Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

Alchaimeris nebaisus, jei dirbi kasininke ir kas diena prisimeni apie 100 preku kodu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 06 11, 14:36)
Ooooooooo... Nesbo... Čia buvo daug apie jį kalbėta. Aš esu daug ką jo skaičius. Mano manymu, pagrindinis veikėjas Haris Hūlė -  thumbup.gif . Bet teko skaityti atsiliepimus apie knygas be Hario ("Galvų medžiotojai", "Sūnus", Kraujas ant sniego"), todėl truputį bijau susigadinti įspūdį.  ax.gif

Teks paversti forumą atgąl ir paskaityti atsiliepimus. "Užsikabinau" už tų knygų, kuriose veikai H. Hūlė, tad ir norėjau rasti bendraminčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 06 12, 22:19)
Alchaimeris nebaisus, jei dirbi kasininke ir kas diena prisimeni apie 100 preku kodu biggrin.gif

Įšoku į temą. Atsiet mirksiukas.gif
Ką tik perskaičiau L. Genova ,,Ta pati Alisa". Kaip tik apie alcheimerį. Nors nebaisiai mėgstu tokias knygas, ši sujaudino, mat bandyta į ligą pažvelgti iš sergančiosios pusės. Apie tai, kaip jaučiasi protingas žmogus, suvokdamas, kad greitai praras save, artimuosius, viską. Kai suplanuoji atėjus laikui nusižudyti, bet negali, nes nesugebi įsijungt spausdintuvo. Neklauskit, kam tas spausdintuvas, jei ruošiatės skaityti. Perskaityti būtina toms, kurios turi artimųjų, sergančių ta liga. Kitoms nebūtina, bet patartina. Bent aš porą kartų išsigandau, ar nesergu.
Papildyta:
QUOTE(pupik @ 2015 06 13, 12:13)
Teks paversti forumą atgąl ir paskaityti atsiliepimus. "Užsikabinau" už tų knygų, kuriose veikai H. Hūlė, tad ir norėjau rasti bendraminčių  4u.gif

Čia pusė dalyvių įsimylėjusių Hulę lotuliukas.gif Jeigu nori galutinai užkibti, dar perskaityk Nesbo autobiografiją.
Atsiprašau, neberandu nuorodos...
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 06 12, 21:19)
Alchaimeris nebaisus, jei dirbi kasininke
Siūlai? Reiks susimąstyt, nes šiom dienom pati sukūriau ketureilę skanduotę, vaikai išmoko iškart, aš - ne. lotuliukas.gif

Štai mano "kūryba":
Mes "Daržely" piešiam, šokam,
Kalbam raiškiai, kaip tik mokam!
Jungiam žodį prie žodelio,
Garsų mokomės "Daržely"!
Vietoj "Daržely" buvo konkretus pavadinimas.
Wow! Pasirodo, prisiminiau! lotuliukas.gif Mano ilgalaikė atmintis kietesnė už trumpalaikę. Iš trumpalaikės atminties kažkas pereina į ilgalaikę. Dar ne "alzhaimeris". lotuliukas.gif

QUOTE(Aimma @ 2015 06 13, 12:26)
Ką tik perskaičiau L. Genova ,,Ta pati Alisa". Kaip tik apie alcheimerį. Nors nebaisiai mėgstu tokias knygas, ši sujaudino, mat bandyta į ligą pažvelgti iš sergančiosios pusės. Apie tai, kaip jaučiasi protingas žmogus, suvokdamas, kad greitai praras save, artimuosius, viską. Kai suplanuoji atėjus laikui nusižudyti, bet negali, nes nesugebi įsijungt spausdintuvo. Neklauskit, kam tas spausdintuvas, jei ruošiatės skaityti. Perskaityti būtina toms, kurios turi artimųjų, sergančių ta liga. Kitoms nebūtina, bet patartina. Bent aš porą kartų išsigandau, ar nesergu.
Knygos neskaičiau, žiūrėjau filmą. Filmas visai geras, tai knyga dar geresnė. Prisidėčiau prie rekomendacijų. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 06 13, 12:26)
Čia pusė dalyvių įsimylėjusių Hulę  lotuliukas.gif  Jeigu nori galutinai užkibti, dar perskaityk Nesbo autobiografiją.
Atsiprašau, neberandu nuorodos...

