Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(adija5 @ 2015 06 02, 13:19)
Bet man jos paveikslas labiausiai tikroviškas.Pirma ,jau neatsimenu vardo,ne boba,o aniuolas,trečiai su galvele kažkas ryškiai negerai buvo... ax.gif

o man pirmoji, Marusia, labiausiai patiko - tvirtai ant žemės stovinti ir morali, įsitikinimus turinti. O trečios koks vardas, rimtai? g.gif neužkliuvo skaitant doh.gif jai valia ir savivertė išoperuotos buvo g.gif

pirmą kart pataikiau ant knygos, kurioje su tokia neapykanta aprašo baleto mokyklą. Gal pati autorė išmesta iš baleto buvo, a? cool.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 06 02, 15:22)
Žinau, kad geri. Net googlinau apie visokią florą ir fauną, suvokus, kad ten ne vieni kliedesiai, o biografiniais faktais paremta istorija.  biggrin.gif
Beje, tinkama knyga aforizmų mėgėjams, ypač Šopenhauerio.  biggrin.gif

pirma pastraipa mane beveik pribaigė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 06 02, 13:19)

Senokai skaičiau,tai jau neatsimenu,ką ten anas rijo,bet atmenu,kad man labai besikeičiantys jūros vaizdai užstrigo  wub.gif Ir žinoma,herojaus egoizmas.Tą tai prisimenu.Aš už sveiką egoizmą,bet ten jau stipriai per daug žmogus turėjo  unsure.gif

Egoizmo ir savimylos tikrai per akis. Man dar labai istrigo, kai jis ziuri i ta savo pirmaja meile ir tiesiog puikuojasi savimi: matau, kad ji paseno (jus bendraamziai, taip ir norejosi man surikti tongue.gif ), matau blogui uzdeta pudra, prasta kirpima, rauksleles, ale vis tiek ja myliu, stai koks as kietas doh.gif
Jura grazi, pagalvojau, kad mielai pagyvenciau viena koki menesi prie jos. Matyt, teks pasitraukti nuo visuomenes ir pradeti rasyti savimylos dienorasti cool.gif
Atsakyti
Kam patinka Rothfuss'as - pasirodo, yra nauja jo knyga The Slow Regard of Silent Things. Gaila, ne paskutinioji laukiamos trilogijos dalis, bet apie epizodiškai Išminčiaus baimėje matytą Auri.
Atsakyti
O as vat suzinojau, kad armenu tauta ne tik sena ir garbinga, bet ir jos atstovai labai garbingai atstovauja Vakaru Europos literaturoje, pvz. A. Dumas romane pgrindinis veikejas yra armenas: D'Artanjanas biggrin.gif
Atsakyti
Prajuokino iš pačio ryto. Yra knyga, Арбитман Роман "Антипутеводитель по современной литературе. 99 книг, которые не надо читать " . Užmečiau akį, tada ir pasijuokiau. Knygos poveikis gali būti atvirkštinis. ax.gif
Pamiršau prirašyti, kad kalbama apie rusų autorių knygas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 05 birželio 2015 - 10:28
Man kol kas knygų skaitymo nesezonas visiškas, nes darbuose paskendusi su krūūūva skaitymo.
Nusipirkau naujausią Beigbeder knygą "Oona & Salinger", bus matyt, ar lengvas skaitaliukas, kaip dauguma jo kūrinių, ar kas nors rimčiau.

O universiteto biblioteka buvo gavusi net kelis vienos knygos egzempliorius dovanų, bibliotekininkė apsidžiaugė, kai sutikau vieną pasiimti. Tiesą sakant, neįsivaizduoju, kas galėtų ją pirkti (nebent privaloma tvarka kai kurių įmonių darbuotojai rolleyes.gif ) - pasižiūrėjau el. knygynuose, apie 15 EUR kainuoja doh.gif Tas "gėris" - Augustino Rakausko "Globali jausmo proto dvasia". Kol kas net pavadinimo nelabai "įkertu", vakar su vyru bandėme šifruoti, lavinom teksto suvokimą - ok, jausmas turi protą, o tas jausmo protas dar turi dvasią, kuri yra globali (su šia dalimi gan aišku). O kaip išleista - geras kreidinis popierius, spalvotos schemos ir iliustracijos, didelis šriftas, geri kieti viršeliai rolleyes.gif
Atsakyti
Cia jau reikia ziureti per "ezoterines prizmes", kad suvoktum, jog tai yra jausmo egregoras, kuris valdo zmogu, kai zmogus jam pasijungia ar tarnauja...manau tai turejo omenyje, o jei esi "nebrandi" "nedvasinga", tai tau bus labai sunkiai "ikandama" si knyga (ypac jei kieti virseliai, geriau pagailek dantu biggrin.gif ) bet kadangi jis toks prisigaudes kazkur kazko ir vaizduoja didi dvasini mokytoja doh.gif neisivaizudoju, kaip imanoma skaityti..as jo laidu sugebedavau isklausyti 0,5 minutes doh.gif paskui mane toks siutas paimdavo, kad perjungdavau programa (matyt irgi esu is tu dvasiskai neisprususiu zmoniu, kurie net jo dvasiskai auklejamosios info negali priimti), laimei, visi mano megstami zurnalistai perejo is Ziniu radijo i Laisvaja banga, tai dabar LRT klasika arba LB netransliuoja panasaus pobudzio eklektikos doh.gif
Atsakyti
Savaitgali pradejau klausytis D. Rubinos "Russkaja kanarejka". Tiesiog pasaka. Patinka viskas: kalba, siuzetas, personazai, skaitymas. Negaliu atsitraukti. Rimtai pretenduoja i metu knyga (tikiuosi, visa trilogija bus tokia pat gera, siuo metu klausausi pirmaja dali). Skaitancioms ar besiklausancioms rusiskai labai stipriai rekomenduoju wub.gif Gaila, darbiniame kompe neturiu rusiskos klaviaturos, bet jau is izangos istrigo tokie palyginimai: Prahos cerpiu stogai lyg kvolduoti sijonai, kastonas apkaisytas ledu rageliais is artimiausio vezimelio (cia mano grubus vertimas) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 06 09, 12:12)
Savaitgali pradejau klausytis D. Rubinos "Russkaja kanarejka".

