Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 05 27, 14:50)
biggrin.gif o man labiausiai patiko kilimo darymo vieta - spalvų derinimas, darbo aprašymas.
vakar pabaigiau Lazario moteris. Dabar kvėpuooju unsure.gif
Aš tai įtraukiau į "kultūrinį kontekstą". biggrin.gif
Taip, į kilimus sudėta daug pasaulėžiūros, jausmo ir kruvino moteriškų rankų darbo. Deja, moteriški vardai jų darbuose "neįrašyti" ir neišliko. unsure.gif Bet už tai kuo kruvinesnis vyriškų "rankų darbas", tuo vardai garsesni! doh.gif Čia apskritai apie "herojinius epus".
Ir kodėl man neužėmė kvapo?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 05 27, 15:09)
Taip kvapą užėmę buvo? Rekomenduoji? smile.gif

Ne, neužėmė - tiesiog tirštas tekstas. Man po tokių knygų norisi ilgai tylėti ir virškinti. Liūdna knyga - daug sulaužytų likimų, neišpildymų, praradimų. Bet įdomi ir verta perskaityti.

QUOTE(klopedija @ 2015 05 27, 18:03)
Aš tai įtraukiau į "kultūrinį kontekstą".  biggrin.gif  
Taip, į kilimus sudėta daug pasaulėžiūros, jausmo ir kruvino moteriškų rankų darbo. Deja, moteriški vardai jų darbuose "neįrašyti" ir neišliko.  unsure.gif Bet už tai kuo kruvinesnis vyriškų "rankų darbas", tuo vardai garsesni!  doh.gif  Čia apskritai apie "herojinius epus".
2. Ir kodėl man neužėmė kvapo?..  g.gif

Žinai, man ne jausmas kilimo darymo užkliuvo, o kaip ji siūlus rinkosi, kaip norėjo visas gražiausias spalvas sudėti, kaip iš dviejų pusių darė, kaip poto drąskė, nes kilimas nepateisino lūkesčių ir kaip sužinojo, kad fonas turi būti blankesnis, kad iškeltų ryškesnes spalvas ir - svarbiausia - kad už kiekvieną nepagalvotą jausmų proveržį teks brangiai sumokėti. biggrin.gif

Daugybė daiktų, kuriuos mes naudojame yra rankų darbo - bet labai retai žinome, kas tai darė. Būtų smagu žinoti kas darė, o kas dar turėjo, o ką su tuo daiktu patyrė, bet dažniausiai - nieko. Tad pasistengiu įsivaizduoti gero linkinti daikto kūrėją biggrin.gif
O kruvini vyrų darbai.... na, kad į istoriją įėjo tai taip, bet kiek paskui juos lavonų ir sugriautų likimų liko irgi daug maž aišku unsure.gif

2. Nes nebuvo iškrypėlių cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 28 gegužės 2015 - 09:11
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 05 28, 10:00)
Ne, neužėmė - tiesiog tirštas tekstas. Man po tokių knygų norisi ilgai tylėti ir virškinti. Liūdna knyga - daug sulaužytų likimų, neišpildymų, praradimų. Bet įdomi ir verta perskaityti.

Tada pasiliksiu rudeniui, noriu atsikvėpti. Alia tikrai skaitysiu, nes nėpabėgsiu nuo savęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 28 gegužės 2015 - 11:06
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 05 28, 10:00)
O kruvini vyrų darbai.... na, kad į istoriją įėjo tai taip, bet kiek paskui juos lavonų ir sugriautų likimų liko irgi daug maž aišku unsure.gif
2.
Taip. Būtent tai turėjau romeny. biggrin.gif
Ne, ne dėl to. tongue.gif
Bet iškrypėlių buvo. Pati didžiausia - Galina - dūšios iškrypėlė. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 05 28, 13:46)

Bet iškrypėlių buvo. Pati didžiausia - Galina - dūšios iškrypėlė.  biggrin.gif

jeigu vertinti taip - tada ten visi iškrypę. Ir pats Lazaris, ir anūkėlė. Bet gal tiksliau - iškraipyti? Situacijos, gyvenimo, laikotarpio.

