QUOTE(nihilistė @ 2015 06 15, 11:57)
Aš irgi ją bandžiau kažkada skaityti, bet sunki pradžia buvo, tai irgi nusprendžiau tinkamesnės nuotaikos palaukti
Apskritai paskutiniu metu nieko rimtesnio skaityt nesinori - net klasika, kuri šiaip patinka, kažkaip sunkiai einasi, netraukia. Tai skaitau lengvesnę literatūrą, pvz., dabar Kingo "Под Куполом" skaitau, bet ir tai lėtokai ji man einasi.
Prieš šią dar trilerį vieną skaičiau - tokios knygos dar kažkaip susiskaito
O pavadinimas?
O bent jau patiko/nepatiko?
QUOTE(pupik @ 2015 06 16, 14:19)
O toms, kas klauso Rubinos: ar Jums neatrodo, kad ta jos kalba, kuria ji rašo, itin įmantri rusų kalba, gal net ne šių dienų, man net kokia XX amžiaus pradžia "dvelkia"? Ir žodžių ten gausa tų, kurių kasdienybėje nevartoji, ar vartoji retai. Labai žaižaruojantis, įmantrus, spalvingas garsais ir spalvomis tekstas. net keista, kad ir siužeto ten pakanka. O ir žodžių tvarka nekasdienė. Todėl man labai įdomu, kaip aš tokią knygą skaityčiau, o ne klausyčiau. Gal kas skaitė ir klausė ir turi pastebėjimų?
man labai patinka, kad ati autorė skaito, tai supranti tai, ką skaitydamas interpretuotum savaip, o čia įdomu būna, kai nesutampa kaip pati perskaityčiau ir su kokia intonacija perskaito autorė.
Dar neskaičiau, bet būtinai kažkada ir perskaityt planuoju. Aš ne audialikė, skaitymas tikrai daugiau malonumo teikia. Bet tokio įgarsinimo irgi negalėjau neklausyti- su pačios autorės "prasminiais kirčiais" ten, kur ji pati sumaniusi. O kalba neužkliuvo, bent jau įmantrumo prasme. Taip, ji įmantri, bet tai nei kiek netrukdė, atvirkščiai, labai tiko. Nuo to pasakojimas tik dar žavingesnis. Bet nepratusiems skaityti/klausyti rusų kalba gal ir gali būti sudėtinga.
Aš jau mėnesį kamuojuosi su
"Dom v kotorom" Perskačiau gėdingai mažai, prisigalvoju visokių reikalų, kad tik nepaimčiau skaityklės į rankas
. Viena vertus lyg ir nėra visai blogai tas "Dom", kita vertus- na nevež ir tiek...
Kaip ten su ta knyga yra- jau kam įdomu, tai nuo pirmųjų puslapių, ar galiu tikėtis, kad kuo toliau tuo įdomiau bus
?