Apie šitą nuorodą kalbi? Prašom. Taip taip, jis mūsų numylėtinis, tas Hūlė. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal galite rekomenduoti kokiu knygu susijusiu su venecija,istorija,gyvenimu ir t.t
Atsakyti
As nusikalusi, pagaliau atsventusi 6 metu jubilieju, bet ir Dinos Rubinos daug isklausiusi thumbup.gif Klopedija cia tau cituojant : na nervnoi poCHke biggrin.gif atmintis slubuoja. As va neseniai parduotuveje staiga pamirsau korteles koda doh.gif visiska tabula rasa buvo doh.gif panika gera griebe. Tiesa kazkada per Alzhaimerio dienos minejima, buvaunradusi testa, kaip pasitikrinti, ar ner simptomu, laimei, viskas man gerai

Ar butinai apie Venecija? Siaip Kastratai knyga yra apie gyvenima, Venecija, tik na ten detales man tokios schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 06 14, 18:13)
Klopedija cia tau cituojant : na nervnoi poCHke biggrin.gif  atmintis slubuoja.
Na, gal ne "na nervnoi". Greičiau suveikia "neaktualumo faktorius" - gi vaikams reikėjo skanduoti, ne man. lotuliukas.gif
Išsisukau ganėtinai išradingai, atspausdinau vėliavėles su "atributais". Ir gražu, ir naudinga. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2015 06 14, 16:15)
Sveikos,
gal galite rekomenduoti kokiu knygu susijusiu su venecija,istorija,gyvenimu ir t.t
Prašom! https://www.knygos.l...ecijos-pirklys/
Atsakyti
Kadangi neseniai aplankiau venecija ir joje supratau kad nieko apie ja nezinau ir nesu skaiciusi biggrin.gif sakau gal jusu kuri yra skaiciusi ir rekomenduotu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2015 06 14, 19:12)
Kadangi neseniai aplankiau venecija ir joje supratau kad nieko apie ja nezinau ir nesu skaiciusi biggrin.gif sakau gal jusu kuri yra skaiciusi ir rekomenduotu  4u.gif

Skaitydama grožinę literatūrą apie Veneciją daug nesužinosi. Pvz., kad ir Tomo Mano "Mirtis Venecijoje".
Kelionių vadovus geriausiai skaityti prieš lankantis ar jau būnant vietoje nei jau grįžus namo.
O jei norisi tiesiog "ko nors apie Veneciją", nekeliant tikslo daugiau sužinoti apie jos istoriją ar pan., tai galima kokios lengvos atostoginės lektūros griebtis, kad ir Marlena de Blasi "Tūkstantis dienų Venecijoje" ar Juan Manuel de Prada "Apgaulinga Venecijos šviesa". O jei patinka detektyvai, tai Donna Leon yra prirašiusi visą seriją knygų, kurių veiksmas vyksta Venecijoje.
Tiesa, nė vienos iš šių knygų nesu skaičiusi, tai daugiau nieko apie jas negaliu pasakyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2015 06 14, 15:15)
Sveikos,

aš tik Donos Leon detektyvus - Venecija ten ir reali ir kartu idiliška.
Dar kažkuris T. Mano romanas vyksta Venecijoje, jeigu neklystu.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 06 15, 09:58)
aš tik Donos Leon detektyvus - Venecija ten ir reali ir kartu idiliška.

Greičiau reali. Nes rašo amerikietė. Ir ji yra uždraudusi versti savo knygas į italų kalbą. Italai taip atvirai neparašytų apie korupciją, nusikaltamumą, mafiją. Bet užtat Venecija labai graži. Gal dėl to, kad žiūrima užsieniečio akimis, vietiniai jau pripratę ir kitaip mato. ax.gif Komisaras Brunetis yra dar vienas mano numylėtinis, ir kaip tik dabar pradėjau D. Leon "Acqua Alta". Neįveikiau "Prahos kapinių", taip ir nepavyko užsikabinti. Palauksiu geresnio momento ją skaityti.
Atsakyti