Su tais klausomais dalykais nepavyksta niekaip išsiaiškinti, kaip juos gauti. Bandžiau, bet ne viskas suprantama šitoj meno šakoj. doh.gif Po truputį kamuoju U. Eko "Prahos kapines". Kamuoju todėl, kad neturiu laiko prisėsti ilgesniam laikui, taigi negaliu įsijausti.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 06 09, 12:12)
Savaitgali pradejau klausytis D. Rubinos "Russkaja kanarejka". Tiesiog pasaka. Patinka viskas: kalba, siuzetas, personazai, skaitymas. Negaliu atsitraukti. Rimtai pretenduoja i metu knyga (tikiuosi, visa trilogija bus tokia pat gera, siuo metu klausausi pirmaja dali). Skaitancioms ar besiklausancioms rusiskai labai stipriai rekomenduoju wub.gif Gaila, darbiniame kompe neturiu rusiskos klaviaturos, bet jau is izangos istrigo tokie palyginimai: Prahos cerpiu stogai lyg kvolduoti sijonai, kastonas apkaisytas ledu rageliais is artimiausio vezimelio (cia mano grubus vertimas) ax.gif

drinks_cheers.gif Aš jau perklausiau. Žinoma, kad patiko. Labai patiko, bet...
Nenoriu dabar nieko sakyti, nes dar prispoilinsiu. Bet jei trumpai- Rubina aukšto lygio menininkė wub.gif , tačiau man dar labiau patinka rašytojai, kurie ir "namų darbus" kruopščiai pasidaro, t.y. visokius praktinius dalykus iki panagių išsiaiškina ir teisingai aprašo. Šiuo atveju abejoju dėl namų darbų g.gif
Bet gi siaubas kokia aš bjauri skaitytoja, amžinai kas nors negerai. lotuliukas.gif

QUOTE(giluze @ 2015 06 09, 13:32)
Su tais klausomais dalykais nepavyksta niekaip išsiaiškinti, kaip juos gauti.  Bandžiau, bet ne viskas suprantama šitoj meno šakoj.  doh.gif Po truputį kamuoju U. Eko "Prahos kapines". Kamuoju todėl, kad neturiu laiko prisėsti ilgesniam laikui, taigi negaliu įsijausti.

Eik jau, Giluže, netikiu, kad nemoki. Juk jokio skirtumo ar tai klausomas, skaitomas ar žiūrimas daiktas 4u.gif
Žiū:
Russkaja kanarejka
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2015 06 09, 13:50)
Eik jau, Giluže, netikiu, kad nemoki. Juk jokio skirtumo ar tai klausomas, skaitomas ar žiūrimas daiktas  4u.gif

Žiūrėti galima online, skaityti gauti- lengviau nebūna. O vat su klausomais... Kažkokius balus rinkti, kažkaip siųsti, prisiregistruot, jeigu pati kažko neduodi, kažkokie apribojimai. ... doh.gif Gaila, nėra pagalbininko, greitai man tai sutvarkytų. Nu, kaip nors įsikirsiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 06 09, 13:00)
Žiūrėti galima online, skaityti gauti- lengviau nebūna. O vat su klausomais... Kažkokius balus rinkti, kažkaip siųsti, prisiregistruot, jeigu pati kažko neduodi, kažkokie apribojimai. ...  doh.gif  Gaila, nėra pagalbininko, greitai man tai sutvarkytų.  Nu, kaip nors įsikirsiu.  ax.gif

Registracija nemokama, reitingu jie nebeziuri jau seniai, taigi, duoti nebutina mirksiukas.gif Jei turi torrentu programa, tai prisiregistruoji ir siuntiesi. Jei neturi, ta irgi nemokama. As naudoju sita jau seniai, jis nesiuntineja spamo, zodziu, jokiu rupesciu ir papildomu salygu smulkiomis raidelemis

Shusha, man kol kas atrodo, kad ji kaip tik kruopsciai atlikusi namu darbus: sitiek smulkmenu apie kanareles, muzika, fotografija, obuoliu auginima ir visas kitas sritis, kuriose jos personazai reiskiasi. Man profesiniu smulkmenu pateikimas istrigo ir kitose jos knygose: "Белая голубка Кордовы" apie tapyba ir paveikslu restauravima, "Почерк Леонардо" apie cirka. Bet, kaip sakiau, as dar tik pirmaja dali klausausi. Nors man ir siaip retai uzkliuna tokie dalykai, nes as nesu ne vienos is tu sriciu zinove. Ir prasau nespoilinti, nors nemanau, kad turinio zinojimas sugadintu knygos klausymo malonuma cool.gif Is kol kas skaitytu/klausytu jos knygu man tik "Последний кабан из лесов Понтеведра" nepatiko. Kazko as ten nepagavau schmoll.gif
Atsakyti