerai, man gražu, įmantrumas nekliūna. biggrin.gif Gražiai skaito. Bet išklausius aš vis tiek norėčiau dar perskaityti pati. Mano regimoji atmintis to reikalauja. ax.gif
Atsakyti
Man klausmas super thumbup.gif nes kai tokios neskaitymo dienos, nusikalusi juodai po 6 jubiliejaus organizavimo, tai klausymas tikra palaima, ir fraziu nu super geru yra kaip ir tokia; grynas menas be pretenziju i honorara biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
ir aš jaučiu didelį klausymo malonumą - ačiū įdėjusiai nuorodą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2015 06 15, 11:57)
Aš irgi ją bandžiau kažkada skaityti, bet sunki pradžia buvo, tai irgi nusprendžiau tinkamesnės nuotaikos palaukti rolleyes.gif
Apskritai paskutiniu metu nieko rimtesnio skaityt nesinori - net klasika, kuri šiaip patinka, kažkaip sunkiai einasi, netraukia. Tai skaitau lengvesnę literatūrą, pvz., dabar Kingo "Под Куполом" skaitau, bet ir tai lėtokai ji man einasi. Prieš šią dar trilerį vieną skaičiau - tokios knygos dar kažkaip susiskaito ax.gif

O pavadinimas? g.gif O bent jau patiko/nepatiko? biggrin.gif

QUOTE(pupik @ 2015 06 16, 14:19)
O toms, kas klauso Rubinos: ar Jums neatrodo, kad ta jos kalba, kuria ji rašo, itin įmantri rusų kalba, gal net ne šių dienų, man net kokia XX amžiaus pradžia "dvelkia"? Ir žodžių ten gausa tų, kurių kasdienybėje nevartoji, ar vartoji retai. Labai žaižaruojantis, įmantrus, spalvingas garsais ir spalvomis tekstas. net keista, kad ir siužeto ten pakanka. O ir žodžių tvarka nekasdienė. Todėl man labai įdomu, kaip aš tokią knygą skaityčiau, o ne klausyčiau. Gal kas skaitė ir klausė ir turi pastebėjimų?
man labai patinka, kad ati autorė skaito, tai supranti tai, ką skaitydamas interpretuotum savaip, o čia įdomu būna, kai nesutampa kaip pati perskaityčiau ir su kokia intonacija perskaito autorė.

Dar neskaičiau, bet būtinai kažkada ir perskaityt planuoju. Aš ne audialikė, skaitymas tikrai daugiau malonumo teikia. Bet tokio įgarsinimo irgi negalėjau neklausyti- su pačios autorės "prasminiais kirčiais" ten, kur ji pati sumaniusi. O kalba neužkliuvo, bent jau įmantrumo prasme. Taip, ji įmantri, bet tai nei kiek netrukdė, atvirkščiai, labai tiko. Nuo to pasakojimas tik dar žavingesnis. Bet nepratusiems skaityti/klausyti rusų kalba gal ir gali būti sudėtinga.
Aš jau mėnesį kamuojuosi su "Dom v kotorom" doh.gif Perskačiau gėdingai mažai, prisigalvoju visokių reikalų, kad tik nepaimčiau skaityklės į rankas biggrin.gif . Viena vertus lyg ir nėra visai blogai tas "Dom", kita vertus- na nevež ir tiek...
Kaip ten su ta knyga yra- jau kam įdomu, tai nuo pirmųjų puslapių, ar galiu tikėtis, kad kuo toliau tuo įdomiau bus blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2015 06 16, 19:43)
nėra visai blogai tas "Dom", kita vertus- na nevež ir tiek...
Kaip ten su ta knyga yra- jau kam įdomu, tai nuo pirmųjų puslapių,  ar galiu tikėtis, kad kuo toliau tuo įdomiau bus  blush2.gif ?

Nors ir kaip gaila, pasakysiu - nebeskaityk. Kam kamuotis. Mane užkabino iškart. Su ta knyga taip jau yra, arba patinka, arba ne. Mes su tavim skirtingose fronto pusėse. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 16 birželio 2015 - 20:39
QUOTE(Shusha @ 2015 06 16, 19:43)
O pavadinimas?  g.gif O bent jau patiko/nepatiko?  biggrin.gif

Джеймс Кэрол "Сломанные куклы". Šiaip nieko, visai įdomiai susiskaitė, neblogas trileris. Apie maniaką, kuris moterims darydavo lobotomiją ir jas paleisdavo. Tai pirmoji knyga iš serijos apie buvusį FTB agentą Džefersoną Vinterį. Gal skaitysiu ir antrą, jei rasiu - dar neieškojau.
Atsakyti