Kažkaip tema nurimo... gal reiktų padiskutuoti apie gėjus, religijas, ir pri..... varškę? cool.gif
Atsakyti
As dabar skaitau ta pri..ta varske biggrin.gif pmazu tarp visokiu kitokiu mokslo metu pabaigos galvosukiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 06 01, 10:55)
gal reiktų padiskutuoti apie gėjus, religijas, ir pri..... varškę?  cool.gif
Galima dar apie fungi, man patiktų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 06 01, 16:55)
Galima dar apie fungi, man patiktų.  biggrin.gif

na, surizikuosiu, pasiėmiau biggrin.gif
Atsakyti
Klopedija, geri grybai, as irgi tokiu noriu. "Atgavo pusiausvyra ir harmonija su gamta". Ech... tongue.gif
Perskaiciau A. Merdok "Jura jura" atlikdama namu darbus. Net nezinau ka pasakyti. Zmogus gavo Bukeri, matyt, buvo uz ka. Kai jau prasibroviau pro 100 puslapiu pratarme doh.gif su visais pasot kiausiniais ir apelsinais (nezinau, kuo jie man uzkliuvo, bet aprasineja zmogus gyvenima savo, sklando filosofinese aukstybese ir skaiga sast: pusryciams suvalgiau ta ir ta uzgerdamas tuo ir anuo biggrin.gif). Aisku, cia lyg ir dienorastis, bet man kiausiniu galejo ir nebut. Zodziu, kai jau pratarme iveikiau, istorija su visom tom moteriskem uzkabino. Paskui sunervino stipriai (kai pagrobe savo svajone ir laike uzrakines), paskui dar mistikos siek tiek ipyne. Zodziu, kazko man ten buvo per daug, nemoku net papasakoti. Is kitos puses, manau, kad nepamirsiu greitai, vadinasi, buvo verta.
Taip pat perskaiciau per pusantros dienos Stef Penney "Nematomieji". Puiki istorija, pusiau detektyvas apie romu bendruomene Anglijoje. Suzinojau visokiu idomybiu apie ju paprocius, kasdieni gyvenima. Geras skaitinys, rekomenduoju. Neatsimenu, kad kas butu musu temoje apie ja uzsimines, nors knyga isleista 2011.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 02 birželio 2015 - 12:15
QUOTE(klopedija @ 2015 05 28, 14:46)
Bet iškrypėlių buvo. Pati didžiausia - Galina - dūšios iškrypėlė.  biggrin.gif

Bet man jos paveikslas labiausiai tikroviškas.Pirma ,jau neatsimenu vardo,ne boba,o aniuolas,trečiai su galvele kažkas ryškiai negerai buvo... ax.gif
QUOTE(langana @ 2015 06 02, 13:02)
Perskaiciau A. Merdok "Jura jura" atlikdama namu darbus. Net nezinau ka pasakyti. Zmogus gavo Bukeri, matyt, buvo uz ka. Kai jau prasibroviau pro 100 puslapiu pratarme doh.gif su visais pasot kiausiniais ir apelsinais

Senokai skaičiau,tai jau neatsimenu,ką ten anas rijo,bet atmenu,kad man labai besikeičiantys jūros vaizdai užstrigo wub.gif Ir žinoma,herojaus egoizmas.Tą tai prisimenu.Aš už sveiką egoizmą,bet ten jau stipriai per daug žmogus turėjo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 06 02, 12:02)
Taip pat perskaiciau per pusantros dienos Stef Penney "Nematomieji". Puiki istorija, pusiau detektyvas apie romu bendruomene Anglijoje. Suzinojau visokiu idomybiu apie ju paprocius, kasdieni gyvenima. Geras skaitinys, rekomenduoju. Neatsimenu, kad kas butu musu temoje apie ja uzsimines, nors knyga isleista 2011.

labai patiko šios autorės Vilkų švelnumas, tai vis užmetu akį į šitą, bet kažkaip sustoju, nes apie romus kaip tai manęs vis netraukia skaityt. Jei tokia gera rekomendacija, imsiuos drąsiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 06 02, 13:02)
Klopedija, geri grybai, as irgi tokiu noriu. "Atgavo pusiausvyra ir harmonija su gamta". Ech...  tongue.gif
Žinau, kad geri. Net googlinau apie visokią florą ir fauną, suvokus, kad ten ne vieni kliedesiai, o biografiniais faktais paremta istorija. biggrin.gif
Beje, tinkama knyga aforizmų mėgėjams, ypač Šopenhauerio. biggrin.gif
Atsakyti